Evimiz ve lojman?

düzcedeyim şu saatten sonra iki kattan yüksek ve 2018den önce yapılmış binalara asla adım atmam
evi satın dolar euro alın lojmana geçin bence
doğudasınız sanki her an deprem olabilecek bölge bir deprem olsa ev elinizde kalır
ondan da olursunuz

Ev satılmaz deli misiniz? Asla bu dönemde hiç bir şey satılmaz. Ramazan Kurtoğlunu takip edin ekonomi prof. Evlerinizi altınlarınızı elden çıkarmayın bir daha alamazsınız diyor. Siz kiraya verin evinizi lojmana geçin. Kirayla kredi öder o esnada elinize geçenle altın alırsınız. Yapmayın. Para değeri giderek azalıyor 2.400 bir kaç seneye çok daha az gelecek size.

normal şartlarda dediğiniz doğru ama en ufak bir sarsıntıda o evi kimse almaz
96 yapımı diyor ,deprem bölgesinde
bence bir an önce elden çıkarmaları lazım

Evim o kadar eskiyse ve kiram sadece 500 tlcik se ben satardım. Deprem denilen bir gerçek var. Bence en sağlığısı binayı yıkıp yeniden yapmak da binadakilerinde onayı lazım diye biliyorum yanlış değilse.

Ama paramı döviz altın hisse bölerdim . Maaşınız da iyiymiş 15 bin tl biriktirip kalan on binle geçinmeye çalışırdım yeni ev alana kadar

Krediyi niye kapatmak istiyorsunuz anlamadım?
2500 TL para mı? Hadi bu sene sizi bir gıdım zorladı desek (ki 2,5 bin beni bile zorlamaz) seneye, sonraki seneye bu enflasyonla o para çerez parası olur.
Yani evi satacaksaniz satın ama krediyi kapatmayın ya, gülerler adama.
Olmadı kredi ederini altın falan yapın, zorlandığıniz ay olursa (ki zamsız haliyle maaşınızın onda biri) ondan tirtiklarsiniz.
Bu devirde TL borclanma bir nimet. Ben kredi çekip altın döviz almıştım mesela geçen sene, işsiz olduğum için aylık kredi odememi o aldığım döviz altın hesabımdan yapıyorum, ona rağmen şimdiden epey bir kardayim.ilk ay takside 190 dolar bozmustum, 12. Ayında bu ay 75 dolar bozdum.
Neredeyse azalmadı bile çektiğim para...
O yüzden ister yeni ev al,ister lojmanda yaşa vs vs vs ne yaparsan ama sakın TL borcunu kapatma.
Derim ben
Tabii ki yatırım tavsiyesi değildir:)))

99 depremi sonrası deprem bölgelerinde hatta çok etkilenmeyen yerlerde binaların çoğu o zamanın ortalama maaşı ile 20 - 30 maas birime gitti büyüklerim bu şehir toparlanmaz diyordu en bilinen caddelerde 6 ay sonra aksam 1 kisi olmazdi enkaz 9 ayda kalkti sehirde bir kısim insan neredeyse bedava paralara mülk topladı bir kısmı satıp kacti mülk satılmaz düşüncesi her zaman geçerli olmuyor deprem bu ülkenin gerçeği şu an çok kalabalığız her yer 99a göre 3 kat bina zemini su alıyormuş bu şartlar çok çok olumsuz.
Su an alacak olan ztn kentsel dönüşüme yatırım diye alır, parası olan peşin alır kredi cikmiyor oturmayı düşünenlerin çoğu elenir

Bankaya ipotekli olduğu için kapatmak zorundalar baska türlü satamazlar

Aaa teşekkürler bilgi için. Hic ipotekli kredi çekmedim.
Umarım geri kapatacaklari zaman erken kapattıkları için güzel bir faiz indirimi kazanirlar

O her kredide geçerli değil özel kampanya olduğu için şartlar bellidir. Ev ve araç kredileri bu şekilde oluyor
Bu ev için satmalari çok mantıklı duruyor ama inşallah doğru karar verirler

normal şartlarda dediğiniz doğru ama en ufak bir sarsıntıda o evi kimse almaz
96 yapımı diyor ,deprem bölgesinde
bence bir an önce elden çıkarmaları lazım
Kontrol ettirebilirler. Tüm eski binalar yıkılması gerekiyor diye bir kural yok. Avrupa’da üçyüz dörtyüz yıllık binalar var, hala kullanımda. Binanın kalitesi önemli.

Binalar ucuzlamışken satmayın

Bence çok mantıklı böyle yapın benim düşüncem bu yönde

Lojmanda kalmanın belli bir yıl şartı oluyor diye biliyorum. Kendi evimi satıp lojmana gecmek istemezdim. Lojmanı boşaltmam gerektiğinde kiracı olmak daha sıkıntı. Benim düşünce yapımda alınmış olan alınmıştır çok zaruri bir durum olmadığı sürece elden çıkarmayı mantıksız buluyorum

Ben olsam aldığım evi satmazdim çünkü satınca bir daha kolay kolay alınamıyor maalesef kredi ile aldığı evi sırf kocasına araba almak için bile satan oldu çevrem de ev alabildimi dersen hayır alamadı ve çok pişman.

Aynı şehirde eviniz varken lojmana gecemiyorsunuz galiba.

Borclariniz ne kadar bilmiyorum ama evinizin içini tadilat yaptırabilirsiniz ufak ufak çatı akma sorunu varsa tüm bina ortak para toplayıp yatırmak zorunda ortak alan olduğu için.

Ben olsam aldığım evi satmazdim çünkü satınca bir daha kolay kolay alınamıyor maalesef kredi ile aldığı evi sırf kocasına araba almak için bile satan oldu çevrem de ev alabildimi dersen hayır alamadı ve çok pişman.

Aynı şehirde eviniz varken lojmana gecemiyorsunuz galiba.

Borclariniz ne kadar bilmiyorum ama evinizin içini tadilat yaptırabilirsiniz ufak ufak çatı akma sorunu varsa tüm bina ortak para toplayıp yatırmak zorunda ortak alan olduğu icin

krediyi kapatmadan evin satışını yapamazlar öyle bir dünya yok

bir de evin tamamına kredi çekmişler, hiç mümkün değil
anca ev kredisi değil de ihtiyaç kredisi çekmiş olsan olur o dediğiniz.

ben de onu diyecektim gelir vergisi çıkar şu anda o eve

bence en mantıklı olan lojmana geçmek, 3 sene daha beklemek mümkün olduğunca biriktirmek
ve yeni bir ev alabilecek durumda olunca bu evi satmak, bu evi satıp hemen yeni ev almayacaksan ev satmakta mantık göremiyorum.

ev eskiymiş çatı katmış vs. bu evi uzun vadeli düşünemezsiniz
ama 3 -4 sene sonra bunu satıp gerekirse annenizden kalanı da satıp uzun vadeli, turulacak bir yer düşünebilirsiniz.

lojmanda 10 sene hakkınız var madem düzeni lojmana göre kurun çocuğu orada okula verin, alışacağı ortam lojman ortamı olsun.

Merhaba sanirim ara dağıtımda başvuracaksınız. Çıkma ihtimali olabilir. Lojmanlara çok talep var diye duyuyorum kira artışlarından dolayı. 5 yıldır ama oturma süresi askeri lojmanlarda. Eğer evi 5 yıldan önce satarsanız gelir vergisi ödüyorsunuz. Eğer satma gibi bir düşünceniz varsa aldıktan 5 yıl sonra satin en azindan. Küçük çocukla lojman rahat oluyor. Hem sizin iş yerinizde yakınmış. Belki evinsatip sıfır araba alabilirs8niz. Bence paranız değerini korur. Tabi kaza yapamayacağınızı varsayarsak. Maaşlarınız fena değil. Birikim yapabilirsiniz.

Ev satmak mantıksız gelse de 99 öncesi deprem bölgesinde evi elde tutmak daha mantıksız geldi Bu kadar kusurlu evi elde tutmak ilerde yok fiyatına vermeye neden olabilir

Ben bu ev araba olayını ilk defa duydum.
Bizim zamanımızda babamın işi gereği oradaydım çünkü babam müdürün özel şoföruydu.
Orada oturma hakkı işinden dolayı idi.
Hatta işçilere sonradan beş yıl kalma hakki verildi kadro durumuna göre.
Ama memurlar daha uzun sureliydi.
O zamanlar bizim ev araba yoktu ama evi arabası olanlar da oradaydi.
O kriter yoktu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…