• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evin Reisi ben oldum :(

Şuan çalışıyorsun ve sadece manevi sarsilma yaşadın. Hamile ol, ücretsiz izine cik ve sonra hesapda 0,32 kuruş olduğunu gör...
Nasil bir senaryo? Korkunc demi?
Maalesef bu ve benzeri olacak. Eşiniz her sınırı çiğnemiş ve yine çiğneyecek. Hazirlikli olun unutmadan.... HARÇLIK VERMEYIN. anasindan alsin. Rezil olsun. Siz onun pisliğini temizledikce daha cok yapar halıya
Valla galiba ben daha çok utanıyorum onun yerine. Kendime yediremiyorum. Çok doğru bi tespit bu arada şimdi ben çalışıyorum ya çalışmasam

En son sizi kurusu kurusuna para biriktirip gezmete ayirdiginiz konunuzla hatirliyorum.Disarida cay icmeyip biriktiriyordunuz.Bakin,gerek var miymis ? Ya tedavi olsun esiniz ki ya yolunuza bakin.
Bilmiyorum gerçekten. Gerek var mıydı yok muydu. Para yetmiyordu. Bir yandan da borçlar olunca. Çareyi biriktirmek fazla giderleri kısmak diye düşündüm belki. bi kahvenin 15-20 lira olduğu yerlerde kahve içmiyordum. Lükse giriyordu

Kumar konusuna çok yakından şahit olmadım, verdiği zararın boyutunu çok net hayal edemiyorum ama hemen bosanmayi düşünmek kolaycı bir yaklaşım olur. Direk boşan diyenler olmuş, şaşırdım gerçekten. Bu kadar kolay telaffuz edilmemeli boşanma kelimesi. Heleki bir başkasına boşan o adamdan demenin hiç bir mesuliyeti yok mu?
Ne olursa olsun önce hatasını düzeltmesi için esinize bir şans verin. Mutlaka bir psikologdan yardım alin. Hepimiz farklı konularda imtihan oluyoruz evlilikte. Bazen işleri yoluna koymak için ekstra çaba sarf etmek gerekiyor. Boşanma artık umutların tükendiği noktada gündeme gelmeli
Tamamen benim de düşüncem bu. Başka bir sorunumuz da yok çok şükür. Önce mücadele etmek istiyorum. İtiraf etmek gerekirse 7 sene öncesine kadar benim de bağımlılığım vardı başka bir şeye. Bir süre tedavi gördüm. Bıraktım. Sanırım en çok bana umut veren şey bu. Ama kumar daha farklı o yüzden kafam karışık

Seni çok iyi anlıyorum. Eşim biz 2 aylık evliyken onun kumar alışkanlığı yoktu ama kredi kartını düşüncesizce harcamış, borçlanmış, kartı yapılandırmıştı.

Bana bundan hiç bahsetmemişti, ben de ailesine veriyor sanıyor bir şey demiyordum senin gibi ama sonra durumu anladım. Üstelik borcunu ödemek için de kredi çekmek istemiş ancak bu durumda olduğu için kredi vermemişlerdi.

Kendimi ben de aldatılmış gibi hissettim. Önemli olan para değildi, bana yalan söylemesi ve benden bir şeyler gizlemesiydi.

O da bana bunları anlatınca ağladı, gözümün önünde resmen küçüldü. Ben de çok yıkıldım.

Ayrılmayı düşündüm ama yapamadım çünkü 6 yıl hiç ayrılmamıştık.

Şuan bütün kartları bende, maaşını aldığı gibi bana gönderir, ben ona istediği kadar veririm. O da ben de bu durumdan şikayetçi değiliz. Benim eşim hatasını anladı, sonradan da durumu toparlamak için elinden geleni yaptı, hala da öyle. Benim 2 katım maaş alır, hemen bana yollar.

Sen de öyle yap, bütün faturalar, gelirleri giderleri üstüne al. Ona şans ver kendine de ve gerçekten çocuk için erken, şuan zaten 1 tane çocuğun var (eşin) 2. sorumluluğu alma derim.

Allah yardımcın olsun.

Ben bu durumu aileme ve ailesine hiç anlatmadım, belki söyleseydim olay daha çok büyüyecekti.
Benimki de düzelir umarım. Ama dediğiniz gibi hali hazırda şu an bir çocuğum var :)

Tek caren bosanmak.cocuk felan yapma hemen bosan kurtul.bir omur bu adami yola gelsin diye ugrastigina deymez.hastalik olsa mucadele verirsin sarilir esim dersin.ama kumar siddet aldatma baslica bosanma nedeni.sen bak onune zararin neresinden donersen kardir yoksa bu adam senin herseyini alir elinden katil olursun vallahi..

Borcumuz da var. Nikah için ihtiyaç kredisi ev kredisi araba kredisi bir de kumarı varmış
Birden çok borçlanmışsınız sanki...Eşiniz kaçış olarak kumara başlamış olabilir mi? Ben de babamdan biliyorum ne zaman eline geçen para azalsa, borç olsa hemen kendini altılı ganyan at yarışına falan verirdi.

Birden çok borçlanmışsınız sanki...Eşiniz kaçış olarak kumara başlamış olabilir mi? Ben de babamdan biliyorum ne zaman eline geçen para azalsa, borç olsa hemen kendini altılı ganyan at yarışına falan verirdi.
Aslında evi ben bekarken almıştım onu tanımıyordum. Kredisi devam ediyor. Evlenmek için gelinlik damatlık vs. Gibi şeyler için kredi çekmek zorunda kaldık. Araba da bazı sebeplerden dolayı gerekiyordu zaten uygun bir şey aldık. 5 yıldır kumar oynuyormuş. Yeni değil. Bana söylemedi evlenmeden önce

Tek caren bosanmak.cocuk felan yapma hemen bosan kurtul.bir omur bu adami yola gelsin diye ugrastigina deymez.hastalik olsa mucadele verirsin sarilir esim dersin.ama kumar siddet aldatma baslica bosanma nedeni.sen bak onune zararin neresinden donersen kardir yoksa bu adam senin herseyini alir elinden katil olursun vallahi..
Her kumar bağımlısı gibi o da tövbe artık oynamam diyor. Bakalım bir kez daha oynarsa o zaman yıkılırım. Ama şaşırmam heralde çünkü herkes, başına gelenler de yazmış tekrar oynar diye. Bir kez daha oynarsa işte o zaman gerçekten kaybeder

Anladığım kadarıyla tekrar eden bir bağımlılık kumar. O yüzden kesinlikle bir uzmandan yardım alın bence. Tedavi boyunca da eşinizin yanında olun. Psikoloğun telkinlerine göre hareket edin. Burada kimse size bu konuda şunu yap diyecek yetkinlikte degil çünkü ciddi bir konu

Aslında evi ben bekarken almıştım onu tanımıyordum. Kredisi devam ediyor. Evlenmek için gelinlik damatlık vs. Gibi şeyler için kredi çekmek zorunda kaldık. Araba da bazı sebeplerden dolayı gerekiyordu zaten uygun bir şey aldık. 5 yıldır kumar oynuyormuş. Yeni değil. Bana söylemedi evlenmeden önce

Hmmm...Çok zor bir durum, allah yardımcınız olsun. Konuya şimdi bakacağım naptınız bilmiyorum ama sizin için en hayırlısı ne ise o olsun.

Merhaba kızlar, bundan yaklaşık bir ay önce eşimin internet sitelerinden kumar oynadığını ve buna bağımlı olduğunu öğrendim. 5 aylık evliyiz. Hesaplarda hep bir karışıklık oluyordu ama ben ailesine veriyor diye sesimi çıkartmıyordum. Yüzgöz olmak istemiyordum. Sonuçta geçinebiliyorduk. Geçen ay hesap iyice karıştı ve ben artık ailesine vermemesi için baskı yaptım. Ama yine de tavırlarında bir tuhaflık vardı. Gecenin 3ünde uyandırdım. Ben uyuyamıyorum sen de uyuma dedim. Anlattı. Ayın 15inde maaş alıyor 18inde tüm parayı bitirmiş. Hesabında 0.32 kuruş vardı. Ben de çalışıyorum bu arada. Bir yerlerden borç alıp kumar oynayıp kazanacak ve geri yerine koyacakmış.! Neyse bütün banka kartlarını kredi kartlarını elinden aldım. Şifrelerini değiştirdim. Hesaplarını kontrol edince resmen yıkıldım. Ben ne çektim bu yuvayı kurana kadar neler gözümde kaldı düğün bile yapmadım nikah töreniyle evlendim. milyarlarca parayı kumarda yemiş. Ailesine verdiği 1000 liraysa kumarda kaybettiği 20000 lira gibi düşünün. Onu çok seviyorum. Ama enerjim düştü. Kendimi aldatılmış gibi hissediyorum. Evle pek ilgilendiğim yemek yaptığım kendime baktığım yok. Ruh gibiyim. Hiçbir şey yapmak istemiyorum. Mesela her gün duş alan biriydim ama artık 3 günde zor giriyorum duşa. En temel şeyleri yapmak bile zor. Öyle ki üstüme dünya yıkılıyor hissi veriyor. Yaşama sevincim gitti. Maddi açıdan düşünmeyin sadece. Ona karşı güvenim gitti çünkü kumar bağımlılığını gizlemek için hep yalana başvurmuş. Belki saygım da azaldı bilmiyorum. Benden harçlık aldığını görmek içimi acıtıyor. Bir de üstüne açık öğretimden 2. Üniversiteyi okuyorum ve iş için 2. Dili öğrenmem gerek. Odaklanmıyorum.
Hem iş hem bunlar hem ev işleri yetmiyor gibi şimdi bir de mali yönetim çıktı başıma. Kendimi içi kof ceviz gibi hissediyorum. Sizce nasıl üstesinden gelirim bu duyguların?
Siz cabalayin durun o borc yapsin ne ala memleket ! Ustelik cok yeni evlisiniz. :( Allah yardimcniz olsun

Canım seni üzmek istemem ama 5 aylık evlilik ve kumar bağımlılığı bu çok ciddi bir sorun . Bunu kendi basına aşamaz diye düşünüyorum . Yardım alması gerekiyor mutlaka .

bak Ekim ayında bir üyeye yazdığın yorum.
tam da senin durumunu anlatmıyor mu?
kumar bağımlısı olduğunu senden gizlemiş.

İstemsiz güldüm buruk buruk..

Başına gelmeyen bir konuda akıl vermesi böylesi kolay oluyor da kendi başına
neredeyse tıpkısı diyebileceğimiz bir olay geldiğinde insan adını değiştiriyor,
aksine inanmak için sebepler buluyor kendine işte..

Kendimden de bilirim..
Başkasına akıl vermek kolay, kendine akıl vermek zordur.

Konun içimi acıttı konu sahibi.
Neden acaba? :KK14:

Kendimden de bilirim..

Dimi :) o olayda psikolojik şiddet vardı benimkinde ekonomik şiddet. Nitekim hak etmediğimiz şeylere maruz kalıyoruz. Ben de başkasına akıl veririm ama kendime gelince donakalıyorum. İyi ki burası varmış. Kime gidip de dicem böyle bir sorunum var napim diye. Anca yakın dostlarına sorabilir insan onlar da seni incitmemek için çabalar. Konu içimi acıtıyor. Ama daha fenası kocam depresyon hastası olduğu ve ilaç kullandığı için (bunu evlenmeden önce de biliyordum) bağırıp çağırıp içimi dökemedim. Direk napıcam diye düşününce ağlayıp sızlamaya da kalkmadım. Sonuç olarak bi mallaştım:) Ruh gibi dolandım bir süre. Bakalım zaman neyi gösterecek bilmiyorum ama boşanmak hiç bir yol kalmadığına inandığım zaman düşünebileceğim bir şey

Dimi :) o olayda psikolojik şiddet vardı benimkinde ekonomik şiddet. Nitekim hak etmediğimiz şeylere maruz kalıyoruz. Ben de başkasına akıl veririm ama kendime gelince donakalıyorum. İyi ki burası varmış. Kime gidip de dicem böyle bir sorunum var napim diye. Anca yakın dostlarına sorabilir insan onlar da seni incitmemek için çabalar. Konu içimi acıtıyor. Ama daha fenası kocam depresyon hastası olduğu ve ilaç kullandığı için (bunu evlenmeden önce de biliyordum) bağırıp çağırıp içimi dökemedim. Direk napıcam diye düşününce ağlayıp sızlamaya da kalkmadım. Sonuç olarak bi mallaştım:) Ruh gibi dolandım bir süre. Bakalım zaman neyi gösterecek bilmiyorum ama boşanmak hiç bir yol kalmadığına inandığım zaman düşünebileceğim bir şey

Bundan sonrası için çok zor günler seni bekliyor.
Eşekten düşeni eşekten düşen anlar.
Bu nedenle bana istediğin zaman yazabilirsin.
İyi aklımı kaybetmiyorum hala diye sevindiğin günler olacak.
Allah kolaylık versin.
Çektiğimiz sıkıntılara değsin inşallah..

Kendimden de bilirim..

kesinlikle.
ben de annem konusundaki gerçekleri çok geç kabullendim.

Annem çok önceden öğrenmişti ama sonra ona bıraktım dedim, dedi. Yani yine yalanlar yalanlar
çok kolay yalan söyleyen birine güven olmaz.
tüm gelir giderleri senin takip etmeni istemesi, seni avutmak için sadece.
daha çoook yalanlarını yakalayacaksın.

yalan ve kumar, en kötü iki huy.

boşanmayın eşinizi yanlız bırakmayın.
zaten ruh saglıgı ilgili tedavi görüyorken sizde onu sevgisiz borakırsanız durum iyice içinden çıkılacak hal alacaktır.
herkes bir hata yapabilir yakalanmadıgımız sürece hep gizli kalmıştır eşinizin de durumu bu.
destek olun doktoruna sizde birlikte gidin olmadı arayıp anlatın.
siz onun dogru kararlar alması için lütfen kendinizi toplayın.
hataları yapmazsak nasıl dogruyu görecegiz.
sigara da bir bagımlılık degil mi? bırakmak için neler yapıyoruz.ilaç tedavisi terapi her kötü alışkanlıktan bir tanesi birimizde vardır
siz güçlüsünüz eskisinden daha da çok hemde.
eşinizin elini bırakmayın sıkı tutunun birbirinize

Back