- 25 Ekim 2015
- 19.368
- 99.161
- 598
- 41
sonuna kadar haklisiniz. tavrinizi surdurun. ozur dilemek ve o muhabbeti duzeltmek zorunda. sizde hassasiniz hamilesiniz. size de ozverili davranmak zorundaydi, yapamamis.Hayır. Cumartesi günü havadan sudan konuşmaya çalıştı ben yüzüne bakmayınca şu an benden çok tavırlı görünüyor.
Haksızsınız. Doğru söylemiş adacağız akşama kadar pervane oluyorum diye düşünmek resmen yapılanı kafaya kakmaktır. Bir çocuk dünyaya getiriyorsanız tabiki ilgileneceksiniz pervane olacaksınız. Sevgi çok çok ayrı birşey. Kendinize çeki düzen verip yersiz küsmeye son verip oturup düşünün nerde hata yaptığınızı ve nasıl düzeltebileceğiniziMerhabalar. Cuma gününden beri sıkıntıdayım. Hamilelik sıkıntımı daha da arttırdı, öfkeden kuduruyorum da denebilir.
Ben duygularını temasla anlatabilen, kolay sarılan, öpen bir insan değilim. 10 yaşında ve 5 yaşında 2 kızım var.
Büyük kızım da aynen benim gibi. Kolay kolay duygularını açık etmez. Kolay sarılmaz, öpmez. Küçük ise tam tersi. Sürekli yanaşır, gelir yanağıma öpücük kondurur vs.
Eşim birkaç defa büyük kızım da yanınızdayken, ona yeterince temas etmediğimi, yeterince öpmediğimi söyledi. Daha önceleri bu konuda sorun yaşanmazken kızım bir anda bu konuda alıngan davranmaya başladı.
Bu arada tabi ki okula gidip gelirken öperim, birşeye üzülür sevinir öperim ama durduk yere şap şup öpmek aklıma gelmez.
Herneyse cuma günü eşim işten geldi. Bu arad kızların da benim de keyfimiz yerinde. Kızın odasına gidip mavi kaplı bir defter getirdi. ‘Bu bir rapor. 2 haftadır tutuyorum, bana kaç kez dokunmuşsun, kaç kez öpmüşsün, kardeşimi kaç kez öpmüşsün, hepsini yazdım’ dedi.
Bunu sitem ederek söyledi. Birşey söylememe fırsat kalmadan, eşim araya girdi ‘annen seninle çok sorun yaşayacak ilerde kızım, kardeşin ve sana karşı adaletli olmuyor’ dedi.
Ağlayacaktım zor tuttum kendimi. Kızlarımın herşeyiyle, en ufak ayrıntısına kadar ilgilenirim. Küçüklüklerinden beri tüm vaktimi onlara adadım. Hayattaki herşeyi geri plana attım ve karşılığında kötü anne olmakla suçlanıyorum.
Eşimi affedemiyorum ama kızıma da içten içe öfkeliyim. Benim dünyam onların etrafında dönerken, bana yaptıkları haksızlık gibi geliyor. Cuma’dan beri eşimle iletişim kurmuyorum. Lütfen tarafsız gözle yorumlar mısınız?
Ekleme: Kızım tanılı bir üstün zekalı. Yaşından büyük düşünen ve davranan bir çocuk. Bebekken bile temastan rahatsız olurdu. Küçük kızım ise 6 aylıkken kötü bir kaza sonucu beyin kanaması geçirdi. Bebekliği ve sonrası ablasına göre daha zordu. Onun da kendini güvende hissetme şekli temas etme, sarılma vs oldu. Hayatımız bu seyirde ilerlediği için büyük kızımı da uzaklığı da bu şekilde kabul edip irdelemedim. Büyük kızımın bu şekilde mutlu olduğunu düşündüm ama maalesef yanılmışım.
Bence tek taraflı değil sorun. O şekilde olmuş sa artık kronik sorun olmuş evde besbelli.Hayretler içinde okudum ; iki yaşındaki çocuğun yanında bile böyle konusmamasi gerekirken 10 yaşındaki çocuğa bu şekilde olumsuz farkındalık oluşturmak cahilliktir.
Diyecek söz çok var ama tutuyorum kendimi.
Eşiniz büyük yanlış yapmış. Kızınız bu şekilde hissetmiyorsa bile onu yönlendirmis.
Aklından çıkarmanız lazım.ve yalnızken babayla konusmalisiniz
Üç yavrunuzu da sarıp sarmalayan.artik ileri bakın.Merhabalar. Cuma gününden beri sıkıntıdayım. Hamilelik sıkıntımı daha da arttırdı, öfkeden kuduruyorum da denebilir.
Ben duygularını temasla anlatabilen, kolay sarılan, öpen bir insan değilim. 10 yaşında ve 5 yaşında 2 kızım var.
Büyük kızım da aynen benim gibi. Kolay kolay duygularını açık etmez. Kolay sarılmaz, öpmez. Küçük ise tam tersi. Sürekli yanaşır, gelir yanağıma öpücük kondurur vs.
Eşim birkaç defa büyük kızım da yanınızdayken, ona yeterince temas etmediğimi, yeterince öpmediğimi söyledi. Daha önceleri bu konuda sorun yaşanmazken kızım bir anda bu konuda alıngan davranmaya başladı.
Bu arada tabi ki okula gidip gelirken öperim, birşeye üzülür sevinir öperim ama durduk yere şap şup öpmek aklıma gelmez.
Herneyse cuma günü eşim işten geldi. Bu arad kızların da benim de keyfimiz yerinde. Kızın odasına gidip mavi kaplı bir defter getirdi. ‘Bu bir rapor. 2 haftadır tutuyorum, bana kaç kez dokunmuşsun, kaç kez öpmüşsün, kardeşimi kaç kez öpmüşsün, hepsini yazdım’ dedi.
Bunu sitem ederek söyledi. Birşey söylememe fırsat kalmadan, eşim araya girdi ‘annen seninle çok sorun yaşayacak ilerde kızım, kardeşin ve sana karşı adaletli olmuyor’ dedi.
Ağlayacaktım zor tuttum kendimi. Kızlarımın herşeyiyle, en ufak ayrıntısına kadar ilgilenirim. Küçüklüklerinden beri tüm vaktimi onlara adadım. Hayattaki herşeyi geri plana attım ve karşılığında kötü anne olmakla suçlanıyorum.
Eşimi affedemiyorum ama kızıma da içten içe öfkeliyim. Benim dünyam onların etrafında dönerken, bana yaptıkları haksızlık gibi geliyor. Cuma’dan beri eşimle iletişim kurmuyorum. Lütfen tarafsız gözle yorumlar mısınız?
Ekleme: Kızım tanılı bir üstün zekalı. Yaşından büyük düşünen ve davranan bir çocuk. Bebekken bile temastan rahatsız olurdu. Küçük kızım ise 6 aylıkken kötü bir kaza sonucu beyin kanaması geçirdi. Bebekliği ve sonrası ablasına göre daha zordu. Onun da kendini güvende hissetme şekli temas etme, sarılma vs oldu. Hayatımız bu seyirde ilerlediği için büyük kızımı da uzaklığı da bu şekilde kabul edip irdelemedim. Büyük kızımın bu şekilde mutlu olduğunu düşündüm ama maalesef yanılmışım.
Bence tek taraflı değil sorun. O şekilde olmuş sa artık kronik sorun olmuş evde besbelli.
Yorumunuz için teşekkürler. Yalnız bizim kozımla ilişkimiz sizinki kadar kötü değil ki. Söylüyorum işte uyandırırken öperim, okula giderken öperim, dönünce öperim, birşeye üzülür öperim. Onunla gurur duyduğumu her fırsatta dile getiririm. Kim ve nefreti hak edecek bir anne değişim bence. Onun bekletilerindwn bihaber olmak beni üzen.İnsan kocasını çocuklarını sarmalamaktan öpmekten kaçınmaz aksine bunu kendi ister. Kızınız sevgi bekliyor onu siz doğurdunuz sizin kararınız ve her türlü sevgiyi göstermek zorundasınız. Ben de başı okşanarak büyümedim, bir kez "kızım" lafını duymadım. Ve 31 yaşındayım, kinliyim bazen de nefretli. Siz de herhalde uyarımı kaale alırsınız.
Pardon ama kaç taraflıymış sorun söyleyin de ben de bileyim. Ben bile kızımın rahatsızlığını yeni öğrendim. Sİz nasıl anladınız sorunun taraflarını benim yazdıklarımdan?Bence tek taraflı değil sorun. O şekilde olmuş sa artık kronik sorun olmuş evde besbelli.
Hiç bir şey tek taraflı değildir.Pardon ama kaç taraflıymış sorun söyleyin de ben de bileyim. Ben bile kızımın rahatsızlığını yeni öğrendim. Sİz nasıl anladınız sorunun taraflarını benim yazdıklarımdan?
Kızlarımın herşeyiyle ilgiliyim. Fazlaca hem de. Erken doğum riskim olmasına rağmen sırf kızım yanında olduğumu bilsin diye 15 günde bir başka illlere turnuvaları için gidiyorum. Giydikleriyle, okuduklarıyla, yedikleriyle hatta antrenmanları ile ilgileniyorum. Bu sevgi gösterisi değil midir?
Peki sevgiyi göstermek için öpmek, mıncıklamak, okşamak mı gereklidir illa. İnsanların sevgilerini göstermek için farklı yolları olamaz mı? Maalesef ben öyle bir insan ya da anne değilim. Öğrenmem gerekecek bunu. Bu da n kadar doğal olur ki? Üzerimde bana ait olmayan bir hırkayı taşımak gibi. Yapmacık olmak öyle görünmek daha kötü yapmaz mı herşeyi?Haksızsınız. Doğru söylemiş adacağız akşama kadar pervane oluyorum diye düşünmek resmen yapılanı kafaya kakmaktır. Bir çocuk dünyaya getiriyorsanız tabiki ilgileneceksiniz pervane olacaksınız. Sevgi çok çok ayrı birşey. Kendinize çeki düzen verip yersiz küsmeye son verip oturup düşünün nerde hata yaptığınızı ve nasıl düzeltebileceğinizi
küçük kardeşe de sarilmasaniz b3lki bu kadar probl3m olmayacak ama ayrımcılık olarak görüyor kızınızPeki sevgiyi göstermek için öpmek, mıncıklamak, okşamak mı gereklidir illa. İnsanların sevgilerini göstermek için farklı yolları olamaz mı? Maalesef ben öyle bir insan ya da anne değilim. Öğrenmem gerekecek bunu. Bu da n kadar doğal olur ki? Üzerimde bana ait olmayan bir hırkayı taşımak gibi. Yapmacık olmak öyle görünmek daha kötü yapmaz mı herşeyi?
Ben değil ki ufaklık bana sarılıyor. Mesela ben televizyon izlerken hop arkamdan yanaşıp sarılıp öpüyor. Benim ki sadece karşılık vermek. Yoksa onu da durup dururken öpüyor değilim.küçük kardeşe de sarilmasaniz b3lki bu kadar probl3m olmayacak ama ayrımcılık olarak görüyor kızınız
Şöyle anlatayım 28 yaşındayım. Annem sevgisini belli eden biri olmadı. Ben sizin için şöyle paraladım kendimi böyle saçımı süpürge ettim tarzı konuştu. Konuştuda sevgiyle alakası yok işte bu fedakarlıkların.Peki sevgiyi göstermek için öpmek, mıncıklamak, okşamak mı gereklidir illa. İnsanların sevgilerini göstermek için farklı yolları olamaz mı? Maalesef ben öyle bir insan ya da anne değilim. Öğrenmem gerekecek bunu. Bu da n kadar doğal olur ki? Üzerimde bana ait olmayan bir hırkayı taşımak gibi. Yapmacık olmak öyle görünmek daha kötü yapmaz mı herşeyi?
Ama kızım da sizin gibi değil. Bebekken bile sarılmazdı. Kucaklanmaktan öpülmekten hoşlanmaz, biri es kaza öpse ıslak mendille 10 dakika silerdi.Şöyle anlatayım 28 yaşındayım. Annem sevgisini belli eden biri olmadı. Ben sizin için şöyle paraladım kendimi böyle saçımı süpürge ettim tarzı konuştu. Konuştuda sevgiyle alakası yok işte bu fedakarlıkların.
Anneme bağlılık hissetmedim bu yüzden. Evlendim kına gecem oldu bir damla yaş akmadı gözümden.. Okul sebebiyle farklı şehirde yaşadım vallahi öyle içimde ki direği sızlatacak kadar özlemle dolmadım. Küçüklükten beridir duygusal bağı hissettirecek kadar yakınlık kurmadığı için kaynaklanıyor bunlar.
Mesela ben çok sırnaşırım şlopp şlopp öperim yüzünü mıncırırım. Dediğim gibi annemi seviyorum lakin o duygusal bağ ne yazık ki yok aramızda
ben bu durumu anlayabilirim ama 10 yaşındaki kızınız bunu anlayamaz . o yaş grubu ayrımcılık olarak görüyor her şeyi.Ben değil ki ufaklık bana sarılıyor. Mesela ben televizyon izlerken hop arkamdan yanaşıp sarılıp öpüyor. Benim ki sadece karşılık vermek. Yoksa onu da durup dururken öpüyor değilim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?