evililikte aile ve kaynana

Bazı aileler yatıya kalmaya bayılıyorlar ve çoluğa çocuğa karışsanız da bu zevklerinden asla vazgeçmiyorlar.Çok yakın arkadaşlarımdan biliyorum.Size söylenecek tek atasözü var "ya bu deveyi güdeceksin ya da bu diyardan gideceksin".Başka çözümü yok maalesef :KK43:

Yeni evlisiniz boşanmak istiyorsanız bu yol iyi bir yol.
Ama istemiyorsanız Kenan doğulunun çok güzel bir lafı var “ne dediğin değil nasıl söylediğin olay” diye. Tüm evlilik bunun üzerine kurulu. Bunu öğrenmeniz lazım

Ben sizi çok haksız buldum
Yazık.. sebepsiz yere hem yeni evliliginize büyük bir darbe attınız, hem ailenizi endiselendirdiniz, hem de kayinvalideniz ve kocanizin tüm ailesinin asla unutamayacağı kötü bir olay yasattiniz
Daha durun ya bu şiddet bu celal
Biz de yeni evlendigimizde ilk kış tam 9 kere yatılı misafir agirlamistik eşimin ailesinden..
Çok bunaldim ama eşimle her zaman arami bozmadan konuştum
Zaten bu süre sonra kimse gelmiyor merak etmiyor
Aranızda kötü bi şey yaşanmamış
Benim kocam benim annem için böyle deseydi gözümden tamamen düşerdi
Annem de asla unutmaz ve sevmezdi esimi
Siz isteseniz de artık kimse gelmez size merak etmeyin ve yıllar geçse de kocaniz annesini istemediğinizi unutmaz

Yeni evlisiniz boşanmak istiyorsanız bu yol iyi bir yol.
Ama istemiyorsanız Kenan doğulunun çok güzel bir lafı var “ne dediğin değil nasıl söylediğin olay” diye. Tüm evlilik bunun üzerine kurulu. Bunu öğrenmeniz lazım
Çok beğendim alintiladiginiz cümleyi..
Kesinlikle öyle..

arkadaşlar selamlar, 5 ay oldu evleneli. kocam kendi yaşadığı yerde iş bulamayınca mecburen benim bulunduğum sehre geldi ve burda evlendik yuva kurduk. ailesi bırakıp geldiği şehirde yaşıyor. ailesini evlendikten 2.5ay sonra evimizde misafir ettik 10günkadar. eşim memleketini ailesini özlediği için gitmeyi düşünüyordu uzunyol 2günlüğüne değmez diye karar veremiyodu fakat şimdi kaynanam kocama sen gelme, bir hafta ongün düşünüyorum ben gelmeyi değişiklik olsun demiş. Eşim bana bunu söyleyince sinirlendim tabi. önce normal konuştum. dedimki sen git niye annen geliyor hem okadar yolu ! daha yanımızdan gideli İKİAY oldu ! böylemi olcak? ben sana en başından ailelerle iç içe yaşamaya karşı olduğumu söylemiştim. haa 2-3 günlügüne gelecekse tamam anlarım razıyım.. falan filan derken, ailemi istemeyeni bende istemem diyip kavga ettik ve ben evden ayrıldım daha doğrusu aksam yattığımızda yatağa bana bağırıp cağırdı.. '' hiç bişi olmamış gibi gelip bide yatmışım yanına falan sonra siktirolgit '' diyince çok kötü oldum. ve evi terkettim annemdeyim..5 günoldu hiç aramadı. annemi aramış ben köye gidiyorum diye bikaçgünegelirmiş gelince konuşcakmışız. ne yani ailesi tamam devam et dersemi devam edecek nedemek bu?
arkadaşlar tecrübesi görüşü fikri olan benimle paylaşsın LÜTFEN. Şimdi ben napim? boşanmayı düşünüyorum hiç olumlu bakamıyorum artık
Bu sekilde davranirsan mutlu olmazsin senin annende kv sende kv olacn ona gore davran. Bende ayni durumdaydim hic karsi gelmezdim kurtaj oldum iki gun sonra ise gittim eve geliyodum yemmek cay meyva... Mutlu olmak istiyosn bazi seylere gozyumacan annesi gelecem ddiyse esin sen gelme diyemez

Mesajları okuyorum ve gerçekten şaşırıyorum. Umarım kızım türkiyeden biriyle evlenmez. Ona böyle muamele yapılırsa nasıl tepki veririm bilemiyorum. Niye sadece erkekler ve onların biricik anneleri kıymetli. Kadın istemiyor işte, anasıda olsa danasıda olsa istemiyor. İlk seferde önyargıyla verilmiş bir kararda değil. Daha önce gelmiş kalmışlar ne gerek varsa. Evde bütün işler, yemek vs kadının üstüne yükken kadını aramaya tenezzül etmemeleri ayrı bir durum zaten. Eşinin sonrasında yaptığı hakareti söylemiyorum bile. Hala konu sahibini haksız bulanlarıda anlamıyorum. Biz zaten toplum olarak kişisel alan kavramını anlamadık, çözemedik. Bütün bu gerilimlerin kaynağı bu galiba.

bende çalışıyorum ama bu kadar rahat olunmamalı . evet oğlunun evi ama artık oğlun bekar değil yalnız değil !öyle değişiklik olsun ben geliyorum falan ...ben böyle şeyler istemiyorum yanlış buluyorum ve kabul etmiyorum. evet ailelerimizin yanımıza mecburen geleceği kalacağı günler de olcak ama bu şekilde değil.. diye düşünüyorum
İlla bakıma muhtaç mi olması gerekiyor evinize gelip kalabilmesi için. Annesi yahu doğurup büyüten kadın ANNE yani daha ötesi var mı. Ben olsam benim annemi evde istemeyeni ben de istemezdim. Hiçkimse bir anneden daha değerli olamaz

İlla bakıma muhtaç mi olması gerekiyor evinize gelip kalabilmesi için. Annesi yahu doğurup büyüten kadın ANNE yani daha ötesi var mı. Ben olsam benim annemi evde istemeyeni ben de istemezdim. Hiçkimse bir anneden daha değerli olamaz

Anne olunca, evladin tüm hayatina müdhale mi edilmeli? Yuvasina huzursuz olma pahasina illa kalinmali mi? Konu sahibi kayinvalidesine hakaret, küfür etmedi. Kayinvalidesi icin asla bu eve gelemez demedi. Kayinvalidesi zaten iki ay önce 10 gün kalmis zaten.

Konu sahibi daha suracikta 5 aylik evli. Tek istegi bu canim cicim aylarini esi ile yalniz beraber gecirmek. Bu istegine niye saygi duyulmuyor? Illa konu sahibi dogurup, anne olunca mi degerli oluyor? Anne olmayan, sadece es olan degerli degiller mi?

Burdaki yorumlari anlamak istemiyorum. Türkiyede evet erkek egenmenligi var, esitsizlik var evet fakat bu konuda apacik belli oluyor ki bunun kaynagi erkekler degildir. Bunun kaynagi kadinlardir. Surda "dominantsin, esin senden bosanir" diyenler bile var. Es ile konusulmazmis. Her dedigine evet denilmeli ama alttan alttan es doldurlmali. "Önemli olan nasil söyledigin" dedikleri budur. Evlilik anlayisi bu ise, vah vah diyorum ben.

Yeni evli biri daha ilişkileri tam oturmamısken bır anne olarak oğlum alışsın esıne evıne demeli daha az görüşmeli evlendım annem özellıkle gelmıyorum kızım bırbırınıze alısın dıyordu genelde kız annelerı cok dusunselı oluyorda erkek anneleri hep bır oto-kontrol ee cocuklarını ünv gönderince her ay ziyaret mı edıyolar en azından ben görmedim Ama evlılıkte biraz mücadele demek hersey hemen oturmuyor tartısmalarda anneye gıtmek dogru degıl farklı oda olur kusersınız konusmazsınız yada tartısıp sonuca bağlarsınız sürekliliği varsa o zaman boşanmak düşünülmeli (ailenize herseyi yansıtmak esınıze karsı tepkılı soguk olmarına neden olur ve kendını kabul görmuş hıssetmezse annesıne daha cok ihtiyac duyar )

Daha yeni evli bir ciftin evine zirt pirt 10 gun yatiya gelinmez. Bir iki gun olsa neyse de 10 gun yahu. 10 gun yatili misafir agirlamak calisan bir kadin icin hic de kolay degil..
Kufur mevzusuna hic girmiyorum bile.
Terbiyesiz adam.

Bunları savunanlar hep erkek anneleri zaten. Benim umudum yok düzen falan değişmeyecek bu zihniyetle her şey aynı gidecek.
Ben de bir erkek annesiyim canim :))
Dusunuyorum da oglumun evine gidip de 10 gun kalmam. Kasvet basar, darlanirim yahu :)))
Bence bu dusunceyle alakali birsey. Kv nin dusunmesi gerekir.

arkadaşlar selamlar, 5 ay oldu evleneli. kocam kendi yaşadığı yerde iş bulamayınca mecburen benim bulunduğum sehre geldi ve burda evlendik yuva kurduk. ailesi bırakıp geldiği şehirde yaşıyor. ailesini evlendikten 2.5ay sonra evimizde misafir ettik 10günkadar. eşim memleketini ailesini özlediği için gitmeyi düşünüyordu uzunyol 2günlüğüne değmez diye karar veremiyodu fakat şimdi kaynanam kocama sen gelme, bir hafta ongün düşünüyorum ben gelmeyi değişiklik olsun demiş. Eşim bana bunu söyleyince sinirlendim tabi. önce normal konuştum. dedimki sen git niye annen geliyor hem okadar yolu ! daha yanımızdan gideli İKİAY oldu ! böylemi olcak? ben sana en başından ailelerle iç içe yaşamaya karşı olduğumu söylemiştim. haa 2-3 günlügüne gelecekse tamam anlarım razıyım.. falan filan derken, ailemi istemeyeni bende istemem diyip kavga ettik ve ben evden ayrıldım daha doğrusu aksam yattığımızda yatağa bana bağırıp cağırdı.. '' hiç bişi olmamış gibi gelip bide yatmışım yanına falan sonra siktirolgit '' diyince çok kötü oldum. ve evi terkettim annemdeyim..5 günoldu hiç aramadı. annemi aramış ben köye gidiyorum diye bikaçgünegelirmiş gelince konuşcakmışız. ne yani ailesi tamam devam et dersemi devam edecek nedemek bu?
arkadaşlar tecrübesi görüşü fikri olan benimle paylaşsın LÜTFEN. Şimdi ben napim? boşanmayı düşünüyorum hiç olumlu bakamıyorum artık
Bence arkadaşım sen biraz abartmışın evlilikler kolay kurulmuyor boşanmak böyle bir sebepten hele ki çok saçma bana göre sabırlı ol tabi eşimle beraber kalmak istersin fakat bunu ona dağ güzel bir dille ailesini istemiyormuş gibi yapma çünkü şunu anladım erkeğin annesi ile ne kadar iyi anlaşırsan erkek daha mutlu oluyor böyle bir sebepten ötürü yuvanı yıkma derim boşandın ne olacak ya daha beteri rast gelirse Tabi size küfür etmesi kötü birşey o bunu anlayacak ve özürünü dileyecek ama yatak ayırmayın çünkü kalpleriniz de birbirinizden ayrılır inşallah düzelir aranız

En nefret ettiğim cümledir "yuvayi dişi kuş kurar. " Hayir efenim, biz kuş degiliz!! Yuva beraber kurulur. Beraber birbirini mutlu etme derdi olmali.

Niye sadece kadin erkegi mutlu etmeli? Onu mutlu etmek için kendini ezdirmeli? Ben kdeye gece 11de yorgunluk ilevmeyve servisi yapiyorum diye niye eşim bana hayranlik ile baksin? Benim mutsuz olduğumu bile bile?? Bu nasil bir evliliktir?

Evet evlilikte tartişma olur. Yeri geliyor idare edersin fakat bu konuda idare edilcek birşey yok. Konu sahibi eşinin annesine gitmesine engel değildi, hasret gidermesine engel değildi.

Demek ki neymiş, konu hasret gidermek değilmiş. Konu, konu sahiben kayinvalidesine yapacagi hizmettir.

Cidden eşini değerli görse, telefonda "anne yol uzun, yorma kendini, ben gelirim" diyebilirdi. Demek ki oda esini, annesinin hizmetçisi olarak görüyor. Eşinin isteklerine zerre saygi duymuyor. Eşine şeytan diyor, s..git diyor. Bunun neresi alttan alinmaliymiş?

Bence konu sahibi çok iyi yapmiş. Erkekleri pofpofloyarak değer kazanmazsiniz hanimefendi. Bir kadinin onuru, gururu ve istekleri vardir. Sadece kadin verici değil ve olmamali.

E es8482 aferin sana! Burdakilein çoğun yapamadiklarini yapmişsin. Çizginden ve restinden vaz geçme derim. Burnu iyicene bir sürtsün.
Bende bu feminen konuşmayı anlamıyorum duygusal yapı olarak kadın erkek farklıdır farklı yaratılmıştır bunu inkar niye.. evet kadın kırılgandır narindir ama bir o kadar da erkekten daha merhametli ve şefkatlidir alttan almaya müsaittir. Alttan alınca sen kaybetmiş olmuyosun ki sadece haklıyken haksız duruma düşmeyip doğru zamanda konuşunca eşine karşı daha etkili oluyor söylemlerin yoksa erkek düz bakar ve tepki verir kadın incedir ince düşünür. Konu sahibi haklı zaten yeni evliye 10 gün kalma çok zor ama bunu üslubuyla sakince söylese eşi ses çıkarmayacaktı. Ben kadın kendini ezdirsin demiyorum ama kadın istediği herşeyi eşine kabulde ettirebilir yeterki yerini ve zamanını bilsin. Kv kalıp gittikten sonra eşine hissettiklerini söylese yeni olduklarını kendisiyle vakit geçirmwk istediğini bir daha böyle durum olursa 2-3 gümlüğüne sen git görüş diye fikrini beyan etse inanıyorum adam anlayacaktı. Erkek sonuca bakar kadın gidiş yoluna net. Erkeklerde böyle incelikler yok malesef

Keşke ben de senin gibi yeni evliyken böyle bir tartışma yapsaydım. Kv 2 ayda bir gelip 10 gün kaldı ta evliliğimin başından itibaren. 2 ayda bir gelicem de öyle yıkarım perdeleri artık dedi ilk gelişinde, elini beline koyup perdelere bakarak.
Üstelik üniversite dahil 8 yıl yalnız yaşamışım, öyle bir ev çekip çevirebiliyorken bu lafları duydum.
O gidince göbek atar, ertesi hafta ağlamaya başlardım yine gelecek az kaldı diye.
Rahat da durmazdı. İç çamaşırlarıma dek karıştırır, evden ufak tefek de eşya çalardı.
Keşke ben de tavrımı koysaydım da yıllarca iki senede bir gelip beni sedef hastası yapamasaydı.
Konu sahibi arkadaşım, dik dur, eninde sonunda kabul edecek. Kaynana haddini bilecek. Benim de oğlum var, kesseler 10 gün kalmam evinde evlendiğinde. Kendi ellerimle neden kendimden nefret ettireyim ki bir insan evladını?
Bak kaç yıllık evliyim, 15 yıldan sonra ilk defa eşime annen sen yokken gelmesin diyebildim. Benimki yurtdışına çıkar 10 gün, kaynana yemeğe içmeye anında bize gelirdi. Sen benim annemle başbaşa 10 gün kalabilir misin dedim en son artık. Madem oğlunu seviyor ve özlüyor, neden o yokken benimle başbaşa bu evde? Yıllarca söyleyemedim ama şimdiki aklım olsa aynen senin yaptığını yapardım geri kalan yıllarımı kurtarmak için. Ben yıllarca işkence çektim sen çekme. Bu evlilik ortak kuruldu, kadınız diye isteklerimizi gözardı etmeyeceğiz. Benim eşim haftasonu gelmek isteyen kardeşime bile gelmesinler kafa dinleyeceğim diyebiliyorsa ben de 10 gün yalancı entrikacı ve hırsız kaynanamı çekmek zorunda değilim.

Keşke ben de senin gibi yeni evliyken böyle bir tartışma yapsaydım. Kv 2 ayda bir gelip 10 gün kaldı ta evliliğimin başından itibaren. 2 ayda bir gelicem de öyle yıkarım perdeleri artık dedi ilk gelişinde, elini beline koyup perdelere bakarak.
Üstelik üniversite dahil 8 yıl yalnız yaşamışım, öyle bir ev çekip çevirebiliyorken bu lafları duydum.
O gidince göbek atar, ertesi hafta ağlamaya başlardım yine gelecek az kaldı diye.
Rahat da durmazdı. İç çamaşırlarıma dek karıştırır, evden ufak tefek de eşya çalardı.
Keşke ben de tavrımı koysaydım da yıllarca iki senede bir gelip beni sedef hastası yapamasaydı.
Konu sahibi arkadaşım, dik dur, eninde sonunda kabul edecek. Kaynana haddini bilecek. Benim de oğlum var, kesseler 10 gün kalmam evinde evlendiğinde. Kendi ellerimle neden kendimden nefret ettireyim ki bir insan evladını?
Bak kaç yıllık evliyim, 15 yıldan sonra ilk defa eşime annen sen yokken gelmesin diyebildim. Benimki yurtdışına çıkar 10 gün, kaynana yemeğe içmeye anında bize gelirdi. Sen benim annemle başbaşa 10 gün kalabilir misin dedim en son artık. Madem oğlunu seviyor ve özlüyor, neden o yokken benimle başbaşa bu evde? Yıllarca söyleyemedim ama şimdiki aklım olsa aynen senin yaptığını yapardım geri kalan yıllarımı kurtarmak için. Ben yıllarca işkence çektim sen çekme. Bu evlilik ortak kuruldu, kadınız diye isteklerimizi gözardı etmeyeceğiz. Benim eşim haftasonu gelmek isteyen kardeşime bile gelmesinler kafa dinleyeceğim diyebiliyorsa ben de 10 gün yalancı entrikacı ve hırsız kaynanamı çekmek zorunda değilim.
:KK43: çok üzüldüm kıyamam

5 ay olmuş evleneli. Her anne gibi kv de oğlunun evini görmek istiyordur hemde kadıncağız biraz değişiklik olsun istemiş. Bence eşiniz haklı bu konuda. Küfür etmemeliydi tabiki ama haklı.

Acaba konu sahibinin ailesi gelecek olsaydı yine aynı olacak mıydı ?

İyi yaklaşırsan iyi olur, kötü yaklaşırsan kötü olur.

Ailem bizim evimize taşınacak dememiş kocası, 10 günlük misafir olacaklar demiş.

Bazı kadınları gerçekten hiç anlayamıyorum hiç

en iyisi bu tarz insanlar öksüz yetim adamlarla evlensinler.

ama dırdır edecek illaaaki birşeyler yine bulur bu tarz insanlar.

Unutmayalım ki bizlerinden çocukları var, yoksa da olacak.

Ne ekersek onu biçeriz. kısa ve net !

Biraz daha iyimser olun lütfen.
Yeni evli birinin evine sürekli gidilip 10 gün kalınmaz yahu oğlum yada kızım gitmem yani. Olay dramatize ediyor sanki. 10 yıllık evli çiftten bahsetmiyoruz 5 aylık. Belki çocuk istiyorlar ama evde kv var yumurtlama günü kaçıyor regl günü hüsran :/

Peki siz kayınvalide olunca yeni evli insanların evine habire gidip 10 gün kalıp ilgi alaka hizmet mi bekleyeceksiniz ?

Kadın burda sadece eşinin ailesi için demedi kendi ailesi için de aynısını düşünüyorum ve benim ailem çekiniyor gelmeye dedi. Yeni evliler belki deneyimsiz nasıl ağırlayacağım diyor geriliyor belki işi yoğun belki daha alışamadı evliliğe. ki kadın zaten daha önce gelmiş kalmış...
Ben iki ay once geldigi kismi kacirmisim.o yuzden boyle bi yorum yaptim.sonra daha dikkatli okuyunca anladim kusura bakmayin konu sahibi hakli ama daha guzel bir sekilde ifade etseydi kendini daha iyi olurdu diye dusunuyorum esini kufur etmesi de hic hos degil

X