Evimizdeki kötü ruh hali sonucu yaşananlar.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Peki ağladığınızda o durumda eşinizden nasıl bir destek beklersiniz? Senle mi uğraşıcam demesini mi ? Samimi soruyorum.
Eşim bana bu değişikliğin çok ani olduğunu, alışamamakta çok haklı olduğumu söyledi. O ait olamama hissinden bahsettiğimde onu da anladığımı, çok zorlanıyorsam bir psikolog desteği alabileceğimi söyledi. Başka da söyleyebileceği bir şey yoktu. Sonrasında onun yapacağı bir şey olmadığını bildiğimden bir daha yanında ağlamadım ve bir süre sonra bu hisler zaten geçti. Sürekli yanında ağlayıp onu darlamadım yani.

Bu kadar uçlarda yaşamak yormuyor mu? Elhamdülillah ev kira değilmiş şuan eve tekrar 2 maaş giriyor, kenarda birikiminiz varmış hiç olmadı bir süre oradan idare edilir. Bende daha önce pek de mutlu olmadığım bir işte çalıştım zaman zaman insanlara yansıtmaya başlayınca ya bu deveyi güdücem ya bu diyardan göçücem dedim ve deveyi gülmeye karar verdim 😵‍💫 zamanla alınacaktır diye düşünüyorum, olmazsa çıkar zaten ölüm yok ya ucunda. Yemek konusunda da ne gerek var bu kadar drama ? Madem para harcamak istemiyor size zahmet yapıverin zeytinyağlı fasulye, zeytinyağlı dolma, pilaki, zerdeçallı makarna, sandwich, termosta çorba götürüp yesin iş yerinde . Tüm gün nasıl aç çalışmayı düşünüyor acaba
Bende onu diyorum şükür diye ama anlamıyor. Borcumuz var diye kahretti kendini.

Burada ki metni alıp kopyalayıp yazsanız emin olun yeterli sebeptir.. depresyonda olmak farklı, böyle miy miy gözü yaşlı yemek yemiyorum paramız yok Yeşilçam Sezercik gibi yaşamak ayrı... Sabirda nirvana gibisiniz. Ben aciz, güçsüz erkek sevmiyorum. Konuya herkes şokta gibi
Anladım. Kullanıcı adınızla özdeşmişsiniz. Teşekkür.

Eşim bana bu değişikliğin çok ani olduğunu, alışamamakta çok haklı olduğumu söyledi. O ait olamama hissinden bahsettiğimde onu da anladığımı, çok zorlanıyorsam bir psikolog desteği alabileceğimi söyledi. Başka da söyleyebileceği bir şey yoktu. Sonrasında onun yapacağı bir şey olmadığını bildiğimden bir daha yanında ağlamadım ve bir süre sonra bu hisler zaten geçti. Sürekli yanında ağlayıp onu darlamadım yani.
Bende öyle söyleyeceğim sağolun.

Keşke insanlarla dalga geçmeseniz. Umarım o duruma düşmezsiniz. Yemek yemeyeyim paramız az moduna. Yazık.
Bence sen de biraz tiye al. Öyle karalar bağlanacak Bi durumda değilsiniz. Ev kira değil iki maaş giriyor eve 70 bin öyle büyük bi borç değil. Diğer konunda eşine hak verdim yakın olan işte çalışmak istiyorsa çalışsın yeter ki ayakları geri geri gitmesin dedim. Ama bu konuda eşin bariz abartıyor. Otobüse binmekten yüksünmek bütün gün aç kalmak falan. Çocuk değil ki götürsün yanında bir şeyler yesin belli Bi yaşa gelmiş insanların bir şeyleri aşmış olması lazım. Ne erkekler var çok daha ciddi problemlerde karısına anlatmıyor üzülmesin diye. Seninki de bütün stresi sıkıntıyı sana yüklemeye çalışıyor. Bi evin Bi oğlu mu eşin?? Ablası da var mı?

Evet öyle hissediyor. Ya aslında bu açlık durumu dile gelmemişti. Tartışında söyledi. Yemek götürecek alan değil orası mutfak falan yok. Dışardan söyleniyor ya da gidip yersin. Çok pahalıymış akşam yerim diyip yemiyor. Bende buna kızıyorum yesene diye maaaştan ne kalcak yersem diyor. Valla bana daral geliyor o yemeyince.
Mutfak olmasına gerek yok.Ben de her gün yemek taşıyorum evden kavanozla.Z.yagli barbunya,z.yagli fasulye,dolma.,kabak,tost,patlıcan ,karışık kızartma,börülce, yani bir sürü seçenek var.Aksamdan buzdolabına koyup sabah götürüyorum,öğlene oda sıcaklığında yiyorum.Mis gibi ev yemeği.Yani bana çok acitasyon geldi bu durum.Binlerce insan yemek götürüyor yanında...
Eşiniz depresyonda sanırım.Hepimiz iniyoruz çıkıyoruz bu hayatta.En azından sizin işiniz var... Elbette düzene girer,alışır bir şekilde.Hayatta hastalık olmasın her şeyin çözümü var.

Anladım. Kullanıcı adınızla özdeşmişsiniz. Teşekkür.
dayanamayıp araya giriyorum kusura bakmayın. tabi ki boşanılmaz ama eşinin davranışları da abartı. bak bizim için yemek yemiyorum muhabbeti yapması da manipülatif geldi bana. erkeğin çaresizlik içinde çare üreteni, sorun odaklı değil çözüm odaklı olanı her zaman daha iyidir. çok güçsüz davranışlar sergiliyor. resmen kendi üzerindeki stresi size aktarıyor. evin kocası o değil de sizsiniz sanki. mızmızlanmak bir erkeğe asla yakışmıyor. eski işi de, şimdiki işi de kendi babasının işi değil. şirket sahibi değilse günün birinde herkes ayrılacak yani. kendi işini yapanlar bile batıyor, ne kayıplar veriyorlar. hayatın içinde her şey var, inmek de var çıkmak da ama fazla dramaya bağlamış. sizin evinizde pişen yemeği yanında götürebilir, hiçbir şey yapamasa bi sandviç yapar yani insan. en garibime giden şey aç durması oldu konunuzda. kimse işinden dört dörtlük memnun değil. geçen açtığınız konuda şımarıklık ediyor diye düşünüp sinir oluyorum falan demiştiniz, o zaman o kadar hak vermemiştim. şimdi o cümlenizde inanılmaz haklısınız ya.

Ölmüşte ağlayanı yok gibi davranmasın eşiniz.
Eviniz kira değil , kendisi de işe başlamış yavaş yavaş kapatırsınız , bu kadar stres yaptığına değmez.

Yalnız aç kalmasına üzüldüm . Evde kek, poğaça ya da ısıtmaya ihtiyaç duyulmayan yiyecekler koysanız , en azından aç kalmaz.

Ölmüşte ağlayanı yok gibi davranmasın eşiniz.
Eviniz kira değil , kendisi de işe başlamış yavaş yavaş kapatırsınız , bu kadar stres yaptığına değmez.

Yalnız aç kalmasına üzüldüm . Evde kek, poğaça ya da ısıtmaya ihtiyaç duyulmayan yiyecekler koysanız , en azından aç kalmaz.
Koydum canım. Kahvaltıda yedi onları da işte. Orda insanların yanında çıkarmaya utanıyormuş. Alışamamış daha garip geliyor dedi.

dayanamayıp araya giriyorum kusura bakmayın. tabi ki boşanılmaz ama eşinin davranışları da abartı. bak bizim için yemek yemiyorum muhabbeti yapması da manipülatif geldi bana. erkeğin çaresizlik içinde çare üreteni, sorun odaklı değil çözüm odaklı olanı her zaman daha iyidir. çok güçsüz davranışlar sergiliyor. resmen kendi üzerindeki stresi size aktarıyor. evin kocası o değil de sizsiniz sanki. mızmızlanmak bir erkeğe asla yakışmıyor. eski işi de, şimdiki işi de kendi babasının işi değil. şirket sahibi değilse günün birinde herkes ayrılacak yani. kendi işini yapanlar bile batıyor, ne kayıplar veriyorlar. hayatın içinde her şey var, inmek de var çıkmak da ama fazla dramaya bağlamış. sizin evinizde pişen yemeği yanında götürebilir, hiçbir şey yapamasa bi sandviç yapar yani insan. en garibime giden şey aç durması oldu konunuzda. kimse işinden dört dörtlük memnun değil. geçen açtığınız konuda şımarıklık ediyor diye düşünüp sinir oluyorum falan demiştiniz, o zaman o kadar hak vermemiştim. şimdi o cümlenizde inanılmaz haklısınız ya.
Şımarıklık ettiğinin farkındayım zaten. Önceden banada hazırlardı sandviç şimdi alışma evresinde birşey yapası yiyesi gelmiyor sanırım bilmiyorum. Güzel yorum yapmak varken bazı insanların dalga geçmesi çok kötü.

Bence sen de biraz tiye al. Öyle karalar bağlanacak Bi durumda değilsiniz. Ev kira değil iki maaş giriyor eve 70 bin öyle büyük bi borç değil. Diğer konunda eşine hak verdim yakın olan işte çalışmak istiyorsa çalışsın yeter ki ayakları geri geri gitmesin dedim. Ama bu konuda eşin bariz abartıyor. Otobüse binmekten yüksünmek bütün gün aç kalmak falan. Çocuk değil ki götürsün yanında bir şeyler yesin belli Bi yaşa gelmiş insanların bir şeyleri aşmış olması lazım. Ne erkekler var çok daha ciddi problemlerde karısına anlatmıyor üzülmesin diye. Seninki de bütün stresi sıkıntıyı sana yüklemeye çalışıyor. Bi evin Bi oğlu mu eşin?? Ablası da var mı?
Tek erkek bir de kız kardeşi var. Söylüyorum sen napıyosun kendine gel diye alışmaya çalışıyorum birsey yok yemekte götürcem halletcem şimdi bi tanıyayım ortamı bakayım dün 1 bugün 2 diyor. Hatta konuştum mutku değilsen başka yere gir boşuna akbile para yüklemeyelim dedim. Gidicem yok alışıyorum zamanla dedi.

Tek erkek bir de kız kardeşi var. Söylüyorum sen napıyosun kendine gel diye alışmaya çalışıyorum birsey yok yemekte götürcem halletcem şimdi bi tanıyayım ortamı bakayım dün 1 bugün 2 diyor. Hatta konuştum mutku değilsen başka yere gir boşuna akbile para yüklemeyelim dedim. Gidicem yok alışıyorum zamanla dedi.
Maaşı çok iyi değilmiş zaten yakınlarda iş bakabilir en azından yola gitmez öğle arası olursa gelir evde yer falan.

Mesele kuru ekmek mesele zor duurumda olmak. Her para harcandığında suçluluk hissetmek harcayamamak. Ayıp cidden be.
Ha sizden baska hic kimse maddi sikinti cekmedi cekmiyo falan mi sandiniz siz? Kocaniz abartiyor. Bu benjm fikrim. Acjm ben yemiyorum bizim ocin ac kaliyorum demek duygu somurusudur eger Somalinin colunde degilseniz. Daha yeni tatilden gelmissiniz altinizda arabaniz. Cift maasla kendi eviniz. Ama oglene yiyecek ekmek yok. Birakn Allah askina demogoji yapiyo da bana gecmiyo bu tarafa. Koca sizin siz istediginiz kadar nazlayin tabi. Fikrimizi sormussunuz ben abarttigini soyluyorum. Hrrkes istediginiz gibi cevap veremez bin cesit fikir var burda.

Bitanem durulmaz. O kadar üzülüyorum ki. Yiyemem nasıl yiyim ki dolap yok diyor. Koyduğumuda kahvaltıda arabada yiyormuş. Ee öğlen? Karttan harciyoruz boşver yemeği diyor. Akşam geldiğinde yiyor işte. O yüzden de onun gerginliği sanırım. Ben bizim için aç kalıyorum yazık yapma diyip durdu.
Dolap yoktan kasıt ne ben anlamadım. Eşime ben hep akşam ne pişirdiysem onu koyarım. Kenarda bir yerde bırakır torbasını öğle arası da yer. Öyle aç aç gezer mi koca adam?

Bayılır bazı erkekler böyle abartayim kafaya takayim. Özellikle işsiz filan kalmak veya para kazanamamak onları KAC PARA ULAN BIR FLUT moduna sokuyor diye düşünuyorum. Hemen bi depresyona giriyorlar.

🤣🤣🤣ben de konuyu anlayınca bu film repligi geldi aklıma,inan konuyu ilk okuduğumda anlamadım tekrar tekrar okudum,ya Allah aşkına iki genç insansınız 70 bin için mi,millet yediyuzbin borc altında böyle arabesk takilmiyor,yok millet yemek yiyor baktım,siz orda o aç diye yemek yemiyorsunuz bi kendinize gelin,eşiniz gibi birini çok yakından tanıyorum,Bi erkeğin böyle davranışları cidden bayıyor, bari siz aklınızı başınıza alın,bir çorba ekmek,makarna yeseniz de bisi olmaz,burdakilerin çoğu emin ol, ben dahil bu sıkıntılari görmüştür, sonuçta devamlı sürecek Bi durum degil,problem odaklı olmayın çözüm odaklı olun

Turkiye de gercekten oglen yemeginde evinden 1 kap yemek goturemedigi acliktan bayilan cocuklar varken ... ben mi ayip yapiyorum
Cebimde param var ama öğlen yemeğimi evden getiriyorum çoğunlukla. Çok nadir yemekhanede yada dışardan yerim. Öğlen ağır yediğim zaman o gün benim için bitmiş oluyor, uyku çöküyor esnemekten konsantre olamiyorum. Onun yerine hafif proetinli bir salata yada sebze yemeği yanında yoğurt tüketiyorum öğlenleri, onuda dediğim gibi evden getiriyorum.
Sabah içinde yine aynı bazen sandviç bazen haşlanmış yumurta, peynir, zeytin birazda soğüs getiriyorum bazen sütlü müsli.
Bukadar ajitasyon yapılcak bir şeyse bende eşime diyeyim bizim için aç kalıyorum diye 😂😂😂
Mıy mıy insanları, kadın yada erkek, sevmiyorum.
Hele bunu erkek yapıyorsa daha bir itici geliyor.
Sanki önceden CEO duydu şimdi alışamamış bilmem ne. Alışmadıysa çıksın kendi işini yapsın, gerçi 70 bin borç için hayatdan vazgeçen, Kapı kıran adam kendi işini falanda yapamaz.
Konusahibi de davranışları ile adamın şımarıklığını destekliyor, öfff bi kendine gel kalıbının adamı ol demiyor. Nasıl nazlarım diye düşünüyor. Destek olmak farklı, bebek gibi pışpışlamak farklı şeyler.
İki küçük çocuk evlenmiş resmen

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X