Evimin duzensizligi.. fikirlerinize ihtiyacim var

Merhabalar,

1 senedir evliyim, yurtdisinda yasiyorum evim 60 m2 2 oda bir salon. bir oda yatak odamiz digerinde ise esim ve benim gardroplarim var ve burayi yikadigim camasirlari asmak icin kullaniyorum.
kucuk bir depo odamiz var burayi tum kuru gida, temizlik malzemeleri icin kullaniyorum.

evim cok daginik, 60 m2 evimin daginik olmasindan utaniyorum. Esimde rahatsiz olmaya basladi, eve hic ozenmiyorsun duzen yok diyor.

cok fazla kiyafetim , ayakkabim , cantam var. dolabimdan tasiyor. oyleki tum cekmecelerim karman corman. 1-2 kere duzenledim fakat 1 ay icinde yine eksi haline dondu, dolaplarimda cekmecelerimde duzeni nasil koruyabilirim?

depo ayni sekilde karman corman herseyi ustuste koydum sigdirabilmek icin o kadar erzagi. ama bu sekilde neyim var neyim eksik bilmiyorum. evde 2 paket barbunya varken yenisini aldigimi bilirim bitmis diye, meger altta kalmis o karisiklikta gormemisim. :oops:

Buzdolabimdan her hafta bozulan limon, yarim sogan, domates, meyve , hic yenmeden tarihi gecmis yogurtlar atiyorum. utaniyorum bunlari yazarken. ama yardiminiza ihtiyacim var. israf etmek istemiyorum ne kiyafetleri ne aldigim gidalari.. buzdolabi duzeni nasil olmali, yani mutlaka yicez diye aldigim seyleri kullanmadan cope atiyorum..... nasil onune gecerim?

salonda cekmecelerimiz var , icinde evraklarimiz, ilaclar, defter kalem vs duruyor. karman corman. orayi esim 2 ay once bastan dizmisti. yine hersey birbirine girmis hic biseyi bulamiyoruz.

kisacasi, evimi nasil duzene sokarim, puf noktalari nedir bu isin? birde 2 ay once duzene giristigimde 1 haftami almisti, evin heryerini duzenlemek. sonra 1 ayda eski haline dondu... :KK34:

surekli ayni kiyafetleri giriyorum yani o karisiklikta bulabildiklerimi. ama gorseniz binlerce kiyafetim var. aldigim esyalara, yiyeceklere, herseye kiymet vermek istiyorum. esim gamsiz yasiyorsun esyanin, evinin kiymeti yok ben senden daha cok bakiyorum duzenliyorum dedi kendimi savunamadim :silah: boyle olmak istemiyorum

yardim lutfenn

Konmari diye bir yöntem var internette araştırın derim. Size yardımcınolacaktır yöntemleri

Mutfak-D%C3%BCzenleme-%C3%96rnekleri-ve-Dekoratif-Fikirler-6.jpg

s-8eaac828e3dd1a735be2e064ad68e0b6db0608a3.webp
Mutfak-d%C3%BCzenleme-teknikleri-21.jpg
Mutfak-D%C3%BCzenleme-%C3%96rnekleri-ve-Dekoratif-Fikirler-7.jpg

Ben de sizin tam tersiniz duzen takintiliyim. Herseyin kullanimi rahat ve mum gibi durmali.

Kiler odasinin duvarlarina tavandan yere kadar raf yapin. Tum erzaklari cam kavanozlara doldurun. Herseyden 1 kg alin ve ancak bittigi zaman alisveris listesine ekleyin. Benim buzdolabimda yapisik durur listem. Biten urunleri hemen yazarim ve alisveriste liste disina asla cikmam. Yogurt en kucuk boy alin.

Haftada 1 buzdolabinda bozulan varsa atin. Buzdolabinin raflarini silin ve hersey cam saklama kaplarinda olacak sekilde yerlestirin. Poset goruntusunu hic sevmem buzdolabinda ve oyle olunca unutluyor.

Fazlaliklardan mutlaka kurtulun. O kadar kiyafetten illa ki giymedikleriniz vardir. Hemen yok edin onlari. Ve kalanlari yazlik kislik diye ayirin. Mevsime gore olanlar onde dursun, digerleri arkalarda ve ustlerde.

Cekmecelerde asla birikim yapmayin. Ivir zivir cekmecelere hic girmesin bile, atilacaksa hemen atin. Ilaclar mutlaka kutularinda dursun. Yamulan veya agzi kapanmayan ilac kutularinin bir tarafini bantlayin, duzgun dursunlar. Tarihi gecen ve kullanilmayack ilaclari atin.

Ve organizerler alin. Herseyi siniflarina gore yerlestirin. Benzer seyler hep yanyana dursun.

Ve duzeni bir kere yapinca onu mutlaka koruyun.

Supersiniz :)
ekledigim depo ve buzdolabi resimlerine bakabilirmisiniz ? sizce dolaplarmi cok kucuk yoksa benmi cok ozensizim ve tikistirmisim ?

kiyafetlerimi verecegim baska carem de yok yerim de yok bu sekilde kalacak kiyafetlerimide goremedigimden giyemiyorum..

Kullanmadığınız kıyafetleri ayırıp makine ile havası çekilen torbalar var ya onlara koysanız? Yerden tasarruf sağlarsınız böylece.

ekstra yorgan, yastiklarim vardi onlar icin yaptim bunu. kiyafetler icin yaparsam biliyorumki bir daha acmayacagim o torbalari orada kalacaklar ..

kullanmadigim cok fazla esyam var, evde yeterli alanimda yok hersey itis tikis bi yerde.
hayir kislik ayirmadim hala dolabimda var ama cogu mont ve cok kalin kazaklari bavullarin icine koydum, onlari da balkona..
2 tane bornozum var 1ini hic ama hic giymiyorum ama yepyeni gecen sene ceyizim icin aldim. koyacak yerim yok cunku kocaman. napayim vereyim mi?
cope attigim yiyeceklere cok uzuluyorum bende. kendimi kotu hissediyorum hem maddi hem manevi olarak savurganlik bu.
ayakkabiligimiz var ici tikis tikis, ordada nerdeyse 1 senedir giymedigim ama atamadigim ayakkabilar var en az 4-5 tane..
gida deposunun resmini paylasiyorum sizinle, suandaki hali bu, 2 ay once baya bi duzenleyip yerlestirmistim ama cok kisa surede bu hale geldi.
evimde fazla mobilya vs yok, temizligi cok kolay. fakat duzen hic yok. buna banyo dolaplari, yatak odamdaki cekmeceligim dahil. gardobumu duzeltmem lazim ama kesinlikle vermem gerekiyor dediginiz gibi. en azindan %20sinden kurtulmam lazim ki duzenleyebileyim..

Depoda bi tane uzun dolabim var (beyaz olan iki resime sigdirabildim )
bi tane de buyuk genis metal rafligim var. aslinda baya bir sey aliyor. Eki Görüntüle 1854866 Eki Görüntüle 1854866 Eki Görüntüle 1854867 Eki Görüntüle 1854868

bence kavanozları bi araya topla kurubaklıyatları
baharatları bi araya topla
kutulu olanlarıda baska bölüme koy
deterjan vs yedek seyleri kutu al içine koy
içecekleride ayrı bölüm oluştur.
bide bu kadar stok yapmasan daha ii olmaz mı

Bizim de evimiz 2+1. Kendi evimizden örnek vereyim. Aşırı derecede çöpe yiyecek atardık, çözüm olarak evde herşeyden birer paket var sadece fazla almıyoruz. Ve o gün ne yenecekse karar verip gidip alıyoruz. 2odada da dolaplar var, kıyafetlerimiz onların içinde, kışlıkları valizlere koyup yatağın altına attık. Bizim koltuklar yataklar hep bazalıdır ancak sığılıyor :) komodinlerde iç çamaşırı olur, işte çamaşırları da sizin gibi biz de diğer odada kuruturuz vs. Kullanmadığımız kıyafetleri yeni bile olsa evden çıkarırız. Çekmeceye sığmayan tahta kaşığı bile attığımı bilirim. Çok eşya, boş eşya. Temel ihtiyaçlar olmalı sadece. Geçen ay 3koli cam eşyası gönderdim sağa sola. Dün de 3 çanta iç çamaşırı attık. Sürekli evden bişeyler çıkarmalısın, saklamakla olmuyor malesef. Aklıma gelenler bunlar şimdilik. Başka sorun varsa yardımcı olmak isterim. :)

cok tesekkur ederim. evlerimiz ayni gibi. bende camasirlarimi elemeyi, kiyafetlerimden kurtulmayi planliyorum baska carem kalmadi 1 seneyi askin buradayiz bir adim ilerlemedik ustune alisveris yaptim haliyle esyam artti. benden cok esimin icine dert o duzen tertip sever, mutsuz oluyor evde duzen yok diye.
sanirim mutfagimi da bosaltacagim cok fazla kasiklarim . kiyamiyorum hersey yepyeni, burada evlerin bu kadar kucuk oldugunu bilmiyorduk hata ettik.

depo ve buzdolabi resimlerini paylastim bakabilirmisin? :KK24:

bence kavanozları bi araya topla kurubaklıyatları
baharatları bi araya topla
kutulu olanlarıda baska bölüme koy
deterjan vs yedek seyleri kutu al içine koy
içecekleride ayrı bölüm oluştur.
bide bu kadar stok yapmasan daha ii olmaz mı

Stok sebebi yurtdisindayiz, turk marketinde secenek yok. ne zaman turkiyeye gitsek bavullar dolusu erzakla geliyoruz, salca turk kahvesi, pirinc bulgur akliniza ne gelirse stokluyoruz . biraz fazla stoklamisiz bi kac yillik :olamaz:
bundan sonraki gidisimde bilincli alirim artik..

Ben sizi anladım ben de yurtdışındayım ve bence burdaki evler cidden küçük.

Ben tek kişi 40 m2deyim diğer insanlarınkine göre derah geniş bir ev cidden, ama çok eşyam var dolup taşıyor.

Alman arkadaşlarım kadın erkek 2 ayakkabı birkaç tişört yaşıyor, gerçekten. Topuklu ayakkabı günlük giyen vs ladın da yok zaten, ehh eşya problemleri yok bizim gibi.

Kitap, makyaj malzemesi vs idare edilir ama kaban, ayakkabı gibi daha fazla yer kaplayan eşyalar cidden zulüm. Yeri o kadar kapatıyorlar ki içim daralıyor.

Üzülmenizi istemem ama 60 m2de dağınıklığa mecbursunuz :) eşiniz de beğenmiyorsa 1 gün kendi düzenlesin evi, bakalım kutu kadar evde kendi ne b.k yiyor?

Bizim evde buraya gore buyuk sayilanlardan :)
esim kendide duzeltiyor ama hergun kullanan ben oldugum icin dagitiyorum :KK43: ve duzeni korumayi benden bekliyor hak veriyorum yemek yapan benim cunku...

esyalarimi verecegim mecburen, bu sekilde kesinlikle yolu yok...

Cok tesekkurler :)
depo ve buzdolabi resimlerini paylastim. depoda buyuk dolaplarim var aslinda ben mi yanlis dizmissimde ustuste binmis?

giysilerimi verecegim kullanmadiklarimi, onun disinda da organize edici birseye ihtiyacim var, ikeaya bakmayi dusunuyorum. kutularinizi ikeadan mi aldiniz?
coraplarim cok dagiliyor cekmecede onlar icin bir kutu almayi dusunuyorum en azindan, aradigimi bulamiyorum cunku.
ıkea koctaş tekzen dekorazon hepsıburada
hep netden getırttım bu duzenleyıcılerı :)

buzdolabına hıc posetıyle bırsey koyma mesela hıjyenık degıl herseyden once
sepetlı kab lar var onlardan alıp sutlerı bı kaba elmaları bı kaba gıbı ayırırsan hem tertıplı durur hem temızlemesı kolay olur
en bastan yerlestırırken guzel yerlesırsen hep duzenlıde tutarsan hıc evın dagılmaz :)

benm ewde sen gibydi bnde yurtdışndaym.. öncelikle giymedğn ve kullanmadğn ne kadar eşya varsa ayır ve 2. ele bağışla... büyk saklama kapları al ve baklagillerden un şeker fln hepsin düzenli içine koy ve bi yere koy. yatağı fln bazalı al ki nevresim ıvır zıvır içine koyarsın görünmez. aklıma gelen bunlar. görsek daha iyi fikrler verebilrdk ama gözmde bşi canlandıramadm

merhaba,

tesekkur ederim yorum icin , depo ve buzdolabi resimlerimi gorebilirsiniz. yatagimin yanlari cekmeceli onun icinde nevresimlerim, ekstra havlularim vs duruyor. balkonlarima kadar kullaniyorum, bavullari koyduk icleri yine benim esyalarim dolu... bir duzen kurmak istiyorum artik utaniyorum 1 senedir evliyim..

IMG_5944 (1).JPG

Eklentiler

• IMG_5945.JPG
    IMG_5945.JPG
    43,9 KB · Görüntüleme: 301
  • IMG_5946.JPG
    IMG_5946.JPG
    40,8 KB · Görüntüleme: 241
  • IMG_5947.JPG
    IMG_5947.JPG
    43,9 KB · Görüntüleme: 227
  • IMG_5948.JPG
    IMG_5948.JPG
    40,7 KB · Görüntüleme: 239
ıkea koctaş tekzen dekorazon hepsıburada
hep netden getırttım bu duzenleyıcılerı :)

buzdolabına hıc posetıyle bırsey koyma mesela hıjyenık degıl herseyden once
sepetlı kab lar var onlardan alıp sutlerı bı kaba elmaları bı kaba gıbı ayırırsan hem tertıplı durur hem temızlemesı kolay olur
en bastan yerlestırırken guzel yerlesırsen hep duzenlıde tutarsan hıc evın dagılmaz :)

buzdolabini bir temizleyip yerlestirecegim, yer belirlemek istiyorum hersey icin, yumurta sut yogurt, meyve sebze icecek herseyin yeri olsun ki her aldigimda ayni yere koyayim yoksa ben yine dagitirim biliyorum :)

ben de annemden aliskanlik cok daginiktim. yıllar icinde eşimle dura dura biraz duzeliyorum.

1-oncelikle dolaba posetle hic bir aey koyma . yoğurtu posetle koymadaki amacin ne .:KK57:

2-bittigini gormeden bir sey satin alma.
3-bu ikeada migrosta olan kaplar cok ise yariyor poestinde bi sey birakma . her şeyi kaplarina bosalt .

ben buzdolabina migrostan ve tuoperdana aldigim kaplara pazardan ya da marketten gelir gelmez diziyorum her seyu .ne domaes n salatalik n meyve acikta bi si kalmio . bi de haftalik alisveris yapioz bitmis oluo .zateb istesek de alisveria yapamiyoruz burda sadece haftada 1gun pazar kuruluyo :KK70:

yatak odasina gelince bayramdan sonra ben de bayagi esyami ayiklayacam . yalniz degilsin

ben de annemden aliskanlik cok daginiktim. yıllar icinde eşimle dura dura biraz duzeliyorum.

1-oncelikle dolaba posetle hic bir aey koyma . yoğurtu posetle koymadaki amacin ne .:KK57:

2-bittigini gormeden bir sey satin alma.
3-bu ikeada migrosta olan kaplar cok ise yariyor poestinde bi sey birakma . her şeyi kaplarina bosalt .

ben buzdolabina migrostan ve tuoperdana aldigim kaplara pazardan ya da marketten gelir gelmez diziyorum her seyu .ne domaes n salatalik n meyve acikta bi si kalmio . bi de haftalik alisveris yapioz bitmis oluo .zateb istesek de alisveria yapamiyoruz burda sadece haftada 1gun pazar kuruluyo :KK70:

yatak odasina gelince bayramdan sonra ben de bayagi esyami ayiklayacam . yalniz degilsin

yogurdu burda market kasalarinda posetleyip veriyolar bende ayni sekilde dolaba koymusum yaratici :KK76:
meyveleri normalde direk o meyvelige bosaltiyorum, oyle durmasi kotu mu? kaplarda durmasi daha mi iyi olur ?
meyve sebzeyi direk bosaltiyorum o bolmeye .

benim esimde cok titiz, zavallim :anne:

Kesinlikle eşyaları verin, satın kurtulun. Ne kadar çok eşya o kadar dağınıklık, o kadar az yaşam alanı. Onun dışında yapacağınız en iyi şey dolabınızı bir kez düzenledikten sonra hep o düzende kullanmaya devam etmek. Büyük bir yaz temizliği yapın, o düzeni o zaman oturtun sizin içn en kullanışlı olacak şekilde.
Küçük evde yaşıyorsanız minimalist yaşayacaksınız. Bizim evimiz de 80m2, 8 yıllık evliyiz, ancak böyle oluyor.

Bugun hafif bozulmaya yuz tutmus elmalarla kek yaptim, yogurt tarihi gecince hic kullanmadim sorun olmaz mi ?
mutfak tezgahima tuz , karabiber, kasiklik ve kettle dan baska birsey koyamiyorum hic yerim yok ki cok kucuk :KK43:
herseyim kilerdeki dolaplarimda..
Canım yoğurdun markasına göre değişiyor bozulup bozulmaması aslında. Peki kilerine dolap yaptırmayı düşündün mü? Daha düzenli olur sanki

Resimlerine baktim kusura bakma kirilmada ama evin kucuk deil sen daginiksin .... o posetlerde ne varsa bakliyat hepsini ayir bak bakalim kacar kilo neyden var hepsinin kilosuna gore kacanozlara koy arkadas resim paylasmis uzun agzi kapaklilar oluyor melamin gibi cam deil onlara koy bide mesela buzdolabindaki o meyve sulari yan konmaz yer kaplar neyi nasil nereye koyarsam daha az yer kaplar diye dusun sen daginiksin once bununla yuzles ac interneti bak insanlar nasil duzenliyor daha fazla yazamicam bende duzn takintisi var galiba kasiniyorum

X