- 16 Eylül 2009
- 14.383
- 24.221
-
- Konu Sahibi peaceful16
gardrop resimlerim..
birakip gidesim var dolabi komple camdan atmak istiyorum.. herseyi tikistirarak. yerim yoktu hepsini koydum dolaba. hic bisey bulamiyorum icinde, hep ayni kiyafetleri giyiyorum. taki kutum o orta kisimdaki seffaf ikea kutu, icinde hicbisey bulamiyorum.
Ben bir model ismi vermistim ici renkli disi beyaz kapaksiz ikeada onlar cok guzel buzdolabi icin.Soganlar o kutuda agzi acik olur ama altina 5 6 kat havlu kagit serersen daha uzun omurlu olur.aynen bakkal gibi :) bazi seyler evet surekli tasimak istemiyoruz ama biraz abartmisiz.
kaselerden alacagim ilk is, yarin buzdolabini duzenlerim . benim salataliklar, maydanoz ve domatesler cok cabuk bozuluyor engellemis olurum.
yok cok cabuk tuketmiyoruz haftada 1-2 sogan kullaniyorumdur. yemeklere yarim sogan kullaniyorum ben esim cok sevmiyor bide 2 kisiyiz yetiyor. tamamdir kapagi acsam direk posetten cikarip biraksam oyle depoda olur mu?
bu arada gardrop resimlerimi ekliyorum.. bunun altindan nasil kalkacagim
Erzak odana raf alman şart. Ve kavanozlar ile yada şeffaf poşet ile dizmelisin erzakları. Gardolap için bende katlama olayında kötüyüm çareyi herşeyi askı ile asmakta buldum. Buz dolabı için. Ihtiyacından fazlasını alma. Şeffaf saklama kabları kullan. Meyve kısmı kavanoz kısmı sebze kısmı dünden yemek kısmı diye bir kere düzenle ve hep o tasnifi kullan.Merhabalar,
1 senedir evliyim, yurtdisinda yasiyorum evim 60 m2 2 oda bir salon. bir oda yatak odamiz digerinde ise esim ve benim gardroplarim var ve burayi yikadigim camasirlari asmak icin kullaniyorum.
kucuk bir depo odamiz var burayi tum kuru gida, temizlik malzemeleri icin kullaniyorum.
evim cok daginik, 60 m2 evimin daginik olmasindan utaniyorum. Esimde rahatsiz olmaya basladi, eve hic ozenmiyorsun duzen yok diyor.
cok fazla kiyafetim , ayakkabim , cantam var. dolabimdan tasiyor. oyleki tum cekmecelerim karman corman. 1-2 kere duzenledim fakat 1 ay icinde yine eksi haline dondu, dolaplarimda cekmecelerimde duzeni nasil koruyabilirim?
depo ayni sekilde karman corman herseyi ustuste koydum sigdirabilmek icin o kadar erzagi. ama bu sekilde neyim var neyim eksik bilmiyorum. evde 2 paket barbunya varken yenisini aldigimi bilirim bitmis diye, meger altta kalmis o karisiklikta gormemisim.
Buzdolabimdan her hafta bozulan limon, yarim sogan, domates, meyve , hic yenmeden tarihi gecmis yogurtlar atiyorum. utaniyorum bunlari yazarken. ama yardiminiza ihtiyacim var. israf etmek istemiyorum ne kiyafetleri ne aldigim gidalari.. buzdolabi duzeni nasil olmali, yani mutlaka yicez diye aldigim seyleri kullanmadan cope atiyorum..... nasil onune gecerim?
salonda cekmecelerimiz var , icinde evraklarimiz, ilaclar, defter kalem vs duruyor. karman corman. orayi esim 2 ay once bastan dizmisti. yine hersey birbirine girmis hic biseyi bulamiyoruz.
kisacasi, evimi nasil duzene sokarim, puf noktalari nedir bu isin? birde 2 ay once duzene giristigimde 1 haftami almisti, evin heryerini duzenlemek. sonra 1 ayda eski haline dondu...
surekli ayni kiyafetleri giriyorum yani o karisiklikta bulabildiklerimi. ama gorseniz binlerce kiyafetim var. aldigim esyalara, yiyeceklere, herseye kiymet vermek istiyorum. esim gamsiz yasiyorsun esyanin, evinin kiymeti yok ben senden daha cok bakiyorum duzenliyorum dedi kendimi savunamadimboyle olmak istemiyorum
yardim lutfenn
Kilitli poşetler her markette var alabilirsin. Buzdolabı poşetlerine de koyabilirsin tabiki..açık biraktigin meyve sebze buruşur. Un çabuk bozulur evet. Mümkünse az alıp buzdolabında saklayın. O kadar nemli biyerde çok çabuk bozulur kuru gıdalar, kuruyemişler vs. Küçük kelebekler şeklinde eve yayılır. Haftada bir gibi gözden geçirin devamli.. Sorduğunuz programın adı da temizlik hastaları. Bende sürekli izliyorum. Rahatlatıyor :) ama o evler bildiğin rezalet. Aşırı titiz başka biri gelip,birkaç günde o evi adam etmeye çalışıyor..izle şevke getirir,tavsiye ederim :)ikeada gordum o posetleri alacagim. burada erik ,kayisi, uzum , cilek gibi cogu meyve plastik kutularda satiliyor bende dolaba koyuyorum oyle o sekilde sorun olur mu peki?
domates , maydanoz , biber vs herseyi posetleyip koyacagim. cunku sulaniyor bi garip oluyor ozellikle salatalik. cok su veriyor ve hersey acikta oldugu icin birbirine bulasiyor.. buzdolabi posetlerine koysam nasil olur? baya normal buzdolabi posetleri ?
una cok sasirdim. burasi cok nemli biryer, soyleki ortalama %85 nem var burada ve yaz oldugu icin iyice costu sanirim.
unu bu sefer agzini buzup mandalla kapamistim, nasil oldu saskinim. daha yeni aldim 2 hafta olmustur.
Ya kusura bakma hevrsini kirmak istemiyorum ama Valla su kilerde degisen bisey goremedim ben sadece yerlerdeki sodalar kilerde yer bulmus o agzi kapali seyin yeri degismis ve uzun dolap ordada sadece ust raf degismis irmigi oldugu kat zaten allah kurtarsin yanlis anlama bu konuya girmek istemiyorum icim bir tuhaf oluyor ama ne yaptigini gormek icin baktim bence bir kez daha elden gecebilir o kiler ve dolap yetersiz kesinlikle ..... giysi dolabina yorum yapamicam cekmeceler cingen pazari olmus çaput gibi atmisin ne varsa katlama diye bisey var bacisi ya ... valla ben geliom oraya dayanamayacam olmuyor cunkuuuu....
Ben bir model ismi vermistim ici renkli disi beyaz kapaksiz ikeada onlar cok guzel buzdolabi icin.Soganlar o kutuda agzi acik olur ama altina 5 6 kat havlu kagit serersen daha uzun omurlu olur.
Maydanozu taze tuketmiyorsaniz yikayip ayiklayarak buzluga atabilirsin.Soganlarida yemeklik dograyip tek yemeklik buzdolabi posetleriyle buzluga gene direk yagi koyup tencereye koydunmu kavruluyor.
Dolaplari acikcasi daha daginik bekliyodum iyimis
Cekmeceleri komple bosaltin tek tek katlayip dik olarak koyun cekmece bolmeleri var plastik onlardanda kullanabilirsin baya cop cikar sanki o cekmecelerden dusunmeden atin.Askilar daha duzenli tabi elden gecmeli kategorilere gore bolunmeli.
Bavullarin etiketlerini kopartmamissiniz cop onlar atin herseyin posetini kabini kutusunu cop olarak gorun daha az ivir zivir olur etrafta.
Sallari rulo yapabilirsiniz gordukleri sal mi yukardakiler.Kutularda ne var.
Yok kokmaz kolaylik olur diye dedim.soganla patates kokacaksa baska yere koyarim. ikeaya yarin ugrayip alisverisi yapacagim. eve gelip duzenlerim sonrada.
Dolap iyi diyorsunuz yani :)) cekmeceler kotu baya katlama yok hersey karisik.
duzenlemek icin 3-4 saat lazim esim de yok aslinda yapmak istiyorum ama isten ve oructan halim kalmiyor aksama...
buzdolabini duzenlemekle baslicam yarin.
kutularin biri beyaz olanin icinde ojeler, maskeler boyle kozmetik urunleri var bi kac buyuk makyaj seti var.
seffaf olan kutuda takilarim var.
Lutfen koydugum depo ve buzdolabi resimlerine bak, nasil cidden?
Cam kavanozda saklamak en sağlıklısıdır. Kavanozların üzerine dolum ve son kullanma tarihini etiketle yapıştırabilirsin. Bakliyat, baharat, un vb. de böceklenebilir, bunu engellemek için ürünün içine 1 adet defne yaprağı atman koruyucu olur..simdi kek yapmak icin depodan seker vs alacaktim bir baktim Turkiye'den getirdigimiz pestil vardi, poset ici hep boceklenmis
Attim onu. dolabin rafinda da vardi sildim.
genelde sekerlilerde mi olur bocek?
pirinc, bakliyatta hic olmadi daha cok sukur. kutuda tutuyorum hepsini ayri ayri. iyimidir bu sekilde?
aha ay durumdayım iki gündür atma ve toplama halideyim ve ayaklarım şu anda tuzlu su içinde ama değdi haaa buzluğumdaki yemeklere kadar çorap çekmeceme kadar missssssss bir de atmışın gereksizleri bir dağıtmışım allah..Fotograf yukleyin bakalim neler yapilabilir :)
Bende dun giristim eve hepsini bir gune sigdirdigim icin su an kipirdayamiyorum