Evimiz ve lojman?

depremden beri bu konu aklımda,bu mesajları yazmışım
deprem bölgesinde misiniz
nasılsınız ne durumdasınız iyi misiniz
Teşekkür ederim çok tatlısınız
deprem bölgesinde değilim. Balıkesirdeyim. Evimizde oturuyoruz hala. Bu bina buranın ünlü bi müteahhiti tarafından yapılmış ve uzun yıllar müteahhitin kendisi de 2. Katta ikamet etmiş. Tabi deprem yönetmeliği 96 yılında pek de gündemde olan bişey olmadığından neye dikkat etti de yaptı bilemiyorum. Burası da deprem bölgesi olduğundan şehirde genelde 3-4 katı geçmiyor binalar. Bizim bina 6 katlı biz en üstteyiz. Bulunduğum yerin zemini için sağlam diyorlar ama 4 apartman yanyana bitişik. Bunun deprem sırasında nasıl bir etkisi olur bilemiyorum.
Deprem bölgelerindeki durumlar yüzünden çok moralsiz olduğumdan girip konulara bakmamıştım bildirim gelince gördüm. Sağolun güzel düşünceniz için

Mayin filosu komutanlığında ise eşiniz lojmanlar merkeze uzakmis sanırım orada.Evinizde eski olmali ki fiyatı düşük.Suan millet eski binaları elden.Cikarmaya çalışıyor.Lojmanda oturup yeni bir ev alabilirsiniz.Suan bizde lojmandayiz fakat 500 TL falan değil kiralar.aidatla yine 3 bin falan.Ulasim durumu nasıl bilmiyorum.İmkan varken lojmana girebilirsiniz.10 yıl hak var.

Evi kiraya verip lojmana geçin , 2400 lira buyuk bir aylik odeme degil .evi satsaniz yenisini almaniz cok zor ,kiraya verin borcu bitince bir yandan para arttirir yenisini alirsiniz

X