Evimizdeki kötü ruh hali sonucu yaşananlar.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Selamlar kızlar. Ben pek iyi değilim. Eşim geçen ay işten ayrıldı tüm emeklerini hiçe sayıp yaşadığı kötü bir tartışma sonucu. Üstüne gitmişler kendini değersiz hissetmiş ayrıldı. Hala da atlatmış değil her fırsatta patronum böyle değildi diyor. Sonrasında önceden planlanan tatilimize gittik. Gittiğimizden beri totomuz doğrulmadı. Arabanın kapısını vurduk. Birden kapı kolu çıkmış 2000 TL. Tek maaşa düştük ve kurban bayramından kalan eksiyle beraber 70 bin kadar açığımız var. 35 binini altınla kapatacağız. Eşim geçen hafta işe başladı ama iyi değil. Alışma evresindeyim diyip duruyor. Yeni ortammış ait hissetmiyormuş. Ondan kaynaklı da daha da tahammülsüzleşti.
Gün içinde yemek yemiyor. Para gidermiş. Açlıktan su bile içesim gelmiyor diyor. Diğerleri yerken bakıyormuş. Parayı dert etmemesi gerektiğini toparlayacağımızı söylesemde her gün borçları düşünüyor. Cumartesi bi tartışma yaşandı. Çok geç çıktım işten bi yandan da o aç diye düşünüyorum kendiside yemek yemiş kardeşinde canı çekip bana beni almaya gelince söylediği için biraz sinirlendim. Seni düşünüyorum ben yediysen söylesene diye. Ben yükselince o da duygusal ben 1 haftadır ne çekiyorum biliyor musun dedi. Bizim için yemek bile yemiyorum diye saçma sapan konuştuk. Neyse öpüştük koklaştık öyle uzamaz zaten.
Dün nerdeydim bugün nerdeyim yıllar sonra toplu taşımayla gideceğim kimseyi tanımıyorum insanları tanımıyorum üstüme gelme desede evde en ufak birşey söylediğinde tutamıyorum kendimi. Ne bileyim bunu böyle koysaydın dediğinde bende bunaldım zaten sen koysaydın diyorum.
Dünde böyle birşey oldu. Küfür şiddet tarzı birşey yoktur bizde seslerde yükselmez. Gözlerim dolu dolu yazıyorum lütfen ona göre yorum yapar mısınız 🥹
Neyse eşime dün dikleştim biraz. Üzerimde de biraz gerginlik var neden bilmiyorum. Evde dağınıktı borçlar iş derken bunalmışım. Ben tepki gösterince eşimde yeter gelme üstüme diye bağırdı kapıya vurmuş sanırım tam görmedim arkam dönüktü. Sonra oturma odasına gitti. Bi süre gitmedim yanına ama korktum. Kapı çöp. Yanına gittim oturmuş koltukça üstü de çıplaktı gözleri kapalı ağlıyor. Açmadı gözlerini. Bekledm başında hareket etmedi. 2 3 saat boyunca. Gözleri ıpıslaktı. Su da içmedi elini yüzünüde yıkamadı. Kalk hadi yüzünü yıkayalım dedim konuştum sarıldım ama kötüydü.
Olay 4 gibi olduysa işte 7 gibi falan kalktı dolandı. Herşey üst üstte geliyor kapıda böyle oldu 10 bindir şimdi kapı napıcaz üstüme geliyorsun benim sürekli senin yüzünden oldu dedi. Uzatmadım tamam benim yüzümden dedim. Kapıya bakıp bakıp napıcaz şimdi paramız da yok diyor.
Çok şükür iyiyiz diyorum kirada değiliiz işe de başladın toparlayacağız ama neden bu ruh halinde bilmiyorum. Ben ne yapmalıyım gurur yapmayıp daha mı alttan almalıyım bilmiyorum. Senin psikolojin senin sorumluluğun diyip kestirp atmalımıyım bilmiyorum. Bazen bi gün önceden yemek yapıyorum yapma uğraşma yorma kendini diyor ama ertesi gün sabah 8 den beri aç kalıyor akşam ne yicez ben çıkıyorum saat 7 de.
İmtihan sanırım bilmiyorum. Yaşanması gerekiyor ya da onuda bilmiyorum. Belkide bizi güzel günler bekliyor o yüzden böyle bilmiyorum. Eşimle iyiyiz dün gel sarılalım iyi oluruz belki dedi. Kötü değiliz ki dedim. Birşeyler izledik uyuduk sarılarak. Evet destek oluyorum ama bu süreçte alttan da mı almalıyım ? Benimde canım var. Ya da kötü enerji kötüyü mü çekiyor ?
Bir süre kendi haline bırakmanı öneririm, eski işinden çok memnundu diye hatırlıyorum, bu şekilde ayrılmayı atlatması kolay olmayacak. Üzerine yeni iş yerine alışması da zaman alacak. İş bulmuş olmasını öv arada bir, onun duyacağı şekilde şükret, allahım bizi darda koymadı falan de. Durumdan memnun olduğunu düşünmek onu rahatlatacaktır. Yemek pişirme konusunda ona uyma, ben de yemeğimi hep önceki akşamdan yaparım. Yapmazsam aklım burada kalıyor, eve de aç geliyoruz hazır olması en güzeli diyebilirsin.

Geldi mi üst üste gelir zaten. Arabanın bir çözümü vardır elbet. Allah can sağlığı versin. Evin kapısı neresinden kırıldı, kaplaması çöktüyse ve uygun yerdeyse çerçeve, çelenk tarzı bir şeyle kamufle et, tepenizde ev sahibi yok, bir ara yaptırırsınız, şimdi borçları halletmeniz lazım.

Eşin şunan her şey onun yüzündenmiş gibi hissediyor, zamanla geçer, hiç üzerine gitmemeni öneririm. Bu süreçte aklı da başına gelecek, sen birikim yapalım böyle davranma dediğinde kızıyordu, şimdi haklı olduğunu da anladı, her şey daha bir zoruna gidiyor. Sen sadece 'geçecek, elbet halledeceğiz' de. Öğle yemeği işine de karışma, koca adam, aç kalmak istiyorsa kendi bilir. Sadece isterse evden bir şeyler götürüp yemek isterse hazırlayabileceğini söyle yeter

Son düzenleme:
Bir baba olarak düşüncesizce işten çıkıp gitmek bana doğru gelmiyor tazminat yok işsizlik maaşı yok ben gıcık aldım patronla ters düştüm yandaki yle takıştım bir aile babasını n herşeyi düşünüp taşınıp öyle karar vermesi lazım anı hareket yapmamalı. Akşama kadar ne laflar yiyip tutup oturuyoruz yerimize çalışnaya devam ediyoruz. Sizin yerinizde olsam hiç seslemezdim üstüne gitmezdim kendimizide karalamayın borç harç diye mahvettiği düzeni bırakın yeniden kursun

Hiçbir şey sağlığınızdan önemli değil. Bırakın şimdilik gururu Eşinize samimi bir şekilde destek olun.

İnanın ki her şey düzelecek bunu eşinize sık sık söyleyin. Siz çalışmıyorsanız hemen siz de iş bulup çalışın 70 bin 30 bin para değil halledilir.

Tabi önceliğiniz psikoloji ve sağlık olsun.

Pls: Çalışıyormuşsunuz bu bile iyi bir şey.. Toparlayacaksınız mutlaka.
Çalışıyorum canım ben ödedik kredilerimi sadece eksi hesabımız açıkta onda da altın bozdurucaz ama iyice çöktü. Kapı da gitti diyor. Kapıyı söktü onu başka odaya taktı arkaya denk gelsin diye. Napcaz biz şimdi diyor. Sağlığımız yerinde desemde toparlayamadık sürece. İyi haber diğer ay kredilermiz baya boşa çıkıyor. Ailelerimizde destek. Kayınvalidem harçlık atmış. Tabi kocam onda da kötü hissetti kendini.

Bilmiyorum ki inanın normalde hiç böyle görmedim. Üstüne gidince söyledi onları normalde bişey olmaz derdi. Açmadı da elini git dedi sadece. Normalde de öyle bekliyormuş odaya girdiğimde o haldeydi.
Depresyonda olabilir esin bilemedim isinden kotu olay yasayip ayrilmis vs
Ama iste ac kalmasi vs bana sacma geldi
Kendini asiri kasiyor
Para gitmesin diye ac kaliyorum herkes yiyor ben bakiyorum demesi falan
Bence sabah ona aksamki yemekten bir kap koy ya da soguk bi sandvic yap oyle aksama kadar durulur mu hem iste verimli olamaz hem de hersey batar kan sekeri duser.
Hatta kendine de ayarla evden, aman disarda yemek yenmez ofisce herkes evden getiriyor artik bende oyle yapicam de eslik edersen daha iyi hisseder
Sen isten yorgun gelmesen bile yorgunmus gibi davran ay inanilmaz yoruldum iki kahve yapayim kis gelmeden balkonda icelim son kahvelerimizi vs de
Gunun nasil gecti diye sor detaya inme
kiyamam yoruldun mu alistin mi ac kaldin mi falan diye sorma yani aciyormus gibi davranma bu onu daha da kotu hissettirir
Bende boyle guclu bi es varken sirtim yere gelmez de saril psikolojisini yuksek tutmaya calis esin fazla hassas biri cunku
Kendini yetersiz hissediyor bile olabilir bu durumu hic takmiyormussun gibi davran
Sukur bak is buldun sansimiz var kac arkadasim is ariyor aylardir Allah herkesin yardimcisi olsun de gec konulari

nazlı evet. Kocan ilgi istiyor sevgi istiyor yeni işe başladım diyor. eee bende istiyorum.

Eşiniz tam dişi enerjide, siz erkek rolune gecip ele almadikca boyle şeyler yaşarsiniz gibi geliyor.
Korumaci olmayan erkekler bana erkek hissi vermiyor ya ilgi sevgi diye miz mizlanip kapi kiracagina sizi stressten mumkun oldugunca korumaya calişmasi, kendini toparlamaya calişmasi gerekiyordu asil cok zayif.

Dün istedi. Gidelimmi ben iyi değilim sahile faln dedi. Ev dağınıktı işlerimiz vardı gitmedik evi toplarken de böyle oldu.
Ayyyy, kızım çoluğun yok çocuğun yok, bırak dağınık kalsın, ne dağınık olacak senin evde, olsa olsa sofra kalkmamıştır, belki kirliye atılacak 3 5 giysi vardır. Hava da güzelken çık sık sık adamla, ferahlasın

Eşiniz duygularını çok arabesk yaşayan bi insan bence de. Eh tabi ki biraz sinir bozucu kocayı bu şekilde nazlamak. Seviyorsanız iyi yanları da varsa bu aşırı duygusal hallerini de çok ciddiye almayın derim ben. Aşkım neden yemedin çok şükür evimiz var is buldun daha ne isteriz tabi ki borçlarımizi kapatacağız ama seni de anlıyorum zor bir surecteyiz kendimize iyi bakmamız birbirimize destek olmamız lazım gibi tatlı konuşun atlatirsiniz merak etmeyin. Onun çıkışlarını da çok ciddiye alıp kendinizi yıpratmayin.

Yaaa kıyamam.
Gençsiniz güzelsiniz o borçları kapatır edersiniz canınızı sıkmayın. Para için birbirinizi kırmaya değmez.
Biz de millet alın dedi diye tüm paramızı eski bir arabaya harcadık. aldımızdan beri masrafı kazası eksik olmadı. Sizin gibi çok sinirlendik. Bi tatile çıkalım dedik hesapta olmayan ödemelerle biz de sizin gibi eksilere düştük.
Yeter dedim altınları bozucam sanki durdukları yerde bize faydası olabiliyo da… enflasyonla eriyip bittiler zaten.
böyle iş konularında çok hırslıyım ama iyi bi çalışan olmana rağmen patronlar işten çıkarıyosa zaten eşiniz gibi bi çalışanı haketmiyolardır. Eşiniz daha iyi bir iş bulacaktır. Neyin iyi neyin kötü olduğunu bilemezsiniz
Buldu aslında. Ünlü firmanın patronu aradı başladı hemen. Bambaşka istikamette. Yeni insanlar falan ait hissetmemiş kendini zamanı varmış destek olmalıymışım. Çok kötüydü dün korktum. Gözleri çökmüş. Ne yedin bugün dedim çikolata aldım yedim dedi.

Selamlar kızlar. Ben pek iyi değilim. Eşim geçen ay işten ayrıldı tüm emeklerini hiçe sayıp yaşadığı kötü bir tartışma sonucu. Üstüne gitmişler kendini değersiz hissetmiş ayrıldı. Hala da atlatmış değil her fırsatta patronum böyle değildi diyor. Sonrasında önceden planlanan tatilimize gittik. Gittiğimizden beri totomuz doğrulmadı. Arabanın kapısını vurduk. Birden kapı kolu çıkmış 2000 TL. Tek maaşa düştük ve kurban bayramından kalan eksiyle beraber 70 bin kadar açığımız var. 35 binini altınla kapatacağız. Eşim geçen hafta işe başladı ama iyi değil. Alışma evresindeyim diyip duruyor. Yeni ortammış ait hissetmiyormuş. Ondan kaynaklı da daha da tahammülsüzleşti.
Gün içinde yemek yemiyor. Para gidermiş. Açlıktan su bile içesim gelmiyor diyor. Diğerleri yerken bakıyormuş. Parayı dert etmemesi gerektiğini toparlayacağımızı söylesemde her gün borçları düşünüyor. Cumartesi bi tartışma yaşandı. Çok geç çıktım işten bi yandan da o aç diye düşünüyorum kendiside yemek yemiş kardeşinde canı çekip bana beni almaya gelince söylediği için biraz sinirlendim. Seni düşünüyorum ben yediysen söylesene diye. Ben yükselince o da duygusal ben 1 haftadır ne çekiyorum biliyor musun dedi. Bizim için yemek bile yemiyorum diye saçma sapan konuştuk. Neyse öpüştük koklaştık öyle uzamaz zaten.
Dün nerdeydim bugün nerdeyim yıllar sonra toplu taşımayla gideceğim kimseyi tanımıyorum insanları tanımıyorum üstüme gelme desede evde en ufak birşey söylediğinde tutamıyorum kendimi. Ne bileyim bunu böyle koysaydın dediğinde bende bunaldım zaten sen koysaydın diyorum.
Dünde böyle birşey oldu. Küfür şiddet tarzı birşey yoktur bizde seslerde yükselmez. Gözlerim dolu dolu yazıyorum lütfen ona göre yorum yapar mısınız 🥹
Neyse eşime dün dikleştim biraz. Üzerimde de biraz gerginlik var neden bilmiyorum. Evde dağınıktı borçlar iş derken bunalmışım. Ben tepki gösterince eşimde yeter gelme üstüme diye bağırdı kapıya vurmuş sanırım tam görmedim arkam dönüktü. Sonra oturma odasına gitti. Bi süre gitmedim yanına ama korktum. Kapı çöp. Yanına gittim oturmuş koltukça üstü de çıplaktı gözleri kapalı ağlıyor. Açmadı gözlerini. Bekledm başında hareket etmedi. 2 3 saat boyunca. Gözleri ıpıslaktı. Su da içmedi elini yüzünüde yıkamadı. Kalk hadi yüzünü yıkayalım dedim konuştum sarıldım ama kötüydü.
Olay 4 gibi olduysa işte 7 gibi falan kalktı dolandı. Herşey üst üstte geliyor kapıda böyle oldu 10 bindir şimdi kapı napıcaz üstüme geliyorsun benim sürekli senin yüzünden oldu dedi. Uzatmadım tamam benim yüzümden dedim. Kapıya bakıp bakıp napıcaz şimdi paramız da yok diyor.
Çok şükür iyiyiz diyorum kirada değiliiz işe de başladın toparlayacağız ama neden bu ruh halinde bilmiyorum. Ben ne yapmalıyım gurur yapmayıp daha mı alttan almalıyım bilmiyorum. Senin psikolojin senin sorumluluğun diyip kestirp atmalımıyım bilmiyorum. Bazen bi gün önceden yemek yapıyorum yapma uğraşma yorma kendini diyor ama ertesi gün sabah 8 den beri aç kalıyor akşam ne yicez ben çıkıyorum saat 7 de.
İmtihan sanırım bilmiyorum. Yaşanması gerekiyor ya da onuda bilmiyorum. Belkide bizi güzel günler bekliyor o yüzden böyle bilmiyorum. Eşimle iyiyiz dün gel sarılalım iyi oluruz belki dedi. Kötü değiliz ki dedim. Birşeyler izledik uyuduk sarılarak. Evet destek oluyorum ama bu süreçte alttan da mı almalıyım ? Benimde canım var. Ya da kötü enerji kötüyü mü çekiyor ?
70 bin lira borç için mi bu kadar sıkıntı yaptı bu adam.Bizim daha fazla borcumuz var.Hatta zararımız.Ben abartı buldum biraz eşinizin durumunu.Rahati bozulunca gerilmiş.

Konunuzu hatırlıyorum, issiz doneminizde 40 bin harcayarak tatil yaptınız. Ulke şartlarına göre çok degil dediniz ve evet maalesef haklısınız.

o zaman yorum yapmamistim ama, ayrani yok icmeye durumu olmuş bu.

Altin bozarak 35 bin borc kapatacaginiza 40 bin kapatirdiniz, ya da altinlarla birlikte bu 40 bini de katarak borcu tumden kapatir rahat ederdiniz.

1 hafta tatil icin suan ac gezip birbirinizi yiyecek duruma gelmisseniz, uzgunum ama yanlış karar vermişsiniz.

Gonul ister ki rahat rahat tatil yapin ama sartlar el vermiyor ve sonra da ac kalacaksam yapmazdim, huzurum her seyden onemli.

Bu sebeple sacma seylerden kavgalar da patlamış.
Yemek yedi diye bile kavga cikarmissiniz, iyi yapmissin hayatim diyip gecilecek bir mevzuda, artik mental olarak çöktüğünüz icin saydirmissiniz.

Kapilar da kirilir, kalpler de..

Aç kalınca aylık cebinize daha mı çok para kalıyor. İleride sağlık sorunları çıkıp çalışamaz olunca napacak balyozla duvarı mı delecek. Her düşüşün bir kalkışı var canım bu kadar drama gerek yok ki, benim eşim de kış günü altı delik önü fileli spor ayakkabısıyla çalıştı eve gelirdi ki ayakları buz. Otobüse para vermemek için bisikletle giderdi o soğukta elleri yarılırdı soğuktan ama bir kere bile böyle dram yapmadı. Azmetti çalıştı. Şimdi her şeyin en iyisini alıyor çok şükür. Eşinizin psikolojisi bozuk bence bu davranışlar normal değil bu sizi de etkiler ilerde 😕

Son düzenleme:
Eşiniz duygularını çok arabesk yaşayan bi insan bence de. Eh tabi ki biraz sinir bozucu kocayı bu şekilde nazlamak. Seviyorsanız iyi yanları da varsa bu aşırı duygusal hallerini de çok ciddiye almayın derim ben. Aşkım neden yemedin çok şükür evimiz var is buldun daha ne isteriz tabi ki borçlarımizi kapatacağız ama seni de anlıyorum zor bir surecteyiz kendimize iyi bakmamız birbirimize destek olmamız lazım gibi tatlı konuşun atlatirsiniz merak etmeyin. Onun çıkışlarını da çok ciddiye alıp kendinizi yıpratmayin.
Ay bravo kelime bu "arabesk" hic bi turune tahammulum yok 🫤

Götürüyor kahvaltıda gidiyor o.
Az daha fazla götürsün, sanayide mi çalışıyor bu adam makine motor ısısından yansın ortalık illa ki buzdolabı gerekmez, öğlene kadar idare eder götürdüğü, öyle çabuk bozulacağını sanmıyoru. Soğuk koyun ne koyuyorsanız. Hatta çok endişeliyse yanına bir buz aküsü koyun

Bir süre kendi haline bırakmanı öneririm, eski işinden çok memnundu diye hatırlıyorum, bu şekilde ayrılmayı atlatması kolay olmayacak. Üzerine yeni iş yerine alışması da zaman alacak. İş bulmuş olmasını öv arada bir, onun duyacağı şekilde şükret, allahım bizi darda koymadı falan de. Durumdan memnun olduğunu düşünmek onu rahatlatacaktır. Yemek pişirme konusunda ona uyma, ben de yemeğimi hep önceki akşamdan yaparım. Yapmazsam aklım burada kalıyor, eve de aç geliyoruz hazır olması en güzeli diyebilirsin.

Geldi mi üst üste gelir zaten. Arabanın bir çözümü vardır elbet. Allah can sağlığı versin. Evin kapısı neresinden kırıldı, kaplaması çöktüyse ve uygun yerdeyse çerçeve, çelenk tarzı bir şeyle kamufle et, tepenizde ev sahibi yok, bir ara yaptırırsınız, şimdi borçları halletmeniz lazım.

Eşin şunan her şey onun yüzündenmiş gibi hissediyor, zamanla geçer, hiç üzerine gitmemeni öneririm. Bu süreçte aklı da başına gelecek, sen birikim yapalım böyle davranma dediğinde kızıyordu, şimdi haklı olduğunu da anladı, her şey daha bir zoruna gidiyor. Sen sadece 'geçecek, elbet halledeceğiz' de. Öğle yemeği işine de karışma, koca adam, aç kalmak istiyorsa kendi bilir. Sadece isterse evden bir şeyler götürüp yemek isterse hazırlayabileceğini söyle yeter
Evet öyle oldu. Eski işyerinde iyiydik çıkış saatimiz gidişimiz düzenliydi. Rahattı da. Altında arabada vardı. Kötü ayrıldık o sanki orda işe yaramaz biriymişte diğerkeri kralmış gibi muamele yaptılar. Emir vermeler dalga geçmeler. Anahtarı bırakıp çıktı.
Şimdi bambaşka iş. Üst üstte geldi haliyle bende bunaldım tek başıma daha da kaygılanıyorum. Tahta kapıydı zaten içine göçmüş sıkıntı yok kalır o inanın dert etmiyorum. Eşim iyi olsunda. Ben li kırıldı sandım korktum. Hiç ağlarken görmemiştim. Herşey onun yüzündenmiş gibi hissediyor. Durup durup para konusunu açıyor. Alışcam diyor. Gelme kocanın üstüne diyor. Benimde dengem şaştı normalde iyi idare ederken şimdi kafa dinlemek istiyorum.

Esiniz sanirim eski is yerine cok emek verdi ve halsizliga ugramanin acisini da cekiyor. Benim eski is yerimde de yasadim. Insan verdigi emeklerine üzüldügü gibi haksizliga ugramayi da hazmetmeye calisiyor. Bazi insanlar da zor yeni ortamlara alisiyor. Zaman taniyin, bazi seyleri bu sürecte görmemezlikten gelin. Yaninda oldugunuzu söyleyin.
Ek olarak: evi toplamayi gayret edin. Insan stresli olunca daginik ve dolu ortam insani daha da cok strese sokuyor, cünkü insana "bi 💩 beceremiyorsun" hissi veriyor. Bende bunu fark ettim o yüzden evimden bir sürü gereksiz esya cikarttim. Kolay gelsin

Bayılır bazı erkekler böyle abartayim kafaya takayim. Özellikle işsiz filan kalmak veya para kazanamamak onları KAC PARA ULAN BIR FLUT moduna sokuyor diye düşünuyorum. Hemen bi depresyona giriyorlar.

Flut alamadi diye gidip raki icip daralmaya bulmus ama para. Flut alsa daha ucuzdu.bxbxbxbx

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X