• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

evimi sevmiyorum

Bir dönem bende dubleks bir evde oturmuştum. Aynen bahsettiğin gibi portmanto sığmıyordu . Ahşap ayaklı bir askı almıştım. Gayet güzel duruyor,Instagramdaki evlere baka baka okadar sıkıntı geldiki banada aksine.. Hepsi aynı English home ürünleri. pembeler, çicekli çiçekli mobilyalar. perdeler . vs artık güzel gelmiyor okadar. Çok bakarsan sende sıkılırsın ..

her şeyin madde,gösteriş olduğu bir dönemdeyiz.
eldeki bakmakla bitmez.
bugün ona sahip olursun yarın başkasını istersin.
heves güzel ama mutsuz olacak derecede değil.

sana Hz.Amine'nin vefat ederken Peygamber Efendimiz'e nasihatından bir söz yazayım.
ben her gördüğüm yeni şeyde bunu hatırlarım.

''HER YENİ ESKİR,HER DOĞAN ÖLÜR.''

herkesi kasdetmiyorum ama içi boşaldıkça insanın dışına süse önem veriyor.
çok şükür nette buna hizmet eden yerler açıldı da millet gösteriş merakını giderir oldu.

Bir dönem bende dubleks bir evde oturmuştum. Aynen bahsettiğin gibi portmanto sığmıyordu . Ahşap ayaklı bir askı almıştım. Gayet güzel duruyor,Instagramdaki evlere baka baka okadar sıkıntı geldiki banada aksine.. Hepsi aynı English home ürünleri. pembeler, çicekli çiçekli mobilyalar. perdeler . vs artık güzel gelmiyor okadar. Çok bakarsan sende sıkılırsın ..
ya orası oyle ekranı bı acıyorm pempe heryer
galıba o evler de cogu reklam yapıyor ve para kazanıyor
cunku sureklı bunu surdan aldım dıye belırtıyorlar hep

heh işte benim ilk evlendiğimdeki ruh halim :) inan hiç yadırgamadım ve ben de senin gibiydim.

etrafımdaki herkes şıkır şıkır evlerde oturuyor bense eski bir binadayım. evim kullanışsız, misafir bile gelsin istemiyordum. ilk evlendiğimde hiç eşya alamadık desem yeridir. daha doğrusu eşim tek başına yapınca ben yüklenmek istemedim ve oldukça ucuza mal ettik birçok şeyi... bu yüzden gelen insanlardan çekinirdim. inan seni çok iyi anladım, şükürsüzlükle alakalı değil bu durum. tamamen heves etmek... eğer herşey istediğin gibi olsaydı, şu an gözün görmezdi evi-eşyayı çünkü hevesini almış olacaktın.

yeni evlenen herkes özellikle de biz bayanlar hemen hevesleniyoruz. kim istemez ki güzel-şirin bir ev, güzel mobilyalar, halılar, perdeler? o kadar güzel şeyler var ki, hangimizin içi gitmiyor?

bugüne dönecek olursam, bizim de yeni eve geçmemiz şimdilik uzun bir süreç, köklü değişiklik de yapamam. ben de madem öyle dedim, sevdiğim ev olmadıysa, evimi sevmeliyim. öncelikle yavaş yavaş yapabileceğin düzeltmeleri yap. evinde fazlalık süs eşyası, ıvır zıvır vs. varsa elden çıkart. herkes almaya odaklanır ama fazlalıklardan kurtulmak daha kolay ve etkili bir yöntem.

ikincisi ise, evinde sevdiğin birşey mutlaka vardır. bunu ortaya çıkart ve evinin tümden kötü olmadığını düşün. ve sevmediğin yerlere en ucuz ve en pratik nasıl bir değişiklik yapabilirsin, bunu düşün. inan maddi kısıtlamalar insanı çok yaratıcı yapıyor :) mesela benim mutfağımda sevmediğim, mutfağı kapatan saçma sapan bir dolap vardı, hangi akla hizmet yapılmış bilmiyorum. ben onu marangozda ufaltarak, duvara monteli masamın altına yerleştirdim. hem dolabı elden çıkartmadım, hem ortadan kaldırdım. bu tarz basit çözümler düşün. ben evde tek kaldığımda hep düşünürüm deli gibi :KK45:

insanları asla memnun edemezsin, bunu unutma. evin dört dörtlük olsa yine birşey bulup buluştururlar. ben insanları takmamayı öğrendim. o hiç sorun değil. ayrıca kayınvalidenin kendi görevi size iyi imkanlar sunmak. benimki de hiçbir katkısı olmadığı gibi, eşyalarımı eleştirirdi hep. en son dedim, ben istedim de oğlun almadı diye. birdaha sesi çıkmadı.

semte yapacak bişey yok. boşver sen evini yavaş yavaş düzene sok, semt dışarda kalıyor, onu da boşveeer :)

uzun yazdım ama ilk zamanki halim geldi aklıma döküldüm bende :)

aynen artık sıkıntı geldi pembeden ya... pembeler çiçekler çok baydı ve çok basit duruyor bence...

Konu sahibi konuyu acali baya olmus

Evini gormedigim icin tam manasiyla yorum yapmam yanlis olur ama ben bazen insanlarin kiskancliklarinin devreye girdigini dusunuyorum

Yani bu zamanda ev sahibi olmak kolay degil yani bu insanlarin cekememwzligine neden oluyor sahiden o gelen elestiri yapan insanlar iyi niyetli olsa birakin almayi kiradaki evden bile cikmanin kolay olmadigini biliyorlardir yani iyi niyetli olsalar sizi evinizden sogutacak davranislarda bulunmazlardi diye dusunuyoru

merhaba ben içmimarlık okuyorum sizi çok iyi anlıyorum insanın sevmediği bir evde yaşaması gerçekten zor ancak o kadar küçük dokunuşlarla o kadar büyük değişiklikler yapılabiliyor ki inanın şaşırırsınız eğer evinizin fotoğraflarını yükleyebilirseniz seve seve birkaç fikir verebilirim

merhaba ben içmimarlık okuyorum sizi çok iyi anlıyorum insanın sevmediği bir evde yaşaması gerçekten zor ancak o kadar küçük dokunuşlarla o kadar büyük değişiklikler yapılabiliyor ki inanın şaşırırsınız eğer evinizin fotoğraflarını yükleyebilirseniz seve seve birkaç fikir verebilirim
tamam cektıgımde sıze haber verecgım sagolun

Bir eviniz var sevinmelisiniz, onu güzelleştirmek sizin elinizde, bazen konuşuyoruz eşimle; ev bizim olsa konsolun arkasına ayna ya da duvar kağıdı yaptırırdık, salonumu kırık beyaz, yatak odamı mavi yapardım. İnanın kiracıysanız duvara bir çivi çakmaya korkuyorsunuz. Ev sahibi laf eder korkusundan. Bazen içimden bir şey almak dahi gelmiyor. Neden mi? Taşınmak zorunda kalırsam beni çok yormasın diye.

ben de mimar olarak ufak bikaç yorum yapayım.
portmanto sığmıyorsa duvara bir askı koyabilir veya ayaklı askılardan alarak en azından salon koltuğunuzun üzerinde montların yığılmasını engelleyebilirsiniz.
evin bariz bir yalıtım sorunu var anlattığınız kadarıyla. bunları evi sevmediğiniz için tamir ettirmemek hem ısı için kullandığınız yakıt miktarını arttırarak evinizin bütçesini zora sokar, hem de ilerde evi satmak istediğinizde evin daha ucuza satılmasına neden olur, o yüzden kendi iyiliğiniz için gerekli tadilatları yaptırmanızı tavsiye ederim.
sanırım kendiniz de çalışıyorsunuz, demek ki evi güzelleştirmek için belirli bir bütçe ayırabilirsiniz. en basitinden koltukların yüzlerini istediğiniz renkte değiştirmek bile evin havasını tamamen değiştirebilir ve böylece sizin de evinizi bir nebze olsun sevmenize neden olabilir.
bunun dışında fotoğraf görmeden başka ne yorum yapabilirim bilemiyorum, ama evinizi sevmek ve onu güzelleştiemek sizin elinizde. çok beğendiğiniz evlerde hazır böyle yaratılmıyor insanlar müdahale ediyor onlara ve bu şekle getiriyorlar. bu sebeple sadece hayıflanmak yerine evinizi güzelleştirmek sizin için çok daha iyi olacaktır.

Konuyu bi hortlatayım 🤗 şuanki ruh halim ama ben kiracıyım
Dublex evdeyim 3 ay oldu taşınalı
evde bi soguk var kanım ısınmıyo eve yeni bina ev güzel ama güzelliğinden değil yani içim ısınmıyor ev ruhsuz soğuk geliyo bana mahalleyide komşularımıda hiç sevmedim
Burdan çıkıp müstakil eve geçmek istiyorum
Siz. Ne yaptınız çıktınız mı o evden

Back
X