Evimin duzensizligi.. fikirlerinize ihtiyacim var

PRATİK ÇÖZÜM VİDEOLARI

12573127_930437030374572_2420230577286444858_n.jpg

12565480_930437027041239_8875699369676686393_n.jpg

1148772_924321847652757_7391023093605065443_n.jpg

12592317_930437050374570_1623822937906265973_n.jpg

Bir de şu konuya göz atabilirsin.

http://www.kadinlarkulubu.com/forum...hali-okumadan-gecmeyin-lutfen.610019/page-101

cok tesekkur ederimmm insanin cani evini duzenlemek istiyor bunlari gorunce :KK16:

ay çok yazılmış ama yazmadan edemeyeceğim şimdi canım : 1) temizliği en sona bırak temizlik ilk yapılmaz
2) çöpleri çıkart, son kul tar. geçmiş yiyeceklerini at, buzdolabını boşalt raflarını duşa koy ve yıka
3) önce giymediğin manto çizme topuklu ayaklabı, ceket, çantaları dağıt bunlar hacmi büyük olanlar kocanın dolabını elden geçir, fazla yatak örtüsü ve nevresimlerini vakumlu bir torbaya koyup vukumlarını al ..., aynı vakumu yorganlara da yap...
4) o dergiler okurum diye ayırdığın gazete küpürleri hatta gazetelşr çalışırım diye aldığın kitaplar bu vakte kadar bakmamışssın bu vakitten sonra mı bakacan şutla kapı önüne
5) kuturlar sepetler al kozmetik malzemelerini dizme spetlere koy onlar dizilir mi bea , takıymış tokaymış,, spetlere yavrum,
elektirikli aletler için özel sepetler yap, sürekli kullandığın kablolar şarj aletleri için fişin yaşına ayrı bir sepet yap orada şarjınıfalan yap
6)sana gelen abuk subuk biblo bilmem ne hepsini noelde komşularına hediye edersin onları da kutular doldur...
fazla ev eşayan olmasın
7) bir tnae çok yüksek ve dar enli bir kitaplık al ıvır zıvır çoksa hatta ayraç olarak da kullanabilirsin belki ya da komidin al çorap ve kilodun çoksa
az tüket... gerekmedikçe kıyafet ve erzak alma...
8) ikealarda dolap içi raf düzenleyicileri, çekmece içi düzenleyiciler var onalrı al
9) ayakkabı kutularını kullanabilir ve mobilyelarının altına koyabilirsin
10) DVD mi kaldı artık yaaa sat hepsini varsa... internetten üye ol bir yere indir gitsin
11) broşör mröşürr bitti bunla rbebeğim internet var artık fazla zarflar gereksiz saçma kağıtlar çek fotosunu imha edip at çöpe
12)eşarpların varsa kullanıyon mu çok eşarp kullnmıyorsan birilerine hediye gidecek kutuya koy, kemer mesela gaza gelir alırsın 3 sene de takmazsın yola yavrum, fazla t shirtler piyjama olarak kullanırsın ayır, fazla plaj çantası napacan o kadar çantayı yap bir koli bazı şeyleri gönder türküyeye annende .v.s. dursun
13)orası burası kırık mutfak malzemerini saksı saksı altlığı t light mumluk olarak balkonuna kapının önüne koy havan olsun uğraşılır mı onlarla ya
14) aşırı çiçek böcek varsa evde onalrı da hayrına bir yerlere giderken götürürsün elinde temizleyip falan bir taşla iki kuş..
15) kullanmadığın herşeyi, dağıtacaksın başka çıkarı yok
16)türk işi öyle süpürgeymiş yok leğenmiş yok firçaymış, yok maşrapaymış , at onları varsa millet tefe koyamaya seni batda yaşıyorsan sevmezleri öyle şeyleri

17 öldürücü vuruş : okunmayan, okunmayacak, okunma ihtimali olmayan kitapların tümü Yallahhhhhh ..... hemen git bir türk mürk biryerlere ver gitsin

18) masanın üstüne kocaman bir yemek kasesi koy eline ge3çen ıvır zıvırı oraya at sonra t b,r ara toplarsın
şimdi temizliğin 1 saat sürmezse beni çağır ben gelip neyi yanlış yaptığına bakacam :KK59::KK59::KK59:

cok tesekkurler puf noktalari icin. evimde dvd, fazla kitap vs yok.
cok fazla kiyafet, canta ayakkabi, gida , erzak var :) ilk is kiyafetleri eleyerek baslicam, kalanlara gore gidip kutulardan alirim daha duzenli dursun.
o kutularda makyaj malzemelerim var ama kullanmadiklarim.. bide ojeler maskeler falan.
banyoda makyaj cantam var kucuk, onda hep kullandiklarim duruyor.
esimin dolabi cok temiz duzgun bana gore. onun herseyi asili, (ben asiyorum) kalanlarda tshirt pijama falan katli.

Yok kokmaz kolaylik olur diye dedim.
Aski kismi iyi en azindan :) Gene iyi yaptiniz orucluyken ben anca acip buraya birseyler yazabildim :) Aksam ayiklamasini yapip atilcaklari atin kiyafetlerde ertesi gune katlamaya gecebilirsiniz bence.Ust kisimdaki rafa ikeanin kumas kutulari var ustu acik onlar guzel olur o kucuk kutulari bir tane oyle kumas kutuya koyabilirsiniz.Baska kumas kutuyada pijama gibi katlanan seyler sigar.

tesekkur ederim, orucumu actim simdi saat 8. yorgunluk coktu. ben bayrami bekleyecegim dolap icin halim kalmiyo cok ac geliyorum. esim yokken yapmak istiyodum aslinda ama bakalim. buzdolabini yarin yapacagim ins :) ikeaya da yarin ugricam kac tane kutu almaliyim sizce? 2- 3 ?

cok tesekkurler puf noktalari icin. evimde dvd, fazla kitap vs yok.
cok fazla kiyafet, canta ayakkabi, gida , erzak var :) ilk is kiyafetleri eleyerek baslicam, kalanlara gore gidip kutulardan alirim daha duzenli dursun.
o kutularda makyaj malzemelerim var ama kullanmadiklarim.. bide ojeler maskeler falan.
banyoda makyaj cantam var kucuk, onda hep kullandiklarim duruyor.
esimin dolabi cok temiz duzgun bana gore. onun herseyi asili, (ben asiyorum) kalanlarda tshirt pijama falan katli.
her yaptıgın yeride sil öyle koy güzel kokar :KK66::KK66:

Selam :) öncelikle bu kadar dert etme. Halledersin.. Benim gelip duzenleyesim geldi, çok severim düzeni :) kıyafetleri daha önce aldıklarından başlayarak dağit mutlaka..nasılsa yine alacaksın ve giyilmeyecek. Depoya ise, uzun raflar yaptırıp kavanozladiğin erzaklari siralasan daha mantıklı bence.birbirinin arkasında kalınca gorunmuyor çünkü . market rafı misali..buzdolabına yumurta,meyve,sebze gibi ürünleri sepetlerle koyuyorum ben.kullanışlı oluyor. Patates soğanini plastik kaba koyma, hasır sepet olsun delikli.hava almazsa çimlenir ve bozulur. Pirinç, bulgur vs. Gibi tüm kuru gıdaların içine biraz tuz koy. Boceklenmeyi önler. Ve depoya bi bez poşette lavanta as. Buda haşereler için. Eczanelerde satılan böcek ilaçları da aylarca etkili. Sulandırılıp kullanılanlar. Kiyafetleri, T-shirt vs. Bilhassa havlulari rulo yapıp koyabilirsin.çorapları eşleyerek birbirine geçir.Sebzeyi meyveyi sütü yoğurdu en küçük boylarda almaya çalış.taze tüketilen gıdalar. Şimdilik aklıma gelenler bunlar..kolay gelsin :)

Selam, tesekkur ederim :)
bu evden tasinma ihtimalimiz var fazla bisey yaptirmak istemiyorum , netlessin eger kalirsak yaptiracagim depoyu. veya tasinirsakta yeni eve mutlaka raf yaptiracagim.
benim buzdolabimi gordunuz mu? kucuk baya Turkiyedekilere gore. fazla birsey almiyor. sepetler benimde cok hosuma gitti ama dusununce sanki sepet alsam , yemegim artsa tencereyle koyamicam gibi.. yani yer sorunu var.
sepet olmazsa kilitli posetler olurmu domates vs icin ? o alt kisimda sebzelik var ya orda dursa nasi olur?
patates ve sogan icin bir sepet alacagim onu da nereye koyarim kim bilir. yerim hic kalmadi...

irmik acikti dun cam kavanoza koymustum eve gelince gordum icinde minik bocek var. onu da doktum. cogu bakliyati unu vs doktum aslinda. burasi hep cok nemli suanda cokta sicak onun etkisi sanirim bakliyatlar costu..

dolabima ramazan bitince baslamayi dusunuyorum. burada bayram carsamba gunu, yani yarin da oruclu olacagim :)
halim olmuyor bu halde isten gelip is yapmaya.

Gardrobun acil elden gecmeli evet :)
Bak ilk olarak taktigim, su en ust raf varya? Ayni o raftan benimde var. Ben resimdeki gibi cozum buldum. Uzerlerinede karsidan gorunur bi sekilde etiket yapistirdim.
Sen bu kutulara ne koyabilirsin elbiseden yola cikarsak? Mesela ic camasirini/ atletlerini/ kulotlarini/ ufak geceliklerini/ fularlarini yada esarplarini/ kemerlerini vsvs. Hatta mesela benim yaptigim gibi konsept yap. Tum dus urunlerini " banyo" kelimesi altina biriktiririm, burda sampuanlarim,dus jellerim, yuz maskelerim, peelinglerim vardur. Yada bana arada sirada gomleklerin altina lazim olan sifir kol badiler, bulmasi daha kolay olur boylelikle kutulara " sifir" kelimesini gecersen.
Elbiselerin altinda bi kac kuck kutu goruyorum, taktik guzel ama hala kalabalik duruyor. O kucuk kutularida daha buyuk kutularin icine koy. Elbiselerinin cogu boyle kisaysa ve alt hep bos kaliyosa sorun gormuyorum ben seffaf olmayan( erzak dolabindakiler seffaf, bu hic yararli olmaz gardrobunda goz yorar) 3-4 tane kutu alip tamda o alt bolume elbiselerin altina yerlestirmekte. Magazada tam dogru buyutunu bul. Kutu icine kutu koymaktan cekinme. Benim o resimdeki kutularimin birinde daha ufak halde bide makyaj kutum var. Lazim oldukca yuklenip aliyorum, snra kapagini kapatip tekrar o buyuk kutuya koyuyorum.

selam, cok hos olmus kutulu :) peki zor oluyormu en ustten indirmek ? mesela her gun giydigim seylerden ziyade arada bir kullandiklarimi koymak daha mi mantikli olur?
ben maskelerimi, dus jellerim, kremlerimi vs koyabilirim birine. digerine badilerimi , duz tshirtlerimi koyabilirim belki.
kiyafet boylari kisa evet elbiselerimi de duz asmiyorum pantolon gibi katlayip asiyorum ondan sorun olmuyo. ama oranin arkasinda maden var resmen o elbiselerin arkadasinda bir suru canta, sabunlar, parfumler falan var asla gorunmeyen ve usenipte kullanmadigim.
seffaf kutudan bende hic memnun degilim. renkli alacagim. bide o kutu hic uygun degil taki icin, hersey kayboluyor icinde.

Selam, tesekkur ederim :)
bu evden tasinma ihtimalimiz var fazla bisey yaptirmak istemiyorum , netlessin eger kalirsak yaptiracagim depoyu. veya tasinirsakta yeni eve mutlaka raf yaptiracagim.
benim buzdolabimi gordunuz mu? kucuk baya Turkiyedekilere gore. fazla birsey almiyor. sepetler benimde cok hosuma gitti ama dusununce sanki sepet alsam , yemegim artsa tencereyle koyamicam gibi.. yani yer sorunu var.
sepet olmazsa kilitli posetler olurmu domates vs icin ? o alt kisimda sebzelik var ya orda dursa nasi olur?
patates ve sogan icin bir sepet alacagim onu da nereye koyarim kim bilir. yerim hic kalmadi...

irmik acikti dun cam kavanoza koymustum eve gelince gordum icinde minik bocek var. onu da doktum. cogu bakliyati unu vs doktum aslinda. burasi hep cok nemli suanda cokta sicak onun etkisi sanirim bakliyatlar costu..

dolabima ramazan bitince baslamayi dusunuyorum. burada bayram carsamba gunu, yani yarin da oruclu olacagim :)
halim olmuyor bu halde isten gelip is yapmaya.
fazla eşyalarını bu eve düzene koy taşınırken
sana kolaylık olur yapa bildigini yap:KK66::KK66::temizlik::temizlik::temizlik:

Yok tek seferde yapman lazım, yoksa sürekli indirmen gerekir önceden düzenlediklerini.

İlk çekmeceleri tek tek indir. Yere bir örtü ser. Mesela bir çekmeceyi boşalttın diyelim. İçinden alt pijamalar, bluzlar ve şortlar çıktı. Hemen 3 sınıf oluştu elinde. Küme yap bunları. Katlayarak örtüye koy. 2. çekmeceye gel. Ordan da değişik kümeler çıkacaktır. He diyelim 2. çekmeceden de şort çıktı, hemen şort kümesine koy. Böyle böyle tek tek çekmeceleri tamamla. Sonra da çekmecelerini güzelce sil, kurula. Sınıf sınıf yerleştir çekmecelerine.

Sonra en üste geç. Kışlıkları oraya al, mesela kazaklar, eşofmanlar, altlar gibi sınıflara ayırarak güzelce diz. Yazlıklardan bir parça bile karışmasın oraya.

Askıları da sınıfla. Gömlekler hep ard arda dursun mesela. Tabi yine yazlık, kışlık olarak.

Bikinileri de diyelim 1 hafta tatile gittin. Hergün plajdan dönünce muslukta hemen sabunla yıka ve güneşte kurut. Eve dönünce de at makineye yıkansın, normal renklilerle. Ve asla dönüşte valizde tıkılı kalmasın, valizi hemen aç tatil dönüşü. Günübirlik gidince de akşam yine elde sabunla yıka muslukta. Güneşte kurut, sonra normal renklilerle makinede yıka. Yoksa hem kokar, hem de lastikleri çürür :KK66: Kokanları yıka makinede, o poşedi de değiştir.

merhaba,
cekmece cekmece yapayim diyorsun. yarim kalirsa da ertesi gun devam ederim ? bir kere girisip bitirmek istiyorum bu isi sonrada o duzeni korumak tabii Hoppa
bikinilerimi yikayacagim dedigin gibi :) aslinda balayindan sonra oldu, hep yikamistim sabunla kurutmustum ama son gun giydigim nemli kaldi kokuttu hepsini bence.

askiya hangi kiyafetler asilir? ben hep giydiklerimi asiyorum. kot pantolon, gomlekler, bluzlar, etekler, elbise tshirt vs. siz kategoriye gore mi ayirirsiniz yoksa en cok giyme durumunuza gore mi?

bugün ikeaya gittim aklıma siz geldiniz. evim için vakumlu poşet çorap şal için giysi saklama kabı buzdolabı için saklama kapları aldım ıvır zıvırı onlara koyacağım dağınıklık ortadan kalkacak hem de daha güzel gözükecek. yeni kıyafet almamaya karar verdim çok az giydiğim kıyafetim var onlar eskimeden yeni almayacağım nerdeyse hiç giymediğim kıyafetleri verdim çok üzüldüm zamanında beğenerek aldım ama çok az giydim.

yaa :)) ben daha gidemedim isten dolayi. alacagim bir suru sey var, aklimda hepsi. bende kiyafet almayacagim heleki su dolabimi duzenleyene kadar, bi bitsin sonra neye ihtiyacim var o da ortaya cikacak, zaten yerim de yok.
bence de az giydiklerinizi eskitin biraz sonra verir yenilerini alirsiniz :) bende ayni sekilde mecburen giymedigim kiyafetleri verecegim...

kıyafetlerini ayıkladıktan sonra kalanların hepsini kısa programda yıka. kirlisi temizi karışmıştır. hepsini mis gibi yıka yerleştir.
bir kıyafeti bir sezon giymediysem, zaten ertesi sene giymicem demektir ve hiç tutmam ya veririm ya da toz bezi yaparım. satın alırken de verdiklerim bundan iyiydi diye düşünürüm. şimdi o kadar az eşyam ve giysim var ki, çok beğendiğimi ve iyisini alıyorum. neyim var neyim yok ezbere biliyorum, hiçbişey arada kaynamıyor.

en guzelii ozendigim bu benimde insallah verdikten sonra duzeni kurucam. cekmecelerimin icini paylastim suanki hali bu

neler yokkk buyrun
E tamam sadece dağınık, güzelce katlanıp kategorilere ayrılırsa yeterli olur bence...çekmece derinliği yeter mi bilmiyorum ama konmari metodu dik koyma daha düzenli oluyor. Diğer türlü altta kalan unutuluyor veya alttan bir şey alacakken hepsi bozuluyor.
Bir de kutu almanı şu an önermem, fazla veya eksik alabilirsin bu karışıklıkta. Önce ayırıp düzenle ve kafanda şekillendirondan sonra al bence.

merhaba,
cekmece cekmece yapayim diyorsun. yarim kalirsa da ertesi gun devam ederim ? bir kere girisip bitirmek istiyorum bu isi sonrada o duzeni korumak tabii Hoppa
bikinilerimi yikayacagim dedigin gibi :) aslinda balayindan sonra oldu, hep yikamistim sabunla kurutmustum ama son gun giydigim nemli kaldi kokuttu hepsini bence.

askiya hangi kiyafetler asilir? ben hep giydiklerimi asiyorum. kot pantolon, gomlekler, bluzlar, etekler, elbise tshirt vs. siz kategoriye gore mi ayirirsiniz yoksa en cok giyme durumunuza gore mi?

Aslında tek seferde bitirirsin bence. Sadece sırayla indir herşeyi. Gardroptaki herşeyi bir dökersen çok karışık olur sanırım.

Evet o yüzden olabilir koku, nemli kalan giysiler hemen koku yapıyor. Güneşe veya hava alan bir yere as yıkadıktan sonra, hatta 2 gün hava alsın güzelce...

Valla ben askıya sadece kırışabilecek kıyafetlerimi asıyorum. T-shirt falan hiç asmam, düzgünce katlayıp alta koyarım hep. Askıda elbiselerim, gömleklerim, eteklerim ve kumaş pantolonlarım durur, bir de penye değil de normal kumaş bluzlar. Ütüleyip asıyorum askıya hep. Ardarda kategoriye göre koyuyorum.

Aslında tek seferde bitirirsin bence. Sadece sırayla indir herşeyi. Gardroptaki herşeyi bir dökersen çok karışık olur sanırım.

Evet o yüzden olabilir koku, nemli kalan giysiler hemen koku yapıyor. Güneşe veya hava alan bir yere as yıkadıktan sonra, hatta 2 gün hava alsın güzelce...

Valla ben askıya sadece kırışabilecek kıyafetlerimi asıyorum. T-shirt falan hiç asmam, düzgünce katlayıp alta koyarım hep. Askıda elbiselerim, gömleklerim, eteklerim ve kumaş pantolonlarım durur, bir de penye değil de normal kumaş bluzlar. Ütüleyip asıyorum askıya hep. Ardarda kategoriye göre koyuyorum.

Yapacagim sonrada resmini paylasirim :)
ben hep giyecegim seyleri astim bu karisiklikta bulamiyorum diye ama duzenledikten sonra bende senin yaptigin gibi yapmayi dusunuyorumm.

esinin dolabini sen mi duzenliyorsun kendimi?

Merhabalar,

1 senedir evliyim, yurtdisinda yasiyorum evim 60 m2 2 oda bir salon. bir oda yatak odamiz digerinde ise esim ve benim gardroplarim var ve burayi yikadigim camasirlari asmak icin kullaniyorum.
kucuk bir depo odamiz var burayi tum kuru gida, temizlik malzemeleri icin kullaniyorum.

evim cok daginik, 60 m2 evimin daginik olmasindan utaniyorum. Esimde rahatsiz olmaya basladi, eve hic ozenmiyorsun duzen yok diyor.

cok fazla kiyafetim , ayakkabim , cantam var. dolabimdan tasiyor. oyleki tum cekmecelerim karman corman. 1-2 kere duzenledim fakat 1 ay icinde yine eksi haline dondu, dolaplarimda cekmecelerimde duzeni nasil koruyabilirim?

depo ayni sekilde karman corman herseyi ustuste koydum sigdirabilmek icin o kadar erzagi. ama bu sekilde neyim var neyim eksik bilmiyorum. evde 2 paket barbunya varken yenisini aldigimi bilirim bitmis diye, meger altta kalmis o karisiklikta gormemisim. :oops:

Buzdolabimdan her hafta bozulan limon, yarim sogan, domates, meyve , hic yenmeden tarihi gecmis yogurtlar atiyorum. utaniyorum bunlari yazarken. ama yardiminiza ihtiyacim var. israf etmek istemiyorum ne kiyafetleri ne aldigim gidalari.. buzdolabi duzeni nasil olmali, yani mutlaka yicez diye aldigim seyleri kullanmadan cope atiyorum..... nasil onune gecerim?

salonda cekmecelerimiz var , icinde evraklarimiz, ilaclar, defter kalem vs duruyor. karman corman. orayi esim 2 ay once bastan dizmisti. yine hersey birbirine girmis hic biseyi bulamiyoruz.

kisacasi, evimi nasil duzene sokarim, puf noktalari nedir bu isin? birde 2 ay once duzene giristigimde 1 haftami almisti, evin heryerini duzenlemek. sonra 1 ayda eski haline dondu... :KK34:

surekli ayni kiyafetleri giriyorum yani o karisiklikta bulabildiklerimi. ama gorseniz binlerce kiyafetim var. aldigim esyalara, yiyeceklere, herseye kiymet vermek istiyorum. esim gamsiz yasiyorsun esyanin, evinin kiymeti yok ben senden daha cok bakiyorum duzenliyorum dedi kendimi savunamadim :silah: boyle olmak istemiyorum

yardim lutfenn
Canim valla sen anlatirken esini dusundum biran iyi sabirliymis yani.
Bende bisraz daginim ama senin kadr degil..

Çok farklı değilim, hem dağınık bir insanım hem tembelim.
Ama arada toparlanmak gerekiyor.

Sorunum çok kıyafet değil demişsiniz de 60 mkarelik evde çok kıyafet sorundur.
Çok kıyafet her türlü sorundur bence.
Son 1 yılda kullanmadıkları kıyafetleri elden çıkaran insanlara bayılıyorum, yığmaya gerek yok.

Erzak odanızda dolap yok mu?
Oraya basit bir dolap alsanız çok iş görür.

Market alışverişini dikkatli yapmak gerekiyor gerçekten.
Bizde de çok bozulur gıda.
Kesin yaparım desem bile ikinci sebzeyi almıyorum artık.
Veya daha uygun diye 1buçukluk yoğurt almıyorum.
Market yakınsa günlük alışveriş yapın.
kiyafet daginikligini anladimda şu mutfakda bozulan gidalari çok anlamadim.
Bemce hiç israfa gerek yok markete gitmeden once git dolabini başina ne eksik yogurt be kadr kalmiş bunlara iyice bi bak .
Sonra liste yap.
Ne lazimsa o kadr alin iki kisisiniz cok fazla gida alamaya gerek yok bence.bakliyatta oyle .
Markete gitmeden bi bak.
Bulgur ne kadr mesela..
Ne biley ben hiç birseyi israf etmiyorum.
Bu yuzden az aliyorum.
Dolabimda birsey bozulsun koksun uzulurum sonuçta israf.
Hiçbir yemegi çope atmam.
Bozulana kadr yerim .
Sen fazla varliklisin da ondan bu israflar.
Az bir yokluk gorunce insan anliyor herseyin kiymetini.
Giymedigin elbislere gelince sevmedikgin elbiselri yok mu hiç fakir fukara onlara ver .giymedigini at gitsin..

simdi kek yapmak icin depodan seker vs alacaktim bir baktim Turkiye'den getirdigimiz pestil vardi, poset ici hep boceklenmis :bicak:
Attim onu. dolabin rafinda da vardi sildim.

genelde sekerlilerde mi olur bocek?
pirinc, bakliyatta hic olmadi daha cok sukur. kutuda tutuyorum hepsini ayri ayri. iyimidir bu sekilde?
Ah canim insan pestilini bocege mi kaptirir bana yollasan ben yerdim afiyetle.

simdi kek yapmak icin depodan seker vs alacaktim bir baktim Turkiye'den getirdigimiz pestil vardi, poset ici hep boceklenmis :bicak:
Attim onu. dolabin rafinda da vardi sildim.

genelde sekerlilerde mi olur bocek?
pirinc, bakliyatta hic olmadi daha cok sukur. kutuda tutuyorum hepsini ayri ayri. iyimidir bu sekilde?
Canim ya sen marketlerde satilan cekmeceli setler oluyor ya.
Ondan alsan cok rahat edersin.
Ustune ne koydugunu yazssan hiç daralmazssin inan.
Onu adina mega set mi diyorlar ne.

X