Benim karı koca olan personelimin eşi de kıt kanaat geçinirlerken ,eşi kumar,iddia,at yarışı oynayıp kaybettiğimi yerine koyayım diye diye 60 bin borç yapmış.
Kadın parayı tutup,eşine verdiği paradan küçük harçlıklar veriyormuş ama ,eşi bende insanım gezmek isterim verdiğin para ancak sıgara parasına yetiyor diyerek,kendine alternatif olarak kumarı bulmuş.
Çok para kazanacaktı,eşine göstermeden yiyecekti,o da çalıştığı parayı eşine verecekti ,mutlu mesut yaşayacaklardı.
Tabiki öyle olmadı.
Adam sürekli kaybetmeye başlayınca bunalıma girdi,eşinden korkusuna eşiyle konuşmamaya başlamış.
Eve geç gitmeye,çocuğuyla ilgilenmemeye başlamış.
Kız bana geldi''eşim beni artık sevmiyor yüzüme bile bakmıyor diye ağladı''..
Meğerse suçu boyundan büyükmüş , dibe batmış korkusundan söyleyemiyormuş
.
Herşey ayyuka çıkınca eşi onu evden atmaya kalkınca,bu sefer eşini suçladı.
''Sen beni buna ittin,senle bir ey paylaşamadım.Hep bağırdın isteklerimi görmemezlikten geldin.
Maaşımı eksiksiz verdim ama sen bana küçücük harçlık verdin,bende kendime alternatif aradım battım sayende''dedi.
Sonra bana gelip,tefeciden borç aldığını ,ödeyemediğini,kimsenin bilmediğini ,ödeyemezse hayati tehlike olacağını söyledi.
Şok oldum...Eşinden korktuğu için herşeyi sakladığını gözlerinden gördüm ,çok ağladı çünkü.Çözdük bir şekilde.
Boşanmak üzerelerken,kızın ailesi adama sahip çıktı ama kız affetmedi ,aynı evdeler ama konuşmuyorlar.
Adam tövbe etti,yuvasını kurtarmak için deli gibi çalışıyor şimdi ,mesai yaparak helal kazanç peşinde.
Demem o ki; Eşinin seninle her şeyi konuşması için müsade et.
Olaylar daha kötüye gitmeden eşini seviyorsan sahip çık .
Ama değmez diyorsan,hiç arkana bakma git..