İçinde olmadığım yaşamadığım bir hayatı asla sorgulayamam. O yüzden öncelikle Rabbim gönlüne ferahlık versin. Doğruyu kalbine ilhaö etsin, nakış nakış işlesin kardeşim...
Ancak çevremden örnekler verebilirim. Benim arkadaşımın annesi, arkadaşımı doğurup kanserden vefat etmiş. Babası yeniden evlenmiş. Arkadaşım baya sıkıntılar çekti ve biriyle evlendi. Evlendiği adamdan çok çekti. Adam eve bakmadı parayı savurdu gezdi eğlendi. Arkadaşıma ailesi sahip çıkmadı. Ona rağmen kızını tek başına büyüttü. Bazen tükendi günlerce ağladı. Benden başka arayacağı kimsesi de yoktu. Ancak anne şefkati veremedim ona. Ona göre anne oldum ama neyse... Konu bu değil..
Çocuğunu komşuya maaşlı olarak bırakıp işe girdi. Komşularda sağolsunlar sürekli sorun çıkarıp maaşa zam istediler. Sürekli karşısına engeller çıktı. Yılmadı pes etmedi. Kızını büyüttü. Çünkü büyüten Allah'dı... Arkadaşım sadece vesileydi. Ve şimdi seneler sonra, arkadaşım da kanser bulgusu çıktıktan sonra kocası dualar vesilesiyle düzeldi. Biraz nefes aldı.
Yani demem o ki, oğlunu büyütecek olan Allah. Onun rızkını verecek olan Allah. Sen sadece yavruna sahip çık. Yanında gelsin. Ailende yanında olacakmış. Büyük nimet.
Elbette gerektiğinde babasını, baba tarafını ziyaret edecek. Etmezse büyüdüğünde seni suçlar ayırdın bizi diye... Ama yanına almaz ve gidersen anne kokusundan beni mahrum ettin diye yıllarca sana kin besler...
Bir örnek de teyzemden... Eşi vefat etti. Kaldı iki kız bir oğlanla başbaşa... Allah öyle bi gönderdiki rızkını ELHAMDÜLİLLAH.... Ama zorluklar olmadı mı hemde nasıl oldu. Oğlundan yana çok çekti. Ama şimdi yıllar sonra oda düzeldi. Annesine düşkün oldu. Kötü çevresinden kurtuldu. Eğer teyzem onları bıraksaydı asla geriye dönüp annelerini anmazlardı...
Biraz uzun oldu. Hakkını helal et... Son olarak Rabbine güven... Kuşları rızıksız bırakmayan Rabbin sizide bırakmaz güven Rabbine... Bol bol dua et... İnşaAllah her şey yoluna girecek...