- 16 Ekim 2017
- 698
- 889
- 33
- Konu Sahibi Pembepusula
-
İlk aklımdan geçen bu olmuştu. İlk canımı yakan şey. Kimse böyle bir saçmalık için hayallerimi yıkamaz. Ama ona bir şans vermek istiyorum. Bunu yaparken de sizlere danışmak en iyisi olur diye düşündümSizi hatırladım. Para biriktirip yurtdışı gezisi yapıyordunuz millet eleştiriyordu falan. Böyle bir düzenden böyle bir evlilik hayatına geçiş yapmak zor olsa gerek.
Çok iyi düşünün bu hayallerinizi elinizden almaya hakkı yok.
Merhaba kızlar, bundan yaklaşık bir ay önce eşimin internet sitelerinden kumar oynadığını ve buna bağımlı olduğunu öğrendim. 5 aylık evliyiz. Hesaplarda hep bir karışıklık oluyordu ama ben ailesine veriyor diye sesimi çıkartmıyordum. Yüzgöz olmak istemiyordum. Sonuçta geçinebiliyorduk. Geçen ay hesap iyice karıştı ve ben artık ailesine vermemesi için baskı yaptım. Ama yine de tavırlarında bir tuhaflık vardı. Gecenin 3ünde uyandırdım. Ben uyuyamıyorum sen de uyuma dedim. Anlattı. Ayın 15inde maaş alıyor 18inde tüm parayı bitirmiş. Hesabında 0.32 kuruş vardı. Ben de çalışıyorum bu arada. Bir yerlerden borç alıp kumar oynayıp kazanacak ve geri yerine koyacakmış.! Neyse bütün banka kartlarını kredi kartlarını elinden aldım. Şifrelerini değiştirdim. Hesaplarını kontrol edince resmen yıkıldım. Ben ne çektim bu yuvayı kurana kadar neler gözümde kaldı düğün bile yapmadım nikah töreniyle evlendim. milyarlarca parayı kumarda yemiş. Ailesine verdiği 1000 liraysa kumarda kaybettiği 20000 lira gibi düşünün. Onu çok seviyorum. Ama enerjim düştü. Kendimi aldatılmış gibi hissediyorum. Evle pek ilgilendiğim yemek yaptığım kendime baktığım yok. Ruh gibiyim. Hiçbir şey yapmak istemiyorum. Mesela her gün duş alan biriydim ama artık 3 günde zor giriyorum duşa. En temel şeyleri yapmak bile zor. Öyle ki üstüme dünya yıkılıyor hissi veriyor. Yaşama sevincim gitti. Maddi açıdan düşünmeyin sadece. Ona karşı güvenim gitti çünkü kumar bağımlılığını gizlemek için hep yalana başvurmuş. Belki saygım da azaldı bilmiyorum. Benden harçlık aldığını görmek içimi acıtıyor. Bir de üstüne açık öğretimden 2. Üniversiteyi okuyorum ve iş için 2. Dili öğrenmem gerek. Odaklanmıyorum.
Hem iş hem bunlar hem ev işleri yetmiyor gibi şimdi bir de mali yönetim çıktı başıma. Kendimi içi kof ceviz gibi hissediyorum. Sizce nasıl üstesinden gelirim bu duyguların?
İyi yapmışsınız. İnşallah tedavi olur da iyileşir. Kolaylıklar diliyorumİlk aklımdan geçen bu olmuştu. İlk canımı yakan şey. Kimse böyle bir saçmalık için hayallerimi yıkamaz. Ama ona bir şans vermek istiyorum. Bunu yaparken de sizlere danışmak en iyisi olur diye düşündüm
Annem çok önceden öğrenmişti ama sonra ona bıraktım dedim, dedi. Yani yine yalanlar yalanlarÇok haklısınız aldatılmışsınız çünkü. Ailesinden kimse bilmiyor muymuş bu huyunu?
Elinden kartları almanız bir miktar engeller. Yine gider bir yerlerden kredi çeker, borç bulur. Battıkça batarlar ama her hamleleri onları sanki düze çıkaracakmış gibi hareket ederler. Kolay para kazanma hırsı hayalperestlik.
Gerçekten mantıklı düşünemeyecek aşamada. Kendinizi her ihtimale hazırlayın. Sizi kaybetme korkusu yaşamalı..
Evet o benim :) acı acı güldüm birden. Trajikomik Halim. İkimizde yoklukla büyüdük. Şimdi hamdolsun maaşlarımız var zengin olmasak da biraz kısarsak iyi şeyler yaşayabiliriz diye hayal etmiştim
Cok zor değişir. Olan sana olur. Ayril.Evet bağımlı. Kendisi de yeni farkına vardı. Saatlerce ağladı. Ama eğer bağımlıysa pişman olsa bile yeniden yapacaktır. Benimle işbirliğine çok açık. Zaten halihazırda psikolojik problemleri var o yüzden bir doktora gidiyor ama doktora da hiç anlatmamış. Anlatması için ikna etmeye çalıştım. Tamam dedi ama bilmiyorum. Boşanmak istemiyorum. Onun değişmesini istiyorum. Ve bu arada güçlü ve mutlu bir kadın olmak istiyorum
En yakın bir tanıdığımda kumar yüzünden boşandı,kadın çok şans verdi adam her seferinde bıraktı vs ama tekrar başladı ve kadın en sonunda boşandı.Çok pişman olduğunu ve artık asla oynamayacağını söylüyor ama zaten bir bağımlı hep öyle demez mi.
Seni çok iyi anlıyorum. Eşim biz 2 aylık evliyken onun kumar alışkanlığı yoktu ama kredi kartını düşüncesizce harcamış, borçlanmış, kartı yapılandırmıştı.
Bana bundan hiç bahsetmemişti, ben de ailesine veriyor sanıyor bir şey demiyordum senin gibi ama sonra durumu anladım. Üstelik borcunu ödemek için de kredi çekmek istemiş ancak bu durumda olduğu için kredi vermemişlerdi.
Kendimi ben de aldatılmış gibi hissettim. Önemli olan para değildi, bana yalan söylemesi ve benden bir şeyler gizlemesiydi.
O da bana bunları anlatınca ağladı, gözümün önünde resmen küçüldü. Ben de çok yıkıldım.
Ayrılmayı düşündüm ama yapamadım çünkü 6 yıl hiç ayrılmamıştık.
Şuan bütün kartları bende, maaşını aldığı gibi bana gönderir, ben ona istediği kadar veririm. O da ben de bu durumdan şikayetçi değiliz. Benim eşim hatasını anladı, sonradan da durumu toparlamak için elinden geleni yaptı, hala da öyle. Benim 2 katım maaş alır, hemen bana yollar.
Sen de öyle yap, bütün faturalar, gelirleri giderleri üstüne al. Ona şans ver kendine de ve gerçekten çocuk için erken, şuan zaten 1 tane çocuğun var (eşin) 2. sorumluluğu alma derim.
Allah yardımcın olsun.
Ben bu durumu aileme ve ailesine hiç anlatmadım, belki söyleseydim olay daha çok büyüyecekti.
Oturup konuşup söz alacaksınız terapide düşünülebilir devamında adama biraz zaman taniyin iyileşme süreci gibiyim düşünün... Sonunda ayniysa düzelme yoksa kendi yolunuza bakarsınız. .. Bu sürede çocuk düşünmeyinMerhaba kızlar, bundan yaklaşık bir ay önce eşimin internet sitelerinden kumar oynadığını ve buna bağımlı olduğunu öğrendim. 5 aylık evliyiz. Hesaplarda hep bir karışıklık oluyordu ama ben ailesine veriyor diye sesimi çıkartmıyordum. Yüzgöz olmak istemiyordum. Sonuçta geçinebiliyorduk. Geçen ay hesap iyice karıştı ve ben artık ailesine vermemesi için baskı yaptım. Ama yine de tavırlarında bir tuhaflık vardı. Gecenin 3ünde uyandırdım. Ben uyuyamıyorum sen de uyuma dedim. Anlattı. Ayın 15inde maaş alıyor 18inde tüm parayı bitirmiş. Hesabında 0.32 kuruş vardı. Ben de çalışıyorum bu arada. Bir yerlerden borç alıp kumar oynayıp kazanacak ve geri yerine koyacakmış.! Neyse bütün banka kartlarını kredi kartlarını elinden aldım. Şifrelerini değiştirdim. Hesaplarını kontrol edince resmen yıkıldım. Ben ne çektim bu yuvayı kurana kadar neler gözümde kaldı düğün bile yapmadım nikah töreniyle evlendim. milyarlarca parayı kumarda yemiş. Ailesine verdiği 1000 liraysa kumarda kaybettiği 20000 lira gibi düşünün. Onu çok seviyorum. Ama enerjim düştü. Kendimi aldatılmış gibi hissediyorum. Evle pek ilgilendiğim yemek yaptığım kendime baktığım yok. Ruh gibiyim. Hiçbir şey yapmak istemiyorum. Mesela her gün duş alan biriydim ama artık 3 günde zor giriyorum duşa. En temel şeyleri yapmak bile zor. Öyle ki üstüme dünya yıkılıyor hissi veriyor. Yaşama sevincim gitti. Maddi açıdan düşünmeyin sadece. Ona karşı güvenim gitti çünkü kumar bağımlılığını gizlemek için hep yalana başvurmuş. Belki saygım da azaldı bilmiyorum. Benden harçlık aldığını görmek içimi acıtıyor. Bir de üstüne açık öğretimden 2. Üniversiteyi okuyorum ve iş için 2. Dili öğrenmem gerek. Odaklanmıyorum.
Hem iş hem bunlar hem ev işleri yetmiyor gibi şimdi bir de mali yönetim çıktı başıma. Kendimi içi kof ceviz gibi hissediyorum. Sizce nasıl üstesinden gelirim bu duyguların?
Borcumuz da var. Nikah için ihtiyaç kredisi ev kredisi araba kredisi bir de kumarı varmışYanlış anlamayın beni ama o konunuzda cidden şaşırmıştım çünkü bir kahveyi bile hesaplıyordunuz, ama gideceğiniz yerler öyle çok pahalı yerler değildi hani öğretmen maaşı da malum biraz garip gelmişti açıkçası borçları mı var acaba yoksa gayet rahat gezilir diye düşünmüştüm. Meğerse eşinizden kaynaklıymış şu an okuyunca beynimde oturdu inanın.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?