Bu dediğiniz mümkün değil eğer evi satarlarsa krediyi tamamen kapatmak zorundalar konut kredisi olduğu için.Satar 900 bin TL ye yeni bir ev alırdım. Kira öder gibi krediyi ödemeye devam ederdim.
Konut kredisi olduğunu bilmiyordum. O zaman bende kiraya verir lojmana geçerdimBu dediğiniz mümkün değil eğer evi satarlarsa krediyi tamamen kapatmak zorundalar konut kredisi olduğu için.
Memurlara ayrilan bir kisim olduğunu ve zaten başvuranların az kişi olduğunu bilmediğim için celallendim.valla bir celallenmişsiniz de askeri lojmanlarda bu durum işlemiyor sanırım. buralarda subaylar falan oturuyor. yani geliri az olan insanlar değiller.
Zaten kriterlere göre puanı belirleniyor. mesela evimiz olduğu için lojman puanı yarıya düşüyor. ayrıca eşim asker olmadığı için yalnızca memurlara ayrılan konutlar için olanlara başvurabiliyor ve bunlar da sayı olarak oldukça az diğer konutlara oranla.
eğer uygun bulunmasaydı şehirde evi olan başvuramaz diye şart koyarlardı.
başvuru yaparak kimsenin hakkını yediğimizi düşünmüyorum. zaten daha yüksek puanlı biri başvurduğunda yüksek puanlıya çıkar. çünkü içinde oturduğun zaman lojmanda oturuyorsun diye de puan düşüyor. bence adil bir sistem.
Adil bir sistem değil. Adam emekli olacak evleri var kiraya vermis, hala lojmanda. Orta yaslardaki calisanlar da sürünsün kirada. Kendi belirledikleri kuralina uydurmuslar diye ahlaki ve adil oldugu anlamina gelmiyor.siz bu konuda bilgi sahibi değilsiniz belli. boşuna sinir yapmayın. komik olyor
sıralamaya göre lojman çıkar. evi olanın puanı düşer sıraya öyle girer. yani evi yoktur diye bir şart yok. ev yoksa sıralamada puanı artar sadece
Iste sistem adil değil :) adil olsa bu sekilde olmazdi. Devletin aldığı kararlarin cogu da etik degil zaten.Burası devletindi.
Çünkü o fabrikada çalışiyor müdür işletme müdürü ziraat müdüru.
Fabrikanın lojmani ve o hak müdür tarafından verilmedi devlet memur yada işçi konumuna göre bazı sınıflara ayırarak hak verdi.
Yani şartlara göre değil iş durumuna göre.
Lojman çıkacağından eminsem evi satar altın şeklinde bekletirim.Altın çünkü acil durumda nakite döndürülebiliyor.Merhaba herkese,
Bir karar aşamasındayız size danışmak istedim.
Evimizi 2020 de 238 bin tl ye aldık.
Toplam geri ödemesi 455 bin tl. Ayda 2400 kredisi. 12 sene daha ödenecek
Evimiz şehrin merkezinde çarşıya yürüyerek 4-5 dk. Bahçesi, otoparkı olmayan 1996 yapımı bir bina.
Biz en üst kattayız. 145 m2 3+1 bir daire.
Apartmanın altında esnaf dükkanları var biri de kahvehane. Apartmanda oturanlar genelde yaşlı insanlar. Apartman bakımsız ve çok eski görünüyor. Apartmanda kanalizasyon, asansör, çatı akması sorunları var.
Evimin içi ise geniş ama banyo ve mutfak çok eski. Bazı bakımlar ve değişiklikler yaptık parke, oda kapılarını, elektrik tesisatını falan değiştirdik.
Şimdi şöyle bir karar aşamasındayız.
Eşimin askeri lojman hakkı var.
Bu evi yenilemeye para dökmek yerine satalım kredisini kapatıp lojmana geçelim diye bir düşünce oldu bizde.
Satarsak 900 bin gibi bir paraya satılır evimiz.
Lojmanın kirası 500 tl.
Siz olsanız ne yapardınız?
Tek aklıma takılan eviniz varken lojman çıkarmı?? Normalde çıkmaması lazım.Lojman çıkacağından eminsem evi satar altın şeklinde bekletirim.Altın çünkü acil durumda nakite döndürülebiliyor.
Bu sene konut faiz oranları düştüğünde de altınları bozdurup üstüne kredi çeker yeni ev alırım. 10 sene lojmanda otururum.O arada da yeni aldığım evi kirayı veririm.Birkaç yıl sonra zaten kira aylık konut kredimi karşılamaya başlar.
Ev olması demekki sorun olmuyor.Müthiş bir fırsat.İnşallah çıkarankarada bize lojman ilk başvurumuzda 6 puanla çıktı 2019 da :)
şu an balıkesirdeyiz. burada lojmanlar biraz daha az ama boş yerler varmış. evimiz olduğu için eşimin puanı yarıya düşüyor ama bilmiyorum bakalım bu hafta başvuru yapacağım dedi. çıkarsa şansımıza iyi olur. çıkmazsa evde oturmaya devam. artık her ay başvuruluyormuş. her ay deneriz şansımızı :))
siz bilgi sahibi olsanız 1 kişinin ses çıkarmasının faydasız olduğunu hatta ses çıkaramayacağını bu işlerin yönetmeliklerle belirlendiğini bilirdiniz. ayrıca ben lojmanda oturmuyorum bile. yani işime yarayan bir durum yok. konuda haklısınız ama öfkeniz yanlış yerlerde....Adil bir sistem değil. Adam emekli olacak evleri var kiraya vermis, hala lojmanda. Orta yaslardaki calisanlar da sürünsün kirada. Kendi belirledikleri kuralina uydurmuslar diye ahlaki ve adil oldugu anlamina gelmiyor.
Ayrica siz daha komiksiniz. Bilgi sahibiyim o sebeple elestiriyorum. Adil olmayan bir sistem işinize yariyor diye ses cikarmiyorsunuz. Ve gördüğünüz 1 lojmani tum ulke genelindeki isleyise indirgiyorsunuz.
Benim genel bir tepkim oldu. Konu sahibinin memur olarak ayrilan cuzi kontenjana kimsenin magduriyetine sebep olmadan yerlesecegini basta belirtmemesinden dolayi ona da tepkim oldu.siz bilgi sahibi olsanız 1 kişinin ses çıkarmasının faydasız olduğunu hatta ses çıkaramayacağını bu işlerin yönetmeliklerle belirlendiğini bilirdiniz. ayrıca ben lojmanda oturmuyorum bile. yani işime yarayan bir durum yok. konuda haklısınız ama öfkeniz yanlış yerlerde....
Evi satmak mantıklı gelmiyor zira kredi tutarı sizi zorlamıyor anladığım kadarıyla. Bir kaç seneye o evin kirası kredi ödediğiniz tutarı geçecek.Merhaba Lale
Biraz daha bilgi vereyim.
Lojmanda 10 sene oturabilirmişiz bu şehirde evimiz yoksa.
Oturduğumuz mahalle sosyokültürel yapı olarak düşük bir yer. Şu an sorun yaşamıyoruz ama Giderek de kötüleşecek biz krediyi bitirdiğimizde elimizde 40 yaşında ve çok iyi profilde olmayan bir ev kalabilir.
Şu an bu evi 2000-2200 arası kiraya verebiliriz.
Ama borçlarımız yüzünden gücümüz iç tadilatına yetmiyor. Dün sadece mutfağı yenilemeye 100.000 tl istediler.
düzcedeyim şu saatten sonra iki kattan yüksek ve 2018den önce yapılmış binalara asla adım atmam
evi satın dolar euro alın lojmana geçin bence
doğudasınız sanki her an deprem olabilecek bölge bir deprem olsa ev elinizde kalır
ondan da olursunuz
normal şartlarda dediğiniz doğru ama en ufak bir sarsıntıda o evi kimse almaz
96 yapımı diyor ,deprem bölgesinde
bence bir an önce elden çıkarmaları lazım
depremden beri bu konu aklımda,bu mesajları yazmışım
deprem bölgesinde misiniz
nasılsınız ne durumdasınız iyi misiniz
ankarada bize lojman ilk başvurumuzda 6 puanla çıktı 2019 da :)
şu an balıkesirdeyiz. burada lojmanlar biraz daha az ama boş yerler varmış. evimiz olduğu için eşimin puanı yarıya düşüyor ama bilmiyorum bakalım bu hafta başvuru yapacağım dedi. çıkarsa şansımıza iyi olur. çıkmazsa evde oturmaya devam. artık her ay başvuruluyormuş. her ay deneriz şansımızı :))