evililikte aile ve kaynana

hic sormayin. Cocuklarimiz icin simdiden uzuluyorum. Ben binbir zahmetle hamile kalayim, dogurup buyuteyim binbir emekle, sonra vefasiz karakterde biri gelsin aileni gormene kota koyuyorum desin.

Biz de suan birilerinin geliniyiz. Eslerinin ailesini benimsememeye o kadar programlanmislar ki, bir de yetistirecekleri cocuklari.hayal edemiyorum.

Ninni yerine kaynanayi ne yapmali kaynar kazana atmali şarkisini soylerler buyuturken...

Allahim iyilerle karsilastir ya Rabbim!

Eh konu sahibi kota koymadiki. Esine "sen git" dedi. Yani ana-ogul arasina girmedi ki.
Niye kaynana illa her iki ayda gitmek istiyor? Sende yeni evli bir cifte her iki ayda 10 gün kalirmiydin?

Ayrıca eşiniz sizin şehrinize sizin için değil iş imkanı için gelmiş.Hani kendi memleketinde çalışabilecek olsa sizin memleketinize gelmezdi diye düşünüyorum.Bir de şu ailemi özledim muhabbeti çok baymadı mı ya? Ara ara git gör , dramatikleştirme olayı değil mi? Bizim milletimiz neden böyle , hep bi' abartılı duygusallık , memleket muhabbeti.Evlenmeseydin derler adama.

Konu resmen erkek anneleri ve diğerleri şeklinde ikiye bölündü. Sanki konu sahibi eşinin annesini evden kovdu gibi abartılı yorumlar...Evlenen insanın artık yeni bir "ailesi" olduğu gerçeğini idrak etmek niye bu kadar zor? Kimse size aileni at sat demiyor, sadece aile olmak için zaman ve çaba gerekir bu süreçte de aileler destek olmalıdır olması gereken bu.

Ayrıca eşiniz sizin şehrinize sizin için değil iş imkanı için gelmiş.Hani kendi memleketinde çalışabilecek olsa sizin memleketinize gelmezdi diye düşünüyorum.Bir de şu ailemi özledim muhabbeti çok baymadı mı ya? Ara ara git gör , dramatikleştirme olayı değil mi? Bizim milletimiz neden böyle , hep bi' abartılı duygusallık , memleket muhabbeti.Evlenmeseydin derler adama.
Bu durumlar evliliğin sınırlarını çizme döneminde yaşananlar galiba.hayatımızda herkes birşeyler istiyor ve biz hepsine tamam dersek o zaman bizim isteklerimiz ne olacak.geçinmek için illa yapmacık olmak mı lazım?insan eşine bile içinden geçenleri diyemezse bu nasıl evlilik.yeni aile olmayı başarmak için kendini bilmeli insan.aşırı içli dışlı olmak sonunda böyle tatsızlık çıkarıyor.

arkadaşlar selamlar, 5 ay oldu evleneli. kocam kendi yaşadığı yerde iş bulamayınca mecburen benim bulunduğum sehre geldi ve burda evlendik yuva kurduk. ailesi bırakıp geldiği şehirde yaşıyor. ailesini evlendikten 2.5ay sonra evimizde misafir ettik 10günkadar. eşim memleketini ailesini özlediği için gitmeyi düşünüyordu uzunyol 2günlüğüne değmez diye karar veremiyodu fakat şimdi kaynanam kocama sen gelme, bir hafta ongün düşünüyorum ben gelmeyi değişiklik olsun demiş. Eşim bana bunu söyleyince sinirlendim tabi. önce normal konuştum. dedimki sen git niye annen geliyor hem okadar yolu ! daha yanımızdan gideli İKİAY oldu ! böylemi olcak? ben sana en başından ailelerle iç içe yaşamaya karşı olduğumu söylemiştim. haa 2-3 günlügüne gelecekse tamam anlarım razıyım.. falan filan derken, ailemi istemeyeni bende istemem diyip kavga ettik ve ben evden ayrıldım daha doğrusu aksam yattığımızda yatağa bana bağırıp cağırdı.. '' hiç bişi olmamış gibi gelip bide yatmışım yanına falan sonra siktirolgit '' diyince çok kötü oldum. ve evi terkettim annemdeyim..5 günoldu hiç aramadı. annemi aramış ben köye gidiyorum diye bikaçgünegelirmiş gelince konuşcakmışız. ne yani ailesi tamam devam et dersemi devam edecek nedemek bu?
arkadaşlar tecrübesi görüşü fikri olan benimle paylaşsın LÜTFEN. Şimdi ben napim? boşanmayı düşünüyorum hiç olumlu bakamıyorum artık
sizi çok iyi anladım tüm geçmişi okumadım okuuklaarım kadar yorum yapıyorum eşinizin size saygısı yok şeytansın ne demek ? s.git demesi zaten kaos . böyle bir insanla ömür geçer mi diye düşünmeniz lazım kv sorununa gelene kdar. cahil bir ailesi var demişsiniz böyle insanlardan düşünce beklemek yersiz olur zaten. ayrıca herkes senin ailen olsaydı gelen tepkin bu olmazdı diyorlar acaba onlar olsa kv 3 aylık evlilikte tekrar gelip 10 gün kalsa kabul ederlermiydi ben etmezdim siz burda da haklısınız yeni evli çiftin evine sürekli gidilmez anlayışı olmalı

Bu durumlar evliliğin sınırlarını çizme döneminde yaşananlar galiba.hayatımızda herkes birşeyler istiyor ve biz hepsine tamam dersek o zaman bizim isteklerimiz ne olacak.geçinmek için illa yapmacık olmak mı lazım?insan eşine bile içinden geçenleri diyemezse bu nasıl evlilik.yeni aile olmayı başarmak için kendini bilmeli insan.aşırı içli dışlı olmak sonunda böyle tatsızlık çıkarıyor.

Yani benim annem de kayınvalide.Gelinler ısrar eder , on kere arar çağırır gelmiyorsunuz diye sitem ederler de öyle anca giderler babamla ki giderse de 3 günden fazla kalmaz , üstelik bu gidişlerini de haftasonuna denk getirmez ki gelinle abilerimin Haftasonları heba olmasın kalabalık etmeyelim diye.Gittiğinde de sevilen yemeklerini yapar abimlere , böyle kayınvalideyi kim istemez? Annem diye söylemiyorum benim kayınvalidem de böyle.Canın ne çekiyorsa yapiyim der , yapar eşimle yollar.Sürekli çağırırım gelin oturalım diye siz gelin eviniz kirlenmesin dağılmasın çocuğum der.Yani böyle kayınvalideler varken oğlu ben gelicem dediği halde oğlunun evini gezme kapısı yapan sen gelme ben gelirim diyen kayınvalideler bana pek de masum gelmiyor maalesef.

Ay şu sizde kayınvalide olucaksınız diyenleri anlamıyorum. Napmış kadın evden mi kovmuş?? Yatağını balkona mı kurmuş?? Önüne yemek mi koymamış??? Zaten 3 aylık evliyken gelmiş 10 gün kalmış. Geldiklerinde iyi davrandı ki bir daha yüzsüzce 5 aylık evli insanların evine kalmakta geliyorlar. Eşinde suç burda hem küfür ediyor. Hem yataktan kovuyor. Bence küfür ettiği için gitmekle iyi yapmışsın. Geldiğinde konuşmaya gelirse kesinlikle taviz verme. Sen kötü bir şey yapmamışsın.

Adam annesine ben seni görmeye gelicem dediğinde sen gelme ben geleyim diyen kayınvalide bu kizin kara kasını görmeye değil kendine hizmet ettirip merakını gidermeye geliyordur
+1000
Çocuğunu özlemiş olsaydı hemen atla gel oğlum derdi
Sen dur ben geliyorum niye
Amac yavaş yavaş kadının evine yerleşmek huzursuz etmek geline de ben seni saymıyorum demek

Yine ben 9 karnimda büyüttüm gece uykusuz kaldım hastayken başında bekledim elalemin kızı oğlumun evine koymuyor temali erkek evladı olan analar

Siz doguruyorsunuz büyütüyorsunuz hastayken başında bekliyorsunuz kiz anaları bunu yapmıyor

Onlar kızlarını tarladan toplayıp getiriyor

Eşinin davranışı yanlış. Ha ilk baştaki belki doğru olabilir. O anda kızması vs. Sonuçta sen de baya açık açık istemiyorum demişsin. Ama gece yaptığı çok ayıp. Ve gerçekten insanı kendinden soğutur türden.

Kayınvaliden düşüncesiz ve eski kafalı biri bana kalırsa, çünkü beş aylık evli çifte 2 ay arayla çok mecbur olmadıkça gidilmez. Bir de 1 hafta on gün gibi uzun bir süre.

Ama sen de ne olursa olsun. Ailelerle içli dışlı olmak istemiyorum diye net kesin davranıp, tavır almakla hata etmişsin. Sonuçta onların açısından sen ailenle içiçesin. Ama onların evladı senin olduğun yerde tek. Onun da bilinçaltıyla sık sık gelmek isterler. Sen zaman içinde eşinle kötü olmadan arayı açabilirdin. Sonuçta onun ailesi. Yani herkesin bir hatası var ama eşinin geceki davranışı, en hatalısı bence.

zamansız değil eğer ben bu tepkimi vermeseydim sonradan işin ucu kaçardı ama

Böyle de pek iyi bir sonuç olmamış ama. Öfkeyle kalkan zararla oturur. Eşinize biraz daha sakince ve yerinde davranıp arkanıza alabilirdiniz. Ama olanlar olmuş umarım çözülür.

Yine ben 9 karnimda büyüttüm gece uykusuz kaldım hastayken başında bekledim elalemin kızı oğlumun evine koymuyor temali erkek evladı olan analar

Siz doguruyorsunuz büyütüyorsunuz hastayken başında bekliyorsunuz kiz anaları bunu yapmıyor

Onlar kızlarını tarladan toplayıp getiriyor
kizin ailesine yakin oturuyorlarmis. İstedigi zaman gorusebilirler.

Kimse kizin ailesi evine gelmesin "sadece" erkek tarafi gelsin demedi, ayrim yapmadi.

Benim ailem uzakta, esim ailem gelecekken hayir dese ben de kirilirim.

Ayrimcilik yok ama her zaman kaynana onyargisi var maalesef...

Kayinvalidenizle araniz nasil bilmiyorum, ben bi sakinca goremiyorum gelip kalmalarinda. Benim kayinvalidem ve kp 3 ayligina bize gelcekler ( yurtdisinda oldugu icin bu kadar uzun) ama ben dort gozle bekliyorum. Aramiz iyi cok sukur, ha ufak tefek tartismalar olmuyormu, oluyor tabi.
Ama esinizin sizi yataktan kovmasi, o uslupta size git demesi cok yanlis, ben affedemezdim galiba veya uzun sure yediremezdim kendime.

ben

maalesef :KK43: ben sadece bu gidip gelmeleri sıklaşmasın önlem amaçlıydı. orta yolunu ona söyledim sen git gör özlemini gider dedim.. ama düz mantık baktı olaylara maalesef Sen benim ailemi istemiyon madem dedi ve sonuç bu.. evet beni araması gerekirken annemi araması beni daha çok olumsuz düşüncelere soktu :KK43:
Daha yeni evlisiniz keske böyle soylemeseydiniz zaten zamanla duzene otururdu hersey esinde kırılmıştır neticede annesi kadinlar bu durumlari halledebilior kiz annesi dusunceli oluo zaten yeni evli olunca gelmek bile istemiolar ama erkek anneleri daha farkli bi moda girio oglu sinucta evlenip senin memleketine gelmis alttan alip normal karsilasaydin keske evet onun 10 gun kalmak istemesi normal degil ama senin tepkinde normal gelmedi bana

Kv ler burun sokmasalar olmaz zaten erkek annelerine has durum.Zaten dusunceli olsa gelmezdi ama anlicaktir zmanla surat as sende gelince ,bir daha gelmez . Kv gelini kendine rakip gordugu zamalar oluyor.Benim kv de de oglum evlenince degisti diyip durur. Aslinda her gun gorusuyorlar benden fazla annesiyle vakit gecirmesine ragmen evli oldugunu kabul edemiyor Soyle igrenc dusunceyede sahipler. Oglumun evi gelin istesede istemesede kalirim hesabi yapip Gelini saymiyorlar.
Fakat senin artin var onu degerlendirmelisin esib senin oldugun sehirde zamanla oraya alismasini baglanmasini sagla . Daha cok yenisiniz od baska sehre aileye ese yeni yeni alisiyor. Ailesini ozlucektir elbette. Sen sabirli olup oralari seeaini sagla.

X