- 20 Ocak 2016
- 2.153
- 2.861
- Konu Sahibi peaceful16
program adi nedir acaba? bakmak istedim :)
evimi cok ihmal ettim galiba....
Bu program
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
program adi nedir acaba? bakmak istedim :)
evimi cok ihmal ettim galiba....
erzak odasinda 2 tane dolabim var buyuk ama suanda cok duzensiz , indirip bastan dizmem lazim.
esim bol almayi seviyor, beyaz peynir istemistim turk marketinde belli bir tutar uzerinde eve getiriyorlar diye birsuru soda bir kac tane peynir cerez almis. kalabalik ailelerden geliyoruz aliskanliklarimiz var ama biz iki kisiyiz unutuyoruz bazen
ikeada gordum o posetleri alacagim. burada erik ,kayisi, uzum , cilek gibi cogu meyve plastik kutularda satiliyor bende dolaba koyuyorum oyle o sekilde sorun olur mu peki?
domates , maydanoz , biber vs herseyi posetleyip koyacagim. cunku sulaniyor bi garip oluyor ozellikle salatalik. cok su veriyor ve hersey acikta oldugu icin birbirine bulasiyor.. buzdolabi posetlerine koysam nasil olur? baya normal buzdolabi posetleri ?
una cok sasirdim. burasi cok nemli biryer, soyleki ortalama %85 nem var burada ve yaz oldugu icin iyice costu sanirim.
unu bu sefer agzini buzup mandalla kapamistim, nasil oldu saskinim. daha yeni aldim 2 hafta olmustur.
ikeada gordum o posetleri alacagim. burada erik ,kayisi, uzum , cilek gibi cogu meyve plastik kutularda satiliyor bende dolaba koyuyorum oyle o sekilde sorun olur mu peki?
domates , maydanoz , biber vs herseyi posetleyip koyacagim. cunku sulaniyor bi garip oluyor ozellikle salatalik. cok su veriyor ve hersey acikta oldugu icin birbirine bulasiyor.. buzdolabi posetlerine koysam nasil olur? baya normal buzdolabi posetleri ?
una cok sasirdim. burasi cok nemli biryer, soyleki ortalama %85 nem var burada ve yaz oldugu icin iyice costu sanirim.
unu bu sefer agzini buzup mandalla kapamistim, nasil oldu saskinim. daha yeni aldim 2 hafta olmustur.
Canım su veren özellikle yeşillik ve salatalık, çilek benzeri şeyler için şu tarz eklediğim süzgeçli kilitli saklama kapları tavsiye ederim. Benim en memnun olduğum şeylerden biri salata malzemelerimi hep bunda saklıyorum. Bozulma yaşamadım şimdiye kadar. Kendi kutusuyla koyuyarsan bile streçle. Dolabın kokusu sinmesin.
Nemden ötürü gıdaların erken bozuluyor. Normalde pirinç de nemli bir üründür ama yağlama işleminden geçtiği için kurtlanmaz ama sinek yapabilir. O yüzden camda ağzı sıkı biçimde saklamak yerine bez tahıl torbalarinda saklayabilirsin. Unu da aynı şekilde. Bez nemini çekecektir.
Normal buzdolabı poşeti de olur. Yırtarak açmaya çalışmadığın sürece. O yüzden kilitli olanlar daha makul.
Yemeğe koyacağım maydanozlari da doğrayıp buzlukta sakla. Ya da minik bir kavanozda taze muhafaza et. Bozulmuyor.
Eki Görüntüle 1854927 Eki Görüntüle 1854928
bu saklama kabi supermis, burada bulabilirim umarim. Ikea'dan aliyorum herseyi burda. buzdolabi poseti fikrinden vazgectim, yirtarak acarim kesin. O kilitli olanlar cok guzel benim icin. herseyimi koyarim. yarin ikea yolu gorundu bana :)
beyaz peynir yarim kiloluk aliyor esim, direk cikarip yikayip tabaga koyuyorum, ve dolaba kaldirirken strecle sariyorum. 1 hafta icinde yanlarinda sararmalar
basliyor. normal midir bu ? yoksa benim yontemim mi yanlis? kusura bakmayin cok sordum, ama bilgilisiniz bende ogrenmek istiyorum
Aaa senin ne suçun var ayol kız 60 m2 eve sığıdına şükür etsin benim salonum 50 m2 evi düşünemiyorum tövbe yarabbimMerhabalar,
1 senedir evliyim, yurtdisinda yasiyorum evim 60 m2 2 oda bir salon. bir oda yatak odamiz digerinde ise esim ve benim gardroplarim var ve burayi yikadigim camasirlari asmak icin kullaniyorum.
kucuk bir depo odamiz var burayi tum kuru gida, temizlik malzemeleri icin kullaniyorum.
evim cok daginik, 60 m2 evimin daginik olmasindan utaniyorum. Esimde rahatsiz olmaya basladi, eve hic ozenmiyorsun duzen yok diyor.
cok fazla kiyafetim , ayakkabim , cantam var. dolabimdan tasiyor. oyleki tum cekmecelerim karman corman. 1-2 kere duzenledim fakat 1 ay icinde yine eksi haline dondu, dolaplarimda cekmecelerimde duzeni nasil koruyabilirim?
depo ayni sekilde karman corman herseyi ustuste koydum sigdirabilmek icin o kadar erzagi. ama bu sekilde neyim var neyim eksik bilmiyorum. evde 2 paket barbunya varken yenisini aldigimi bilirim bitmis diye, meger altta kalmis o karisiklikta gormemisim.
Buzdolabimdan her hafta bozulan limon, yarim sogan, domates, meyve , hic yenmeden tarihi gecmis yogurtlar atiyorum. utaniyorum bunlari yazarken. ama yardiminiza ihtiyacim var. israf etmek istemiyorum ne kiyafetleri ne aldigim gidalari.. buzdolabi duzeni nasil olmali, yani mutlaka yicez diye aldigim seyleri kullanmadan cope atiyorum..... nasil onune gecerim?
salonda cekmecelerimiz var , icinde evraklarimiz, ilaclar, defter kalem vs duruyor. karman corman. orayi esim 2 ay once bastan dizmisti. yine hersey birbirine girmis hic biseyi bulamiyoruz.
kisacasi, evimi nasil duzene sokarim, puf noktalari nedir bu isin? birde 2 ay once duzene giristigimde 1 haftami almisti, evin heryerini duzenlemek. sonra 1 ayda eski haline dondu...
surekli ayni kiyafetleri giriyorum yani o karisiklikta bulabildiklerimi. ama gorseniz binlerce kiyafetim var. aldigim esyalara, yiyeceklere, herseye kiymet vermek istiyorum. esim gamsiz yasiyorsun esyanin, evinin kiymeti yok ben senden daha cok bakiyorum duzenliyorum dedi kendimi savunamadim boyle olmak istemiyorum
yardim lutfenn
ayy tam istediğim hayat hayran kaldım
Yukarıda yazdıklarıma ek olarak, kahvaltılık ürünlerini de cam ve kapaklı saklama kaplarına koy. Yani kriter şu: buzdolabını açtığında plastiklerin içinde, kendi ambalajında ürün kalmasın.
Plastik düşmanıyım ben :)
Ve o yoğurdu acilen poşetten çıkar, kabın altını sil ve dolaba öyle kaldır.
Tüm ürünler sınıfına göre yanyana dursun. Bir peynir altta bir peynir üstte, bir limon kapakta, bir limon sebzelikte durmasın yani
sizin dolaplar bana dert oldu ya. benim öyle dolabım olsa gözüme uyku girmez. evim küçük diye diye düşünmeyin iş size kalmış her şeyi fazla fazla almaktan vazgeçeceksiniz tamam yokluktan bulamıyorsunuz ama sonra kullanmadığınız için hop çöpe. biraz düzenli yerleştirince inanın az yer kaplayacak yiyecekler.kilerdeki dolaba baksanız belki bozulan daha neler var.neden unu Türkiye'den getiriyorsunuz mesela eşyalarınız çok 2 kişisiniz sadece az ama öz alın yarın sabah da temizliğe başlayınaynen esim sagolsun soda almis gordugunuz gibi 3 kasa. Turkiyeden gelirken 3er 5er aliyoruz bulgur, salca vs.
biri gelse yasar hic bisey almadan 1 ay gecirir bu evde.
herseyimi gozden gecirecegim. esim bugun seyahate gitti Cuma gunune kadar yok. bende evle ilgileneyim diyorum o gelene kadar duzenleyeyim herseyi.
kendi kiyafetlerim icinde aynisini yapcam, cok sagol.
Cok tesekkurler oneriler icin yarin ilk is olarak depoyu duzenlemekle baslicam. Depoda ihtiyac bisi varsa ikeadan alip devam ederim. Su boceklenen erzaktan kurtulayim , fazla olan herseyide aticam vericem. Yogurdu posetten cikarcam tamam
Sonra buzdolabi, benim dolabim , banyo vs devam ederim. Gardrop duzeniniz nasil? Yani neye gore ayiriyorsunuz kiyafetleri? Benim iki kapakli dolabim, yariya kadar askilik yarisi cekmecelik. Askida hep giydiklerim var. 3 cekmecem var ilkinde gecelik pijama ve gunluk evde giydiklerim. Ikinci ve ucuncu bluz,elbise,pantolon karisik. Bide en ustte buyuk rafi var ordada yok yok. Herseyi tikistirmistim. Duzenlemek istiyorum bi kriter var mi ayirabilecegim?
cekmece dolap ici duzenleyiciler var ikea koctas gibi yerlerde dolap ve cekmecelerinize onlardan koyarsaniz daha duzenli bi goruntu olur hemde dagilmazzzMerhabalar,
1 senedir evliyim, yurtdisinda yasiyorum evim 60 m2 2 oda bir salon. bir oda yatak odamiz digerinde ise esim ve benim gardroplarim var ve burayi yikadigim camasirlari asmak icin kullaniyorum.
kucuk bir depo odamiz var burayi tum kuru gida, temizlik malzemeleri icin kullaniyorum.
evim cok daginik, 60 m2 evimin daginik olmasindan utaniyorum. Esimde rahatsiz olmaya basladi, eve hic ozenmiyorsun duzen yok diyor.
cok fazla kiyafetim , ayakkabim , cantam var. dolabimdan tasiyor. oyleki tum cekmecelerim karman corman. 1-2 kere duzenledim fakat 1 ay icinde yine eksi haline dondu, dolaplarimda cekmecelerimde duzeni nasil koruyabilirim?
depo ayni sekilde karman corman herseyi ustuste koydum sigdirabilmek icin o kadar erzagi. ama bu sekilde neyim var neyim eksik bilmiyorum. evde 2 paket barbunya varken yenisini aldigimi bilirim bitmis diye, meger altta kalmis o karisiklikta gormemisim.
Buzdolabimdan her hafta bozulan limon, yarim sogan, domates, meyve , hic yenmeden tarihi gecmis yogurtlar atiyorum. utaniyorum bunlari yazarken. ama yardiminiza ihtiyacim var. israf etmek istemiyorum ne kiyafetleri ne aldigim gidalari.. buzdolabi duzeni nasil olmali, yani mutlaka yicez diye aldigim seyleri kullanmadan cope atiyorum..... nasil onune gecerim?
salonda cekmecelerimiz var , icinde evraklarimiz, ilaclar, defter kalem vs duruyor. karman corman. orayi esim 2 ay once bastan dizmisti. yine hersey birbirine girmis hic biseyi bulamiyoruz.
kisacasi, evimi nasil duzene sokarim, puf noktalari nedir bu isin? birde 2 ay once duzene giristigimde 1 haftami almisti, evin heryerini duzenlemek. sonra 1 ayda eski haline dondu...
surekli ayni kiyafetleri giriyorum yani o karisiklikta bulabildiklerimi. ama gorseniz binlerce kiyafetim var. aldigim esyalara, yiyeceklere, herseye kiymet vermek istiyorum. esim gamsiz yasiyorsun esyanin, evinin kiymeti yok ben senden daha cok bakiyorum duzenliyorum dedi kendimi savunamadim boyle olmak istemiyorum
yardim lutfenn