Kadin calismiyorsa da esi zaten ev islerine ortak olmali. Bu ikisi ayni sey degil.Hanım efendi ev hanımlığını tercih etmiş eşide para vermeyecekse kadının ihtiyaçlarını karşılamayacaksa yer değiştirebilirler kadına çalışın diyorsak eşine de onun evde yaptığı işleri yapın dememiz gerekiyor bence
Adam hem çalışıp hem ev işine nasıl ortak olsun ki hadi ufak tefek yardım eder ama çalışıp eve gelen erkeğin de eşinden hizmet beklemeye hakkı olması gerekiyor diye düşünüyorum evin iç işleri kadına aitse dış işleri kira fatura ödemeler harcamalar da erkeğe ait olursa adaletli bir iş bölümü oluyor zaten. Ama kadın çalışırsa orası ayrı tabiKadin calismiyorsa da esi zaten ev islerine ortak olmali. Bu ikisi ayni sey degil.
Hmm. Size gore ev isi kadin isi para isi erkek isi oyleyse. Baska sozum yok. Iyi gunler.Adam hem çalışıp hem ev işine nasıl ortak olsun ki hadi ufak tefek yardım eder ama çalışıp eve gelen erkeğin de eşinden hizmet beklemeye hakkı olması gerekiyor diye düşünüyorum evin iç işleri kadına aitse dış işleri kira fatura ödemeler harcamalar da erkeğe ait olursa adaletli bir iş bölümü oluyor zaten. Ama kadın çalışırsa orası ayrı tabi
Ben muhasebeciyim hanımefendiHmm. Size gore ev isi kadin isi para isi erkek isi oyleyse. Baska sozum yok. Iyi gunler.
Eşiniz de ev hanımı o zaman..Ben muhasebeciyim hanımefendi ☺ iyi günler
Merhaba hanimlar, ben yeni evli sayilirim ve şu para mevzularinı çözemedim. Esim aylık olarak belli miktar ihtiyaclarim icin bana para verecegini söyluyor ama onun disinda para vermez pek her seferinde ev ihtiyaclari icin birsey lazim olunca ondan istemem gerekiyor, sormam gerekiyor ve bu beni artık bunaltiyor. Benim istedigim elimde yeterince para olsun ve herhangi birsey lazim oldugunda ona sormadan alabileyim. Yeni evli oldugum icin de bu konuları bilmiyorum, nasil davranmaliyim ne yapmalıyım lutfen yardimci olun :/
Sizi takdir ettim gerçekten 1000 lirayla nasıl herşeyi alıyorsunuz mesela mutfak ihtiyaçlarını yeni evliyim ben ve kendime birşey almadığım lükse harcamadığım halde yetmiyor sürekli takviye istiyorum derse ihtiyacım varMutfak masrafları bana aittir.. eşim bunun için 1000 tl veriyor.. kendisinde kalan parayla faturaları ve arabanın giderlerini lüks ihtiyaçlarımısı o karşılıyor.. mesela birşey almak istersem internettn bakıp beraber beğeniyoruz alıyor.. dışarı çıktığımz zaman da masrafları o karşılıyor yemek içmik tatlı falan.. Ben geneldi 1000 tlden artırıyorum arttırdığımızı da birikil olsun diye kenare koyuyoruz
Sizi takdir ettim gerçekten 1000 lirayla nasıl herşeyi alıyorsunuz mesela mutfak ihtiyaçlarını yeni evliyim ben ve kendime birşey almadığım lükse harcamadığım halde yetmiyor sürekli takviye istiyorum derse ihtiyacım var
[/QUOTE
Teşekkür edermVallahi bilmiyorum .. Aldklarım da genelde güvenip yiyebiliceğim ürünler.. Sucuk falan kasaptan alıyorum . Çerez falan da öyle alıyorum. 200 tl ayırıyorum .. Et, kyma gibi ürünleri eşim alıyor ama
Yok tatlım bende daha 1 yıllık evliyim[
E o ayrı ozaman :) biz aylık alışveriş yapıyoruz sözde markette bir 700 lira bırakıyoruz eti tavuğu kıyması sonrasında 2. Hafta evde bişe yok dolap boş bunu anlayamıyorum siz daha tecrübelisiniz valla ben toyum :)
Bizim de aylık 700 tl gidio markete.. eşim pek yemekçi değil belki de o yüzden yettirebiliyoruzdur[
E o ayrı ozaman :) biz aylık alışveriş yapıyoruz sözde markette bir 700 lira bırakıyoruz eti tavuğu kıyması sonrasında 2. Hafta evde bişe yok dolap boş bunu anlayamıyorum siz daha tecrübelisiniz valla ben toyum :)
Şimdi aylık yemek listesi yapmaya karar verdim 3 aylık evliyim daha yoksa gidişat kötü birde hamileyim batarız valla ay sonu gelmiyor :)Yok tatlım bende daha 1 yıllık evliyimama üni hayatında falan 2 arkadaş evdeydik ordan biraz tecrbeli olabilirim
Ayy maşaALLAH.. Hayırlısıyla, sağlıkla kucağınıza alın inşaALLAHŞimdi aylık yemek listesi yapmaya karar verdim 3 aylık evliyim daha yoksa gidişat kötü birde hamileyim batarız valla ay sonu gelmiyor :)
Bizimki her yemeği yemiyor etBizim de aylık 700 tl gidio markete.. eşim pek yemekçi değil belki de o yüzden yettirebiliyoruzdur
Sağol canım benim Allah senin de bebişini bağışlasın uzun sağlıklı ömürler versinAyy maşaALLAH.. Hayırlısıyla, sağlıkla kucağınıza alın inşaALLAHevet çocuk olunca masraflar çok artıyor.. benim de bebeğim oldu şimdi maması üstü başı hastane masrafları derken gidiyor baya para.. Allah yardmcınız olsun
Amin canmm sizin de Allah razı olsunBizimki her yemeği yemiyor et
Sağol canım benim Allah senin de bebişini bağışlasın uzun sağlıklı ömürler versin
E çalış,kocadan para istemek mi kaldı?Merhaba hanimlar, ben yeni evli sayilirim ve şu para mevzularinı çözemedim. Esim aylık olarak belli miktar ihtiyaclarim icin bana para verecegini söyluyor ama onun disinda para vermez pek her seferinde ev ihtiyaclari icin birsey lazim olunca ondan istemem gerekiyor, sormam gerekiyor ve bu beni artık bunaltiyor. Benim istedigim elimde yeterince para olsun ve herhangi birsey lazim oldugunda ona sormadan alabileyim. Yeni evli oldugum icin de bu konuları bilmiyorum, nasil davranmaliyim ne yapmalıyım lutfen yardimci olun :/