• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evine ayakkabı ile giren var mı?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
ya mikrobu bakteriyide gectim ben. Eve ayakkabiyla girilirmi ya. Orasi EV sonucta. stressli koca bi gunden sonra ohhh evimdeyim deyip rahatlayacagin yer. ayakkabiyla dolasirsan "EV" ortami olmazki orda? ne biliyim ev sicakligi olmaz bence.
Hem bizim örf ve adetlerimize tamamen aykiri kanimca. biz anadolu insaniyiz. Evine ayakkabiyla girenler tamamen bati kulturune ozeniyor bence.
Evde ev hissi olmasini istiyorsan ayakkabisiz gireceksin.

su siralar tvdeki yemekteyiz programinda goruyorum hepsi ayakkabiyla giriyolar eve. siz Türksunuz ya ne gerek var sosyetelik taslamaya anlamiyorum valla

En sinir olduğum şey. tv de bile görünce kızıyorum.
Ne evime biri ayakkabisiyla girebilir, nede ben birini evine.
Nerde kaldı hijyen, temizlik vs. Sokaklarda her türlü mikrop varken.

bence cok yanlış bi davranış
hele bide tv de felan modernlik gibi gösteriliyo yaa ilce kızıyorum:oklava:

1 evde bebek yetişiyo olabilir ona cok sakıncalı:emir_bebek:
2.mikrop yuvası iğrenç :1shok:
3.evimde namaz kılıyo asla girmelerine izin vermem isterseler geri giderler yada şık terliklerimden giyerler keyifleri bilir şakkıdıkaydirigubbakcemile3

ıyy dışarıda gez vs ayy düşünmesi bile miğdemi bulandırıyo
bide eve gel gir onlarla
bide bunu yapanlar temiz insandır akılları sıraCADIARZU

Bizim DOÇENT bir hocamız vardı, kendisi uzun yıllar anaokullarında müdürelik yapmış biri.
Bir gün bize dedi ki, ayakkabısını dışarda çıkaran var mı?
Bir sürü kişi el kaldırınca inanamıyorum size çocuklar dedi.
Bir de bir olay anlattı,
Karşı konşusu dışarda ayakkabısını çıkartmış, o da gitmiş ordan ayakkabıyı alıp
apartmanın hava boşluğundan aşağı atmış
bi de bunu marifetmiş gibi anlatmıştı :))))))))))))))))))

okumakla zenginlikle adam olunmuyor....

Hiç sevmediğim bişey. Bazılarıda ayakkabıyı içerde yani holde çıkarıyorlar, benim girişte hemen halı var, kayınvalidem gelir hole yani halınının üstüne basar sonra orada çıkarır ve kapının arkasına bırakır ayakkabısını. Yahu kadın o holden sürekli o odaya bu odaya geçiyoruz, sen ayakkabılarınla basıyorsun sonra çıkarıyorsun nerde kaldı temizlik? Hem ben kapının arkasına ayakkabı filan koymam dolaba kaldırırım hemen, kadın inatla oraya koyar ben kaldırırım :kızgın:

En sinir olduğum şey. tv de bile görünce kızıyorum.
Ne evime biri ayakkabisiyla girebilir, nede ben birini evine.
Nerde kaldı hijyen, temizlik vs. Sokaklarda her türlü mikrop varken.

Slm çalıkuşu arkadaşım. Eve kesinlikle ayakkabıyla girmemek lazım. :1no2:
Ama şunu belirtmek istedimki hani tv'de gördüğümüz dizilerde vs.. ayakkabı çıkarmıyorlarya, onu bir dizi setindendeki röpörtajdan duymuştum, kıyafeti daha iyi taşımak için ve duruşu daha iyi ayarlamak için ayakkabılı olmak şartmış. Birde tabiki bayan oyuncuların boy faktörü varmış. Ayrıcada sürekli her eve giriş çıkış sahnesinde ayakkabı giyip çıkarma sahnesi koymak extradan zaman alan bişeymiş.Akıcı olmuyormuş yani. Ben o röpörtajı dinledikden sonra dizilerde seyrederken sinir olmamaya başladım. Ama gerçek hayatta tabiki asla izin vermiyorum.
Benim yurtdışında amcam var bize gelmişti ben evlenmeden önce. Sürekli alışmış onlar ayakkabıyla gezmeye, annem bişey diyemiyor ama benim içim içimi yiyordu hemde anneme söyleniyordum bişey desene diye. En sonunda annem kadın yazık artık birkaç gün sonra götürdü terlik koydu yanına bunları giy evde daha rahat edersin diye, oda; yok yenge ben böyle rahatım dediğinde annemle gözgöze gelip kopmuştuk delikafadulden

aslaaaa kesinlikle izin vermem giremezler.bir sürü mikrop girecek o evde nasıl rahat yemek yenir,nede namaz kılınır,nede çocuk sağlıklı büyür.çıkarmak istemeyende gelmesin istemem...:oklava:

evt ya bu sitede eve ayakkabıyla gıren hıçmı kımse yok :) bizde ayakkabıyla gırmıyoruz cevremde kımsede ayakkabıyla gırmıyor buarada yorumumuda ayzyım dedim

ben biyere oturmaya gidim eve geleyim coraplarımı cıkartırım.. alaturka wc varsa ve evde cocuk varsa emin olamam dolaşıldımı dolaşılmadımı diye.. eve ayakkabıyla girmek çok yalnışş oglum bütün gün yerlerde.. öyle cok titiz degilim toz falan yese görmemezlikten gelirim ama dişarda dolaşılıyosa cok farklı olur

ayyy hiç aklım ermiyo benim o insanlar bie titizlikten bahsederler eve nasıl ayakkabı ile girilir anlamıyom ben biyere gittigim zaman mutlaka yanımda süslü püslü terlik götürürüm başkasının verdigi terlikleri giyerken bile biraz düşünürüm temiz diye geçtim evime ayakkabı ile milletin girmesine izin vercem başkasının evinede ayakabı ile girmem asla asla olmaz böyle şey.

aslaa ne babaevimde öyle bisey var nede kendi evimde izin vermem, sonucta kücük cocuk olunca birsürü mikrop kapar, namaz bile kilinmaz cok günah.
bizim burda almanlarda cok normal bisey ayakkabilariyla girerler evlere, gecen mutfagimizda biseyi tamir etmeye gelmisti birisi ben isteydim o sira calisiyordum annemde sagolsun adami iceri almamis ayakkabilariyla kaydirigubbakcemile3 adam bana tel acti giremiyorum eve diye koptum orda ya aslan annem benim :roflol: sonra tabi cikarmak zorunda kalmis ama cok kizgindi cok umrumdaydi sanki naniknanik

bu avrupada herkes eve ayakkabiyla giriyor gecenlerde esimin ogretmeni gelmisti esiyle birlikte onlarda aykakabiyla girdi sinir oldum
ev sahibimize evde nem var dedik kontrole adam gonderdi gelenler direk ayakkabiyla girdi birsuru insan sen dur diyene kadar daliyolar iceriye
aspirator taktirdik takan adam arap oldugu halde oda aykkabiyla girdi yani anladigima gore turk milleti kadar temiz turk insani kadar evcil bi insan daha yok nasil bi zihniyet anlayamiyorum

ıyy cok iğrenc..ne temizlik olur ne hijyen..insanın içi kaldırmaz bikere ama kaldıranlar da var tabi midesiz olaraktan..bir de işin mikrobik kısmını da geçtik diyelim ya bütün gün zaten ayaklar ayakkabı içinde havasız kalıyor..kendi kendine bidolu bakteri üretiyor..e sen üstüne evde de kac saat dolas ayaklar hapis havasız kokar da hastalık da olur herbişey olur..hani temizliginden gectim kendi canından mı kıymetlı degıl be kardesim..ayak bakımı bu yanı baska seye benzer mi..ay valla midem kalktı he..bana ters..

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back