Yani orda odaklanmanizi istediğim kisim tabi ki sadece araba değil. Durumu anlatmak icin evi arabasi diyorum. Hani lojmanda oturmasa da bir alternatifi var demek istiyorum.Ben bu ev araba olayını ilk defa duydum.
Bizim zamanımızda babamın işi gereği oradaydım çünkü babam müdürün özel şoföruydu.
Orada oturma hakkı işinden dolayı idi.
Hatta işçilere sonradan beş yıl kalma hakki verildi kadro durumuna göre.
Ama memurlar daha uzun sureliydi.
O zamanlar bizim ev araba yoktu ama evi arabası olanlar da oradaydi.
O kriter yoktu.
Bizim bulunduğumuz yer hep müdür ve iscilerdi ve bunlar kalbur üstü iscilerdi.Yani orda odaklanmanizi istediğim kisim tabi ki sadece araba değil. Durumu anlatmak icin evi arabasi diyorum. Hani lojmanda oturmasa da bir alternatifi var demek istiyorum.
Alternatifi olmayan insanlarin hakki yeniyor. Ha başka evi arabasi olup oturanlarin olmasi da hak yendiğini tescilliyor.
Kriter var yok bilmiyorum ama öncelik evi olmayanindir bunu herkes biliyor.
Şoför hemsire itfaiyeci onlari bilemem sonucta 7/24 cagirilan ekip belki istisna gosterilmistir. Hoş bana kalirsa müdürün lojmanda olmasi zaten sacmalik otesi.
Ya ben anladim. Sizin bahsettiginiz bir firmanin bir kurumun lojmani gibi.Bizim bulunduğumuz yer hep müdür ve iscilerdi ve bunlar kalbur üstü iscilerdi.
Arada az da olsa memura hak verilirdi.
Ama maddiyati düşük diye öne gecilme yoktu.
Orada amaç işe goreydi fabrika lojmaniydi.
Diğerleri nasıl bilemem tabi
Özel sektör lojmanı değil miBizim bulunduğumuz yer hep müdür ve iscilerdi ve bunlar kalbur üstü iscilerdi.
Arada az da olsa memura hak verilirdi.
Ama maddiyati düşük diye öne gecilme yoktu.
Orada amaç işe goreydi fabrika lojmaniydi.
Diğerleri nasıl bilemem tabi
Merhaba ,biz de benzer durumdayız ama bilmediğim için soruyorum;ev satılacak ama kredi kapatılmayacak ilk kez duydum nasıl bir işlem biraz bahsedermisinizKrediyi niye kapatmak istiyorsunuz anlamadım?
2500 TL para mı? Hadi bu sene sizi bir gıdım zorladı desek (ki 2,5 bin beni bile zorlamaz) seneye, sonraki seneye bu enflasyonla o para çerez parası olur.
Yani evi satacaksaniz satın ama krediyi kapatmayın ya, gülerler adama.
Olmadı kredi ederini altın falan yapın, zorlandığıniz ay olursa (ki zamsız haliyle maaşınızın onda biri) ondan tirtiklarsiniz.
Bu devirde TL borclanma bir nimet. Ben kredi çekip altın döviz almıştım mesela geçen sene, işsiz olduğum için aylık kredi odememi o aldığım döviz altın hesabımdan yapıyorum, ona rağmen şimdiden epey bir kardayim.ilk ay takside 190 dolar bozmustum, 12. Ayında bu ay 75 dolar bozdum.
Neredeyse azalmadı bile çektiğim para...
O yüzden ister yeni ev al,ister lojmanda yaşa vs vs vs ne yaparsan ama sakın TL borcunu kapatma.
Derim ben
Tabii ki yatırım tavsiyesi değildir:)))
Bir arkadaş beni uyarmış. İpotekli kredi olduğu için evi satarsan borcunu ödemek zorundaymissin konut kredilerindeMerhaba ,biz de benzer durumdayız ama bilmediğim için soruyorum;ev satılacak ama kredi kapatılmayacak ilk kez duydum nasıl bir işlem biraz bahsedermisiniz
ankarada bize lojman ilk başvurumuzda 6 puanla çıktı 2019 da :)Eviniz olduğu için lojman çıkması bir tık daha zor.Lojmanda oturma sürenizde 5yıl oluyor.5 yıl dolunca çıkmak zorundasınız.Şuan kiralar çok yüksek olduğu için talepte çok fazla.Ankara’da arkadaşıma 240 puanlar 3.dağıtımda ancak çıktı.Evinizi sattığınızda paranız harcanıp gider tekrar ev almanız çok zor olabilir.Sattığınız gibi başka ev almaya almayacaksınız bence hiç girişmeyin o işe.
valla bir celallenmişsiniz de askeri lojmanlarda bu durum işlemiyor sanırım. buralarda subaylar falan oturuyor. yani geliri az olan insanlar değiller.Bi allahin kulu da lojmanda senin ne işin var, evi barki arabasi olmayan lojmanda oturur dememiş.
Lojman mantığı ne allah askina ? Evi olan kiraya versin gelsin az paraya kalsin ustune de 2. Ev parasi biriksin mi ?
Hic mi hak hukuk işlemiyor size. ? Birde diyor ki ev olmasa 10 yil kalabilirmis. Yani satacak evi mali yokmus gibi kalacak lojmanda.
Bakın demekki evi olmayan 10 yil kalabiliyor kurali varsa lojman mantığında, maddi durumu ev almaya yetmeyen önceliklidir.
Siz geçtiniz diye belki gerçekten zor durumda birine sira gelmeyecek ? Valla birsey demiyorum ama kul hakkidir çıkar bir yerden.
Satar 900 bin TL ye yeni bir ev alırdım. Kira öder gibi krediyi ödemeye devam ederdim.Merhaba herkese,
Bir karar aşamasındayız size danışmak istedim.
Evimizi 2020 de 238 bin tl ye aldık.
Toplam geri ödemesi 455 bin tl. Ayda 2400 kredisi. 12 sene daha ödenecek
Evimiz şehrin merkezinde çarşıya yürüyerek 4-5 dk. Bahçesi, otoparkı olmayan 1996 yapımı bir bina.
Biz en üst kattayız. 145 m2 3+1 bir daire.
Apartmanın altında esnaf dükkanları var biri de kahvehane. Apartmanda oturanlar genelde yaşlı insanlar. Apartman bakımsız ve çok eski görünüyor. Apartmanda kanalizasyon, asansör, çatı akması sorunları var.
Evimin içi ise geniş ama banyo ve mutfak çok eski. Bazı bakımlar ve değişiklikler yaptık parke, oda kapılarını, elektrik tesisatını falan değiştirdik.
Şimdi şöyle bir karar aşamasındayız.
Eşimin askeri lojman hakkı var.
Bu evi yenilemeye para dökmek yerine satalım kredisini kapatıp lojmana geçelim diye bir düşünce oldu bizde.
Satarsak 900 bin gibi bir paraya satılır evimiz.
Lojmanın kirası 500 tl.
Siz olsanız ne yapardınız?
siz bu konuda bilgi sahibi değilsiniz belli. boşuna sinir yapmayın. komik olyorBi allahin kulu da lojmanda senin ne işin var, evi barki arabasi olmayan lojmanda oturur dememiş.
Lojman mantığı ne allah askina ? Evi olan kiraya versin gelsin az paraya kalsin ustune de 2. Ev parasi biriksin mi ?
Hic mi hak hukuk işlemiyor size. ? Birde diyor ki ev olmasa 10 yil kalabilirmis. Yani satacak evi mali yokmus gibi kalacak lojmanda.
Bakın demekki evi olmayan 10 yil kalabiliyor kurali varsa lojman mantığında, maddi durumu ev almaya yetmeyen önceliklidir.
Siz geçtiniz diye belki gerçekten zor durumda birine sira gelmeyecek ? Valla birsey demiyorum ama kul hakkidir çıkar bir yerden.
Satınca 900 bin nasıl ceplerine kalacak. Evin daha 12 yıl borcu varmış. En fazla ellerine 500 bin kalıyor.Satar 900 bin TL ye yeni bir ev alırdım. Kira öder gibi krediyi ödemeye devam ederdim.
Devlet lojmaniydi şimdi satildi sanırım oralarÖzel sektör lojmanı değil mi
Burası devletindi.Ya ben anladim. Sizin bahsettiginiz bir firmanin bir kurumun lojmani gibi.
Şimdi şöyle bir durum var ben adil olma taraftariyim her zaman.
Firma çalışanları her ne kadar normalden bir tik iyi sartlarda olsa da. Maddiyati on plana cikaracak bir durum olmasa da.
Illa ki orda da bekleyen magdur olan bir kesim vardir. İşçilerin arasinda engellisi ne bileyim iyi kazanmayani ev alacak parasi olmayani illa ki var.
Müdür orda kalip birde soforunu korumasini şununu bununu kalmasini istiyorsa birilerinin sessizce değil bariz hakki yeniyor.
Kac mudur kac ust merciden adam kaliyor orasi da muamma.
Dunyanin neresinde olursa olsun. Konut ihtiyacı olan insan lojman kullanmali. Bir mudur evini birakip gelip lojmanda kaliyorsa etik degil.
Şuraya bak ben evi olan eş seviyede insanlarin birbirinin hakkina girmesinden bahsederken siz Müdür dediniz benim sinir kat sayim artti yine.
Çok merak ettim nasil bir fabrika orasi ki Müdür lojmanda kalabiliyor ve bundan dolayi da utanmiyor :)
Orman bölge müdürlüğü lojmanlarında da aynı şekilde müdürler ve mühendisler kalıyor. İşçi zaten kalabalık bir grup, hangi biri lojmanda kalacak… adliye lojmanlarında hakimler oturuyor hattaBurası devletindi.
Çünkü o fabrikada çalışiyor müdür işletme müdürü ziraat müdüru.
Fabrikanın lojmani ve o hak müdür tarafından verilmedi devlet memur yada işçi konumuna göre bazı sınıflara ayırarak hak verdi.
Yani şartlara göre değil iş durumuna göre.