Evimizdeki kötü ruh hali sonucu yaşananlar.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Depresyonda olabilir esin bilemedim isinden kotu olay yasayip ayrilmis vs
Ama iste ac kalmasi vs bana sacma geldi
Kendini asiri kasiyor
Para gitmesin diye ac kaliyorum herkes yiyor ben bakiyorum demesi falan
Bence sabah ona aksamki yemekten bir kap koy ya da soguk bi sandvic yap oyle aksama kadar durulur mu hem iste verimli olamaz hem de hersey batar kan sekeri duser.
Hatta kendine de ayarla evden, aman disarda yemek yenmez ofisce herkes evden getiriyor artik bende oyle yapicam de eslik edersen daha iyi hisseder
Sen isten yorgun gelmesen bile yorgunmus gibi davran ay inanilmaz yoruldum iki kahve yapayim kis gelmeden balkonda icelim son kahvelerimizi vs de
Gunun nasil gecti diye sor detaya inme
kiyamam yoruldun mu alistin mi ac kaldin mi falan diye sorma yani aciyormus gibi davranma bu onu daha da kotu hissettirir
Bende boyle guclu bi es varken sirtim yere gelmez de saril psikolojisini yuksek tutmaya calis esin fazla hassas biri cunku
Kendini yetersiz hissediyor bile olabilir bu durumu hic takmiyormussun gibi davran
Sukur bak is buldun sansimiz var kac arkadasim is ariyor aylardir Allah herkesin yardimcisi olsun de gec konulari
Evet öyle hissediyor. Ya aslında bu açlık durumu dile gelmemişti. Tartışında söyledi. Yemek götürecek alan değil orası mutfak falan yok. Dışardan söyleniyor ya da gidip yersin. Çok pahalıymış akşam yerim diyip yemiyor. Bende buna kızıyorum yesene diye maaaştan ne kalcak yersem diyor. Valla bana daral geliyor o yemeyince.

Selamlar kızlar. Ben pek iyi değilim. Eşim geçen ay işten ayrıldı tüm emeklerini hiçe sayıp yaşadığı kötü bir tartışma sonucu. Üstüne gitmişler kendini değersiz hissetmiş ayrıldı. Hala da atlatmış değil her fırsatta patronum böyle değildi diyor. Sonrasında önceden planlanan tatilimize gittik. Gittiğimizden beri totomuz doğrulmadı. Arabanın kapısını vurduk. Birden kapı kolu çıkmış 2000 TL. Tek maaşa düştük ve kurban bayramından kalan eksiyle beraber 70 bin kadar açığımız var. 35 binini altınla kapatacağız. Eşim geçen hafta işe başladı ama iyi değil. Alışma evresindeyim diyip duruyor. Yeni ortammış ait hissetmiyormuş. Ondan kaynaklı da daha da tahammülsüzleşti.
Gün içinde yemek yemiyor. Para gidermiş. Açlıktan su bile içesim gelmiyor diyor. Diğerleri yerken bakıyormuş. Parayı dert etmemesi gerektiğini toparlayacağımızı söylesemde her gün borçları düşünüyor. Cumartesi bi tartışma yaşandı. Çok geç çıktım işten bi yandan da o aç diye düşünüyorum kendiside yemek yemiş kardeşinde canı çekip bana beni almaya gelince söylediği için biraz sinirlendim. Seni düşünüyorum ben yediysen söylesene diye. Ben yükselince o da duygusal ben 1 haftadır ne çekiyorum biliyor musun dedi. Bizim için yemek bile yemiyorum diye saçma sapan konuştuk. Neyse öpüştük koklaştık öyle uzamaz zaten.
Dün nerdeydim bugün nerdeyim yıllar sonra toplu taşımayla gideceğim kimseyi tanımıyorum insanları tanımıyorum üstüme gelme desede evde en ufak birşey söylediğinde tutamıyorum kendimi. Ne bileyim bunu böyle koysaydın dediğinde bende bunaldım zaten sen koysaydın diyorum.
Dünde böyle birşey oldu. Küfür şiddet tarzı birşey yoktur bizde seslerde yükselmez. Gözlerim dolu dolu yazıyorum lütfen ona göre yorum yapar mısınız 🥹
Neyse eşime dün dikleştim biraz. Üzerimde de biraz gerginlik var neden bilmiyorum. Evde dağınıktı borçlar iş derken bunalmışım. Ben tepki gösterince eşimde yeter gelme üstüme diye bağırdı kapıya vurmuş sanırım tam görmedim arkam dönüktü. Sonra oturma odasına gitti. Bi süre gitmedim yanına ama korktum. Kapı çöp. Yanına gittim oturmuş koltukça üstü de çıplaktı gözleri kapalı ağlıyor. Açmadı gözlerini. Bekledm başında hareket etmedi. 2 3 saat boyunca. Gözleri ıpıslaktı. Su da içmedi elini yüzünüde yıkamadı. Kalk hadi yüzünü yıkayalım dedim konuştum sarıldım ama kötüydü.
Olay 4 gibi olduysa işte 7 gibi falan kalktı dolandı. Herşey üst üstte geliyor kapıda böyle oldu 10 bindir şimdi kapı napıcaz üstüme geliyorsun benim sürekli senin yüzünden oldu dedi. Uzatmadım tamam benim yüzümden dedim. Kapıya bakıp bakıp napıcaz şimdi paramız da yok diyor.
Çok şükür iyiyiz diyorum kirada değiliiz işe de başladın toparlayacağız ama neden bu ruh halinde bilmiyorum. Ben ne yapmalıyım gurur yapmayıp daha mı alttan almalıyım bilmiyorum. Senin psikolojin senin sorumluluğun diyip kestirp atmalımıyım bilmiyorum. Bazen bi gün önceden yemek yapıyorum yapma uğraşma yorma kendini diyor ama ertesi gün sabah 8 den beri aç kalıyor akşam ne yicez ben çıkıyorum saat 7 de.
İmtihan sanırım bilmiyorum. Yaşanması gerekiyor ya da onuda bilmiyorum. Belkide bizi güzel günler bekliyor o yüzden böyle bilmiyorum. Eşimle iyiyiz dün gel sarılalım iyi oluruz belki dedi. Kötü değiliz ki dedim. Birşeyler izledik uyuduk sarılarak. Evet destek oluyorum ama bu süreçte alttan da mı almalıyım ? Benimde canım var. Ya da kötü enerji kötüyü mü çekiyor ?

Yani eşinizi anlıyorum ama mutlu değilim diyip çıkmak biraz çocukça. Hele sizdeki gibi bi birikim yada birşey yoksa. Her beğenmediği işten sevmedim diye çıkamazki. Daha iyi bi iş yada başka bir iş bulana kadar dişini sıkmak zorunda.
Ayrıca bunalıp bunalıp size sarmak nedir?
Fazla sabırlısınız. Eşim böyle yapıp üstüne bana sarsa bukadar sabırlı asla olmam. Onunki cansa benimki ne?

Esiniz sanirim eski is yerine cok emek verdi ve halsizliga ugramanin acisini da cekiyor. Benim eski is yerimde de yasadim. Insan verdigi emeklerine üzüldügü gibi haksizliga ugramayi da hazmetmeye calisiyor. Bazi insanlar da zor yeni ortamlara alisiyor. Zaman taniyin, bazi seyleri bu sürecte görmemezlikten gelin. Yaninda oldugunuzu söyleyin.
Ek olarak: evi toplamayi gayret edin. Insan stresli olunca daginik ve dolu ortam insani daha da cok strese sokuyor, cünkü insana "bi 💩 beceremiyorsun" hissi veriyor. Bende bunu fark ettim o yüzden evimden bir sürü gereksiz esya cikarttim. Kolay gelsin

Kelimesi kelimesine katılıyorum. Isyerinde emeklerinin karşılığını alamamak haksızlık görmek aşırı gurur kırıcı bir şey. Eşi de anlıyorum depresyona girmiş ozguveni zedelenmiş. Konu sahibi malesef bu sefer pozitif enerjide polyannacilikta tutarlı ve istikrarlı olan taraf olmak zorunda. Eşinin kendi moralini çok bozmasına izin vermeyip onu da düştüğü yerden sözleriyle güzel aktivitelerle filan çıkaran taraf olmaya devam etse en azından çok az bir süre için daha böyle gitse düzelebilir bence. Ha duzelmezse o zaman aaaa yeter artık diyebilir tabi hakkıdır.

Napıyosun uz Allah aşkına ikinizde? 1 aylık işsizliği ancak bu kadar abartabilirdiniz. Hiç zorluğa gelmiyorsunuz az zorluk görünce hemen yıkılıyorsunuz. Diğer konunda da dedim eşin yakın olan istediği işe girsin belli ki orda iyice depresife bağlayacak. Aç kalmak falan çocuk mu bu adam hiç bir şey yoksa sandviç ekmeği alsın oeynir domates koyup götürsün işe koca adam bütün gün aç kalır mı niye bu kadar demagoji yapıyor ne gerek var.

Evet öyle hissediyor. Ya aslında bu açlık durumu dile gelmemişti. Tartışında söyledi. Yemek götürecek alan değil orası mutfak falan yok. Dışardan söyleniyor ya da gidip yersin. Çok pahalıymış akşam yerim diyip yemiyor. Bende buna kızıyorum yesene diye maaaştan ne kalcak yersem diyor. Valla bana daral geliyor o yemeyince.
Mutfak şart mı, benim çalıştığım hiçbir kurumda mutfk yoktu, yine evinden getirdiğini yiyen olurdu. Masana açarsın yemeğini yersin olur biter. Bence sen o konuya bir daha girme, koca adam, aç kalmak istiyorsa kendi bilir.

Bilmiyorum ben biraz güçlü erkek seviyorum ya kadında da bu kadar hassasiyet fazla ama erkekte daha rahatsız edici geliyor.
Bütün gün açım diye arabesk tavırlara girmesi itici. Alsin en kötü bir bisküvi. Almıyorsa da lafını etmesin bu kadar. Tüm gün aç olursa iş yerinde enerjisi de az olur, performansına da yansır ayrıca.
Az biraz zorlukta böyle zırıl zırıl mi olacak eşiniz?
İşte bulmuş,yine enerjisi yerlerde, yandaki dükkanları tanımıyorum diyor,onu dert ediyor.

Çok fazla nazlamayin derim, iyice salacak kendini öyle olursa. Konuşmak isteyince konusun falan ama fazlasına gerek yok bence.
İnşallah toparlar kendini.🫠

Ayy tövbeler olsun hiç çekemem ya mıy mıy mıy. Allah dağına göre kar veriyor gerçekten, eşim şöyle naz yapsa seninle mi uğraşacağım der döner arkamı yatarım.
Yeteri kadar anlayış gösteriyorsunuz zaten, ilgi beklemeyi daha da abartmasın. Siz de bu yönünü besleyip durmayın. Kaç kişi sevdiği işi yapıyor? Ekmek parası için iş bulduğuna şükredip çalışıyor çoğu insan. Buna bulup da bunamak denir.
Birkaç sene önce hiç tahmin etmediğim bir değişiklik yaşadım ben de, çok da haksızlığa uğradım. Eve her geldiğimde ağladım her pazar yine ağladım yine aynı yere gideceğim diyerek, ama sonuç olarak gitmek zorundaydım ve gittim. Eşiniz sanki bu sorunu yaşayan bir tek kendisiymiş gibi davranıyor. Akşama kadar aç durmak falan tam drama queen.

Nasil bir yer? Mutfak olmasina gerek yok masasi yok mu ya da cay molasi yapilan bir alan? Burger tarzi self servis bi alana gidilip bi su alip bile otursa masada yine sorun olusmaz
Yemek yemiyorsa da sandvic gotursun evden
Evden goturdugu nerden anlasilacak sonucta
esin hayati dramatize etmeyi seviyor bundan besleniyor gibi geldi
Zor biri

Isten ciktiktan sonra neden tatile gittiniz orasini anlamadim
Su an tatile gitmek en az 15 20binden basliyor oteller
Ayrica disarda yemiyorsa onceki aksamki yemekten bi kap goturup isyerinde yesin
Herkes yiyor ben bakiyorum demesi falan cok ilginc geldi
2 3 saat hareketsiz gozleri islak durdu oylece diyorsunuz koskoca adam biraz tuhaf ve depresif geldi hareketleri 😵‍💫
Adam tam libido katili. Çocuk gibi be bu ne

Eşiniz tam dişi enerjide, siz erkek rolune gecip ele almadikca boyle şeyler yaşarsiniz gibi geliyor.
Korumaci olmayan erkekler bana erkek hissi vermiyor ya ilgi sevgi diye miz mizlanip kapi kiracagina sizi stressten mumkun oldugunca korumaya calişmasi, kendini toparlamaya calişmasi gerekiyordu asil cok zayif.
Dengemiz şaştı. Normalde öyleydi düşünme ben iş bulurum hallederiz gerekirse depoya girerim hemen yinede bizi zorda bırakmam diyordu. İşe girdi çok güzel alışma psikolojisi etkiledi bu seferde.

Adam tam libido katili. Çocuk gibi be bu ne
Bende okuyunca sinir oldum
Nefret ederim miymiy insandan
Her cozuma yok yok diyen birine zor katlanilir ama konu sahibi de kocasiyla uyumlu bence
Onun cevaplari da bi miylik iceriyor konuya soguk sandvic sefer tasi falan atasim geldiğğ

E tamam gitsin bi paket biskuvi alsin yesin
Çizi kac para? Bu kadari da abarti yani. Sehrin gobeginde çöl dervişligi. Jxjxjxj bizim icin ac kaliyorum 😐 sanirsin Gandi gibi Hindistan icin aclik grevinde
Bu kadar abartının içinde bir de gidip kapıyı kırmış daha ona bile senin yüzünden kırdım diyor kadına. Dramdan besleniyor resmen. Zengin gibi yarın da telefonunu duvara fırlatıp kırar dhdhdjsbdh

Eşiniz duygularını çok arabesk yaşayan bi insan bence de. Eh tabi ki biraz sinir bozucu kocayı bu şekilde nazlamak. Seviyorsanız iyi yanları da varsa bu aşırı duygusal hallerini de çok ciddiye almayın derim ben. Aşkım neden yemedin çok şükür evimiz var is buldun daha ne isteriz tabi ki borçlarımizi kapatacağız ama seni de anlıyorum zor bir surecteyiz kendimize iyi bakmamız birbirimize destek olmamız lazım gibi tatlı konuşun atlatirsiniz merak etmeyin. Onun çıkışlarını da çok ciddiye alıp kendinizi yıpratmayin.
O çıkıştıkta banada sinir geliyor😅

Bu kadar uçlarda yaşamak yormuyor mu? Elhamdülillah ev kira değilmiş şuan eve tekrar 2 maaş giriyor, kenarda birikiminiz varmış hiç olmadı bir süre oradan idare edilir. Bende daha önce pek de mutlu olmadığım bir işte çalıştım zaman zaman insanlara yansıtmaya başlayınca ya bu deveyi güdücem ya bu diyardan göçücem dedim ve deveyi gülmeye karar verdim 😵‍💫 zamanla alınacaktır diye düşünüyorum, olmazsa çıkar zaten ölüm yok ya ucunda. Yemek konusunda da ne gerek var bu kadar drama ? Madem para harcamak istemiyor size zahmet yapıverin zeytinyağlı fasulye, zeytinyağlı dolma, pilaki, zerdeçallı makarna, sandwich, termosta çorba götürüp yesin iş yerinde . Tüm gün nasıl aç çalışmayı düşünüyor acaba

Selamlar kızlar. Ben pek iyi değilim. Eşim geçen ay işten ayrıldı tüm emeklerini hiçe sayıp yaşadığı kötü bir tartışma sonucu. Üstüne gitmişler kendini değersiz hissetmiş ayrıldı. Hala da atlatmış değil her fırsatta patronum böyle değildi diyor. Sonrasında önceden planlanan tatilimize gittik. Gittiğimizden beri totomuz doğrulmadı. Arabanın kapısını vurduk. Birden kapı kolu çıkmış 2000 TL. Tek maaşa düştük ve kurban bayramından kalan eksiyle beraber 70 bin kadar açığımız var. 35 binini altınla kapatacağız. Eşim geçen hafta işe başladı ama iyi değil. Alışma evresindeyim diyip duruyor. Yeni ortammış ait hissetmiyormuş. Ondan kaynaklı da daha da tahammülsüzleşti.
Gün içinde yemek yemiyor. Para gidermiş. Açlıktan su bile içesim gelmiyor diyor. Diğerleri yerken bakıyormuş. Parayı dert etmemesi gerektiğini toparlayacağımızı söylesemde her gün borçları düşünüyor. Cumartesi bi tartışma yaşandı. Çok geç çıktım işten bi yandan da o aç diye düşünüyorum kendiside yemek yemiş kardeşinde canı çekip bana beni almaya gelince söylediği için biraz sinirlendim. Seni düşünüyorum ben yediysen söylesene diye. Ben yükselince o da duygusal ben 1 haftadır ne çekiyorum biliyor musun dedi. Bizim için yemek bile yemiyorum diye saçma sapan konuştuk. Neyse öpüştük koklaştık öyle uzamaz zaten.
Dün nerdeydim bugün nerdeyim yıllar sonra toplu taşımayla gideceğim kimseyi tanımıyorum insanları tanımıyorum üstüme gelme desede evde en ufak birşey söylediğinde tutamıyorum kendimi. Ne bileyim bunu böyle koysaydın dediğinde bende bunaldım zaten sen koysaydın diyorum.
Dünde böyle birşey oldu. Küfür şiddet tarzı birşey yoktur bizde seslerde yükselmez. Gözlerim dolu dolu yazıyorum lütfen ona göre yorum yapar mısınız 🥹
Neyse eşime dün dikleştim biraz. Üzerimde de biraz gerginlik var neden bilmiyorum. Evde dağınıktı borçlar iş derken bunalmışım. Ben tepki gösterince eşimde yeter gelme üstüme diye bağırdı kapıya vurmuş sanırım tam görmedim arkam dönüktü. Sonra oturma odasına gitti. Bi süre gitmedim yanına ama korktum. Kapı çöp. Yanına gittim oturmuş koltukça üstü de çıplaktı gözleri kapalı ağlıyor. Açmadı gözlerini. Bekledm başında hareket etmedi. 2 3 saat boyunca. Gözleri ıpıslaktı. Su da içmedi elini yüzünüde yıkamadı. Kalk hadi yüzünü yıkayalım dedim konuştum sarıldım ama kötüydü.
Olay 4 gibi olduysa işte 7 gibi falan kalktı dolandı. Herşey üst üstte geliyor kapıda böyle oldu 10 bindir şimdi kapı napıcaz üstüme geliyorsun benim sürekli senin yüzünden oldu dedi. Uzatmadım tamam benim yüzümden dedim. Kapıya bakıp bakıp napıcaz şimdi paramız da yok diyor.
Çok şükür iyiyiz diyorum kirada değiliiz işe de başladın toparlayacağız ama neden bu ruh halinde bilmiyorum. Ben ne yapmalıyım gurur yapmayıp daha mı alttan almalıyım bilmiyorum. Senin psikolojin senin sorumluluğun diyip kestirp atmalımıyım bilmiyorum. Bazen bi gün önceden yemek yapıyorum yapma uğraşma yorma kendini diyor ama ertesi gün sabah 8 den beri aç kalıyor akşam ne yicez ben çıkıyorum saat 7 de.
İmtihan sanırım bilmiyorum. Yaşanması gerekiyor ya da onuda bilmiyorum. Belkide bizi güzel günler bekliyor o yüzden böyle bilmiyorum. Eşimle iyiyiz dün gel sarılalım iyi oluruz belki dedi. Kötü değiliz ki dedim. Birşeyler izledik uyuduk sarılarak. Evet destek oluyorum ama bu süreçte alttan da mı almalıyım ? Benimde canım var. Ya da kötü enerji kötüyü mü çekiyor ?
Eşiniz dram Queen gibi. Yani gerçekten inanması güç ac kalması, olayları inanılmaz dramatize etmeniz. ALLAH yar ve yardımcınız olsun umarım istediğiniz herşey gerceklesir

iş yerinden memnun olmamak ya da mutsuz olmak insanı gerçekten çok zorluyor ama eşiniz abartmış. Maalesef Türkiye’de kim verdiği emeğin karşılığını alıyor ya da çok güzel imkanlarla çalışıyor ki . Her gün bir psikolojik savaş . Eşiniz çok duygusal biri ama hayat bu savaşması lazım . Siz de ne üstüne gidin ne de çok nazlayın bence.

Erkekler bazen fazla abartıyor ya tamam olmuş kabul edemedin tartışmayı çıktın işten neden zehir ediyorsun ya sonucunu düşünerek çıkmayacaktın ya da çıktın evin huzurunu bozma size de bişey diyemiyorum sizde yoruluyorsunuz aklınızda aç kalmasın yemek olsun derdindesiniz.

Konunuzu hatırlıyorum, issiz doneminizde 40 bin harcayarak tatil yaptınız. Ulke şartlarına göre çok degil dediniz ve evet maalesef haklısınız.

o zaman yorum yapmamistim ama, ayrani yok icmeye durumu olmuş bu.

Altin bozarak 35 bin borc kapatacaginiza 40 bin kapatirdiniz, ya da altinlarla birlikte bu 40 bini de katarak borcu tumden kapatir rahat ederdiniz.

1 hafta tatil icin suan ac gezip birbirinizi yiyecek duruma gelmisseniz, uzgunum ama yanlış karar vermişsiniz.

Gonul ister ki rahat rahat tatil yapin ama sartlar el vermiyor ve sonra da ac kalacaksam yapmazdim, huzurum her seyden onemli.

Bu sebeple sacma seylerden kavgalar da patlamış.
Yemek yedi diye bile kavga cikarmissiniz, iyi yapmissin hayatim diyip gecilecek bir mevzuda, artik mental olarak çöktüğünüz icin saydirmissiniz.

Kapilar da kirilir, kalpler de..
Yapmadığımız tatil içinde o kadar ödeyecektik. Son dakka iptali yapılmıyor.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X