Evimin duzensizligi.. fikirlerinize ihtiyacim var

Evet tek peynir için kapaklı al cnm. Meyvelere gerekmez.

Tabi ki hava almazsa mahvolur o tür şeyler. Patatesle soğan aynı yerde de olabilir ama bana sanki koku geçecek gibi geliyor. Şu da olabilir. Normal bildiğimiz hasır sepet bulabilirsen ona da doldurabilirsin, ağzı açık şekilde. Annem öyle yapıyor. Heheh mersi cnm :)

Vay be, bizim buradaki algımız Çin herşeyin sonsuzca bulunduğu bir yer. Ama Aliexpress gerçekten pazar yeri gibi, süper bir site :)

Elinize saglik baya toparlanmis gene kutular alindimi daha duzene girer.O yaglar o sodalar zaten bakkal gibi bende severim stok yapmayi ama maksimum bir ayliktir.

Ben buzdolabindaki sebzelige portakal elma kabak gibi ezilmesi zor olan seyler icin kullaniyorum o kadar buyuk yapiyolarki domates seftali gibi yumusak meyveler eziliyor sulari digerlerini etkiliyor.O yuzden ezilen meyveler ve domates gibi seyler kaselerde duruyor.

Patates sogani posetinden cikartin cabuk bozulur oyle.Hizli tuketiyosaniz o kap olur ama delikli hava alan birsey daha uygun patates sogan hava almali sicak havada nem yaptimi sogan cabuk curur ve patates yesillenir patates yesillendimi sagliga zararli hale geliyormus.

tamamdir, patatesle sogan icin o kutunun agzini acik biraksam o sekilde kalsa olurmu peki :) ? bende depo kokacak diye acmadim aslinda

Cinde hersey var dogru, ama uretimi :)) burda tek tek birsey almak zor ihrac fazlalarini hep toptan satmak istiyorlar yine, tek tek alinca cok pahaliya satiyorlar islerine gelmiyor hakli olarak, aliexpresse yada magazalara falan satmak istiyolar. bide ben Cindeyim derken, Hong Kongtayim, Cin'e bagli. Bende Turkiyeye gelince hep alisveris yapiyorum ya o esse, pazarlar, 1 milyoncular falan cok guzel ve asiri ucuz. iste onlar cinden ama burada tek tek satmiyorlar cidden Cin'e gitmek lazim onun icin ordada ingilizce konusmuyolar

bakin gardrop resimlerimi paylasiyorum suanki hali..

Eklentiler

• IMG_6011.JPG
    54,4 KB · Görüntüleme: 322
  • IMG_6012.JPG
    68,1 KB · Görüntüleme: 312
  • IMG_6013.JPG
    55,5 KB · Görüntüleme: 329

aynen bakkal gibi :) bazi seyler evet surekli tasimak istemiyoruz ama biraz abartmisiz.

kaselerden alacagim ilk is, yarin buzdolabini duzenlerim . benim salataliklar, maydanoz ve domatesler cok cabuk bozuluyor engellemis olurum.

yok cok cabuk tuketmiyoruz haftada 1-2 sogan kullaniyorumdur. yemeklere yarim sogan kullaniyorum ben esim cok sevmiyor bide 2 kisiyiz yetiyor. tamamdir kapagi acsam direk posetten cikarip biraksam oyle depoda olur mu?

bu arada gardrop resimlerimi ekliyorum.. bunun altindan nasil kalkacagim

Eklentiler

• IMG_6011.JPG
    54,4 KB · Görüntüleme: 281

Eklentiler

• IMG_6012.JPG
    68,1 KB · Görüntüleme: 287
  • IMG_6013.JPG
    55,5 KB · Görüntüleme: 270
  • IMG_6011.JPG
    54,4 KB · Görüntüleme: 274
  • IMG_6012.JPG
    68,1 KB · Görüntüleme: 273
  • IMG_6013.JPG
    55,5 KB · Görüntüleme: 279

gardrop resimlerim..

Eklentiler

• IMG_6011.JPG
    54,4 KB · Görüntüleme: 279
  • IMG_6012.JPG
    68,1 KB · Görüntüleme: 264
  • IMG_6013.JPG
    55,5 KB · Görüntüleme: 264
ooyyy o dolaplar ne öyle.
yere büyük bir çarşaf yay. önce çekmeceleri dök ve ayır. çok askı var aynı türleri aynı askıya asabilirsin. mesele 2 gömlek gibi.
benim de düzen takıntım var, nasıl dağıldın bu kadar peaceful16

bavullar boşsa kışlıklarını koyabilirsin. bavulları dolaptan çıkarsan yer açılır.

birakip gidesim var dolabi komple camdan atmak istiyorum.. herseyi tikistirarak. yerim yoktu hepsini koydum dolaba. hic bisey bulamiyorum icinde, hep ayni kiyafetleri giyiyorum. taki kutum o orta kisimdaki seffaf ikea kutu, icinde hicbisey bulamiyorum.

bavullar boşsa kışlıklarını koyabilirsin. bavulları dolaptan çıkarsan yer açılır.

cogu dolu, vakumlu yorgan yastik, montlarim cizmelerim falan var.. bu bavullarin bir kismi. cikaramam koyacak yerim yok
digerleri esimin dolabinin ustunde, ve iki balkonumuzda. cok bavulumuz var temelli evlenip geldik diye birsuru bavulla gelmistik..

O şekilde de olur cnm metal rafın en üstüne koyabilirsin o kabı veya mutfakta alt dolaplardan birine de alabilirsin. Benim orda duruyor.

Hadi ya, anladım. Demek perakendecilik yok, toptan da alınmaz. Haklısın. Buradaki 1 milyoncular benim de favorim valla, hergün gidiyorum nerdeyse :)

Gardropta da küçük çaplı bir kaos var gördüğüm kadarıyla :) Bu kalabalıkta insan hiçbirşey bulamaz gerçekten...

Kıyafetler burada da hep gelişi güzel atılmış. Öncelikle katlama huyu edinmen lazım. Tüm parçalar düzgünce katlanmalı.

O kutuların durduğu yerde benim evde ve dışarıda giydiğim kıyafetlerim duruyor mesela... O kutular sana çok zorluk çıkartıyordur bence. Belki içindekileri bile unutuyorsundur.

Ben olsam kutuları iptal edip, içindekileri çekmecelerden birine taşırdım. Çekmecelerden birini de kutuların durduğu yere...

Kışlık kıyafetlerin arasında bir bikini mi var ne? :) Bikini ve mayoları bir poşette muhafaza ediyorum ben. Tatile giderken hop o poşedi olduğu gibi valize atıyorum, pratik oluyor.

İşe yazlık-kışlık ayrımı yaparak başla ve herşeyi sınıf sınıf katlayarak üstüste diz. Bu arada da fazlalıkları da büyükçe bir poşede doldur.

tamam patates ve sogani kurtariyorum :)

gardropta buyuk bir kaos var baslamaya cok useniyorum neresinden baslayim. cekmeceler gorundugu kadar kucuk degil acilinca baya buyuk. cok kiyafet ve esya var , 2 ay once duzenledim. ve 2 haftada tekrar eski haline geldi. cunku acelem oluyo biseyi cekip aliyorum boyle boyle bozuluyo. kutulardan biri taki kutusu soldaki seffaf olan onun icinde hic bisey bulamiyorum ugrasmiyorumda artik aylardir bakmadim. beyaz olan buyuk kutuda ojeler, maskeler falan var.
kullanmadiklarimi ayircam..
kisliklari yapayim peki nereye kaldiracagim ? en uste mi koyayim duzgunce? burda havuza gitmistik, bikiniyide kuruyunca oyle koydum bi tane bikini posetim var. les gibi kokuyo neden bende bunu ayirmistim guzelce yikadim kuruttum falan. digerlerini napabilirim hepsini makineye atip yikasam mi?

2 ay once duzenledigimde herseyi yere indirdim ve pisman oldum bi anda yaptigima. kisim kisim yapsam o da olmuyo. ayni depo gibi.. indirmem lazim

Herşeyi azalt canım ya tıkış tıkış dolap bukadarmi eğer bukadarsa en uste kisliklari koy kullanmadığı herşeyi at basa cikamassin ki bu sekil utuleyip yerleştirmeye çalış tişörtleri üstüste pantolnlar üst uste valizleri çıkar dolabın en ustune oluyorsa oraya koy benim dolap böyle yine yazarim bakayım dolabında iyyice

Yok tek seferde yapman lazım, yoksa sürekli indirmen gerekir önceden düzenlediklerini.

İlk çekmeceleri tek tek indir. Yere bir örtü ser. Mesela bir çekmeceyi boşalttın diyelim. İçinden alt pijamalar, bluzlar ve şortlar çıktı. Hemen 3 sınıf oluştu elinde. Küme yap bunları. Katlayarak örtüye koy. 2. çekmeceye gel. Ordan da değişik kümeler çıkacaktır. He diyelim 2. çekmeceden de şort çıktı, hemen şort kümesine koy. Böyle böyle tek tek çekmeceleri tamamla. Sonra da çekmecelerini güzelce sil, kurula. Sınıf sınıf yerleştir çekmecelerine.

Sonra en üste geç. Kışlıkları oraya al, mesela kazaklar, eşofmanlar, altlar gibi sınıflara ayırarak güzelce diz. Yazlıklardan bir parça bile karışmasın oraya.

Askıları da sınıfla. Gömlekler hep ard arda dursun mesela. Tabi yine yazlık, kışlık olarak.

Bikinileri de diyelim 1 hafta tatile gittin. Hergün plajdan dönünce muslukta hemen sabunla yıka ve güneşte kurut. Eve dönünce de at makineye yıkansın, normal renklilerle. Ve asla dönüşte valizde tıkılı kalmasın, valizi hemen aç tatil dönüşü. Günübirlik gidince de akşam yine elde sabunla yıka muslukta. Güneşte kurut, sonra normal renklilerle makinede yıka. Yoksa hem kokar, hem de lastikleri çürür Kokanları yıka makinede, o poşedi de değiştir.

kıyafetlerini ayıkladıktan sonra kalanların hepsini kısa programda yıka. kirlisi temizi karışmıştır. hepsini mis gibi yıka yerleştir.
bir kıyafeti bir sezon giymediysem, zaten ertesi sene giymicem demektir ve hiç tutmam ya veririm ya da toz bezi yaparım. satın alırken de verdiklerim bundan iyiydi diye düşünürüm. şimdi o kadar az eşyam ve giysim var ki, çok beğendiğimi ve iyisini alıyorum. neyim var neyim yok ezbere biliyorum, hiçbişey arada kaynamıyor.

gunaydin, simdi baslayacagim. unu turkiyeden getirmedim tabi burdan aldim.. baya bisey atacagimi dusunuyorum bugun illaki tarihi gecmis, acik ve bozulmus biseyler vardir

bende daginim ama onemli evraklari evde sadece iki yere koyarim garanti belgeleri bazi esyalarin belgeleri tahta kasada tiploms gibi seyler bir cantamiz var onda durur bazi arkadaslar cok kiyafet sorun demisler bencede dogru

gunaydin, simdi baslayacagim. unu turkiyeden getirmedim tabi burdan aldim.. baya bisey atacagimi dusunuyorum bugun illaki tarihi gecmis, acik ve bozulmus biseyler vardir
bugün ikeaya gittim aklıma siz geldiniz. evim için vakumlu poşet çorap şal için giysi saklama kabı buzdolabı için saklama kapları aldım ıvır zıvırı onlara koyacağım dağınıklık ortadan kalkacak hem de daha güzel gözükecek. yeni kıyafet almamaya karar verdim çok az giydiğim kıyafetim var onlar eskimeden yeni almayacağım nerdeyse hiç giymediğim kıyafetleri verdim çok üzüldüm zamanında beğenerek aldım ama çok az giydim.

zaten ahtim var bir gebe kalayip evdeku cogu esyalari atacam zaten bugun bir kac seyi attim takilarim var suan cok onlarin cogunu atacam bide allahtan kiyafet almayi cok seven insan degilim ASLINDA AZ ESYA HUZUR DEMEK bence

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…