- 21 Kasım 2017
- 27.826
- 122.185
Ben de eşim de yapamamıştık, şimdiki aklım olsa lojmana çıkardım. Çünkü hala ev alamadık.Ben bu şehre taşınmadan da ankarada 1 sene oturdum lojmanda. İyi bir semt ve evden sonra zor geliyor. Orada rezidanstan lojmana geçmiştikama pandemi oldu lojmanda rahat ettik 1 seneye yakın. Şu anki evden küçük olması zorlar beni ama lojman iş yerime çok yakın. Eşimin de servisi olacak içinden
Anladım canım.
Kiralarken öyle herkes tadilat yaptırmıyor gördüğüm kadarıyla.
2,3 sene önce bizim arkadaşlar evlenirlerken anlatıyorlardı, baktıkları evlerin ne kötü durumda olduğunu ve ne kadar yüksek kira istediklerini. Onlar da hep çarşıya yakın yerden bakıyorlardı.
Satıp başka yerden ev almanız mümkün mü?
Malum ev olmadan da zor…
Gayet uygun bence. Benim bulunduğum yerde öğretmen lojmanı kirası 300 lira.Bu zamanda gerçekten alınmış bir şeylerin tekrar alınıp yerine koyulması çok zor.tabi ki karar sizin hayırlısı olsun inşallah500 tl imiş
Evimi asla satmazdim. Seneye bu fiyatlarda ev bulunmayacak, ilerki senelerde de oyle. O yuzden evimi kiraya verip lojmanda otururdum. Oradan gelen kirayla krediyi oderdim. 10 sene oturma hakkiniz var lojmanda zaten, bu 10 senede kredinizde neredeyse bitmis olur. En mantiklisi elinizdekini satmamak. Cunku bu zamandan sonra artik ev almak cok buyuk bir hayal olacak. Saka gibi rakamlar var, bu daha da yukselecek her sene. Elinizdeki malinizdan olmayin derim, lojmanda idare edersiniz. Zaten sartlar olarak su anki evinizden daha iyidir.Merhaba herkese,
Bir karar aşamasındayız size danışmak istedim.
Evimizi 2020 de 238 bin tl ye aldık.
Toplam geri ödemesi 455 bin tl. Ayda 2400 kredisi. 12 sene daha ödenecek
Evimiz şehrin merkezinde çarşıya yürüyerek 4-5 dk. Bahçesi, otoparkı olmayan 1996 yapımı bir bina.
Biz en üst kattayız. 145 m2 3+1 bir daire.
Apartmanın altında esnaf dükkanları var biri de kahvehane. Apartmanda oturanlar genelde yaşlı insanlar. Apartman bakımsız ve çok eski görünüyor. Apartmanda kanalizasyon, asansör, çatı akması sorunları var.
Evimin içi ise geniş ama banyo ve mutfak çok eski. Bazı bakımlar ve değişiklikler yaptık parke, oda kapılarını, elektrik tesisatını falan değiştirdik.
Şimdi şöyle bir karar aşamasındayız.
Eşimin askeri lojman hakkı var.
Bu evi yenilemeye para dökmek yerine satalım kredisini kapatıp lojmana geçelim diye bir düşünce oldu bizde.
Satarsak 900 bin gibi bir paraya satılır evimiz.
Lojmanın kirası 500 tl.
Siz olsanız ne yapardınız?
Satar lojmana geçer ancak o parayla başka bir eve girerdim.Merhaba herkese,
Evimiz şehrin merkezinde çarşıya yürüyerek 4-5 dk. Bahçesi, otoparkı olmayan 1996 yapımı bir bina.
Apartmanın altında esnaf dükkanları var biri de kahvehane. Apartmanda oturanlar genelde yaşlı insanlar. Apartman bakımsız ve çok eski görünüyor. Apartmanda kanalizasyon, asansör, çatı akması sorunları var.
Evimin içi ise geniş ama banyo ve mutfak çok eski. Bazı bakımlar ve değişiklikler yaptık parke, oda kapılarını, elektrik tesisatını falan değiştirdik.
Bu evi yenilemeye para dökmek yerine satalım kredisini kapatıp lojmana geçelim diye bir düşünce oldu bizde.
Lojmanın kirası 500 tl.
Böyle bir evi almasaydınız keşke. Ama bir an önce satardım ben olsam. Yeni bir ev için peşinat olur.Deprem bölgesi bir şehirdeyim. Yeni yapılan binalar en fazla 3 kat oluyor.
Bizim evimiz 6. Kat
Bazı daireler apartmanın Kuyu suyu kullanıyor ve sık sık (şu an da kanalizsyon patlamış bodrum lağım atığı ile dolmuş) su da basıyor. Bunlar da zeminin sağlamlığı hakkında aslında bizi düşündürüyor.
Böyle bir evi almasaydınız keşke. Ama bir an önce satardım ben olsam. Yeni bir ev için peşinat olur.
Yaa çok üzüldüm işte ben de bundan korkuyorum. Kiraya versek kiracı düzgün öder mi bilmiyorum. Bir de sürekli ek masraf çıkıyor 2000 tl bu ay gider borularının değişmesi için toplandı daire başı. Gelecek ay asansör için toplancak bi de bunları ödüycez kiracı olsa bileBenzer mantıkla evi satıp lojmana geçtik. Lojman hakkı bitti ev galan alamadık o sattığımız eve bile güç yetmiyor artık.
Neyse bence evi kiraya verip lojmana geçin. Birikim olur lojman hakkı bitince birikimlerle evi de satıp üzerine kredi çekip ev alırsınız. Şu an elimizde taş olsa onu bile satmamalıyız yoksa alamayız.
tekrar ev sahibi olmanız öok zor ama bu devirde. Üstelik evi satınca kalan parayı nasıl değerlendireceğiniz de çok önemli. Lojmanın içinin o evden farklı olacağını da pek sanmam çünkü lojmanlar genelde eski oluyor malesefMerhaba herkese,
Lojmanın kirası 500 tl.
Evo kiraya verip lojmana gecerdim. Kira krediyiboder hem. Satacaksaniz yine bir ev almaniz lazim yoksa çarçur olur para. Ev de yine benzer tarz alirsanız pek anlamı olmaz satmanınMerhaba herkese,
Lojmanın kirası 500 tl.
Ama ev bankaya ipotekli. Ev kredisi var ve ev aslında bankanın şu an. Yani satabilmek için zaten kredinin kapanması gerekiyor.Evi satarım ama krediyi kapatmam aylık 2.500 lira 25000 gelir için ödenmeyecek para değil.Hem de eşiniz askermiş 6 ayda bir zam da geliyor maaşlara o kredi kuş kalır.
Parayı dövize ve altına yatırım,hatta peşine bir kredi daha çeker daha yeni bir ev alırım.Sonra onu kiraya verir,lojmanda kalmaya devam ederim.Bence en mantıklısı bu
Temelden bir eve falan girebiliriz ancak, bitmiş bir evi almak için o peşinat yetmez gibi.Evo kiraya verip lojmana gecerdim. Kira krediyiboder hem. Satacaksaniz yine bir ev almaniz lazim yoksa çarçur olur para. Ev de yine benzer tarz alirsanız pek anlamı olmaz satmanın
Deprem bölgesi bir şehirdeyim. Yeni yapılan binalar en fazla 3 kat oluyor.
Bizim evimiz 6. Kat
Bazı daireler apartmanın Kuyu suyu kullanıyor ve sık sık (şu an da kanalizsyon patlamış bodrum lağım atığı ile dolmuş) su da basıyor. Bunlar da zeminin sağlamlığı hakkında aslında bizi düşündürüyor.
Kirayla ödersiniz çıktıkça masraf. Zaten lojman giderli bir yer olmuyor. Detaylarda okudum lojman işinize de yakınmış. Çalışan kadın için çok büyük avantaj. Siz tabi en iyisini bilirsiniz de satmak çok riskliYaa çok üzüldüm işte ben de bundan korkuyorum. Kiraya versek kiracı düzgün öder mi bilmiyorum. Bir de sürekli ek masraf çıkıyor 2000 tl bu ay gider borularının değişmesi için toplandı daire başı. Gelecek ay asansör için toplancak bi de bunları ödüycez kiracı olsa bile
ik temelden evler de çok pahali. Bu devirde ev alinmaz varolan evi satmak hic mantikli değil. Krediniz zaten kus kalmiş bu devirde. Kesinlikle satmayin lojmana çikıp kiraya verin. Krediyi kiracinöder zaten mis gibiTemelden bir eve falan girebiliriz ancak, bitmiş bir evi almak için o peşinat yetmez gibi.