Evimin duzensizligi.. fikirlerinize ihtiyacim var

cok tesekkurler puf noktalari icin. evimde dvd, fazla kitap vs yok.
cok fazla kiyafet, canta ayakkabi, gida , erzak var :) ilk is kiyafetleri eleyerek baslicam, kalanlara gore gidip kutulardan alirim daha duzenli dursun.
o kutularda makyaj malzemelerim var ama kullanmadiklarim.. bide ojeler maskeler falan.
banyoda makyaj cantam var kucuk, onda hep kullandiklarim duruyor.
esimin dolabi cok temiz duzgun bana gore. onun herseyi asili, (ben asiyorum) kalanlarda tshirt pijama falan katli.

tesekkur ederim, orucumu actim simdi saat 8. yorgunluk coktu. ben bayrami bekleyecegim dolap icin halim kalmiyo cok ac geliyorum. esim yokken yapmak istiyodum aslinda ama bakalim. buzdolabini yarin yapacagim ins :) ikeaya da yarin ugricam kac tane kutu almaliyim sizce? 2- 3 ?

her yaptıgın yeride sil öyle koy güzel kokar

Selam, tesekkur ederim :)
bu evden tasinma ihtimalimiz var fazla bisey yaptirmak istemiyorum , netlessin eger kalirsak yaptiracagim depoyu. veya tasinirsakta yeni eve mutlaka raf yaptiracagim.
benim buzdolabimi gordunuz mu? kucuk baya Turkiyedekilere gore. fazla birsey almiyor. sepetler benimde cok hosuma gitti ama dusununce sanki sepet alsam , yemegim artsa tencereyle koyamicam gibi.. yani yer sorunu var.
sepet olmazsa kilitli posetler olurmu domates vs icin ? o alt kisimda sebzelik var ya orda dursa nasi olur?
patates ve sogan icin bir sepet alacagim onu da nereye koyarim kim bilir. yerim hic kalmadi...

irmik acikti dun cam kavanoza koymustum eve gelince gordum icinde minik bocek var. onu da doktum. cogu bakliyati unu vs doktum aslinda. burasi hep cok nemli suanda cokta sicak onun etkisi sanirim bakliyatlar costu..

dolabima ramazan bitince baslamayi dusunuyorum. burada bayram carsamba gunu, yani yarin da oruclu olacagim :)
halim olmuyor bu halde isten gelip is yapmaya.

selam, cok hos olmus kutulu :) peki zor oluyormu en ustten indirmek ? mesela her gun giydigim seylerden ziyade arada bir kullandiklarimi koymak daha mi mantikli olur?
ben maskelerimi, dus jellerim, kremlerimi vs koyabilirim birine. digerine badilerimi , duz tshirtlerimi koyabilirim belki.
kiyafet boylari kisa evet elbiselerimi de duz asmiyorum pantolon gibi katlayip asiyorum ondan sorun olmuyo. ama oranin arkasinda maden var resmen o elbiselerin arkadasinda bir suru canta, sabunlar, parfumler falan var asla gorunmeyen ve usenipte kullanmadigim.
seffaf kutudan bende hic memnun degilim. renkli alacagim. bide o kutu hic uygun degil taki icin, hersey kayboluyor icinde.

fazla eşyalarını bu eve düzene koy taşınırken
sana kolaylık olur yapa bildigini yap

merhaba,
cekmece cekmece yapayim diyorsun. yarim kalirsa da ertesi gun devam ederim ? bir kere girisip bitirmek istiyorum bu isi sonrada o duzeni korumak tabii
bikinilerimi yikayacagim dedigin gibi :) aslinda balayindan sonra oldu, hep yikamistim sabunla kurutmustum ama son gun giydigim nemli kaldi kokuttu hepsini bence.

askiya hangi kiyafetler asilir? ben hep giydiklerimi asiyorum. kot pantolon, gomlekler, bluzlar, etekler, elbise tshirt vs. siz kategoriye gore mi ayirirsiniz yoksa en cok giyme durumunuza gore mi?

yaa :)) ben daha gidemedim isten dolayi. alacagim bir suru sey var, aklimda hepsi. bende kiyafet almayacagim heleki su dolabimi duzenleyene kadar, bi bitsin sonra neye ihtiyacim var o da ortaya cikacak, zaten yerim de yok.
bence de az giydiklerinizi eskitin biraz sonra verir yenilerini alirsiniz :) bende ayni sekilde mecburen giymedigim kiyafetleri verecegim...

en guzelii ozendigim bu benimde insallah verdikten sonra duzeni kurucam. cekmecelerimin icini paylastim suanki hali bu

neler yokkk buyrun
E tamam sadece dağınık, güzelce katlanıp kategorilere ayrılırsa yeterli olur bence...çekmece derinliği yeter mi bilmiyorum ama konmari metodu dik koyma daha düzenli oluyor. Diğer türlü altta kalan unutuluyor veya alttan bir şey alacakken hepsi bozuluyor.
Bir de kutu almanı şu an önermem, fazla veya eksik alabilirsin bu karışıklıkta. Önce ayırıp düzenle ve kafanda şekillendirondan sonra al bence.

Aslında tek seferde bitirirsin bence. Sadece sırayla indir herşeyi. Gardroptaki herşeyi bir dökersen çok karışık olur sanırım.

Evet o yüzden olabilir koku, nemli kalan giysiler hemen koku yapıyor. Güneşe veya hava alan bir yere as yıkadıktan sonra, hatta 2 gün hava alsın güzelce...

Valla ben askıya sadece kırışabilecek kıyafetlerimi asıyorum. T-shirt falan hiç asmam, düzgünce katlayıp alta koyarım hep. Askıda elbiselerim, gömleklerim, eteklerim ve kumaş pantolonlarım durur, bir de penye değil de normal kumaş bluzlar. Ütüleyip asıyorum askıya hep. Ardarda kategoriye göre koyuyorum.

Yapacagim sonrada resmini paylasirim :)
ben hep giyecegim seyleri astim bu karisiklikta bulamiyorum diye ama duzenledikten sonra bende senin yaptigin gibi yapmayi dusunuyorumm.

esinin dolabini sen mi duzenliyorsun kendimi?

Canim valla sen anlatirken esini dusundum biran iyi sabirliymis yani.
Bende bisraz daginim ama senin kadr degil..

kiyafet daginikligini anladimda şu mutfakda bozulan gidalari çok anlamadim.
Bemce hiç israfa gerek yok markete gitmeden once git dolabini başina ne eksik yogurt be kadr kalmiş bunlara iyice bi bak .
Sonra liste yap.
Ne lazimsa o kadr alin iki kisisiniz cok fazla gida alamaya gerek yok bence.bakliyatta oyle .
Markete gitmeden bi bak.
Bulgur ne kadr mesela..
Ne biley ben hiç birseyi israf etmiyorum.
Bu yuzden az aliyorum.
Dolabimda birsey bozulsun koksun uzulurum sonuçta israf.
Hiçbir yemegi çope atmam.
Bozulana kadr yerim .
Sen fazla varliklisin da ondan bu israflar.
Az bir yokluk gorunce insan anliyor herseyin kiymetini.
Giymedigin elbislere gelince sevmedikgin elbiselri yok mu hiç fakir fukara onlara ver .giymedigini at gitsin..

Ah canim insan pestilini bocege mi kaptirir bana yollasan ben yerdim afiyetle.

Canim ya sen marketlerde satilan cekmeceli setler oluyor ya.
Ondan alsan cok rahat edersin.
Ustune ne koydugunu yazssan hiç daralmazssin inan.
Onu adina mega set mi diyorlar ne.

Canim valla sen anlatirken esini dusundum biran iyi sabirliymis yani.
Bende bisraz daginim ama senin kadr degil..

esim pek sikayet etmez ama gecen konustu, duzensizsin evine deger vermiyorsun bakmiyorsun hep ben topluyorum evin kadini sensin sen yapsan falan dedi. beni harekete geciren bu oldu zaten

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…