• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evin Reisi ben oldum :(

boşanmayın eşinizi yanlız bırakmayın.
zaten ruh saglıgı ilgili tedavi görüyorken sizde onu sevgisiz borakırsanız durum iyice içinden çıkılacak hal alacaktır.
herkes bir hata yapabilir yakalanmadıgımız sürece hep gizli kalmıştır eşinizin de durumu bu.
destek olun doktoruna sizde birlikte gidin olmadı arayıp anlatın.
siz onun dogru kararlar alması için lütfen kendinizi toplayın.
hataları yapmazsak nasıl dogruyu görecegiz.
sigara da bir bagımlılık degil mi? bırakmak için neler yapıyoruz.ilaç tedavisi terapi her kötü alışkanlıktan bir tanesi birimizde vardır
siz güçlüsünüz eskisinden daha da çok hemde.
eşinizin elini bırakmayın sıkı tutunun birbirinize
Kesinlikle katiliyorum. Evlilik sadece Lay Lay lom demek değil, kötü bir başlangıç olmuş sizin için fakat eşinizin Yanında olarak ona destek olarak sabırlı davranıp üstesinden gelebilirsiniz. Ama lütfen acele edip çocuk yapmayın. Fakat eşinizide yalnız bırakmayın. Allah yardımcınız olsun

Benim yakin bir tanidigim da cik oynarmış sabahlara kadar gelmezmis ama simsi bir birakti pir birakti simdi oynadigini bile unuttu bence bosanma fikrini rafa kaldırın bu şekil devam edin para olmayinca unutur ve birakir bagimli olunca birakmaz demeyin cok yakin birinden biliyorim..

Sizi kirmak uzmek istemem.
Ama ilerde daha cok kirilmamak icin suan kirilmaniz sart.

Evin gecimini umursamayip kumar oynuyor, yarin colugun cocugun rizkini harcayacak. Kac tane kumar oynayan tanidigim varsa o is ordan ilerledi kimi katil oldu kimi maktul.

Siz hala ama elimi tutuyor diyorsunuz.

El tutmak bisey degil guzel kardesim getir ben de tutarim elini.

Bu adamda pek ala romantik sevgili olabilir ama koca veya baba olmaz.

Kartini alsaniz ne yazar? Bu devirde hala kart mi kullaniliyor? Qr kod ile catir catir para ceker, nakit avans da ceker, hatta bir mesajla kredi ceker. Yalan soyleyebilen biri cunku. Yok buna engel olsaniz tefeciye gider.

Cok uzgunum ama kendinizi kandirmayin. Daha cok uzulursunuz.

off offf.....Eşim 4 yıllık evlıyım ve bosanıyorum sebeb kumar.

2.5 yıl maas alamıyorum yok soyle yok ıs yapmıstım ordan borc geldıyalanlarıyla ben ısındırerek oyaladı...aılesıde destek oldu borcu golgelemmesıne....en son kartlarımımı kullanmadı kıbrısa derse dıyerek gıdıp casınolara gıttıgınımı ogrenmedım yada arabamı tefecıye vermıs tefecıler benımı aramadı....ne anlatayım neresınden tutayım.....KU MRARIN para dısında en tehlıkelı yanı bence kumar kadar zarar veren yanı....kumar oynayanın eşi ve cocuklarıyla sureklı oyun oynaması yada o yoksa anne babası yada kardesı ıle
sureklı hıkayeler yazıp kumarı bılmedıgınız ıcın ınanıp ınanıp oyununa katılmanız takı gercege ulasana kadar
esın bana o kadar yalan konusmuskı ılk 2.5 yıl yasnılar hersey yalanmıs koca bır puf...Ben pazar kahvaltısı yapıtıgımız sanırken o kartını nasıl alırım ;nasıl kredı cektırırım derdındeymıs...2 ay mesaı var gece deyıp 3-4 gıbı gelmıstı o bıle oyunmus tanrım aklımı kacıracak kadar yıprandım o surecte....20 kısı bana ulasmıstır borcla ılgılı.......

hep benım uzerımde manıpulasyon yaptı..Aılesını tekrar oynamadıgına ınandırdı bende ınanır gıbı oldum...takı cebınde tekrar kumar bulana kadar...Aıleden hep guc oladıgı ıcın onları bır sekılde kandırdıgı ıcın asla maas yada kredı karıtnı kontrol yetkısı vermedı..Ben kısılıgne saldırıyormusum kartını bana veemezmıs ogLU(Bu arada arabaları gıtıı kredı cektıler onlarda borca ama cahılle basetmek o kadar zorkı )

ohh...bır oglum var 3 yasında....pnun rızkını o baba vasfına sahıp olmayan kısıye heba etmemek ıcın bosanıyorum..kabul etmek cok zor ve cok uzfgunum...yasarken baba babasız kalmak o kadar uzücu ...allah bana ve evladıma guc versın sızde guc ve sabır

Babam yıllar önce kıbrısa fabrika açmaya gitti.. birde baktıkki kumar batağına düşmüş fabrika batmış 3 ayda milyarlar kaybetmiş.. sonra yine memlekete döndü annem çok uğraştı onu bu alışkanlıktan kurtarmak için.. yeminler etti tamam dedik oynamaz artık bi baktık yine sabahlara kadar eve gelmiyo bir hafta böyle sürdü.. meğersem bitane kahveci geceleri mekanını kumarhane yapıyormuş oraya takılıyormuş.. gece saat 3 te annemle polisi aradık polis bastı orayı herkesi gözaltına aldı babamda dahil.. mekanda kimse kalmayınca biz annemle dükkanın camlarını indirdik.. artık nasıl bir ruh halindeysek o an.. sabah amcam avukatla babamı çıkartı diğerleride çıkmıştı nezarethaneden. Dükka sahibine yüklü miktarda ceza geldi.. bide camları gitti tabi.. birdaha açmadı orayı geceleri.. babamda artık oynamıyo ama 5 senemiz zehir oldu.. psikolojik olarak mahvolduk.. veee 500 binden fazla para kumara gitti.. çok çok zor bir durum Allah kimsenin başına vermesin.

Babam yıllar önce kıbrısa fabrika açmaya gitti.. birde baktıkki kumar batağına düşmüş fabrika batmış 3 ayda milyarlar kaybetmiş.. sonra yine memlekete döndü annem çok uğraştı onu bu alışkanlıktan kurtarmak için.. yeminler etti tamam dedik oynamaz artık bi baktık yine sabahlara kadar eve gelmiyo bir hafta böyle sürdü.. meğersem bitane kahveci geceleri mekanını kumarhane yapıyormuş oraya takılıyormuş.. gece saat 3 te annemle polisi aradık polis bastı orayı herkesi gözaltına aldı babamda dahil.. mekanda kimse kalmayınca biz annemle dükkanın camlarını indirdik.. artık nasıl bir ruh halindeysek o an.. sabah amcam avukatla babamı çıkartı diğerleride çıkmıştı nezarethaneden. Dükka sahibine yüklü miktarda ceza geldi.. bide camları gitti tabi.. birdaha açmadı orayı geceleri.. babamda artık oynamıyo ama 5 senemiz zehir oldu.. psikolojik olarak mahvolduk.. veee 500 binden fazla para kumara gitti.. çok çok zor bir durum Allah kimsenin başına vermesin.

bırakmıs olması cok sasırtıcı..Hiç bırakan duymadım ..Ama bızımkı bızden vazgectı kumardan asla...Kişilik sorunu olustu

Yaptıgı davranıslarda kışılık saygınlık yok..Butun kotu olaylarda sonra yenden deneyelım dedık tanıstırdıgım aıle dostumuzdan para almıs ve babam tıcaret yapıyor onun dukkan komsundan da para almıs..Bır odeme var acıl yarın gonderırım esıme soylemedım haberı yok soylemeyın demıs...babamdanda utanmadı..kımseden utanması yok zaten ..Çok ıyı guven olusturdugu ıcın ınsanlar kanıp verıyor...Aılesıne soyluoyrum onları almadıgına ıkna etmıs almıs ama bır ıslerını yapacakmıs aptal saptal seyler anlatmıs ...aılesının hala ona ınanıyor olması ve onun sozlerıyle bana saldırıyorolması ayrı bır handıkap...oglum kumar oynamıyor artık ıftıra atıyorsun dedı annesı....
Ama en son aldıgı o kısılere para odemedım..Banamı sordunuz verırken ;ben tanıstırdım paramı verın sıze dedım... bıktım artık

Son düzenleme:
bırakmıs olması cok sasırtıcı..Hiç bırakan duymadım ..Ama bızımkı bızden vazgectı kumardan asla...Kişilik sorunu olustu

Yaptıgı davranıslarda kışılık saygınlık yok..Butun kotu olaylarda sonra yenden deneyelım dedık tanıstırdıgım aıle dostumuzdan para almıs ve babam tıcaret yapıyor onun dukkan komsundan da para almıs..Bır odeme var acıl yarın gonderırım esıme soylemedım haberı yok soylemeyın demıs...babamdanda utanmadı..kımseden utanması yok zaten ..Çok ıyı guven olusturdugu ıcın ınsanlar kanıp verıyor...Aılesıne soyluoyrum onları almadıgına ıkna etmıs almıs ama bır ıslerını yapacakmıs aptal saptal seyler anlatmıs ...aılesının hala ona ınanıyor olması ve onun sozlerıyle bana saldırıyorolması ayrı bır handıkap...oglum kumar oynamıyor artık ıftıra atıyorsun dedı annesı....
Ama en son aldıgı o kısılere para odemedım..Banamı sordunuz verırken ;ben tanıstırdım paramı verın sıze dedım... bıktım artık
Canm babam bıraktı çok şükür dediğim gibi 5 yıl gibi bi süreçti zehir oldu ama şimdi öyle değil.. babam emlak işine başladı ve şuan gayet iyi durumları ve kazandığı parayı direkt anneme veriyo 2 tane lüks araba aldılar bırakmasaydı böyle olmazdı üstelik evden dışarı çıkmıyo maşallah diyim.. senin kocan fazla abartmış sanki milleten para almalar falan.. baktın olmuyor yollarını ayır bence çünkü bir ömür çok zor bu derdi çekmek.. ama öncesinde mücadele et kocanı bu yoldan kurtarmaya bak.. görümcemin kocasıda oynuyor adam 50 yaşında gençliğinde başlamış ellerinde avuçlarında bişey yok trilyonlar kaybettim diyor ama utanmıyor malesef.. bazı erkeklerinde işine geliyor.

Canm babam bıraktı çok şükür dediğim gibi 5 yıl gibi bi süreçti zehir oldu ama şimdi öyle değil.. babam emlak işine başladı ve şuan gayet iyi durumları ve kazandığı parayı direkt anneme veriyo 2 tane lüks araba aldılar bırakmasaydı böyle olmazdı üstelik evden dışarı çıkmıyo maşallah diyim.. senin kocan fazla abartmış sanki milleten para almalar falan.. baktın olmuyor yollarını ayır bence çünkü bir ömür çok zor bu derdi çekmek.. ama öncesinde mücadele et kocanı bu yoldan kurtarmaya bak.. görümcemin kocasıda oynuyor adam 50 yaşında gençliğinde başlamış ellerinde avuçlarında bişey yok trilyonlar kaybettim diyor ama utanmıyor malesef.. bazı erkeklerinde işine geliyor.
canım davayı actım ...dava gunu verılecek 4 aydır...Bızmkı kıbrıs orada degılse ankara yasadısı kumarhaneler varmıs oralarda eger evdeyde ınternette oynuyormus...Bana kendısı ısınde dolayı bılg kullnması gerekıyordu ıste tez hazırlıyorum yok ısım var calısoyrum ....Bızımkı patolojık kumar denılen duruma donusmus en azından konustugum psıkıatrıs ve psıkolgların soyledıgı...Tedavıye yanasmadı sureklı benı sucladı...tahmınen 10 yıldır oynuyor...herseyı yaptım kendımden olmamak ıcın bosanıyorum...kumar oynayan karsının beynıylede oynuyor sureklı hıkayeler oyunlar yalanlar

canım davayı actım ...dava gunu verılecek 4 aydır...Bızmkı kıbrıs orada degılse ankara yasadısı kumarhaneler varmıs oralarda eger evdeyde ınternette oynuyormus...Bana kendısı ısınde dolayı bılg kullnması gerekıyordu ıste tez hazırlıyorum yok ısım var calısoyrum ....Bızımkı patolojık kumar denılen duruma donusmus en azından konustugum psıkıatrıs ve psıkolgların soyledıgı...Tedavıye yanasmadı sureklı benı sucladı...tahmınen 10 yıldır oynuyor...herseyı yaptım kendımden olmamak ıcın bosanıyorum...kumar oynayan karsının beynıylede oynuyor sureklı hıkayeler oyunlar yalanlar
Kumar oynayanın yalanı çoktur zaten..
Bencede kurtar kendini heba etme artık düzelmez seninki çünkü tedaviyi bile kabul etmiyo.. hakkınızda hayırlısı çocuk varmı

Bağımlı birinden kart almak vs çözüm değil,uyuşturucu bağımlısı gibi çalar çırpar yinede onu yapar.
Tedavi olmalı,bağımlılıkta tatmin edilmemiş duyguların yerini dolduran zararlı mikroplar gibi bir alışkanlıktır.
Yakında eşin dostun,hatta tanımadığınız insanların bile kapınıza ödeme yapmanız için gelmesi yakındır.
Sizi zorlu bir süreç bekliyor malesef

Ben böyle sıkıntıları göğüslemeye hazır, eşi ve yuvası için savaşmaya hazır, bırakıp gitmek yerine yaşadığını cennete dönüştürme çabası olan kadınlara hayran oluyorum. Bense en küçük olayda kafasının bir köşesinde " çeker giderim" fikri gizlenen biriyim. Mutlu bir evlilik olmasına rağmen yaşanan bir tatsizlikta dünya üstüne devrilmiscesine kendimi bırakmaya hazırım. Allah size kolaylıklar versin. Inşallah eşiniz kolaylıkla bulur doğru yolu. Siz belli ki çok akilli bir kadınsınız. Bu kadar kısa sürede hemen birşeylerin farkına varmanız büyük başarı.

Allah yardimciniz olsun,dinledigim bir seminerde kumar bagimlisi olan bir insanin 7 sene boyunca parayla iliskisi olmamasi gerektigini dinlemistim :( hesaplari ele almakla iyi yapmissiniz ama malesef cözüm degil.
Bir arkadasimin eside bagimli hesaplar arkadasimda ama care olmuyor.Esi tanidigi herkesten borc almis esimde dahil ,sagolsun verme dedigim halde vermis ilk basta arkadasima söyleyenedim daha sonra borv aldigi biru bizi arayinca söylenek zorunda kaldim ve olay ortaya cikti,ümitsizlige düsmeniz icin yazmiyorum bunlari sadece cok dikkatli olmalisiniz.Rabbim sabir versin

Benim karı koca olan personelimin eşi de kıt kanaat geçinirlerken ,eşi kumar,iddia,at yarışı oynayıp kaybettiğimi yerine koyayım diye diye 60 bin borç yapmış.
Kadın parayı tutup,eşine verdiği paradan küçük harçlıklar veriyormuş ama ,eşi bende insanım gezmek isterim verdiğin para ancak sıgara parasına yetiyor diyerek,kendine alternatif olarak kumarı bulmuş.
Çok para kazanacaktı,eşine göstermeden yiyecekti,o da çalıştığı parayı eşine verecekti ,mutlu mesut yaşayacaklardı.
Tabiki öyle olmadı.
Adam sürekli kaybetmeye başlayınca bunalıma girdi,eşinden korkusuna eşiyle konuşmamaya başlamış.
Eve geç gitmeye,çocuğuyla ilgilenmemeye başlamış.

Kız bana geldi''eşim beni artık sevmiyor yüzüme bile bakmıyor diye ağladı''..
Meğerse suçu boyundan büyükmüş , dibe batmış korkusundan söyleyemiyormuş
krankbettkb7qv7-gif.1318373
.

Herşey ayyuka çıkınca eşi onu evden atmaya kalkınca,bu sefer eşini suçladı.
''Sen beni buna ittin,senle bir ey paylaşamadım.Hep bağırdın isteklerimi görmemezlikten geldin.
Maaşımı eksiksiz verdim ama sen bana küçücük harçlık verdin,bende kendime alternatif aradım battım sayende''dedi.

Sonra bana gelip,tefeciden borç aldığını ,ödeyemediğini,kimsenin bilmediğini ,ödeyemezse hayati tehlike olacağını söyledi.
Şok oldum...Eşinden korktuğu için herşeyi sakladığını gözlerinden gördüm ,çok ağladı çünkü.Çözdük bir şekilde.
emot10_tears-gif.1318357

Boşanmak üzerelerken,kızın ailesi adama sahip çıktı ama kız affetmedi ,aynı evdeler ama konuşmuyorlar.
Adam tövbe etti,yuvasını kurtarmak için deli gibi çalışıyor şimdi ,mesai yaparak helal kazanç peşinde.

Demem o ki; Eşinin seninle her şeyi konuşması için müsade et.
Olaylar daha kötüye gitmeden eşini seviyorsan sahip çık .
Ama değmez diyorsan,hiç arkana bakma git..
msnsmiley-20-65-gif.1318393

sevgımı konun sahıbı hala sevıyor olması cok guzel ınsallah zamanla dıbe batmaz..sevdıgınden sureklı yalanlar duyuyor oldugun ogrenmek kandırılmak cok acı verıcı...2.5 yıl kandırdı 2 yıl ugrastım sonrasında yıne olmadı...allah guc versın...haa bıle acaba ne yapılabılırdı dıyorum yınede...BIR GUN eve bakmayan bırıne hala bunu dıyorsam knedımede kızmalıyım

Bu konuyu açtığımda 5 aylık evliydim. Şimdi 10 ay oldu. İnsan biraz daha alışıyor hem evliliğe hem yaşadıklarına. Bu süreç boyunca şunları yaptım. Eşimin eğitim hayatında ilerlemesi için destek oldum (açıköğretim vs.) spor yapmaya teşvik ettim, kütüphaneden kitap alma alışkanlığını kazandırdım (zaten kitap okumayı seviyordu ama kütüphane olayı inanılmaz hoşuna gitti), imkan oldukça bir haftasonu için bile olsa farklı şehirlerde kültür gezisi organize ettim ve bunları parayla yaptığımızı hep vurguladım (iyi ki kumarı bıraktın yoksa bugün bu güzellikleri yaşamıyor olacaktık vb. Çok da bıktırmadan anlattım) hala kartlar bende ve hala telefonunu vs . Kontrol ediyorum. Etmek zorundayım. Çünkü bağımlılıklar her gün yeniden bırakılır. Size bir şeyi itiraf etmek istiyorum. Eşim bunu bilmiyor. Utandığım için ona söylemedim. Ben de eskiden alkol bağımlısıydım. 10 yıl oldu bırakalı. Bir süre amatem de yattım ve hala bazen burnuma olur olmaz zamanda alkol kokusu gelir. Hala canım ister. Ama asla geriye dönmem. Belki de bu yüzden eşime şefkatle yaklaşabiliyorum. Onun değişeceğini umud ediyorum. Şu an görünürde oynamıyor. Umarım ki oynamıyordur. Kimsenin benim hayatımdan hayallerimden çalmasına izin vermem. Bir uğraşırım iki uğraşırım. Olmazsa kendimi ömür boyu yakmam. Şu an benim yardımımı almaya açık. Zaten psikolojik destek de alıyor. Dua ediyorum umarım düzelir de evliliğimiz yolunda gider.

Bu konuyu açtığımda 5 aylık evliydim. Şimdi 10 ay oldu. İnsan biraz daha alışıyor hem evliliğe hem yaşadıklarına. Bu süreç boyunca şunları yaptım. Eşimin eğitim hayatında ilerlemesi için destek oldum (açıköğretim vs.) spor yapmaya teşvik ettim, kütüphaneden kitap alma alışkanlığını kazandırdım (zaten kitap okumayı seviyordu ama kütüphane olayı inanılmaz hoşuna gitti), imkan oldukça bir haftasonu için bile olsa farklı şehirlerde kültür gezisi organize ettim ve bunları parayla yaptığımızı hep vurguladım (iyi ki kumarı bıraktın yoksa bugün bu güzellikleri yaşamıyor olacaktık vb. Çok da bıktırmadan anlattım) hala kartlar bende ve hala telefonunu vs . Kontrol ediyorum. Etmek zorundayım. Çünkü bağımlılıklar her gün yeniden bırakılır. Size bir şeyi itiraf etmek istiyorum. Eşim bunu bilmiyor. Utandığım için ona söylemedim. Ben de eskiden alkol bağımlısıydım. 10 yıl oldu bırakalı. Bir süre amatem de yattım ve hala bazen burnuma olur olmaz zamanda alkol kokusu gelir. Hala canım ister. Ama asla geriye dönmem. Belki de bu yüzden eşime şefkatle yaklaşabiliyorum. Onun değişeceğini umud ediyorum. Şu an görünürde oynamıyor. Umarım ki oynamıyordur. Kimsenin benim hayatımdan hayallerimden çalmasına izin vermem. Bir uğraşırım iki uğraşırım. Olmazsa kendimi ömür boyu yakmam. Şu an benim yardımımı almaya açık. Zaten psikolojik destek de alıyor. Dua ediyorum umarım düzelir de evliliğimiz yolunda gider.
Umarım düzelir
Uzun ve sabır gerektiren bir yol

Back