Evlat ayrımı yapan anneler bunu neden yapıyor?

• Konu Sahibi Konu Sahibi gul000
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
KOnunuzu tam okuyamadim, icim kaldirmadi.kendi deneyimimden yola cikarak,basliginiza dayanarak yorum yapicam.
Bazi ailelerde bir evlat kurban secilir.o her turlu basinin caresine bakmak zorunda birakilir, diger evlada yagdirdikca yagdirilir.
Siz henuz cok gencsiniz herseyin basindasiniz , bu tavsiyeyi dikkate alin lutfen..
Cok calisin cabalayin ayaklarinizin uzerinde durmaya calisin.
Erkek -kiz diye dusunmeyin farketmiyor.
Benimkiler kendilerine hic toz kondurmuyorlar.yas 75 hala haklilar.hic ugrasmayin siz calisin cabalayin, kurtarin kendinizi..

Evet var elbette. 1 saat uzaklıkta ama otobüsle gidebilirim. Sorun şu ki geçen yıl ben gitmek istedim birkaç defa gittim de ama ailemle sorun yaşadım. Sürekli kütüphane neymiş ne gerek varmış oraya ne için gidiyorsun ne gerek var ortam sağlamışız diye güvensizlik yaptılar. Babam sürekli arabayla bırakıyor arabada burnumdan getiriyordu elinden gelse gelip akşama kadar beni orada kontrol edecek. Otobüsle gidebilmem için para vermediler.
İkisi birden sürekli üstüme geldiler ve bana güvenmedikleri için benim psikolojim kötü etkilendi. Erkek kardeşimse dershane bahanesiyle gecelere kadar eve gelmiyordu. O da mezuna kalmıştı. Ben bir defa kaldığım için çok defa hakarete uğradım.
Sanırım evde de tamamen diyaloğu kesip ama tamamen sınava hazırlanmam gerek. Her seferinde ailemin nasıl insanlar olduğunu unutup annemi insan zannedip konuşmaya çalışıyorum. O bana karşı bir ucubeden farksız.
Arkadaşınız kaç puan almıştı? Benim 90 almam gerekiyor atanmamın garanti olması için

Kpss şart mı? Özel sektörde bir iş bulsan, çalışmaya başlasan olmaz mı? Bu modelin tek çaresi evden ayrılıp selamı sabahı kesmek.

Sımsıkı sarılıyorum size. Ben de yaşadım bunları, 1 yıl önce tamamen iletişimi kestim. Sakın kurtulmak için evlenmeye kalkmayın. Bu hayatınızı mahvedebilir. Ben kurtulus evliligi yaptim, simdi cok pismanim. Biraz birikim yapın ve mümkünse farklı bir şehir planlayin. Ev arkadaşı ilanları var mesela, ya da tek odalik apart. Arastirabilirsiniz.
Ben boşandıktan sonra da kızımla ki 2 yaşındaydı, onun evine gitmemek için çok kötü evde oturdum. Evet ev kötüydü, her istediğimi alamıyordum. Kızımı bırakıp çalışamıyordum, evde boncuk isleyip cocuk baktim. Kizim okula basladi ben de işe. Evet zor zamanlardı. Ama huzurum vardı.
Ben bir bebekle başardıysam siz daha iyisini yapabilirsiniz.

Bu zaten beklediğim bir durum, şimdiden diğer evi erkek kardeşime verdiklerini evlenince oraya oturtacaklarını, evlenmesi için para biriktirdiklerini vs vs söylüyorlar. Zoruma gitmiyor bunlar. En ufacık bir insanlığı bile bana çok görmeleri bana koyuyor. Üniversitedeyken sürekli şey derlerdi atanırsın erkek kardeşini sen okutursun kız kardeşine gönderirsin vs bir sürü hayalleri vardı. Atanamıyorum zorlaştı ve ben de evlatlıktan silinmişim sanki bende isterdim yardım etmek elbette ama beni sadece gelecek paradan ibaret görmeleri bu gerçekleşmeyince insan yerine konmamak zoruma gidiyor

Kpss şart mı? Özel sektörde bir iş bulsan, çalışmaya başlasan olmaz mı? Bu modelin tek çaresi evden ayrılıp selamı sabahı kesmek.
Özel sektörde çalışsam başka bir şehirde max 20-25 binle geçinebilir miyim bilmiyorum ne düşünüyorsunuz

Kendini sakın ezdirme vur yüzüne anne yarın öbür gün gelin eve almazsa benden bekleme yaşlanınca kapıma gelme ele güne karşı tutmam seni de sesini çıkart Allah ıslah etsin sadece 2 kardeş misiniz

Bende senin gibiyim. Annem beni hiç sevmez ama kardeşimi çok sever. Onun için her şeyi yapar, benim için hiç bir şey yapmaz. Çok üzüldüm çok canım yandı ama sonunda alıştım, kabullendim. Soruyu görünce yazmak istedim

Kendini sakın ezdirme vur yüzüne anne yarın öbür gün gelin eve almazsa benden bekleme yaşlanınca kapıma gelme ele güne karşı tutmam seni de sesini çıkart Allah ıslah etsin sadece 2 kardeş misiniz
Demiştim bir kez. Aynı felaket durumlar kendi ailesinde de var. Zaten ondan uyguluyor bana da. Ama dediğim gibi tek laf etmemde babamı üzerime salıyor. Babam saygı nedir bilmiyor onurumu kıracak çok sözler ediyor.
3 kardeşiz. Küçük olan kız ilkokulda. Onu seviyor dinliyor konuşuyor. Açıkçası diğer kardeşlerimle hiçbir problemi yok. Bana karşı bir sebep olmadan bu sekılde davranıyor. Hep kendimi suçladım neyim var ne yaptım kaşım gözümde mi sorun var kötü müyüm vs. Erkek kardeşim gibi kötü olanlar yaranıyor. Eğer sorun bende olsa diğer bireylerle de anlaşamazdım diye düşünüyorum artık

Teşekkür ederim alışmanız ne kadar sürdü? İnsanın annesi böyle olunca başka kimse de sevmezmiş gibi geliyor. Gerçekten öyle mi bilmiyorum.

+1 annemin bana yaptıklarını yazsam şok geçirirsiniz. Annem de erkek kardeşime daha düşkün ve genel olarak karaktersiz bir kadın,ne bileyim aldatmak,ihanet ,dedikodu ,iftira bla bla huydur hepsi annem de. Babam da ezik her şeyi kabul eden omurgasız bi adam. Beni de senelerce sömürdü annem maddi hep. Yazsam toplu beddua zinciri başlar burda :) artık umursamıyor ve kendisi ile görüşmüyorum bekar olsaydım da gider çalısır bi şekilde kendi evimi tutar kuru ekmek yer zamanla oturtur yaşamazdım şu anki aklımla. Akıl sağlığı psikoloji her şeyden önemli bunu bu yaşımda öğrendim çıkarıp attım hayatımdan siz de öyle yapın.

aynı durumu 27 yaşına kadar yaşayan ben sana anlatayım annen narsist kardeşim tek kelime bu annen seni kendine rakip olarak görüyor muhtemelen ona e tip ne huy olrak benzemiyorsundur buda oğlunu daha fazla sevmeye itmiştir çünkü oğlu ona benziyordur annen hiç bir zaman düzelmeyecek bunu kabul et ve bununla yaşa anneni suçlama oda annesinden böyle görmüştür seni hep başkaları ile kıyaslar başkalarının yanında kötüler ne alsan ne giysen beğenmez hayatında hç bir şeyi onaylamaz kabul göremezsin evlenmeye kalktığında bile eşine seni kötüleyecektir içten içe kıskanırlar ben yapamadım o neden yapıyor diye eşimin bana çiçek almasını bile istemezdi annem yani sana diyeceğim bunun kurtuluşu yok anneni böyle kabul et ve o evden uzaklaş başka şehirde iş bul ben bunu yapamadım evlenerek ayrıldım ve hala böyleyiz çok görüşmem aramam sormam annem erkek kardeşimle günde 6 7 defa konuşur benle hiç emin ol bu böyle devam edecek google arattır narsist annelerin kızları diye aynı anneni göreceksin

Benim de annem böyleydi ona göre kadının toplumda hiçbir şartta asla değeri yoktu ki kendiside bir kadındı. Ne beddualar ne ah edişler duydum sana anlatsam oturur ağlarsın. Evde tek kız kalmıştım diğer ablamlar evlenip gitmişlerdi bana o evde fazlalıkmışım, bir hiçmişim gibi davranıyorlardı bunun acısı çok büyük. Sonra çok uzağa evlendim çok vicdan azabı çekti ablama çok kötü davranıyorduk diyormuş. O vicdan azabıyla kaldı bende çok uzaklarda kendimle bir başıma..

Özel sektörde çalışsam başka bir şehirde max 20-25 binle geçinebilir miyim bilmiyorum ne düşünüyorsunuz
Başka şehir veya yaşadığın şehir. İlk aşamada yer düşünme, sadece mesleki tecrübe edinmeye bak. Öğretmenlik mezunuysan zamanla tanınır özel ders falan da vererek daha fazla kazanmaya başlarsın. Bir ucundan tutman lazım. Kpss bekleyerek yıllarını harcaman çok anlamsız. Bu ortamda sınava da çalışılmaz zaten

Ahh canım. Hiç bir acı sonsuza kadar sürmez diye bir söz okumuştum. Beni çok etkilemişti. Gerçekten de öyle hiç bir acımız sonsuza kadar sürmüyor. Sen kendine odaklan, annenle muhatap olmamaya çalış, mecburi konuşmalar dışında iletişimini kes.
Kendini o evden ancak güzel bir iş bulup kurtarabilirsin. Seninde söylediğin gibi insana anne babası bunu yapanda elin oğlu neler yapmaz. Atanmak için daha çok uğraş baktın olmadı özelde çalışırsın en azından tüm gün evde olmazsınız.
Benim evden ayrılma sürecim önce kendi ayaklarimin üzerinde durma sonrasında da evlilik ile oldu. Kendi ayaklarımın üzerinde ne zaman durdum kendime güvendim o zaman evlilik düşündüm.
Zannetmeki kendi ayaklarinin üzerinde durduğunda veya evlenip yuva kurduğunda ailenin verdiği hasar seni etkilemeyecek. Hayatın boyunca içinde o fırtınalar kopacak. Çünkü insanız ve her geçen gün farklı problemlerle karşılaşıyoruz bu problemleri çözebilmek için ihtiyaç duyduğumuz ailemiz var ama yok .

Maalesef toplumumuzda bunun örnekleri çok var. Her doğuran anne olamıyor, her evlat sahibi olan baba olamıyor. Yazdıklarınızı okurken kalbim acıdı.
Hikayenin sonunda oğullarında sağlam bir darbe yiyip sizin elinize kalacaklar. Kader, karma adı neyse. Hiç şaşmaz kayırılan evlattan hayır geldiğini görmedim.
Çok çalışıp atanmaya bakın ve arkanıza bakmadan kaçın o evden.

Sizin adınıza üzüldüm gerçekten ,hiçbir evlat bu muameleyi hak etmez.Ben annemle çok şükür arkadaş gibiyimdir ve böyle ayrım konularını duyunca garibime gidiyor açıkçası.

Evet her kız annesiyle iyi anlaşacak diye bir şey yok ama insan kendinden çıkanı da ayırmaz yahu...Benim ablam mesela annemle hiç anlaşamaz evet kavgaları da olmaz pek ama annemi zamanında çok üzdü annem de ona kırgın.Evladın da sana aynısını yaşatsın derdi hep, mesafeleri var yani.Siz annenizin gönlünü incitecek bir şey yaptınız mı, kadın belkide o yüzden size böyle davranıyor?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…