Evimizdeki kötü ruh hali sonucu yaşananlar.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Esiniz sanirim eski is yerine cok emek verdi ve halsizliga ugramanin acisini da cekiyor. Benim eski is yerimde de yasadim. Insan verdigi emeklerine üzüldügü gibi haksizliga ugramayi da hazmetmeye calisiyor. Bazi insanlar da zor yeni ortamlara alisiyor. Zaman taniyin, bazi seyleri bu sürecte görmemezlikten gelin. Yaninda oldugunuzu söyleyin.
Ek olarak: evi toplamayi gayret edin. Insan stresli olunca daginik ve dolu ortam insani daha da cok strese sokuyor, cünkü insana "bi 💩 beceremiyorsun" hissi veriyor. Bende bunu fark ettim o yüzden evimden bir sürü gereksiz esya cikarttim. Kolay gelsin
Evet başka yerde 6 yıl çalışssaydım böyle olmazdı dedi.

Selamlar kızlar. Ben pek iyi değilim. Eşim geçen ay işten ayrıldı tüm emeklerini hiçe sayıp yaşadığı kötü bir tartışma sonucu. Üstüne gitmişler kendini değersiz hissetmiş ayrıldı. Hala da atlatmış değil her fırsatta patronum böyle değildi diyor. Sonrasında önceden planlanan tatilimize gittik. Gittiğimizden beri totomuz doğrulmadı. Arabanın kapısını vurduk. Birden kapı kolu çıkmış 2000 TL. Tek maaşa düştük ve kurban bayramından kalan eksiyle beraber 70 bin kadar açığımız var. 35 binini altınla kapatacağız. Eşim geçen hafta işe başladı ama iyi değil. Alışma evresindeyim diyip duruyor. Yeni ortammış ait hissetmiyormuş. Ondan kaynaklı da daha da tahammülsüzleşti.
Gün içinde yemek yemiyor. Para gidermiş. Açlıktan su bile içesim gelmiyor diyor. Diğerleri yerken bakıyormuş. Parayı dert etmemesi gerektiğini toparlayacağımızı söylesemde her gün borçları düşünüyor. Cumartesi bi tartışma yaşandı. Çok geç çıktım işten bi yandan da o aç diye düşünüyorum kendiside yemek yemiş kardeşinde canı çekip bana beni almaya gelince söylediği için biraz sinirlendim. Seni düşünüyorum ben yediysen söylesene diye. Ben yükselince o da duygusal ben 1 haftadır ne çekiyorum biliyor musun dedi. Bizim için yemek bile yemiyorum diye saçma sapan konuştuk. Neyse öpüştük koklaştık öyle uzamaz zaten.
Dün nerdeydim bugün nerdeyim yıllar sonra toplu taşımayla gideceğim kimseyi tanımıyorum insanları tanımıyorum üstüme gelme desede evde en ufak birşey söylediğinde tutamıyorum kendimi. Ne bileyim bunu böyle koysaydın dediğinde bende bunaldım zaten sen koysaydın diyorum.
Dünde böyle birşey oldu. Küfür şiddet tarzı birşey yoktur bizde seslerde yükselmez. Gözlerim dolu dolu yazıyorum lütfen ona göre yorum yapar mısınız 🥹
Neyse eşime dün dikleştim biraz. Üzerimde de biraz gerginlik var neden bilmiyorum. Evde dağınıktı borçlar iş derken bunalmışım. Ben tepki gösterince eşimde yeter gelme üstüme diye bağırdı kapıya vurmuş sanırım tam görmedim arkam dönüktü. Sonra oturma odasına gitti. Bi süre gitmedim yanına ama korktum. Kapı çöp. Yanına gittim oturmuş koltukça üstü de çıplaktı gözleri kapalı ağlıyor. Açmadı gözlerini. Bekledm başında hareket etmedi. 2 3 saat boyunca. Gözleri ıpıslaktı. Su da içmedi elini yüzünüde yıkamadı. Kalk hadi yüzünü yıkayalım dedim konuştum sarıldım ama kötüydü.
Olay 4 gibi olduysa işte 7 gibi falan kalktı dolandı. Herşey üst üstte geliyor kapıda böyle oldu 10 bindir şimdi kapı napıcaz üstüme geliyorsun benim sürekli senin yüzünden oldu dedi. Uzatmadım tamam benim yüzümden dedim. Kapıya bakıp bakıp napıcaz şimdi paramız da yok diyor.
Çok şükür iyiyiz diyorum kirada değiliiz işe de başladın toparlayacağız ama neden bu ruh halinde bilmiyorum. Ben ne yapmalıyım gurur yapmayıp daha mı alttan almalıyım bilmiyorum. Senin psikolojin senin sorumluluğun diyip kestirp atmalımıyım bilmiyorum. Bazen bi gün önceden yemek yapıyorum yapma uğraşma yorma kendini diyor ama ertesi gün sabah 8 den beri aç kalıyor akşam ne yicez ben çıkıyorum saat 7 de.
İmtihan sanırım bilmiyorum. Yaşanması gerekiyor ya da onuda bilmiyorum. Belkide bizi güzel günler bekliyor o yüzden böyle bilmiyorum. Eşimle iyiyiz dün gel sarılalım iyi oluruz belki dedi. Kötü değiliz ki dedim. Birşeyler izledik uyuduk sarılarak. Evet destek oluyorum ama bu süreçte alttan da mı almalıyım ? Benimde canım var. Ya da kötü enerji kötüyü mü çekiyor ?

Esinize cok uzuldum. Ulkemizin kulturel kodlari, erkeklere cok fazla sorumluluk yukledigi icin, ozellikle de maddi sorumluluk, bu erkeklerin uzerinde ruhsal cokuntuye sebep olabiliyor.

Sanirim esinizin maasi oldukca dustu oncekine gore, ustune borclar da birikince boyle oldu. Iliskiniz iyi bi iliskiye benziyor, bu sira ask iliskinize takim arkadasligi formatini da ekleyin, sadece sorumluluk duydugu degil, sorumluluk paylastigi kisi oldugunuzu da hissettirin, yardimi olacaktir.

Allah ikinize de sabir versin.

Sadece ilk mesajinizi okuyarak cevap verdim, sonrakileri okuma firsatim olmadi.

Selamlar kızlar. Ben pek iyi değilim. Eşim geçen ay işten ayrıldı tüm emeklerini hiçe sayıp yaşadığı kötü bir tartışma sonucu. Üstüne gitmişler kendini değersiz hissetmiş ayrıldı. Hala da atlatmış değil her fırsatta patronum böyle değildi diyor. Sonrasında önceden planlanan tatilimize gittik. Gittiğimizden beri totomuz doğrulmadı. Arabanın kapısını vurduk. Birden kapı kolu çıkmış 2000 TL. Tek maaşa düştük ve kurban bayramından kalan eksiyle beraber 70 bin kadar açığımız var. 35 binini altınla kapatacağız. Eşim geçen hafta işe başladı ama iyi değil. Alışma evresindeyim diyip duruyor. Yeni ortammış ait hissetmiyormuş. Ondan kaynaklı da daha da tahammülsüzleşti.
Gün içinde yemek yemiyor. Para gidermiş. Açlıktan su bile içesim gelmiyor diyor. Diğerleri yerken bakıyormuş. Parayı dert etmemesi gerektiğini toparlayacağımızı söylesemde her gün borçları düşünüyor. Cumartesi bi tartışma yaşandı. Çok geç çıktım işten bi yandan da o aç diye düşünüyorum kendiside yemek yemiş kardeşinde canı çekip bana beni almaya gelince söylediği için biraz sinirlendim. Seni düşünüyorum ben yediysen söylesene diye. Ben yükselince o da duygusal ben 1 haftadır ne çekiyorum biliyor musun dedi. Bizim için yemek bile yemiyorum diye saçma sapan konuştuk. Neyse öpüştük koklaştık öyle uzamaz zaten.
Dün nerdeydim bugün nerdeyim yıllar sonra toplu taşımayla gideceğim kimseyi tanımıyorum insanları tanımıyorum üstüme gelme desede evde en ufak birşey söylediğinde tutamıyorum kendimi. Ne bileyim bunu böyle koysaydın dediğinde bende bunaldım zaten sen koysaydın diyorum.
Dünde böyle birşey oldu. Küfür şiddet tarzı birşey yoktur bizde seslerde yükselmez. Gözlerim dolu dolu yazıyorum lütfen ona göre yorum yapar mısınız 🥹
Neyse eşime dün dikleştim biraz. Üzerimde de biraz gerginlik var neden bilmiyorum. Evde dağınıktı borçlar iş derken bunalmışım. Ben tepki gösterince eşimde yeter gelme üstüme diye bağırdı kapıya vurmuş sanırım tam görmedim arkam dönüktü. Sonra oturma odasına gitti. Bi süre gitmedim yanına ama korktum. Kapı çöp. Yanına gittim oturmuş koltukça üstü de çıplaktı gözleri kapalı ağlıyor. Açmadı gözlerini. Bekledm başında hareket etmedi. 2 3 saat boyunca. Gözleri ıpıslaktı. Su da içmedi elini yüzünüde yıkamadı. Kalk hadi yüzünü yıkayalım dedim konuştum sarıldım ama kötüydü.
Olay 4 gibi olduysa işte 7 gibi falan kalktı dolandı. Herşey üst üstte geliyor kapıda böyle oldu 10 bindir şimdi kapı napıcaz üstüme geliyorsun benim sürekli senin yüzünden oldu dedi. Uzatmadım tamam benim yüzümden dedim. Kapıya bakıp bakıp napıcaz şimdi paramız da yok diyor.
Çok şükür iyiyiz diyorum kirada değiliiz işe de başladın toparlayacağız ama neden bu ruh halinde bilmiyorum. Ben ne yapmalıyım gurur yapmayıp daha mı alttan almalıyım bilmiyorum. Senin psikolojin senin sorumluluğun diyip kestirp atmalımıyım bilmiyorum. Bazen bi gün önceden yemek yapıyorum yapma uğraşma yorma kendini diyor ama ertesi gün sabah 8 den beri aç kalıyor akşam ne yicez ben çıkıyorum saat 7 de.
İmtihan sanırım bilmiyorum. Yaşanması gerekiyor ya da onuda bilmiyorum. Belkide bizi güzel günler bekliyor o yüzden böyle bilmiyorum. Eşimle iyiyiz dün gel sarılalım iyi oluruz belki dedi. Kötü değiliz ki dedim. Birşeyler izledik uyuduk sarılarak. Evet destek oluyorum ama bu süreçte alttan da mı almalıyım ? Benimde canım var. Ya da kötü enerji kötüyü mü çekiyor ?
Merhaba,
Öncelikle eşiniz ağır bir depresyon geçiriyor olabilir. Çünkü aniden işinden ayrılmış, düzeni bozulmuş vs. sizi de anlıyorum çok üzülüyorsunuz ama şuan duygusal olarak eşiniz dipte bir durumda. birazcık alttan alın. gerekirse sessiz kalın geçecektir bu günler inşallah.. Evinizi sirkeli su ile silmenizi öneriyorum, dua okuyarak. Bazen evimize gelen gidenlerin kötü enerjileri kalabiliyor. Ve bol bol sabah akşam ayetel kursi okuyun. hepimizin hayatlarında dönem dönem zor zamanlar oluyor. bu zamanlarda birbirinize sıkı sıkı sarılın inşallah en kısa zamanda herşey yoluna girer. Nazara çok inanıyorum ben de . eğer sosyal medyada aktif fotoğraf vs paylaşıyorsanız bir süre paylaşmayın. insanlar imrenebiliyor ne yazıkki .

Esinize cok uzuldum. Ulkemizin kulturel kodlari, erkeklere cok fazla sorumluluk yukledigi icin, ozellikle de maddi sorumluluk, bu erkeklerin uzerinde ruhsal cokuntuye sebep olabiliyor.

Sanirim esinizin maasi oldukca dustu oncekine gore, ustune borclar da birikince boyle oldu. Iliskiniz iyi bi iliskiye benziyor, bu sira ask iliskinize takim arkadasligi formatini da ekleyin, sadece sorumluluk duydugu degil, sorumluluk paylastigi kisi oldugunuzu da hissettirin, yardimi olacaktir.

Allah ikinize de sabir versin.

Sadece ilk mesajinizi okuyarak cevap verdim, sonrakileri okuma firsatim olmadi.
Evet yeni başladığı için baya düştü. Yol yemek eklenince asgariden daha az kalıyor. Sağol canım Allah razı olsun

içim şişti ya. yok toplu taşıma, yok aç kalma, yok 3 saat ağlayarak durma, yok kapı yumruklama... ne drama bi tip ya. aşırı şımarık bi kocan var. dükkan falan diyorsun, ne iş yapıyor ki? nasıl bir iş için bu kadar dramayı çekiyorsun onu merak ediyorum. epey vasıflı olması lazım çünkü bu kadar nazlanan adamın. mühendis mi? doktor mu? savcı mı? hakim mi? neyin nazı tribi bu? toplu taşımaya nasıl binicem diye zırladığına göre kendini halktan saymıyor.

Yani eşinizi anlıyorum ama mutlu değilim diyip çıkmak biraz çocukça. Hele sizdeki gibi bi birikim yada birşey yoksa. Her beğenmediği işten sevmedim diye çıkamazki. Daha iyi bi iş yada başka bir iş bulana kadar dişini sıkmak zorunda.
Ayrıca bunalıp bunalıp size sarmak nedir?
Fazla sabırlısınız. Eşim böyle yapıp üstüne bana sarsa bukadar sabırlı asla olmam. Onunki cansa benimki ne?
Evet öyle bende bunaldım. İdare ediyordu aslında kötü tatsız bir olay sonucu ayrıldı. Bilmiyorum inanın bende ne yapacağımı. Tepki verince böyle oluyor vermezsem ne olur onuda bilmiyorum.

Anlıyorum. Boşanma sebebi olarak ne yazmalıyım dilekçeye ?
Burada ki metni alıp kopyalayıp yazsanız emin olun yeterli sebeptir.. depresyonda olmak farklı, böyle miy miy gözü yaşlı yemek yemiyorum paramız yok Yeşilçam Sezercik gibi yaşamak ayrı... Sabirda nirvana gibisiniz. Ben aciz, güçsüz erkek sevmiyorum. Konuya herkes şokta gibi

Kelimesi kelimesine katılıyorum. Isyerinde emeklerinin karşılığını alamamak haksızlık görmek aşırı gurur kırıcı bir şey. Eşi de anlıyorum depresyona girmiş ozguveni zedelenmiş. Konu sahibi malesef bu sefer pozitif enerjide polyannacilikta tutarlı ve istikrarlı olan taraf olmak zorunda. Eşinin kendi moralini çok bozmasına izin vermeyip onu da düştüğü yerden sözleriyle güzel aktivitelerle filan çıkaran taraf olmaya devam etse en azından çok az bir süre için daha böyle gitse düzelebilir bence. Ha duzelmezse o zaman aaaa yeter artık diyebilir tabi hakkıdır.
2 gündür yüklendim biraz. Umarım toparlarız.

Bilmiyorum ben biraz güçlü erkek seviyorum ya kadında da bu kadar hassasiyet fazla ama erkekte daha rahatsız edici geliyor.
Bütün gün açım diye arabesk tavırlara girmesi itici. Alsin en kötü bir bisküvi. Almıyorsa da lafını etmesin bu kadar. Tüm gün aç olursa iş yerinde enerjisi de az olur, performansına da yansır ayrıca.
Az biraz zorlukta böyle zırıl zırıl mi olacak eşiniz?
İşte bulmuş,yine enerjisi yerlerde, yandaki dükkanları tanımıyorum diyor,onu dert ediyor.

Çok fazla nazlamayin derim, iyice salacak kendini öyle olursa. Konuşmak isteyince konusun falan ama fazlasına gerek yok bence.
İnşallah toparlar kendini.🫠
Ona da dedim. Birde bayıl istersen feriha diye. Abartma diyip gülüyorum. Pohpohlamıyorumda ama işten ponçik kalbim bir noktada üzülüyor.

Ayy tövbeler olsun hiç çekemem ya mıy mıy mıy. Allah dağına göre kar veriyor gerçekten, eşim şöyle naz yapsa seninle mi uğraşacağım der döner arkamı yatarım.
Yeteri kadar anlayış gösteriyorsunuz zaten, ilgi beklemeyi daha da abartmasın. Siz de bu yönünü besleyip durmayın. Kaç kişi sevdiği işi yapıyor? Ekmek parası için iş bulduğuna şükredip çalışıyor çoğu insan. Buna bulup da bunamak denir.
Birkaç sene önce hiç tahmin etmediğim bir değişiklik yaşadım ben de, çok da haksızlığa uğradım. Eve her geldiğimde ağladım her pazar yine ağladım yine aynı yere gideceğim diyerek, ama sonuç olarak gitmek zorundaydım ve gittim. Eşiniz sanki bu sorunu yaşayan bir tek kendisiymiş gibi davranıyor. Akşama kadar aç durmak falan tam drama queen.
Peki ağladığınızda o durumda eşinizden nasıl bir destek beklersiniz? Senle mi uğraşıcam demesini mi ? Samimi soruyorum.

Nasil bir yer? Mutfak olmasina gerek yok masasi yok mu ya da cay molasi yapilan bir alan? Burger tarzi self servis bi alana gidilip bi su alip bile otursa masada yine sorun olusmaz
Yemek yemiyorsa da sandvic gotursun evden
Evden goturdugu nerden anlasilacak sonucta
esin hayati dramatize etmeyi seviyor bundan besleniyor gibi geldi
Zor biri
Aslında söylüyorum alışmam lazım zamanla oturur diyor. Yapıcam götürcem de ortama alışıyorum diyor. Yemeğinde lafını yapmıyor üstüne gidince üstüme gelme diye söyledi sadece.

Yemek yaptığın zaman fazla yap bi tabak yanında götürsün aç durulmaz

Erkeklerin gerekmeyen yerlerde fazlaca yaptıklari dram beni benden alıyor.Geçenlerde eşimin gözünü kaynak almıs bak bizim icin nelere katlaniyorum dedi ee dedim ben de yatmıyorum sabah aksam sehir değistiriyorum iş icin quenlik taslama.Hayatlarinda biz olsak da olmasak da calısmak zorundalar yani bu duygusallıgı yaratarak insanın sırtına yük yüklüyorlar.Demem o ki herkes bir mücadelede herkes ekmek parası pesinde ama kazandıgımla karnım doymayacaksa o paranin ne önemi var ki ? Alınan bir ciziyle bir pogacayla ne batarsın ne zengin olursun esinizi çok duygusal buldum ac kalmaya değer bir durum yok ortada bence cok üzerine gidip nazlamayın eminim ki sizin de dört dörtlük bir is hayatınız yoktur hic birimizin yok keşke olsa

Bu kadar abartının içinde bir de gidip kapıyı kırmış daha ona bile senin yüzünden kırdım diyor kadına. Dramdan besleniyor resmen. Zengin gibi yarın da telefonunu duvara fırlatıp kırar dhdhdjsbdh
Kız sus Allah korusun. Dedim he benim yüzümden.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X