Evin Reisi ben oldum :(

İlk aklımdan geçen bu olmuştu. İlk canımı yakan şey. Kimse böyle bir saçmalık için hayallerimi yıkamaz. Ama ona bir şans vermek istiyorum. Bunu yaparken de sizlere danışmak en iyisi olur diye düşündüm

Seni çok iyi anlıyorum. Eşim biz 2 aylık evliyken onun kumar alışkanlığı yoktu ama kredi kartını düşüncesizce harcamış, borçlanmış, kartı yapılandırmıştı.

Bana bundan hiç bahsetmemişti, ben de ailesine veriyor sanıyor bir şey demiyordum senin gibi ama sonra durumu anladım. Üstelik borcunu ödemek için de kredi çekmek istemiş ancak bu durumda olduğu için kredi vermemişlerdi.

Kendimi ben de aldatılmış gibi hissettim. Önemli olan para değildi, bana yalan söylemesi ve benden bir şeyler gizlemesiydi.

O da bana bunları anlatınca ağladı, gözümün önünde resmen küçüldü. Ben de çok yıkıldım.

Ayrılmayı düşündüm ama yapamadım çünkü 6 yıl hiç ayrılmamıştık.

Şuan bütün kartları bende, maaşını aldığı gibi bana gönderir, ben ona istediği kadar veririm. O da ben de bu durumdan şikayetçi değiliz. Benim eşim hatasını anladı, sonradan da durumu toparlamak için elinden geleni yaptı, hala da öyle. Benim 2 katım maaş alır, hemen bana yollar.

Sen de öyle yap, bütün faturalar, gelirleri giderleri üstüne al. Ona şans ver kendine de ve gerçekten çocuk için erken, şuan zaten 1 tane çocuğun var (eşin) 2. sorumluluğu alma derim.

Allah yardımcın olsun.

Ben bu durumu aileme ve ailesine hiç anlatmadım, belki söyleseydim olay daha çok büyüyecekti.

İyi yapmışsınız. İnşallah tedavi olur da iyileşir. Kolaylıklar diliyorum

Annem çok önceden öğrenmişti ama sonra ona bıraktım dedim, dedi. Yani yine yalanlar yalanlar

Evet o benim :) acı acı güldüm birden. Trajikomik Halim. İkimizde yoklukla büyüdük. Şimdi hamdolsun maaşlarımız var zengin olmasak da biraz kısarsak iyi şeyler yaşayabiliriz diye hayal etmiştim

Yanlış anlamayın beni ama o konunuzda cidden şaşırmıştım çünkü bir kahveyi bile hesaplıyordunuz, ama gideceğiniz yerler öyle çok pahalı yerler değildi hani öğretmen maaşı da malum biraz garip gelmişti açıkçası borçları mı var acaba yoksa gayet rahat gezilir diye düşünmüştüm. Meğerse eşinizden kaynaklıymış şu an okuyunca beynimde oturdu inanın.

Cok zor değişir. Olan sana olur. Ayril.

Evin reisliği ile ne alakası var?
Erkek kadar siz de evin maddi olanaklarından sorumlusunuz.
Eşiniz de sizin kadar öz bakımından ve ev işlerinden sorumlu.
İyi etmişsiniz herşeye el koymakla zaten.
Ama kendisi bir bağımlıysa taş kağıt makas oynar, kibrit çeker, zar atar, gofretine de olsa yine başlar kumara.
Sonra binbir yalanla para koparmaya çalışır ve iddete başvurur.
Ağır hastaysa tedavi olmalı.

Çok pişman olduğunu ve artık asla oynamayacağını söylüyor ama zaten bir bağımlı hep öyle demez mi.
En yakın bir tanıdığımda kumar yüzünden boşandı,kadın çok şans verdi adam her seferinde bıraktı vs ama tekrar başladı ve kadın en sonunda boşandı.

Sizinle konu sahibi arasında dağlar kadar fark var.
Sizin ki gereksiz harcamalar sonucunda sıkıntıya düşmüşsünüz.
Kumar illetini bilen bilir. Yaşayan bilir diyelim.
Bu bir hastalık ve yalan oluyor kumar oynayanların hayatı
Yalanı yalanla kapatmaya.. borcu borcla kapatmaya çalışıyorlar. İnkar hat safhada... Çok pis bir illet bu

En son sizi kurusu kurusuna para biriktirip gezmete ayirdiginiz konunuzla hatirliyorum.Disarida cay icmeyip biriktiriyordunuz.Bakin,gerek var miymis ? Ya tedavi olsun esiniz ki ya yolunuza bakin.

Oturup konuşup söz alacaksınız terapide düşünülebilir devamında adama biraz zaman taniyin iyileşme süreci gibiyim düşünün... Sonunda ayniysa düzelme yoksa kendi yolunuza bakarsınız. .. Bu sürede çocuk düşünmeyin

Kumar konusuna çok yakından şahit olmadım, verdiği zararın boyutunu çok net hayal edemiyorum ama hemen bosanmayi düşünmek kolaycı bir yaklaşım olur. Direk boşan diyenler olmuş, şaşırdım gerçekten. Bu kadar kolay telaffuz edilmemeli boşanma kelimesi. Heleki bir başkasına boşan o adamdan demenin hiç bir mesuliyeti yok mu?
Ne olursa olsun önce hatasını düzeltmesi için esinize bir şans verin. Mutlaka bir psikologdan yardım alin. Hepimiz farklı konularda imtihan oluyoruz evlilikte. Bazen işleri yoluna koymak için ekstra çaba sarf etmek gerekiyor. Boşanma artık umutların tükendiği noktada gündeme gelmeli

Bu bir hastalık eşinize destek olun iyileşmesi için. Dayım da böyleydi. O kadar güzel bir hayatı, yuvası varken bu illet yüzünden intihar etti. Asla kapanmayacak yaram daha 30 yaşındaydı..

Bağımlılıktan da öte bir şey lütfen oynama yapma demek yerine psikolojik tedavi almasını sağlayın. Bu aldatmak gibi bir şey değil. Allah yardımcınız olsun.

Şuan çalışıyorsun ve sadece manevi sarsilma yaşadın. Hamile ol, ücretsiz izine cik ve sonra hesapda 0,32 kuruş olduğunu gör...
Nasil bir senaryo? Korkunc demi?
Maalesef bu ve benzeri olacak. Eşiniz her sınırı çiğnemiş ve yine çiğneyecek. Hazirlikli olun unutmadan.... HARÇLIK VERMEYIN. anasindan alsin. Rezil olsun. Siz onun pisliğini temizledikce daha cok yapar halıya

Borcumuz da var. Nikah için ihtiyaç kredisi ev kredisi araba kredisi bir de kumarı varmış

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…