Aynı evde yaşanılan Kaynana sorunu

Boşanmak dediğiniz o kadar kolay ve basit değil keşke o kadar basit olsa düşünmüyorum mu sanıyorsunuz boşanmayı evi terk etmeyi gitmeyi herşeyi düşünüyorum hemde en fazlasını düşünüyorum emin olun
Sadece amacım
Valla soru sahibicim 6 ayda 6 yıl yaşlandım diye kendin diyorsun bir ömür böyle mi geçer? Kendini düşün biraz anladığım kadarıyla eşin de baya pasif biri. O onun annesiyle sen de eşisin. Kendi kızı bile yapmıyorsa sen niye hizmetçilik yapasın ki?
Aslında çok daha kolay şimdi çocuk yok bir şey yok. Daha 6 ayda böyleyse sonrasını az çok sen de tahmin edebiliyorsun. Hakkında hayırlısı olsun.

Konu hamilelikle taçlanmadan bitti konu neyse ki.

Sizin durum zor, mecburiyet var.
Kardeşler bakım yükünü paylaşmayacak belli, ayrı ev maddi açıdan imkansız, yani siz bundan sonra birliktesiniz.

Aşkımdan ölsem durmam böyle bir düzende.
Evet eşinizin de yapabileceği çok bir şey yok ama evde sürekli biri, hem de ilk günden itibaren.

Benimde bir derdim var
Kaynana sorunu
Kaynanam benimle beraber yaşıyor ve evin içinde anlaşamıyoruz
Gerçekten o kadar israf etmeyi seven bir kadın ki
Herşeyi israf edıyor
Evdeki aklınıza gelebılecek herşeyi israf ediyor
ne geçim derdi sıkıntısı var kafasında hıcnırsey yok kafası bomboş sanki
Bu ev nasıl gecınıyor bu elektırık su nasıl ödeniyor hiçbirşey umrunda değil
Yani ne elektırıkten tasarruf etmeyi bılıyor nede yemeden içemeden
Eşim tek çalışıyor o kadar çok fazla yemek yıyor ki bogazına yetemıyorum
Mesela misafir gelir diye alısverıslerde çerez alıyorum bır bakıyorum evvelsi gün almış önüne koymuş yıyor uyarıyorum da ye ama az ye ben onları mısafır gelınce önüne koymak ıcın aldım dıyorum benımle kavga etmeye başlıyor
Ameliyat olacak kızı var heryerde benim lafımı esıyorlar benımle beraber yaşıyor dıye ben bakacakmışım kızının evı ayrıymış annesının evı ayırmışmış bakmak zorunda olan benmişim kızı değilmiş ne yakacağımı şaşırdım artık
O kadar çok yemek yiyen bir onsan ki ne bogazına yetişebiliyorum nede evdeki yaptığı har vurup harman savurduğu şeylere yetişebiliyorum
Eşime söylüyorum ara sıra ne yapayım annem dıyor
Yani keşke kardesıyle anlaşsalar da bir ay onda bir ay bende kalsa idare edebilseler keşke
Herşeyi benim boynuma bırakıyorlar ben 25 yaşımda sanki 6 aylık degıl de 6 senelik evliymişim gibi çekiyorum bunları yazarken bile tansiyonum düşüyor
Değil sesini duymak onu görmeye bıle tahammülüm yok aynı evın ıcınde 6 ayda kafayı yedım ne yapmam lazım sizce ?
Başta evlenmeyi kabul etmeyecektiniz bizim toplumda anaya ogul gelin bakar gibi bir düşünce vardir bilmemeniz imkansiz hem basta kabul ediyorsunuz hem sonra söyleniyorsunuz o zaman evlenmeyecektiniz napsin adam hasta annesini evden mi atsin kadin da kizina gidip kalmak istemiyor rahat edemiyorsa soylediginize göre de obez yeme hastalığı olan biri kadin

Ben kim miyim ?
Ona bakmayan öz kızının yerine geçmiş biriyim
Onun oğlunun sevdiği kadınım .
Benim kim olduğumu sorgulamak sana düşmez.
Yediğinin içtiğinin hesabını yapmak da bana düşer sana değil ister yaparım ister yapmam
Ortada ziyanlık varsa kralının bile yediğinin hesabını yaparım
Senden mi öğreneceğim ?
İşime gelmiyorsa ayrı eve çıkmayı ben bilmiyordum söylediğin için sağol.
Ayrı eve çıkmama sebebim merhametimdendir. Sokakta kalacağız içindir
Kocan seni sevmiyo ki

E kadın doğruyu söylüyor yetiştiremiyor işte! Neyi anlamadınız? Ortada geçim sıkıntısı varsa her şeyden kısılır keyif çatılmaz annesi olsa da bu böyledir. Konu sahibinin rızkını yiyor kayınvalide anlamıyor musunuz? 45 yaşında gencecik hanımefendi daha fazla yemek yemek istiyorsa işe girip çalışsın. Kayınvalidenin daha fazla beslenmesi için geline işe girin demeniz çok abes.
Aileler gelire göre gider belirler, kendini bilmez şekilde her gün yüksek maliyetli yiyecek tüketmek hele ki bu devirde kirada tek maaşlı bir durumda borç harç içinde boğulmaya neden olur ve hacze kadar gider. Bu sebepten evimi de bir işletme gibi düşünür gelir/gider dengesini ayarlamaya çalışırım.
Size karşı herhangi bir saygısızlık yaptığımı düşünmüyor ve üslup açısından sakıncalı tek bir cümle göremiyorum. Sizin takıldığınız şey muhtemelen başka da neyse kişisel tartışmaya çevirmem başkasının konusunu :KK66:
Evet allahtan kişisel tartışmaya çevirmemişsiniz? Yok ben anlamıyorum ama çok şükür ki siz anlıyorsunuz 🤣

O kadar yazdık ettik şuraya yazıyorum gitmeyecek o evde kalmaya devam edeceksiniz. Sizde o gideyim falan yok kendinizi kandırmayın kimsenin tuvaletini temizlemek için gelmediniz bu hayata, 45 yaşında kadın tuvaletten çıkarken arkasına bile bakmiyor nasıl iki çocuk büyütmüş?Neyse yanılmayı çok isterim gidersin umarım

Ben kim miyim ?
Ona bakmayan öz kızının yerine geçmiş biriyim
Onun oğlunun sevdiği kadınım .
Benim kim olduğumu sorgulamak sana düşmez.
Yediğinin içtiğinin hesabını yapmak da bana düşer sana değil ister yaparım ister yapmam
Ortada ziyanlık varsa kralının bile yediğinin hesabını yaparım
Senden mi öğreneceğim ?
İşime gelmiyorsa ayrı eve çıkmayı ben bilmiyordum söylediğin için sağol.
Ayrı eve çıkmama sebebim merhametimdendir. Sokakta kalacağız içindir
Ay ne kadar da merhametli bir gelin 😅 hem de kayınvalidesinin lokmalarını sayacak kadar 🤣🤣 G....t...m. yemedi ayrı ev istemeyi diyecek halin yok tabi, hele bir ayrı ev iste gör bak kim sokakta kalıyor 😅

Back
X