Evlat ayrımı mı yapıyorum?

Güzel yorumunuz için teşekkürler

Bence kızınız büyümüş

Yani ayy erken doğum riskim var ama turnuvalarına bile gittim dediğinizi muhtemelen o da hissetmiş

Küçük daha ufak olduğu için algılayamıyor muhtemelen ama abla bebeği kıskanıyor gibi

Oturup ayrıntılı konuşun

Genç kızınız var artık, anneye yakınlaşma çağı

Evet fiziken sıkıntılı olabilirsiniz ama özellikle bebek doğunca ilgiye devam etmeli

Oturup konuşmak hatta aile toplantısı yapma zamanınız gelmiş

Yani oturun masaya her gün

Herkes onu Mutlu eden onu üzen şeyleri konuşsun bunu alışkanlık haline getirmek lazım

Çok üzüldüm, ama siz üzülmeyin lütfen, eminim çok iyi bir annesinizdir.
Benim de biri 8 biri 2 yaşında iki evladım var. Ve ben de hiç hoşlanmam temastan. Kızım benden daha beter. Küçükken yalvarırdım azıcık sarılarak duralım diye hemen sarılır bırakırdı. Küçükse tam tersi, gelip geçerken hiçbir şey yapmazsa yanağımı okşar, koklar gider. Hayatımda hiç yaşamadığım bir durum bu. Kızım da sizinki gibi düşünse kahrolurdum sanırım.

10 yaşında bir çocuk ergenlik arifesinde sizinde hamilelik dolayısıyla duygularınız farklı, bu çatışma yaşamadan değilde doğum olmadan cozmenizi öneriririm. Küçük bir bebek zamaninizi daha fazla alıcak. Kızınızla durumunuz alevlenebilir.
Size onerim, dokunarak olmasada sözcüklerle degerinizi anlatın
Mesela 5 yaşındaki kardeşiyle ablasının sevinebilecegi bir supriz yapabilir, veya hitaben dile getirebilirsiniz

İnan’ın Cuma gününden beri gizli gizli ağlıyorum. Ağladığımı anlamasın diye kendimi ev işine verdim. Ara ara stresten kasılmalarım oluyor. Kendimi haksızlığa uğramış, hiç anlaşılmamış gibi hissediyorum.

Üçüncü bebeği isteyerek yaptık. Bakabilirim çünkü diğerlerine gerektiği gibi bakabiliyorum diyordum. Şu an yaptığım herşey boşunaymış, bebek de yanlış kararmış gibi geliyor.

Birden fazla çocuk sahibi olduktan sonra bu iç sızıları, üzüntüler , adaletsizlik mi yapıyorum düşünceleri insanı yiyip bitiriyor
Bugünleri görüp bilseydim , ikinci çocuğu düşünmezdim ben.. tabii ki Allah sağlık sıhhat versin ikisine de..
birebir yaşadığınız durumu yaşıyorum, küçük olan çocuğum daha sıcak kanlı.. zorla kendini sevdiriyor , gelip bizi öpüyor.. büyük çocuğumsa böyle değil ..
Öptüğümüzde siliyor yüzünü falan.. sarılmaktan haz etmiyor .. ama lafa gelince onu daha çok öpüyorsun diyebiliyor.
herhalde büyüdüklerinde anlarlar bir annenin bilerek adaletsiz davranmayacağını, bir öpücük yüzünden bize vicdan azabı yaşattıklarını..
Annelik zor zanaat , çok zor

Acikca soyliyim değil.
25 yasindayim. 2. Cocuguma hamileyim ve annemin beni sarilip öptüğü sayili zamanlari hatirliyorum. Ve suan agliyorum. Hepte soyledim seven sevdigini belli etsin. Bu illa sevgili degil. Anne baba arkadas... Bende 10 yasinda abla oldum 3. Kardesime annelik yaptim. Cok zor zamanlardi cok etkilendim o sureclerde ve unutmuyorum

Bir de eşinizi Allah bildiği gibi yapsın. Resmen çocuğun aklına fitne sokuyor.
Kendi ne kadar ilgili bir baba acaba?
Eşim de çok ilgili bir babadır gerçekten. Şu an ona karşı öfke dolu olsam da hakkını yiyemem. Benim stresimi anladığından Cuma’dan beri kızları sinema, park, aquapark gezDirip duruyor. Olayları bu hale getirdi şimdi nasıl düzelteceğini bilmiyor tabi.

Kızınıza davranışınızın yansıması kızınızın size olan davranışıdır.
Bir kere anne dediğin durduk yere şapur şupur öper, teyze amca dayı hala komşu komşunun kızı öpmez. Kızınız büyüdükçe bu olayı içinde de büyütmüş.
Tüm öz bakımını kreşte bakıcılar da gayet iyi yapıyor ama öyle öpüp sevmiyorlar saçlarını okşayıp sarılmıyorlar.
Siz kızınızla güvenli bağlanmayı yakalayamamışsınız, ama geç değil bence gururu ve öfkeyi kenara bırakıp telafi etmeye çalışın durduk yerde de şapur şupur öpün sarılın sevin saçlarını.
Eşinize gelecek olursak afedersiniz de konuşmayı bilmeyen hamile kadın psikolojisinden bir haber şuursuzun teki.
Bence de konuşmayın adam kızı yokken sizi uyarmış olanın farkında aferin ama kızınızın yanında kızınızı kışkırtıp kızı mutlak haklı olduğuna inandırması felaket bir hareket.
Sizin buradaki hatanız kızım zaten sarılıp öpmeyi sevmez diyip iyice abartmanız.
Hayır efendim sarılın da öpün de komşu teyze misiniz siz, evlat sizin biz insanlar sadece konuşarak anlaşabilseydik şimdiye fezaya varmıştık.

revani mi

Soğuk nevale ama tam da revani tiplidir kesin

Haklısınız. Belki alakasız bilmiyorum ama kızım hep yaşından olgun bir çocuktu. Şu an tanılı üstün zekalı. Hep yetişkin gibi davranır, öpünce yanağını siler vs.

Diğer kızım ise daha 6 aylıkken beyin kanaması geçirdi. Konuşması, beslenmesi vs herşeyi ablasına göre daha geç oldu. Bir de sürekli temas etmek isteyen bu şekilde güvende hisseden bir çocuktu. Hayatımız bu seyirde ilerledi. Farketmeliydim büyük kızımın durumdan rahatsızlığını ama onu öyle kabul ettiğim için durup irdelemedim belki de.

Bende yapısal olarak öpmeyi sarilmayi sevmeyen biriyim ama ne bileyim bir çocuk , bir çicek , bir hayvan içim kaynar öperim sarılırım.
Bizimde annemle temasimiz olmaz kendisinide annesi oyleymis. Iyi birsey degil aslinda.

Esinz konusunda haklisiniz. Ama suan biraz hassasinizda. Evlat ayrimi denemez ama evet buyuk kzinizin gozunde oyle gorulebilir. Yoksa bir anne hepsini eşit sever bundan eminim.

Hayır yani şöyle hayır.
Yaptıklarınızı elbette sevdiğiniz için yapıyorsunuz ama kızınız bunu böyle algılamıyor.
Diger kardeşinde gördüğü ilgiyi istiyor.

Eşiniz sizin tüm ihtiyaçlarınızı karşılaşa,her yeri gezdirse, gittiğiniz yerlere bizzat eşlik etse ancak hiç seni seviyorum demese,hiç sarılıp öpmese ne hissedersiniz oradan pay biçin

Kiziniza ofkeniz normal degil ama esiniz sacmalamis. Cocugun onunde boyle konusmasi cok cok yanlis. Resmen sizi hedef gostermis. Kizin aklina boyle seyler sokup psikolojisini bozmasi garip. Size karsi bir ofkesi mi vae acaba? Ona karsi ilgisiz oldugunuzu dusunup acisini boyle mi cikariyor acaba?

10 yaşındaki bi çocuk zorlansanız da 15 günde bir turnuvaya gitmenizden, eve geldiğinde sevdiği kurabiyeleri turtaları yapıp güler yüzle karşılamanızdan, sohbet konusu açmanızdan maalesef ki ne kadar sevildiğini anlayamaz.

Aklınıza şimdiye kadar durup dururken sarılmak gelmiyo olabilir ama artık kızınız bunu söylediğine göre yapabilirsiniz bence. Kızmayın o daha çocuk ve dokunarak daha iyi anlar sevildiğini. Kurabiyeler sohbetler yerine sarılıp uyusanız birlikte daha fazla hisseder duygularınızı mesela.

Ha tabi kurabiye de yapın onu kesin demiyorum.

Evlat ayrımı değil tabiki bu iki çocuğun da huyuna göre davranmışsınız sadece.

Oooo, daha neler.
Bir tartışmada dünyanızı allak bullak etmeyin hemen de uçlara gidiyorsunuz biraz orta yolcu olun.
Kızım bana böyle yaptı öfke doluyum, iyi anne olduğumu sanıyordum kötü anneyim, 3. Yü isteyerek yaptık ama şimdi hata yapmışım falan.
Hep uç düşünce ve tepkiler. Hata üstüne hata yapmayın esnek olun bu durum düzeltilebilir ama siz barut fıçısı gibi ortalarda dolaşırsanız zor tabi.
Hamileliğin son haftaları olur böyle gelgitler, biraz daha sakin

Eşiniz çok kötü bir hareket yapmış.
Ben sizin yerinizde olssam kızımla birebir vakit geçiririm. Ve o zaman biz birbirimize çok benziyoruz. Ayniyiz. Derim. Ikimizde birbirimize sarılalım rapor tut bakalim.kim daha çok.sarılacak derim.
Imla hatam Varsa çok kusura bakmayın lütfen yürüyerek yazıyorum.
Dipnot eşinize çocukların sadece sizin olmadığıni söyleyin. Sizin sorununuz onunda sorunu olacak. Bos konusmasin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…