Evimizdeki kötü ruh hali sonucu yaşananlar.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Geçen konuda da insanlar size demişti ama malesef hala eşinize yüklenmeye devam ediyorsunuz.
Bakın eşiniz hala eski iş yerinde yaşadığı olumsuzluğu üzerinden atamamis biraz zamana ihtiyacı var.
Su anki iş yerine de alışma süreci devam ediyor bunun içinde zamana ihtiyacı var.
Siz sürekli o bu kadar para şu bu kadar para diye düşünür kafanızda kurup durursaniz iyi hissedemezsiniz.
Para öyle veya böyle yerine konur ki geçen konuda demiştiniz altıniniz vs de vardı.
Hayır eşinizde aylarca işsiz gezmemis ayrıca hemen işe girdi adam yani.
Araba borcu da ödenir kapıda yaptırılır.
Ama zor gunlerden geçen bir insana bu şekilde davranilmaz.
Esktra ilgi gostermeseniz bile bu şekilde konuları uzatıp tartışma yaratmayın.
Adam tüm gün aç durmuş sonra kardeşinin yanında yemek yemiş bunu bile mesele yapıyorsunuz soylemediyse söylemedi ben olsam sevinirim oh adam aç beklememis daha fazla diye.

SIze oglen yemegi icin 1000 cesit fikir verildi. Herseye bi bahaneniz var. Yapacak bisey yok. Sizin acilarinizq sizin kadar uzulemedigim ve abarti buldugjm icin mi kötü oldum? Ne munasebet?
Abartı bulduğunuz için değil dalga geçtiğiniz için kötü oldunuz. Evet kötüsünüz fikrim değişmeyecek.

Okurken öyle kızdım ki.
Ev kredisi ödüyoruz daha 5 aydır.
70 bin borç ile kıyaslayınca bi delirmedim degil.
Bu adamın kafası güzel mi ya diyerek.
Üzerimizde kambur gibi borç.
faizini geçtim ana parası 800 bin.
Karı koca çalışıyoruz yaşlarımız da öyle aman aman genç degil.
Şimdiye dek öyle saçma sapan borçlar ödedik ki (eşimin saçma girişimleri ve hataları yüzünden)
Ev kira degil
Altınızda arabanız
Tatiliniz de yapmış gelmisşiniz.
Ula adam sanki Afrika'da yaşıyor da bizim için aç kaldım demagojisi yapıyor.
Al oradan bir ekmek aç kalma madem.
Öğlen sadece ekmek ye o halde.
Hele toplu taşımaya bindi diye neredeyse ölecek duruma gelmesi ayrı komedi.
1,5 saat boyunca ayakta kar kış demeden işe gidip geldiğim günlerde bile evde bu nazı yapamadım.
Utanmıyor da ya :)
Bende kızıyorum zaten. Çok şükür de diyorum. Diyorum da işte bakalım.

Dalga geçiyor. Bana göre bu kötü bir kalp kusura bakmayın. Ben kimsenin acısıyla dalga geçmiyorum.
Bak canımcım ortada bir acı yok
Onu diyorlar
Vallahi acı yok ortada.
Acı nedir bilmiyorsunuz daha bu durum için.
Bak benim cebimde 1 tl'nin olmadıgı günü bilirim daha evladım 3,5 yasında idi.
Eşimin iflas ettigi döneme denk geldim ki ALLAH kimseye yaşatmasın haaaa zengin degildik kiradaydık ama yanlış adımları sonucu iflas bayragını çeklince kritik olan durum daha da berbat hale geldi ve gerçekten eve EKMEK alamadım.
Evimi elektrik faturası az gelsin diye gırgırlardım. Yemeği kızıma yedirir kendim eşimi beklerdim ki bir porsiyon daha az olsun da bir daha masraf edip yemek yapmayayım.
Keyfi olarak kapı kırıp şimdi bu 10 bindir ha diyecek lüksümüz yoktu.
Eşim az sızlansa agzına ediyordum defalarca seni uyardım dinlemedin diye.
Pıpışlamayı bırak.
Ortada dram yok.
Bak eskilere gittim bogazım dügümlendi.
Şimdi çok şükür her şeyim var ama gençliğime yazık degil miydi ?
Kıymetini bilsin eşiniz.
ALLAH daha beteriyle sınamasın diye dua edin, ciddiyim.

Aynen bencede yoksa yapılan yorumun başka açıklaması olamaz. Sizde öylesiniz mesela. Bir kere güzel iyi uslupla yorumunuza şahit olmadım. Hala da kaos yaratıyorsunuz. Burda iyi olmadığımdan zorda olduğumdan bahsediyorum bankalardaki kredi borçları esnek hesaplar almış başını gidiyor asgari ücretle çalışıyorum siz gelmişsiniz neler söylüyorsunuz. Komikmiş. Ağladım ben be günlerdir. 1 haftadır tek kelime etmedi eşim acıkmıyorum yemiyorum dedi geçti. Cumartesi günü tartışınca içeriye girmeyelim karta yüklenmeyelim diye yemediğini söyledi. Evde olmayan şeyle neyle yapıcam kek poğaça? Sandviç ? Hani yağ salam domates peynir ? Yok evde yok anlamıyormusunuz ? Param yok. Karttan aldıkça diğer aya yansıyor. Çok kötüsünüz ya gerçekten inanamıyorum size yazıklar olsun.
Kusura bakmayin ama iki kişinin çalıştığı evde sandviç yapacak peynir ve domates olmadığına inanamam.
Evine hiç para girmeyen insanlar bile bunları demiyor. Bukadar zor durumdaysanız eşinizin işe alışıp alışmaması umrunuzda olmaz, git çalış dolabı doldur demeniz gerekir.
Parası olmayan tatile gitmez. Gitmeseydik de aynı parayı öderdik demişsiniz. Hiç bir otelin iptali %100 ücretli değildir, mutlaka bir kısmını geri alırsınız.
Hadi ödemediler, tatile gitmekle gitmemek birmi. Herşeyi geçtim giderken fazladan alınacak güneş kremi, terlik bile ekstra masrafdir. Peynir yok diyen biri bunuda düşünür herhalde
Gerçekleri söylenlere kötüsünüz damgası yapıştırmanız da yaşınıza veriyorum. Büyüyünce geçer

İki yetişkin değil de sanki 18 yaş altı iki ergen evlenmiş.
Ortalığı toparlamaya çalıyor gibi görünseniz de çok konuşarak hemde aşırı detaylara takılarak ortalığı geriyorsunuz. Bence biraz susmayı deneyin ve sakin olun. İkimizde çalışıyormuşsunuz zaten bir şekilde her şey hal edilir. Olayları bu kadar dramatize etmeye gerek yok.

Geçen konuda da insanlar size demişti ama malesef hala eşinize yüklenmeye devam ediyorsunuz.
Bakın eşiniz hala eski iş yerinde yaşadığı olumsuzluğu üzerinden atamamis biraz zamana ihtiyacı var.
Su anki iş yerine de alışma süreci devam ediyor bunun içinde zamana ihtiyacı var.
Siz sürekli o bu kadar para şu bu kadar para diye düşünür kafanızda kurup durursaniz iyi hissedemezsiniz.
Para öyle veya böyle yerine konur ki geçen konuda demiştiniz altıniniz vs de vardı.
Hayır eşinizde aylarca işsiz gezmemis ayrıca hemen işe girdi adam yani.
Araba borcu da ödenir kapıda yaptırılır.
Ama zor gunlerden geçen bir insana bu şekilde davranilmaz.
Esktra ilgi gostermeseniz bile bu şekilde konuları uzatıp tartışma yaratmayın.
Adam tüm gün aç durmuş sonra kardeşinin yanında yemek yemiş bunu bile mesele yapıyorsunuz soylemediyse söylemedi ben olsam sevinirim oh adam aç beklememis daha fazla diye.
Sağolun yorumunuz için.

Bitanem durulmaz. O kadar üzülüyorum ki. Yiyemem nasıl yiyim ki dolap yok diyor. Koyduğumuda kahvaltıda arabada yiyormuş. Ee öğlen? Karttan harciyoruz boşver yemeği diyor. Akşam geldiğinde yiyor işte. O yüzden de onun gerginliği sanırım. Ben bizim için aç kalıyorum yazık yapma diyip durdu.
Tamam da bu adam ergen delikanlı değilki okulda herkes yemekhaneden yiyor ben bakıyorum desin. Koca adam neyden utanıyor çekiniyor. Evlenmiş barklanmış adamın artık öyle egoları kompleksleri aşmış olmasını bekliyoruz normalde. Sen de eşine saçma sapan davranma, otur yemeğini ye, ilkokul çocuğu değil seninle alay etsinler iş yerindekiler, sen de liseli ergen değilsin millet ne der diye aç kalacak. Millet sırf sağlıklı diye evden yemek getiriyor parası olsa bile.

Bak canımcım ortada bir acı yok
Onu diyorlar
Vallahi acı yok ortada.
Acı nedir bilmiyorsunuz daha bu durum için.
Bak benim cebimde 1 tl'nin olmadıgı günü bilirim daha evladım 3,5 yasında idi.
Eşimin iflas ettigi döneme denk geldim ki ALLAH kimseye yaşatmasın haaaa zengin degildik kiradaydık ama yanlış adımları sonucu iflas bayragını çeklince kritik olan durum daha da berbat hale geldi ve gerçekten eve EKMEK alamadım.
Evimi elektrik faturası az gelsin diye gırgırlardım. Yemeği kızıma yedirir kendim eşimi beklerdim ki bir porsiyon daha az olsun da bir daha masraf edip yemek yapmayayım.
Keyfi olarak kapı kırıp şimdi bu 10 bindir ha diyecek lüksümüz yoktu.
Eşim az sızlansa agzına ediyordum defalarca seni uyardım dinlemedin diye.
Pıpışlamayı bırak.
Ortada dram yok.
Bak eskilere gittim bogazım dügümlendi.
Şimdi çok şükür her şeyim var ama gençliğime yazık degil miydi ?
Kıymetini bilsin eşiniz.
ALLAH daha beteriyle sınamasın diye dua edin, ciddiyim.
Amin inşallah. Allah hepimize kolaylık versn.

Şımarıklık ettiğinin farkındayım zaten. Önceden banada hazırlardı sandviç şimdi alışma evresinde birşey yapası yiyesi gelmiyor sanırım bilmiyorum. Güzel yorum yapmak varken bazı insanların dalga geçmesi çok kötü.
güzel yorum yapılacak bir konu değil açıkçası, eşiniz hiç olgun değil hatta kız çocuğu gibi. sizin de epey annelik rolü üstlenmeniz durumu daha da tuhaf yapıyor. ben olsam kendi haline bırakırım, bu kadar üzerine düşmem. belki de siz bu kadar üstüne düştüğünüz için kendini yetişkin gibi hissetmiyordur. bırakın ister yesin ister yemesin, bişeylerin üstesinden kendisi gelsin. alışma evresi şu bu... o kadar sabırlısınız ki ben 100 kere kavga çıkartırdım şu tavırları için mesela. toplu taşıma konusunda mızmızlanması benim patlama noktam olurdu, diğer konulara sıra gelmezdi. en ufak problemde bu kadar düşen güçsüz bir yapısı varsa evliliğiniz boyunca karşınızda bir erkek var gibi hissedemezsiniz, benden söylemesi.

Kusura bakmayin ama iki kişinin çalıştığı evde sandviç yapacak peynir ve domates olmadığına inanamam.
Evine hiç para girmeyen insanlar bile bunları demiyor. Bukadar zor durumdaysanız eşinizin işe alışıp alışmaması umrunuzda olmaz, git çalış dolabı doldur demeniz gerekir.
Parası olmayan tatile gitmez. Gitmeseydik de aynı parayı öderdik demişsiniz. Hiç bir otelin iptali %100 ücretli değildir, mutlaka bir kısmını geri alırsınız.
Hadi ödemediler, tatile gitmekle gitmemek birmi. Herşeyi geçtiö giderken fazladan alınacak güneş kremi, terlik bile ekstra masrafdir.
Gerçekleri söylenlere kötüsünüz damgası yapıştırmanız da yaşınıza veriyorum. Büyüyünce geçer
Adam gecen ay isten cikmis bu ay işe girmiş. Hayir kac ay issiz kaldi da dibi gordun ac kalacak kadar. Adamin ise arabayla degil toplu tasimayla gitme derdi, yan dukkandakileri tanimadigi icin girdigi bunalim falan buyuk dert mi simdi bunlar. Bu devirde hem evin hem araban hem de isin varsa bu kadar aglamak simarikliktan baska bisey degil. Ha olabilir yani yas itibariyle simarik da olavbilir. Ama acilar diyip duruyo acilar bana gecmeyince kiziyo.

Hadi ödemediler, tatile gitmekle gitmemek birmi. Herşeyi geçtim giderken fazladan alınacak güneş kremi, terlik bile ekstra masrafdir. Peynir yok diyen biri bunuda düşünür herhalde
Damga olarak düşünmeyin tam olarak kötüsünüz. 4500 araba kredi 3000 tl beyaz eşya ve ekstra ödememiz 5000 tl kredimiz var. Ne kadar yaptı ? Ben asgari alıyorum da. Bitti çünkü para tek maaşlıyız ya 2 aydır. Ondan yoktur belki yiyeceğimiz.

güzel yorum yapılacak bir konu değil açıkçası, eşiniz hiç olgun değil hatta kız çocuğu gibi. sizin de epey annelik rolü üstlenmeniz durumu daha da tuhaf yapıyor. ben olsam kendi haline bırakırım, bu kadar üzerine düşmem. belki de siz bu kadar üstüne düştüğünüz için kendini yetişkin gibi hissetmiyordur. bırakın ister yesin ister yemesin, bişeylerin üstesinden kendisi gelsin. alışma evresi şu bu... o kadar sabırlısınız ki ben 100 kere kavga çıkartırdım şu tavırları için mesela. toplu taşıma konusunda mızmızlanması benim patlama noktam olurdu, diğer konulara sıra gelmezdi. en ufak problemde bu kadar düşen güçsüz bir yapısı varsa evliliğiniz boyunca karşınızda bir erkek var gibi hissedemezsiniz, benden söylemesi.
Millet karşıdan geliyor saçmalama dedim zaten. Kimseyi pohpohlamıyorum.

Adam gecen ay isten cikmis bu ay işe girmiş. Hayir kac ay issiz kaldi da dibi gordun ac kalacak kadar. Adamin ise arabayla degil toplu tasimayla gitme derdi, yan dukkandakileri tanimadigi icin girdigi bunalim falan buyuk dert mi simdi bunlar. Bu devirde hem evin hem araban hem de isin varsa bu kadar aglamak simarikliktan baska bisey degil. Ha olabilir yani yas itibariyle simarik da olavbilir. Ama acilar diyip duruyo acilar bana gecmeyince kiziyo.
Acı mı mesela sizce ? Dalga geçiyorsunuz. Normalde kaynanalar kötüdür tatil yaptınız ettiniz der ama biliyorlar durumu. Kadının verdiği 300 lirayı kullanıyoruz yemeklik için. Yok çünkü anladın mı ? Kalmadı. Sabır yeminle ya.

Damga olarak düşünmeyin tam olarak kötüsünüz. 4500 araba kredi 3000 tl beyaz eşya ve ekstra ödememiz 5000 tl kredimiz var. Ne kadar yaptı ? Ben asgari alıyorum da. Bitti çünkü para tek maaşlıyız ya 2 aydır. Ondan yoktur belki yiyeceğimiz.
Demek ki asgari ucretle calisip beyaz esya kredisi oderken bi de araba almayacaksiniz. Ayaginizi yorganiniza gore uzatacaksiniz. Butce yonetimi yapmayinca bunlari yasamaniz normal.

Adam gecen ay isten cikmis bu ay işe girmiş. Hayir kac ay issiz kaldi da dibi gordun ac kalacak kadar. Adamin ise arabayla degil toplu tasimayla gitme derdi, yan dukkandakileri tanimadigi icin girdigi bunalim falan buyuk dert mi simdi bunlar. Bu devirde hem evin hem araban hem de isin varsa bu kadar aglamak simarikliktan baska bisey degil. Ha olabilir yani yas itibariyle simarik da olavilir. Ama acilar diyip duruyo acilar bana gecmeyince kiziyo.
Gerçek acı yaşamamış belliki. Allah yinede yaşatmasın tabii o ayrı ama o yüzden bunlara acı diyebiliyor.
İnsanlar ne acılarla sınaniyor, böyle şeylerin geçmememsi kadar normal ne olabilir.
Hayat hep romantik romantik teletubbisler gibi hadi aşkım sarılalımla geçmiyor ne yazikki.

Demek ki asgari ucretle calisip beyaz esya kredisi oderken bi de araba almayacaksiniz. Ayaginizi yorganiniza gore uzatacaksiniz. Butce yonetimi yapmayinca bunlari yasamaniz normal.
Sağol çamaşır makinesiz yaşarız biz. Elimde yıkarım çamaşırları mesela. 12 ay taksit yaptık asgari ücretle çalıştığımız için. Bakın hala zor durumda olan biriyle dalga geçiyorsunuz ? Siz gerçekten kendinizde misiniz ? Ciddi soruyorum normalde de bu kadar kötümüsünüz ? Kalbinize çok üzüldüm cidden.

Sağol çamaşır makinesiz yaşarız biz. Elimde yıkarım çamaşırları mesela. 12 ay taksit yaptık asgari ücretle çalıştığımız için. Bakın hala zor durumda olan biriyle dalga geçiyorsunuz ? Siz gerçekten kendinizde misiniz ? Ciddi soruyorum normalde de bu kadar kötümüsünüz ? Kalbinize çok üzüldüm cidden.
Camasir makinasini odemekte zorlaniyoken bi de araba alan ben degilim. Ben kendimdeyim sukur

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X