Evimiz ve lojman?

Çok zorlanırsınız, en iyisi tadilat vs yaptırmak. İnsan sattığının yerine yenisini alamıyor artık.

Memurlara ayrilan bir kisim olduğunu ve zaten başvuranların az kişi olduğunu bilmediğim için celallendim.

Adil bir sistem değil. Adam emekli olacak evleri var kiraya vermis, hala lojmanda. Orta yaslardaki calisanlar da sürünsün kirada. Kendi belirledikleri kuralina uydurmuslar diye ahlaki ve adil oldugu anlamina gelmiyor.

Ayrica siz daha komiksiniz. Bilgi sahibiyim o sebeple elestiriyorum. Adil olmayan bir sistem işinize yariyor diye ses cikarmiyorsunuz. Ve gördüğünüz 1 lojmani tum ulke genelindeki isleyise indirgiyorsunuz.

Iste sistem adil değil :) adil olsa bu sekilde olmazdi. Devletin aldığı kararlarin cogu da etik degil zaten.

Lojman çıkacağından eminsem evi satar altın şeklinde bekletirim.Altın çünkü acil durumda nakite döndürülebiliyor.

Bu sene konut faiz oranları düştüğünde de altınları bozdurup üstüne kredi çeker yeni ev alırım. 10 sene lojmanda otururum.O arada da yeni aldığım evi kirayı veririm.Birkaç yıl sonra zaten kira aylık konut kredimi karşılamaya başlar.

Evin yeni olsa kımıldama derdim ama eski bir ev gittikçe daha çok bakım isteyecek.

Yerinizde olsam yeni ev almaya bakardım.Çift maaş olduğunuz için çok kolay ev kredisi ödersiniz.Aylık 500 TL kira bedava gibi birşey

Son düzenleme:
Ben olsam o kadar eski bir evi hemen satardım. 10 sene lojmanda oturma hakkınız varmış, 10 sene biraz biriktirirsiniz, satıştan gelecek olan parayı da eklersiniz, yetmezse kredi de çekersiniz daha yeni bir ev alırsınız.

Tek aklıma takılan eviniz varken lojman çıkarmı?? Normalde çıkmaması lazım.

Ev olması demekki sorun olmuyor.Müthiş bir fırsat.İnşallah çıkar

siz bilgi sahibi olsanız 1 kişinin ses çıkarmasının faydasız olduğunu hatta ses çıkaramayacağını bu işlerin yönetmeliklerle belirlendiğini bilirdiniz. ayrıca ben lojmanda oturmuyorum bile. yani işime yarayan bir durum yok. konuda haklısınız ama öfkeniz yanlış yerlerde....

Şu enflasyonda hazır para ile kredi kapatmak mantıksızlık olur. Evinizi kiraya verin kira ile krediyi ödeyin malınız mülkünüz sizde kalır. Değeri artar gün geçtikçe. Lojman her zaman daha iyi bir seçenek biz de lojmana yerleştikten 3 yıl sonra ev aldık kiraya verdik. Bebeğimiz okul çağına gelince evimize yerleşmeyi ya da onu satıp daha büyük bir ev almayı düşünüyoruz.

Benim genel bir tepkim oldu. Konu sahibinin memur olarak ayrilan cuzi kontenjana kimsenin magduriyetine sebep olmadan yerlesecegini basta belirtmemesinden dolayi ona da tepkim oldu.

Insan olarak bizler duzenin haksızlığına dur demeyip goz yumdugumuzda yarin obur gün bu düzen bizi de duzecek. (Amiyane tabirle)

Evi alalı 5 yıl dolmadığı için 900-238=660 bin TL’si gelir vergisine tabii olur. Buda tahmini 130 bin TL civarı vergi demek 5 yıl dolana kadar kirada sonrasında satmak daha karlı 5 yıl dolunca gelir vergisine tabii değil

2020 yılında 200 bine aldığınız ev 2 yıl içinde 900 bin olmuş. Bu kadar hızlı artan ev fiyatları varken eldeki bulgurdan olmak an meselesi. Şimdi oturduğunuz evi alabilir misiniz ? Bankalar bu kadar kredi vermiyor. Elde peşinat olması lazim. Kredinin hepsini verse bile şu an oturdugunuz evin aylık ödemesi zaten 20 bin ve üzeri cikar. Demem o ki bu devirde güzel çirkin diye ayırmadan mal sahibi olmaya çalışmak

2020 yılında bende oturduğum evi 200 bine aldim. Aylık ödemesi 2200. Şu an 1 trilyon ve üzeri. Almaya kalksam asla alamam. Ev 1997 yılında yapılmış. Dami bacası akmıyor iyi basılmış ama nede olsa eski bina. Ben oturmadan önce içini yaptırdım. Çokta memnunum. İleride bir kentsel dönüşüm gelse çok karim olur. Evim çünkü merkezi yerde. Bu yüzden bana kalırsa asla satmayın. Kiraya verin onunla da krediyi ödeyin

Evi satmak mantıklı gelmiyor zira kredi tutarı sizi zorlamıyor anladığım kadarıyla. Bir kaç seneye o evin kirası kredi ödediğiniz tutarı geçecek.
Şu ortamda satıp krediyi kapatmak mantıklı değil ki zaten banka ilk aylarda faizi fazla fazla alıyor,haliyle kredi ödendikçe yapılacak faiz indirimi düşer erken ödeme yapıp kapatsanız bile.
Şu an gidip bankadan aynı miktar için kredi almayi deneseniz aradaki farkı görüp ne demek istedigimi anlarsınız, basitce hangi kredi vb sitelerden kredi çektiğiniz tutarı hesaplatın ayni vadede, göreceksiniz.
Bu evi ödeyin bu şekilde,lojman olabiliyorsa lojman (şartları bilmiyorum)kiraya verebilirsiniz zaten ,borcu bitince satar oturabileceğiniz beğendiğiniz evi,elinizdeki yüklü miktarla ve üzerine gerekirse bir miktar kredi çekerek alırsınız.
Ama şimdi evi satip krediyi kapatsanız elinizdeki para sadece peşinat olacak,belki peşinata bile yetmeyecek. İyi değerlendiremezseniz değer kaybı da gayet olası.

Merhaba güncel durumu paylaşmamışsınız. Lojman cıktı mi? Ne yapmaya karar verdiniz?

normal şartlarda dediğiniz doğru ama en ufak bir sarsıntıda o evi kimse almaz
96 yapımı diyor ,deprem bölgesinde
bence bir an önce elden çıkarmaları lazım

depremden beri bu konu aklımda,bu mesajları yazmışım
deprem bölgesinde misiniz
nasılsınız ne durumdasınız iyi misiniz

depremden beri bu konu aklımda,bu mesajları yazmışım
deprem bölgesinde misiniz
nasılsınız ne durumdasınız iyi misiniz

Balikesirdeyiz yazmis konu sahibi Dante

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…