heh işte benim ilk evlendiğimdeki ruh halim :) inan hiç yadırgamadım ve ben de senin gibiydim.
etrafımdaki herkes şıkır şıkır evlerde oturuyor bense eski bir binadayım. evim kullanışsız, misafir bile gelsin istemiyordum. ilk evlendiğimde hiç eşya alamadık desem yeridir. daha doğrusu eşim tek başına yapınca ben yüklenmek istemedim ve oldukça ucuza mal ettik birçok şeyi... bu yüzden gelen insanlardan çekinirdim. inan seni çok iyi anladım, şükürsüzlükle alakalı değil bu durum. tamamen heves etmek... eğer herşey istediğin gibi olsaydı, şu an gözün görmezdi evi-eşyayı çünkü hevesini almış olacaktın.
yeni evlenen herkes özellikle de biz bayanlar hemen hevesleniyoruz. kim istemez ki güzel-şirin bir ev, güzel mobilyalar, halılar, perdeler? o kadar güzel şeyler var ki, hangimizin içi gitmiyor?
bugüne dönecek olursam, bizim de yeni eve geçmemiz şimdilik uzun bir süreç, köklü değişiklik de yapamam. ben de madem öyle dedim, sevdiğim ev olmadıysa, evimi sevmeliyim. öncelikle yavaş yavaş yapabileceğin düzeltmeleri yap. evinde fazlalık süs eşyası, ıvır zıvır vs. varsa elden çıkart. herkes almaya odaklanır ama fazlalıklardan kurtulmak daha kolay ve etkili bir yöntem.
ikincisi ise, evinde sevdiğin birşey mutlaka vardır. bunu ortaya çıkart ve evinin tümden kötü olmadığını düşün. ve sevmediğin yerlere en ucuz ve en pratik nasıl bir değişiklik yapabilirsin, bunu düşün. inan maddi kısıtlamalar insanı çok yaratıcı yapıyor :) mesela benim mutfağımda sevmediğim, mutfağı kapatan saçma sapan bir dolap vardı, hangi akla hizmet yapılmış bilmiyorum. ben onu marangozda ufaltarak, duvara monteli masamın altına yerleştirdim. hem dolabı elden çıkartmadım, hem ortadan kaldırdım. bu tarz basit çözümler düşün. ben evde tek kaldığımda hep düşünürüm deli gibi
insanları asla memnun edemezsin, bunu unutma. evin dört dörtlük olsa yine birşey bulup buluştururlar. ben insanları takmamayı öğrendim. o hiç sorun değil. ayrıca kayınvalidenin kendi görevi size iyi imkanlar sunmak. benimki de hiçbir katkısı olmadığı gibi, eşyalarımı eleştirirdi hep. en son dedim, ben istedim de oğlun almadı diye. birdaha sesi çıkmadı.
semte yapacak bişey yok. boşver sen evini yavaş yavaş düzene sok, semt dışarda kalıyor, onu da boşveeer :)
uzun yazdım ama ilk zamanki halim geldi aklıma döküldüm bende :)