Evimiz ve lojman?

Yani orda odaklanmanizi istediğim kisim tabi ki sadece araba değil. Durumu anlatmak icin evi arabasi diyorum. Hani lojmanda oturmasa da bir alternatifi var demek istiyorum.

Alternatifi olmayan insanlarin hakki yeniyor. Ha başka evi arabasi olup oturanlarin olmasi da hak yendiğini tescilliyor.

Kriter var yok bilmiyorum ama öncelik evi olmayanindir bunu herkes biliyor.

Şoför hemsire itfaiyeci onlari bilemem sonucta 7/24 cagirilan ekip belki istisna gosterilmistir. Hoş bana kalirsa müdürün lojmanda olmasi zaten sacmalik otesi.

Bizim bulunduğumuz yer hep müdür ve iscilerdi ve bunlar kalbur üstü iscilerdi.
Arada az da olsa memura hak verilirdi.
Ama maddiyati düşük diye öne gecilme yoktu.
Orada amaç işe goreydi fabrika lojmaniydi.
Diğerleri nasıl bilemem tabi

Ya ben anladim. Sizin bahsettiginiz bir firmanin bir kurumun lojmani gibi.

Şimdi şöyle bir durum var ben adil olma taraftariyim her zaman.

Firma çalışanları her ne kadar normalden bir tik iyi sartlarda olsa da. Maddiyati on plana cikaracak bir durum olmasa da.

Illa ki orda da bekleyen magdur olan bir kesim vardir. İşçilerin arasinda engellisi ne bileyim iyi kazanmayani ev alacak parasi olmayani illa ki var.

Müdür orda kalip birde soforunu korumasini şununu bununu kalmasini istiyorsa birilerinin sessizce değil bariz hakki yeniyor.

Kac mudur kac ust merciden adam kaliyor orasi da muamma.

Dunyanin neresinde olursa olsun. Konut ihtiyacı olan insan lojman kullanmali. Bir mudur evini birakip gelip lojmanda kaliyorsa etik degil.

Şuraya bak ben evi olan eş seviyede insanlarin birbirinin hakkina girmesinden bahsederken siz Müdür dediniz benim sinir kat sayim artti yine.

Çok merak ettim nasil bir fabrika orasi ki Müdür lojmanda kalabiliyor ve bundan dolayi da utanmiyor :)

Özel sektör lojmanı değil mi

Merhaba ,biz de benzer durumdayız ama bilmediğim için soruyorum;ev satılacak ama kredi kapatılmayacak ilk kez duydum nasıl bir işlem biraz bahsedermisiniz

Alınan ev daha iyisini almayacaksanız satılmaz. Kredi konusunda alıcıyla bankaya kalan borcunuza dair bir sözleşme, senet yapılır yine satılır. Kredili ev satılmaz diye bir durum yok, en azından çözümsüz değil. Onlar halledilecek meseleler ama hem gelir vergisi ödemeniz gerekir, hem de 45bin civarı tapu harcı çıkar. Sonrasında size kuş kadar para kalır. O parayla tekrar ev almak isteseniz, kredi çekmeye kalksanız aylık taksidini ödemeniz çok zor. Bir de tabi o kadar kredi çıkar mı? 2500 kira parası değil artık. Yerinizde olsam yerimden kımıldama. Belki en kötü kiraya veririm ama oraya yerleşen kiracıyı da ha deyince çıkartamazsınız. Şu aralar sürekli ev sahibi-kiracı konuları okuyoruz. Enflasyon böyle giderse daha da artacak.

herkese günaydın ve teşekkür ederim.
dün eşimle sizin de yazdıklarınız üzerine oturup konuştuğumuzda satmanın mantıksız olduğuna karar verdik.
Aslında bakarsanız ev şehir merkezinde bir bina (şehrin ortasında bulunan valilik binasına yürüyerek 5 dk) ve bundan 30 yıl sonra belki oraları yıkıp yeniden yapacaklar, ev olarak olmasa bile arsa olarak bile değeri yüksek olabilir. Bu da çocuğumuzun işine yarar.

eşim asker değil aslında, sivil memur. O yüzden onlara ayrılan lojman sayısı daha az oluyormuş. boş ev olduğu sürece 5+5 sene oturulabiliyormuş. şu an memurlara ayrılan evlerde boş varmış. bu hafta başvuru yapacak ve boş evlerden 3+1 olan varsa ve bize çıkarsa geçmeye karar verdik.
Evimiz de ben 2000 falan sanıyordum kirasını ama 3000-3500 ediyormuş bizim muhitin kiraları. o yüzden kiralamaya karar verdik biz de.

fikirleriniz için teşekkürler

ankarada bize lojman ilk başvurumuzda 6 puanla çıktı 2019 da :)
şu an balıkesirdeyiz. burada lojmanlar biraz daha az ama boş yerler varmış. evimiz olduğu için eşimin puanı yarıya düşüyor ama bilmiyorum bakalım bu hafta başvuru yapacağım dedi. çıkarsa şansımıza iyi olur. çıkmazsa evde oturmaya devam. artık her ay başvuruluyormuş. her ay deneriz şansımızı :))

valla bir celallenmişsiniz de askeri lojmanlarda bu durum işlemiyor sanırım. buralarda subaylar falan oturuyor. yani geliri az olan insanlar değiller.
Zaten kriterlere göre puanı belirleniyor. mesela evimiz olduğu için lojman puanı yarıya düşüyor. ayrıca eşim asker olmadığı için yalnızca memurlara ayrılan konutlar için olanlara başvurabiliyor ve bunlar da sayı olarak oldukça az diğer konutlara oranla.
eğer uygun bulunmasaydı şehirde evi olan başvuramaz diye şart koyarlardı.
başvuru yaparak kimsenin hakkını yediğimizi düşünmüyorum. zaten daha yüksek puanlı biri başvurduğunda yüksek puanlıya çıkar. çünkü içinde oturduğun zaman lojmanda oturuyorsun diye de puan düşüyor. bence adil bir sistem.

Satar 900 bin TL ye yeni bir ev alırdım. Kira öder gibi krediyi ödemeye devam ederdim.

aynı durumdan geçtim. evi sattım başka yerden ev aldık. lojmanda çocuklar çok çok iyi.

bence satın ama paranıza sahip çıkın. en kısa zamanda yeni ev bakın. yoksa dönem sıkıntılı riskli

siz bu konuda bilgi sahibi değilsiniz belli. boşuna sinir yapmayın. komik olyor

sıralamaya göre lojman çıkar. evi olanın puanı düşer sıraya öyle girer. yani evi yoktur diye bir şart yok. ev yoksa sıralamada puanı artar sadece

Burası devletindi.
Çünkü o fabrikada çalışiyor müdür işletme müdürü ziraat müdüru.
Fabrikanın lojmani ve o hak müdür tarafından verilmedi devlet memur yada işçi konumuna göre bazı sınıflara ayırarak hak verdi.
Yani şartlara göre değil iş durumuna göre.

ben şöle düşünürdüm..
lojmana geçip o eski evi 900 bintl ye satıp 455 bin tl yi kapatirdim..
geri kalani da bankaya atardim...
10 yıl sonra ne olacagi da belli olmuyor.
belki 10 yıl sonra eşiniz emekli olup tanzimatiyla sifir bir ev alirsin..
bu benim düşüncem.

Orman bölge müdürlüğü lojmanlarında da aynı şekilde müdürler ve mühendisler kalıyor. İşçi zaten kalabalık bir grup, hangi biri lojmanda kalacak… adliye lojmanlarında hakimler oturuyor hatta

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…