Evlat ayrımı mı yapıyorum?

Evet tam da delirdiğim şey bu işte. Hadi hamile halimle beni düşünmedi kızımızda nasıl bir yara açtı bunu nasıl düşünemez. En büyük zararı yavruma verdi.
hem sizi kötü gösterdi kızınıza, hem de çocuğa sen daha az seviliyorsun, daha az kıymet görüyorsun, kardeşin daha önemli gibi gibi yıkıcı mesajlar vermiş. Eşinizi yalnız kıstırıp bir güzel paylayın, birdaha böyle bi şeye cesaret edemesin bile. Kızınıza naptığının farkında bile değil çok cahilce davranıyor.

Evet tam da delirdiğim şey bu işte. Hadi hamile halimle beni düşünmedi kızımızda nasıl bir yara açtı bunu nasıl düşünemez. En büyük zararı yavruma verdi.
Sanırım eşinize sinirlendiğiniz için o an düşünemediniz.
Eşiniz öyle dediğinde yapmanız gereken kızınıza sormaktı. Daha sonra da "seni öpmeyi, sana sarılmayı çok seviyorum. Senin rahatsız olmanı istemediğim için abartmadım ama bundan sonra seni sevgiye boğacağım, yandın sen" gibi cümlelerle o anda bu kırgınlığın önünü alabilirdiniz.

Paylamal ne demek suratına bile bakmıyorum. Yaptığına pişman olmadan, milyon kez özür dilemeden suratına bile bakmam.

Biraz şok oldum doğru. Mavi kaplı defterden rapor çıkınca bayağı bir incindim. Hayal kırıklığından hiçbir şey söylemeden çıktım odadan.

Herkes aynı anlayışta olmax ki. Ben de annemle çok yakınlaşmazdım. Kiz kardeşimse gelip gidip sarılır öperdi. Ben de annemin beni sevdiğine inanırdım ama sizin kızınız farklı algılıyor demek ki.

Biraz şok oldum doğru. Mavi kaplı defterden rapor çıkınca bayağı bir incindim. Hayal kırıklığından hiçbir şey söylemeden çıktım odadan.
Anne de olsak insanız. Hata yapıyoruz.
O yüzden üzülmeyin. Kızınız zeki çocuk, mutlaka anlar. Konuşun ve öpücük manyağı yapın onu.
Eşinizi de ilgiye muhtaç bırakın bir süre.

Sizin anneliğinizi bilmem ama eşiniz kesinlikle kötü bir baba. Çocuğu duygusal olarak etkileyecek, eksik hissettirecek bir durumu onun yanında değil sizinle baş başayken söylemeliydi. Bildiğin densiz ve hadsiz.

Ben de büyük kızınız gibiydim. Tek kız olmama rağmen erkek olan kardeşlerim duygularını ifade etme ve temas kurma konusunda daha başarılıydılar. Ancak annem yine de ara sıra gelir sarılır öperdi. Bu kız böyle deyip vazgeçmedi. Bu noktada hatalısınız. Belki dile getirmiyor olabilir ancak emin olun sevgi görmeye onun da ihtiyacı var. Açıkça dile getirmiş üstelik. Gariptir annem de bana öfkeliydi ve rakip olarak görürdü zaman zaman :) siz annesiniz, ne olursa olsun onu olduğu gibi kabul edin ve sevginizi gösterin.

Eşinize de bir daha böyle cümleleri çocukların yanında sarf etmemesini söyleyin.

görevleri yerine getirmek eşit değildir anne sevgisiyle. bakın kosturmak mükemmel anne olmak değildir. sunu yapiyim buraya kosuyum onu aliyim bilmem ne pisireyim de yesinler değil çocukların istediği.

telefona hatırlatıcı ya da alarm kurun mesela. sarılıp öpmek için kimse bilmek zorunda değil. yaptıkça alisiyo insan.

anneanneniz siz ve kızınızin durumu, anneannem annem ve benim durumum....

annem doğru iyi anne olduğunu düşünür hep. bana sorarsaniz harika bi görev insanı iyi bi bakıcı ama anneliği tartışılır.
benim ne kadar olgun zeki anlayışlı becerikli bidi bidi olduğumu anlatması bilmesi çok önemli değil bence. ya da yapmasi gerekeni yaptı diye süper anne olmaz.

ben de belli bi yasa kadar kimseye sarilmazdim opmezdim nefret ederdim. sonra farkettim ki annem öyle olduğu için öyle yapıyorum. 28 yaşındayım hala bu durumu tam asamadim. annemle aramda kurabildigim, kendimce annemi hakli cikarip beni teselli eden bi benzerlikti bu. kulağınıza sacma gelmiyor mu. bi cocuk soguk olusuyla gurur duyar mi. anneme benziyorum annem de soğuk hiç opmez sarilmaz zaten diye bütün gün icinden içinden konusmak normal mi??

Hayır vazgeçmedim ben de kızımı öpüyorum. Hiç dokunmuyor değilim. Cuma günü daha sabah öperek uyandırmıştım mesela. Sürekli yaptığım birşey değil demek istedim. Ve kesinlikle kızımı rakip olarak görmüyorum. Öfkeliyim açıklamasını önceki mesajlarımda açmıştım. Tam olarak tarif edemediğim bir sürü duygunun karışımını yaşıyorum şu an. Belki de sırf babasının etkisinde kaldığı için hazırladı o raporu diye düşündüm.

Paylamal ne demek suratına bile bakmıyorum. Yaptığına pişman olmadan, milyon kez özür dilemeden suratına bile bakmam.
yaptığı şeyin farkına varması bilinçlenmesi için açıkça konuşmalısınız, sonra yine getirin burnundan..

sizden ozur diledi mi esiniz, suan ki durumunuzu gorunce mahcup oldu mu?

önüne geçmezseniz bu uçurum giderek büyür
annem bizim için cok sey yapti çok seyden vazgeçti ama bunu hep soyledim mesela bir kere soyle baskalari gibi durdun yere evladim yavrum ne bileyim kizim diyerek sarilip optugune sahit olmadim
yuzune soylememe karsi hala boyle devam ediyor
artik 33 yasimdayim kucaklayip opmesin tabi ama bir kera evladim yavrum tarzi sicacik bir kelime duymayi okadar isterdim ki
ve evet sizde evlat ayiriyorsunuz maalesef
bu saatten sonra ilginiz ne ifade eder bilmiyorum ama en azindan özür dileyerek gecerli bir aciklama yapabilirsiniz belki

Eşiniz ne yazıkki durumu iyice acıga cıkarmış.. Bundan sonra siz büyük kızınızı sevseniz dahi inandırıcı bulmayabilir sizi.. Onunla satranc oynayıp sevginizi belli edin onu tebrik edin

Siz rakip olarak görüyorsunuz demedim ama ilerleyen zamanlarda durum böyle bir hal alabilir. Özellikle baba bu densizliğe devam ederse. Ben de yazı yazar annemin göreceği yerlere bırakırdım unutmuş gibi. Garibim o da gerçekten unuttuğumu sanır, bir müddet sonra "ben o yazıları okudum" deyip günah çıkarmaya gelirdi yanıma :) kızınız yine daha açık duygularını ifade etme konusunda. Ben eline vermeye bile gurur yapardım.

Tüm mesajları okumadım ama üstün zekalı yazmışsınız sanırım konuda. İşiniz daha zor bu yüzden. Babayla mutlaka konuşun. Bir daha çocukların yanında sizde eksik gördüğü noktaları söylemesin. Çocukların size cephe almasına sebep olur.

Bence şu noktada akışına bırakın. Kendinizi zorlamayın ekstra temas için. Her zamanki gibi davranın. Belli bir müddet geçtikten sonra biraz daha fazla temas kurmaya gayret edersiniz. Ancak şu noktada ev ortamı gerginken yapacağınız her davranış yapmacık ve zoraki olabilir. Öyle Olmasa bile...

Hz.Peygamber in "öpücük konusunda dahi çocuklarınız arasında adaletli olun" hadisini bu konuda kendime ölçü edindim.

Üç çocuğum var, büyüğü 8 yaşında ikizler 2; yaşında. benim de büyüğüm erkek olmasına rağmen -onlara daha çok sarıldın- diye sitem etmisligi vardır. Dolayısıyla çocuklara etiketlemek yerine ilgi ve sevgi noktasında eşit olunmalı.

Eşiniz ise baştan sona yanliş davranmış ne olursa olsun çocuğunuz yanında size bu şekilde suçlamamaliydi. haksızlık ettiğinizi düşünse bile sonradan konuşmalı o esnada ise ortamı yumuşatıcı bir konuşma yapmalıydi. Resmen yangına körükle gitmiş sizi iyice karşı karşıya getirmiş kızınızla

Eşiniz ne yapmaya çalışıyor kendi aklınca iyi polisi mi oynuyor şimdi ? Kızınız madem üstün zekalı sizi anlayabilir bunun zayıf noktanız olduğunu göstermeyin gözlerinizin dolmasına gerek yok çekin odasına seninle de kardeşinle olduğum gibi olmak istiyorum ama sen temastan hoşlanmadığın için seni bunaltmak istemiyorum de

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…