Evladımı terketmiş mi oluyorum?

Çocuğunuz kaç yaşında. Ben durumu hiç olmayan insanların çocuklarını babasına bırakmasına garip bakmıyorum ancak siz durumu olmayan insan kısmına girmiyorsunuz. Şartlarını biraz daha kotulesebilir sadece çocuğunuzun yaşı da küçükse yanınızdan ayırmayın derim. Daha kötü okulda da okuyabilir bu onda travma yaratır demişsiniz ancak küçükse sizden ayrı kalmak daha büyük travma yaratabilir.

Merhaba sevgili kk. Bu sorun önemli karar alındı boşanma işi kesin. Önümde iki yol vardı burada kalıp ev tutmak babası öğlen alıp evine getirecek akşam da ben alıp eve geçecektim babası çalışmıyor oğlumun dedesi bakıyor ona vs vs . Bilinen şeyler yabi. Ama burada kiralar çok yüksek öyle ki evdeki hesaba göre bile bana kalan 300 tl ile ne yenir ne içilir ? Bilmiyorum . İşsiz kalma durumu olabilir, bir sonraki sene kurum benimle anlaşmayabilir( özelde öğretmenim) ve bu durumda eşyaları da borçla alacağım için bildiğiniz dımdızlak ortada kalabilirim yani.

Oğlum burada kalmak istiyor okulu seviyor şartları iyi güzel bir sitede etraf güzel elit vs . Ama ben nereye gidersem de seninle geleceğim anne diyor. Ailem önce karşı çıktı sonra durumları ispatlayınca şakın orada durma borcu bitir gel diyor. Annemler İstanbul’da . Kardeşim evlendi alt katta yaşıyor iki ev de babamın yeni aldılar borç ödüyorlar. Onlar işten çıkmaz eğer ben gidersem. Oğlanı da servis ve akşama kadar olan kolejlere veririm zaten çünkü annemlerin oturduğu yer iyi değil eğitim ve kültür seviyesi açısından. O sebeple oradaki devlet okulları bu okuldan sonrq olmaz oğlumda büyük travma kalır.

Hayatımda bir ilki gerçekleştiriyorum . Özel okullar kaç para ister bilmiyorum ama ben 1500 fazlasını veremem o kesin . Bir şekilde buldum diyelim bir şey olursa aniden ulaşamazsam korkusu var. Oğlum burada kalsın desem nasıl yaşarım bilmiyorum. Ama o zaman da şartları daha iyi olur. Fakat ödev yaptırırken dayanamayan sinir harbi geçiren dayak atan yüzüne tüküren ama genelde de seven bir babası olur mu bilmiyorum aklım karışık. Bana fikir verin ne olur ? İstanbul’da bana iyi referanslarla iş sağlayacak aile dostlarım olacak . Orada sorun yaşamam babamın evinde bu açıdan
Yüzüne tüküren ama seven baba ??? Çok iyiymiş

Babasinin dövüp ,öldürdügü o cocugu unutmayin.Abartı bir örnek belki ama.Ders calismamasina sinirleniyormuş o baba da.Yüze tükürmek nedir ya! Cocugunuzu birakmayin.

Hiç kimse de ben devlet okulunda okudum diye travma kaldigini sanmiyorum.
Ama annesiz büyümek..
Allah hiçbir evlada yaşatmasin.
Değil devlet okulunda okutmak, kuru ekmek bile yeseniz yanınızda olsun.
Aileniz yaninizdaymis, herşey bir şekilde düzene girer, az cesaret..
Evi barkı maaşı olmayanlar bile ayrılıp düzen kurabilir..
Çocuğunuz demez neden bile aldın buraya diye, dese bile çocuktur, doğruyu yanlışı bilemeyebilir..
Siz en doğrusunu yaptığınızı bilin yeter.

Yüzüne tüküren ama seven baba ??? Çok iyiymiş
Asla asla savunma değil, kabul edilemez..
Ama yüzüne tükürmesi o babanin ruh hastası olduğunu ve sağlıklı bir ortamı olmadığını gösterir, ama sevmediğini göstermez.
Tabi ki sonuçta o babaya çocuk bırakılmaz, bence baba dünya iyisi bile olsa anne sagken bırakılmaz zaten...

Evet bu durumda çocuğu terk etmiş olurdunuz. Ayrica kendinizin yanında yaşamaya devam etmek istemediğiniz adamın yanında çocuğu nasıl bırakırsınız.. Anlattıklarınızdan yola çıkarak asıl travmaları o babanın yanında yaşar diye düşünüyorum

Evet Ağustos gibi ancak zira o zamana borç biter orada iş ayarlanır , her şey hazır edilir öyle geçerim . Zaten şu an ben çalışıyorum özelde Öğretmenim , oğlum okuyor gitmem olanaksız şu an annemlerin evleri yeni bir kardeşime bir bana alındı ev ama üstümüze değiş borç içinde aldı babam hasta hali ile annem babam çalışıp ödüyor . Ben de zaten orada da çalışacağım Beylikdüzü taraflarında bir özel okula göndereceğim ama fiyatlar be bilmiyorum 1500 üstü
Çıkaramam çünkü
Yeniden evlenmek isterseniz ne olacak?

Babasinin dövüp ,öldürdügü o cocugu unutmayin.Abartı bir örnek belki ama.Ders calismamasina sinirleniyormuş o baba da.Yüze tükürmek nedir ya! Cocugunuzu birakmayin.

Allah korusun muhtemel o adam da çocuğuna düşkün görünüyordur her ihtiyacı giderildikten sonra yabi yüze tükürmek en son iş asol önce olan dayak ardından tükürmüş ben son anda yetiştim kapıyı da kilitlemişti üstelik girmeyeyim diye girdiğimde çocuğu kendine getirmem saatlerimi aldı sinmiş içine nasıl ağlıyor kuzum ben ne saçmalamışım ya şimdi düşününce ne demek bırakmak ölmem lazım herhalde kafayı yiyorum

Fakat ödev yaptırırken dayanamayan sinir harbi geçiren dayak atan yüzüne tüküren ama genelde de seven bir babası olur mu bilmiyorum aklım karışık. Bana fikir verin ne olur ? İstanbul’da bana iyi referanslarla iş sağlayacak aile dostlarım olacak . Orada sorun yaşamam babamın evinde bu açıdan
Şu yazıyı yazıp bırakmayı nasıl düşünüsünüz...?
Şunu asla unutmayın okul değişiminde yaşayacağı tramva sizin onu bırakıp gitmenizden daha azdır...Yanınıza alın yada sizde gitmeyin... Maddiyat birşekilde elde edilir Allah sağlık sıhhat güç verdikten sonra, ama çocuğunuz size kırılıp kin gütmeye baslarsa ve doldurulursa işte o zaman aldığınız referansların hiç bir önemi kalmaz... Annelikte sınıfta kalmışsınızdır... :KK69:

Asla asla savunma değil, kabul edilemez..
Ama yüzüne tükürmesi o babanin ruh hastası olduğunu ve sağlıklı bir ortamı olmadığını gösterir, ama sevmediğini göstermez.
Tabi ki sonuçta o babaya çocuk bırakılmaz, bence baba dünya iyisi bile olsa anne sagken bırakılmaz zaten...
Ama ne olursa olsun 7 yaşındaki çocuk bizim babalarımız sevgilerini gostermezdi ama hiç de yüzümüze tükürmedi bu çok değişik bir ruh

Allah korusun muhtemel o adam da çocuğuna düşkün görünüyordur her ihtiyacı giderildikten sonra yabi yüze tükürmek en son iş asol önce olan dayak ardından tükürmüş ben son anda yetiştim kapıyı da kilitlemişti üstelik girmeyeyim diye girdiğimde çocuğu kendine getirmem saatlerimi aldı sinmiş içine nasıl ağlıyor kuzum ben ne saçmalamışım ya şimdi düşününce ne demek bırakmak ölmem lazım herhalde kafayı yiyorum

Nasıl bırakmayı düşünürsünüz kanım dondu, benim kocam çocuklarıma bu şekilde davranıyor olsa sırf çocuklarım ondan uzak olsunlar diye boşanırım.

Sağlıklı düşünemiyorum evet size ihtiyacım var ben oğlum olmadan ölürüm diyen ben böyle bir konu açtım düşünebiliyor musunuz? Oğlum anne burda otursak dedikçe acaba alırsam bu kez bana kin nefret duyar mu diyorum babası da bana diyor ki orada erkek çocuğu büyüdükçe zaptedemeyeceksin o zaman ne yapacaksın gücün yetmeyecek yıllarca beni bu korkuyla zaten sindirdi sizce?
Erkek çocuğu benide korkutur genel olarak...

Yavrum takmissin bir maddiyata !! Adamın üstünde oturduğu sandalyeyi bile sen aldın kredi çekip ...yemişim maddiyatlarini! Al çocuğunu geç ailenin evine ...cocugun okulu değişecek diye psikolojisi bozulacak diye korkuyorsun ama şimdiye kadar ona yasattiklariniz yüzünden çooktan zarar göreceği kadar görmüştür bunu görmüyorsunuz.Ben senin şiddet gördüğünü hatırlıyorum sadece bu bile çocuğunu o adama vermemen için çok buyuk bir neden

Yavrum takmissin bir maddiyata !! Adamın üstünde oturduğu sandalyeyi bile sen aldın kredi çekip ...yemişim maddiyatlarini! Al çocuğunu geç ailenin evine ...cocugun okulu değişecek diye psikolojisi bozulacak diye korkuyorsun ama şimdiye kadar ona yasattiklariniz yüzünden çooktan zarar göreceği kadar görmüştür bunu görmüyorsunuz.Ben senin şiddet gördüğünü hatırlıyorum sadece bu bile çocuğunu o adama vermemen için çok buyuk bir neden

Haklısın sevgili arkadaşım , bir an beynim dondu sanki ilk defa böyle bir düşünce geçti kafamdan ve beni kendime getirin diye yazdım konuyu da zaten iyi ki de açmışım her zamanki gibi beni kendime getirdiniz

Ama ne olursa olsun 7 yaşındaki çocuk bizim babalarımız sevgilerini gostermezdi ama hiç de yüzümüze tükürmedi bu çok değişik bir ruh
Evet canım tabi ki, normal değil zaten.. benim babam malesef gürültü yaptığım için yapmıştı o çirkin hareketi..
O onun kendi hastaligiydi, bir şekilde çok da severdi, sever de hala..
Keşke her anne baba ruh sağlığı yerinde olan insanlar olsalar, ama oluyor işte..
Tabi ki konu sahibi bırakmasın çocuğunu..

X