• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

evimi sevmiyorum

birde ne anlatıcam benim kayınvaldem kayınpederimle evlenmiş 5 sene kayınvaldesiyle yaşamiş. sonra çalıştıkları kurumun lojmanına taşınmışlar bak kendi evi falan değil lojman ve tabi kayınpederi ayrı eve cıkcaklar diye kızdığından hiç yardımcı olmamış taşınmalarına zaten ev eşyası falanda yok. bi cocukla birde ellerinde bavul cıkmışlar lojmana salon takımı yok yerlere minder koymuşlar.yatak yok yer yatagında yapmışlar. ama cok mutluydum diyo kendi evim olmuştu diyo.sonra maaşlarından arttırdıklarıyla her ay bişeyler almışlar eve. ve suan kendi evlerinde oturuyolar ve evleri cok güzel kocaman ve cok iyi bir muhitte.ve bunların hepsi memur maaşıyla olmuş.olmicak diye birsey yok.herşey olur ama üzülerek geçirdiğin günler birdaha geri gelmez.
ben de kısmen oyle oldu dıebılırım
ben de ılk evlenınce kaynanamın evıne bır odaya evlendım işte o da bir basiret bağlanması nasıl oldu anlamadım kaynanayla yasamam dıyen ben nasıl yaptım...
bir sene kabus gıbı oturduk o kadının evınde daha sonra bes kurussuz çıktık bizde o evden benım kendı babam yardım ettı esyalarımı o zaman yenı dogum yaptıgım ıcın ve apar topar o evden kacmak ıstedıgım ıcın ben lohusayım tabı gıttıler ben gormeden aldılar
o zamanlar ben de cok mutluydum esya umrumda degıldı o zamanlar sukredıyordum
ama sımdı etmıyorum
dedıgınız gıbı goruyorum ınstagramda falan beyaz mobılyalar pembe pmebe esyalar falan ozenıyorum benım nıye yok dıye

anlattıklarınız benım de aklıma geldı hatta bu hafta sonu ben cok hastaydım esım cocugumuz ve ben acıle gıttık acılde sıra beklerken esım ve kızım foto cekılmısler sarılarak ama hastanede oldukları bellı degıl esım bunu faceye koymus kızımla haftasonu yazmıs herkes de begenmıs benım de komıgıme gıttı halbukı bız hastanedeyızz
bende hanı bazen goruyorum mılletın fotolarını orda burda mıllet gezıyor bız evdeyız dıyorum mıllet de bızım ıcın demıstır halbukı gercegı bılmıyorlar dedım

aslında mantıklı dusununce anlıyorum demek ıstedıklerınızı ama olmuyor ıste
suan 30 yasındayım bu ıstedıgım seylerın olması ıcın seneler gecmesı lazım kımbılır kac yasıma gelecegım ama ınstagramda gordugum ınsanlar hep genc
ev bıtse kı bıtmez bı turlu araba ıstıyorum o ne zaman oalcak

aslında esım amerıkan vatandası esım amerıkaya gıdelım orda sen de bır ıs bulursun calısırsın falan dıyor ama ben burdakı duzenımı bırakmaya korkuyorum
ama bazen de bu mal mülk para hırsım yüzünden orda cok para kazanacaksak ıstedıklerım olacaksa gıtsek mı acaba dıyorum

burası bır derdım var a dondu ama
aslında boyle bı ınsan degıldım hala da degılım hanı dınıme duskun bı ınsanım dınde de hırslara ve nefsın ısteklerıne karsı cıkılması gerektıgını bılıyorum ama uygulayamıyorum

ben de ılk evlenınce kaynanamın evıne bır odaya evlendım işte o da bir basiret bağlanması nasıl oldu anlamadım kaynanayla yasamam dıyen ben nasıl yaptım...
bir sene kabus gıbı oturduk o kadının evınde daha sonra bes kurussuz çıktık bizde o evden benım kendı babam yardım ettı esyalarımı o zaman yenı dogum yaptıgım ıcın ve apar topar o evden kacmak ıstedıgım ıcın ben lohusayım tabı gıttıler ben gormeden aldılar
ama sımdı etmıyorum
dedıgınız gıbı goruyorum ınstagramda falan beyaz mobılyalar pembe pmebe esyalar falan ozenıyorum benım nıye yok dıye

anlattıklarınız benım de aklıma geldı hatta bu hafta sonu ben cok hastaydım esım cocugumuz ve ben acıle gıttık acılde sıra beklerken esım ve kızım foto cekılmısler sarılarak ama hastanede oldukları bellı degıl esım bunu faceye koymus kızımla haftasonu yazmıs herkes de begenmıs benım de komıgıme gıttı halbukı bız hastanedeyızz
bende hanı bazen goruyorum mılletın fotolarını orda burda mıllet gezıyor bız evdeyız dıyorum mıllet de bızım ıcın demıstır halbukı gercegı bılmıyorlar dedım

suan 30 yasındayım bu ıstedıgım seylerın olması ıcın seneler gecmesı lazım kımbılır kac yasıma gelecegım ama ınstagramda gordugum ınsanlar hep genc

aslında esım amerıkan vatandası esım amerıkaya gıdelım orda sen de bır ıs bulursun calısırsın falan dıyor ama ben burdakı duzenımı bırakmaya korkuyorum
ama bazen de bu mal mülk para hırsım yüzünden orda cok para kazanacaksak ıstedıklerım olacaksa gıtsek mı acaba dıyorum

aslında boyle bı ınsan degıldım hala da degılım hanı dınıme duskun bı ınsanım dınde de hırslara ve nefsın ısteklerıne karsı cıkılması gerektıgını bılıyorum ama uygulayamıyorum
çalışıyormusun..

didolin didolin yüregine saglik,cok güzel ve dogru konustun!sonuna kadar katiliyorum ama

Nebilimbenide anliyorum.Bende az öz esya severim temizligide az olur huzur daha cok olur.Benimde daha aklimda planlarim var evle ilgili,zaten kiradayiz almanyada 80m2 3 odali ama severim beyazlari az öz pembe dekorasyon kirlentler vintage tarzi ve yatmadan önce bakiyorum ve sükrediyorum halimize.Ben gri tonlara bayiliyorum gri pembe beyaz tarzinda.Kizimin odasinida rabbim nasip etti tam istedigim gibi dekore ettim sevgiyle ve sade beyaz bir cerceveyi griye boyadim ve pembe gri cerceveleri yatagin üstüne astim duvara..
Bence sende kirlentleri ve dekorasyonlari degistrsen ve bazi fazlaliklari hediye etsen daha güzel sonuca varirsin.
Benim hayalimdeki mutfakda insaallah birgün gerceklesir diye ümit ediyorum ve yatak odamida ayni sekilde ama sükür bin sükür sonsuz sükür acikda degiliz ac degiliz...

ama sımdı etmıyorum

Amerika'ya gitme şansınız var ve siz hala bu dertlerin içinde ömür mü çürütüyorsunuz? Gerçekten basiretin bağlanması böyle bir şey...
Yerinde olsam Amerika'ya gider ve çalışmaya başlarım. Hemen olmaz ama sonunda orada araba ev vs gibi isteklerine buradakinden daha kolay ulaşırsın. Kesinlikle bu ihtimali zorlamalısın. kesinlikle diyorum.

Amerika'ya gitme şansınız var ve siz hala bu dertlerin içinde ömür mü çürütüyorsunuz? Gerçekten basiretin bağlanması böyle bir şey...
Yerinde olsam Amerika'ya gider ve çalışmaya başlarım. Hemen olmaz ama sonunda orada araba ev vs gibi isteklerine buradakinden daha kolay ulaşırsın. Kesinlikle bu ihtimali zorlamalısın. kesinlikle diyorum.
şimdi şöyle ;
biz cok duygusal ınsanlarız
cocugumuz var 5 yasında ben anneme cok duskunum annem benım cocuguma duskun benım cocugumda anneme babannesıne hatta amcasına kadar cok duskun
oralarda ne yaparız bılemıyorum
esımın ısı hazır olur gıdınce yapacagı ıs var
fakat ben ne yaparım bılemıyorum
ıs bulamazsam ve evde oturursam bunalıma gırerım orda kesınlıle ıstemem
ve burda evımız var esımın ve benım ıyı kotu ısımız var bunları kaybetmekten korkuyorum oralarda yapamazsak gelıp burda suan kı ıslerımız kadar ıyı ısler bulamamaktan korkuyorum
yanı cesaret yok bende

Canim evinin resimlerini koy eminim ki anlattigin kadar kotu degildir burda bodrum kati bile harika yapabilen kizlar var guzel fikirleri olacaktir

Canim evinin resimlerini koy eminim ki anlattigin kadar kotu degildir burda bodrum kati bile harika yapabilen kizlar var guzel fikirleri olacaktir
bi türlü fırsat olmadı ama şöyle bizim evin kullanısı yok malesef
bodrum katı da olsa yer müsait oldu mu yanı yapılacak bırsey varsa yapılır
ama benimki öle degil işte
kapıdan girere girmez sınırlerım bozuluyor üstelik hiç bişe yapamayız ki borcumuz var
borc bıtsın evı de satmak ıstıyorum ama nasıl olcak bılmıyorum suan ev fıyatları da yuksek ortalık karısık satılır mı bılmıyorum

derdin bu olsun sağlığın yerindeyse ne sorun ediyorsun o instagramdaki evlerede bakma hepsi gösteriş dışı seni içi beni yakar hesabı mutlu mesut geçin git şu sosyal medyalar paylaşımlar arttıkça mutsuzluklar artıyor...

merhaba buradaki evlere bakıyorum da aslında kıskanma olarak algılayın ama benım nıye boyle evım yok dıye cok üzülüyorum
ben evımı hıc sevmıyorum
bılmıyorum nasıl aldık ama basıretım baglandı heralde hıc ıstemeyecegım bır muhıtten ev aldık
o zaman paramızda ona yetıyordu tabı o ayrı
evı sevmıyorum muhıtı sevmıyorum ıkı senedır oturuyoruz daha borcu da bıtmedı :KK43: burdan gıtmek ıstıyorum ama nasıl bılmıyorum
ınsatgramda falan evle ılgılı sunum yapanların sayfalarına bakıyorum mılletın nasıl guzel evlerı var benım kı nasıl dıyorum evı begenmedıgım ıcın de eve hıc bırsey almak ıcımden gelmıyor

dublex ev ve ben bundan da nefret ettım yalıtım dogru duzgun degıl ev soguk
mılletın allaycı konusmaların dan da bıktım '' ev soguk oluyor mu dıye alaycı alaycı sormaları benı sınır edıyor
kapıdan gırınce entre denen bıse yok bı ustumden cıkardıgım seyı asacak dolap koyacak yer yok
kapıdan gırınce tam karsıda salon var o da kucuk mılletın evlerınde salonları ne kadar buyuk
dolap olmayınca kapıdan gıren ustundekını salona atıyor hatta ben de dahıl ne yapayım cok yorgun gelıyorum eve portmanto entreye sıgmedı yukarda , yukarda portmanto mu olur
bırde eve gelen alaycı alaycı aaa şimdi yukarı mı cıkıcaz kım cıkacak merdıvenlerı falan dıyor
aşagıda tuvalet var ama lavoba yok yemek yıyoruz yanı lavoba yukarda ellerını yıkamaya mısafır de olsa yukarı cıkıyor yanı gelen kısı asagı yukarı evın her yerını dolasmıs oluyor ne anladım dublex olmasından

allah askına bu evı nıye aldın o zaman demeyın valla gozlerım kapandı sankı bır gun ıcınde pat dıye gıttık aldık ya ben anlamadım nasıl oldu
aslında benım ıslerım hıc oyle hemen olmaz her bır ısım zorluklarla olur ama bu evı almaya gelınce ıs nasıl oldu anlamadım ve tasındık eve gırdıgım ılk gun kafama dank ettı sankı ruyadan uayndım ıkı senedır de nefret ederek oturuyorum

buraya resım koyan herkes canım evım guzel evım dıye koyuyor belkı benı anlayan olmaz ama ben yazmak ıstedım
benım gıbı olan var mı
ben bu evden nasıl kurtulabılırım benım gıbı olup evını satıp da baska alan var mı ?
borc durumumuzdan bahsedecek olursam ;
borclar az kaldı denılebılır bankadan hiç çekmedik şahıslara borcumuzun tamamı ve altın olarak altında cıkıyor son gunlerde ama ...
bizi sıkıstıran yok yakın zamanda borcunu isteyecek kimse yok
toplamda 40 bin kadar bocumuz kaldı
başkada hiç paramız yok
eşim 40 bın borcumuzu odeyıp daha sonra da 50 bın kadar biriktirip sonra evi satarız dıyor ama bu ne zaman olacak ? 40 ödenecek te 50 bin birikecek te kredi çekmeyi de istemiyor eşim ...
seneler gececek ...
bu evde cok mutsuzum eve gırer gırmez mutssuzluk cokuyor ustume
satabılrı myız onu da bılmıyrum ama hıc paramız yok ustune bırde borc var satsak da elımızdekınden de oluruz dıye korkuyorum bır yandan da bu evı 150 ye yada 140 a satabılrız en fazla ama ev fıyatları da cok yukseldı bız 110 a almıstık
istediğim evler 250 falan nasıl olacak bilmiyorum cok umutsuzum
bi fikri olan var mı aynı durumu yaşayan ya da ?

canım hangi şehirde oturuyorsun? bi de cidden türkiyede dublex evler bile çok saçma tasarlanıyor galiba harbiden misafir evin her yerini gezince rahatsız olmana hak verdim ısınıyor mu diye sorana da sanane diyeceksin aslında cidden dert ettiğinden mi soruyor sanki :KK64:insanın basireti bağlanıyor önemli bir şey beğenirken bazen, belki çok kafaya taktığından öyledir evin iç huzurun olsun bak kendine ait evin var ben kiradayım meselaaa :KK19:
bir de belki senin nasibin odur, o yüzden öyle aceleyle bir anda o ev alınmıştır.

Sukursuz gordum sizi.deli gibi ev almak istiyorum.suan huc imkan yok.benimde kirada oturdugumevim kucuk ama herkes bayilir evime.
Belki evine bakim yaptirsan yeni esyalar alsan ha?
Mutlu olmaya calisin

selam konu sahibi,
ev gerçekten önemli bir konu ,sizi anlıyorum,lavabo,portmanto bölümü ve odaların yerleşimi konusunda söyledikleriniz doğru,can sıkıcı şeyler .
Evin kullanışlı olması önemli .
Gelenlerin kabanlarını asması için salon kapısına modern bir askı yaptırabilirsiniz.Gelenler de bir zahmet ellerini yıkamak için merdiven çıksınlar ,asansör yaptıracak haliniz yok.
Çözülemeyecek sorun yoktur ama sizin yerinizde olsam eviniz ile ilgili olumsuz yorum yapan arkadaşları değiştirirdim.
Herkes akıl verir ama para vermez .Evinizi ,yuvanızı aşağılamak kimsenin haddi değil.
Moral bozmak için doğmuş olan insan tiplerinden uzak durun bence .

Sukursuz gordum sizi.deli gibi ev almak istiyorum.suan huc imkan yok.benimde kirada oturdugumevim kucuk ama herkes bayilir evime.
Belki evine bakim yaptirsan yeni esyalar alsan ha?
Mutlu olmaya calisin
evet eskiden böle değildim şükürsüzüm doğru
ne bileyim heralde eskiden daha az şey biliyordum ondan heralde
şimdi daha cok açıldıkça herkesde her şeyi gödükçe elimde olanlar yetmemeye başladı benim neden böyle yok demeye başladım
onu da düşünüyorum evde değişiklikler yapsak nasıl olur dıye şuan bizm de borç var yapamayız
yapsak bile hem muhiti de begenmıyorum o ne olacak ?
sanki gözüme perde inmiş oraya giderken köy gibi yerden ev almışız bari muhit iyi olsaydı da evi bi şekilde sevimli hale getirebilirdim gözüme
bilemiyorum işte bakalım ne olacak bu gidişle cok zor ama

Elimizdekilere Şükretmek gerekiyor. .
anlıyoruzm bu yorumunuzu bana açıkça şükürsüz diyen arkadaşa da katılıyorum evet kabul ediyorum bazı yönlerde şükürsüzüm evi olmayanlar var biliyorum
ama ne yapayım
bu şekilde de hani '' sokakta yatanlar var haline şükret'' olarak basitleştirilmesini de istemiyorum konumun
hani nasıl diyim belki bir fikir veren olur
yada benım gıbı olanlar olur bana bı fıkır yazar dıye dusundum
ben acıkcası nasıl yapacagımı bilemiyorum evi satsak üstüne tekrar borclanmamız gerekır kı nasıl yapabiliriz bilmiyorum
her türlü düşünüyorum her iş paraya bakıyor belkı sıkayetcı oldugum konular evde değişiklik yapılınca çözülebilir diye kendimi bi yandan rahatlatıyorum hanı borcumuz bıterde yaptırırız dıye ama dedıgım gıbı camdan dısarıya bakınca o muhit o cevre peki ne olacak dıyorum yaşadıgım yerı de hıc begenmıyorum sonra hevesım kaçıyor işte

evet eskiden böle değildim şükürsüzüm doğru
ne bileyim heralde eskiden daha az şey biliyordum ondan heralde
şimdi daha cok açıldıkça herkesde her şeyi gödükçe elimde olanlar yetmemeye başladı benim neden böyle yok demeye başladım
onu da düşünüyorum evde değişiklikler yapsak nasıl olur dıye şuan bizm de borç var yapamayız
yapsak bile hem muhiti de begenmıyorum o ne olacak ?
sanki gözüme perde inmiş oraya giderken köy gibi yerden ev almışız bari muhit iyi olsaydı da evi bi şekilde sevimli hale getirebilirdim gözüme
bilemiyorum işte bakalım ne olacak bu gidişle cok zor ama
Hakkinizda hayirlisi.ins bigun hersey gonlunuzce olur.

Evinizi kiraya verip biraz ekleyerek başka bir eve kiraya çıksanız? Bu illa da evim olsun saplantısı da çok yanlış bence zaten, benim olan ama mutsuz olduğum bir evde yaşamaktansa mutlu olduğum evi kiralar rahat rahat otururum diye düşünmek lazım biraz da... Hem sizin zaten kendi eviniz de varmış, verin kiraya kurtulun :) hele ki Amerika mevzusu... Şimdi oturduğunuz evi satıp amerikada bir çok eyalette çok daha güzelini alma imkanınız var; bence de düşünmelisiniz bunu. Ben de hiç görmeden önce şaşırırdım insanların kendi ülkesini bırakıp da Amerikan rüyasına kapılmasına; ama gidip görürseniz fikriniz değişecek :)))

Tabi bu ihtimalleri bir kenara koyarsak da yine başka çözümler var. Bir kere haklısınız, sizin hissettiklerinizi hisseden çok kadın olduğuna eminim ben; sadece siz dürüstçe özeleştirinizi yapmışsınız :) elbette şükretmek lazım ama insanız sonuçta. Nefsimiz var tabii olarak; ve siz nefsinize yenilip çalıp çırpmadıktan sonra bunun suçlanıcak bi tarafı yok. Sonuçta hepimiz daha iyi yaşamak için çalışıyoruz; yoksa dünya kadar köy kasaba var bu ülkede, bağ bahçe ufak tefek iş yapıp da karın tokluğuna yan gelip yatarak çalışıp yaşanılabilecek :) ve emin olun instagramda gördüğünüz evler o özenle çekilmiş resimlerde gerçekte olduğundan çok daha güZel ve zengin duruyor. Oysa çoğu da uygun fiyatlarla ama iyi bir zevkle oluşturulmuş evler... Siz de ufak ufak değiştirerek biraz daha istediğiniz gibi yapabilirsiniz... Koltuklarınıza beyaz kılıflar alın; renkli kırlentler dikin veya alın (instagramda gördüklerinizin çoğu english home),, portmanto yeriniz yoksa ikeada şahane askılıklar var ayaklı, şimdilik onlarla idare edin; (lavabo için de zaten anlamadım neden ellerini mutfakta yıkamıyorlar :) ben yatak odamı ikeadan aldım, 1000 tl karyolası 2000 TL dolabı tuttu. Çok daha iyisini alabilirdik ama uygun olsun sıkıldıkça değiştirelim dedik. Çok da güZel oldu, sizin beğendiğiniz gibi beyaz ve pencereli falan... instagramda görseniz inanmazsınız 3000 liraya malolduğuna... Kızımın halılarına herkes bayılıyor; english home dan aldım; 50 TL şu an :) yine meşhur pembeli çiçekli vintagelardan :) iki günde bir de atıyorum yıkıyorum makinede, eskidikçe değiştirsem on tanesi bi halı parası tutar diye düşündüm ama eskimiyor da :)) herşey bir yana, bir arkadaşımız çok güzel yazmış; o resimlerin içiyle dışı bir değil; Allah yuvanıza huzur versin de gerisi sadece meşgale aslında :) sevgiler :)

Back
X