- 14 Mart 2019
- 1.987
- 2.511
Kalan krediyi kapamak istiyorlar 455bintlcik bankalar kredi vermiyor zaten verse verse 150000 hadi zorladın 200000 2+1 bile olmaz o parayaev satmak mantıklı değil ama sizin ev sıkıntılıymış satıp parayı erimemesi için sağlıklı bi yatırım aracı kullanmalısunız
Deprem bölgesi bir şehirdeyim. Yeni yapılan binalar en fazla 3 kat oluyor.
Bizim evimiz 6. Kat
Bazı daireler apartmanın Kuyu suyu kullanıyor ve sık sık (şu an da kanalizsyon patlamış bodrum lağım atığı ile dolmuş) su da basıyor. Bunlar da zeminin sağlamlığı hakkında aslında bizi düşündürüyor.
normal şartlarda dediğiniz doğru ama en ufak bir sarsıntıda o evi kimse almazEv satılmaz deli misiniz? Asla bu dönemde hiç bir şey satılmaz. Ramazan Kurtoğlunu takip edin ekonomi prof. Evlerinizi altınlarınızı elden çıkarmayın bir daha alamazsınız diyor. Siz kiraya verin evinizi lojmana geçin. Kirayla kredi öder o esnada elinize geçenle altın alırsınız. Yapmayın. Para değeri giderek azalıyor 2.400 bir kaç seneye çok daha az gelecek size.
Krediyi niye kapatmak istiyorsunuz anlamadım?
2500 TL para mı? Hadi bu sene sizi bir gıdım zorladı desek (ki 2,5 bin beni bile zorlamaz) seneye, sonraki seneye bu enflasyonla o para çerez parası olur.
Yani evi satacaksaniz satın ama krediyi kapatmayın ya, gülerler adama.
Olmadı kredi ederini altın falan yapın, zorlandığıniz ay olursa (ki zamsız haliyle maaşınızın onda biri) ondan tirtiklarsiniz.
Bu devirde TL borclanma bir nimet. Ben kredi çekip altın döviz almıştım mesela geçen sene, işsiz olduğum için aylık kredi odememi o aldığım döviz altın hesabımdan yapıyorum, ona rağmen şimdiden epey bir kardayim.ilk ay takside 190 dolar bozmustum, 12. Ayında bu ay 75 dolar bozdum.
Neredeyse azalmadı bile çektiğim para...
O yüzden ister yeni ev al,ister lojmanda yaşa vs vs vs ne yaparsan ama sakın TL borcunu kapatma.
Derim ben
Tabii ki yatırım tavsiyesi değildir:)))
Aaa teşekkürler bilgi için. Hic ipotekli kredi çekmedim.Bankaya ipotekli olduğu için kapatmak zorundalar baska türlü satamazlar
Aaa teşekkürler bilgi için. Hic ipotekli kredi çekmedim.
Umarım geri kapatacaklari zaman erken kapattıkları için güzel bir faiz indirimi kazanirlar
Kontrol ettirebilirler. Tüm eski binalar yıkılması gerekiyor diye bir kural yok. Avrupa’da üçyüz dörtyüz yıllık binalar var, hala kullanımda. Binanın kalitesi önemli.normal şartlarda dediğiniz doğru ama en ufak bir sarsıntıda o evi kimse almaz
96 yapımı diyor ,deprem bölgesinde
bence bir an önce elden çıkarmaları lazım
Bence çok mantıklı böyle yapın benim düşüncem bu yönde3 milyon asla biriktiremem :)
Aslında gelirimiz iyi diyebilirim.
Evi satıp lojmanda oturursak evin kredisini ve borçlarını kapatırsak elimizde 500 bin tl kalır gibi. Onu başka bir ev için peşinat yapabiliriz diye düşündük.
Maaşlarımızın toplamı 25 bin şu an. Ayrıca eşim askerlerin ev alması için bir birikim hesabı oluyor ona aylık birikim yapıyor. Yine de eldeki evden olmak insanı düşündürüyor
krediyi kapatmadan evin satışını yapamazlar öyle bir dünya yokEvi satarım ama krediyi kapatmam aylık 2.500 lira 25000 gelir için ödenmeyecek para değil.Hem de eşiniz askermiş 6 ayda bir zam da geliyor maaşlara o kredi kuş kalır.
Parayı dövize ve altına yatırım,hatta peşine bir kredi daha çeker daha yeni bir ev alırım.Sonra onu kiraya verir,lojmanda kalmaya devam ederim.Bence en mantıklısı bu
ben de onu diyecektim gelir vergisi çıkar şu anda o eveEvinizi 2020de 238 bine aldınız, atıyorum 900bine sattınız, 5 yıl içerisinde 650 bin gibi bir kar eşde ettiğiniz için devlet belirli bir oranda -%20 gibi- vergi alıyor sizden. Bunu da iyi araştırın bence. Bizde 2019da ev aldık, artık başka şehirdeyiz ama 5 yılı dolmadığı için satamıyoruz, vergi yükü çok fazla oluyor çünkü.
Ev satmak mantıksız gelse de 99 öncesi deprem bölgesinde evi elde tutmak daha mantıksız geldi Bu kadar kusurlu evi elde tutmak ilerde yok fiyatına vermeye neden olabilir3 milyon asla biriktiremem :)
Aslında gelirimiz iyi diyebilirim.
Evi satıp lojmanda oturursak evin kredisini ve borçlarını kapatırsak elimizde 500 bin tl kalır gibi. Onu başka bir ev için peşinat yapabiliriz diye düşündük.
Maaşlarımızın toplamı 25 bin şu an. Ayrıca eşim askerlerin ev alması için bir birikim hesabı oluyor ona aylık birikim yapıyor. Yine de eldeki evden olmak insanı düşündürüyor
Ben bu ev araba olayını ilk defa duydum.Valla kul hakki ötesi hani kazandim sanan da başka taraftan cikinca anlar kaybettigini pare.
Arkadaşımin bebegi hasta tedavi masraflari yetmiyor artik aramizda para topluyoruz ara ara.
4 yildir lojman bekliyor ust rutbeler evlerini kiraya verip lojmana kostugundan adama sira gelmiyor. Gecen gun agliyordu
Bak babana ev alinca cik gelmis simdi kendi adaminin villasi olsa yine lojmana yerleşiyorlar.
Ne diyebilirim ki gerçekten ihtiyacı olanin hakki olan lojman boyle ev bark sahiplerine veriliyorsa denetlemeyenin de sebeb olanin da neysee.