evililikte aile ve kaynana

Umarim esiniz olan biteni anlatmaz anlatirsa nasil doldurur simdi esinizi annesi:)
Sert tepki koymus olabilir misiniz acaba size kufur ettirecek kadar .Hem hic uzulmeyin bi gelsin bakalim ne konusacak.Kayinvalideler hep boyle huzur bozuyorlar.Biraz dusunmek lazim bunlar yeni evli falan ama nerdeeee.

Ben bir günlüğünede olsa,aaa bu seferde biz gidelim der oraya ben giderdim görsünler oğulcuklarını heveslerini alsınlar.
Biraz stratejik olunmazsa evlilik zor bir oluşum.
Her kavgada edilen laflar,insanların karşısındaki kişiye içindeki duygu ve düşüncelerini yansıtır dikkat edin.
Benim babam en yakınıda arasa,eşime sorayım müsaitmi derdi,şimdide bize öyledir.
Evlenirsem eşim böyle olmazsa çok sorun olurdu.
Erkekler annem babam vs ne varki yabancı değil mantığında bakıyor olaya,işin özünü göremiyorlar.
Boşanmak çözüm değil ancak,sanırım olgunlaşmadan otuz otuzbeş yaş öncesi yapılmış bir evlilik bu.

Herkeşsn ailesi kendine kıymetli !!
Evlenen erkekler hem öksüz hem yetim gibi davransın !! Ailesini silsin anlayışını bi atamadınız ... Senin istemediğin annesi ya o adamın ..! Oğlunun evine gelmesinmi kadın ?

Bende bu feminen konuşmayı anlamıyorum duygusal yapı olarak kadın erkek farklıdır farklı yaratılmıştır bunu inkar niye.. evet kadın kırılgandır narindir ama bir o kadar da erkekten daha merhametli ve şefkatlidir alttan almaya müsaittir. Alttan alınca sen kaybetmiş olmuyosun ki sadece haklıyken haksız duruma düşmeyip doğru zamanda konuşunca eşine karşı daha etkili oluyor söylemlerin yoksa erkek düz bakar ve tepki verir kadın incedir ince düşünür. Konu sahibi haklı zaten yeni evliye 10 gün kalma çok zor ama bunu üslubuyla sakince söylese eşi ses çıkarmayacaktı. Ben kadın kendini ezdirsin demiyorum ama kadın istediği herşeyi eşine kabulde ettirebilir yeterki yerini ve zamanını bilsin. Kv kalıp gittikten sonra eşine hissettiklerini söylese yeni olduklarını kendisiyle vakit geçirmwk istediğini bir daha böyle durum olursa 2-3 gümlüğüne sen git görüş diye fikrini beyan etse inanıyorum adam anlayacaktı. Erkek sonuca bakar kadın gidiş yoluna net. Erkeklerde böyle incelikler yok malesef

Ben bir kadin olarak daha narin ve kirilgan değilim. Niye illa yorulmak, mutsuz olmak zorunda kalayim eşim tarafindan anlaşilmak için? Konuşurken bunu anlamayan, hatta karasina şeytan , s..git diyen birisi, o kadin yorgunluğundan öldüğünde mi kadinin derdini anlayacak?

Hatta bundan dolayi bana sorsan bu konuda aşiri duygusal olan erkek. Ne demek 30 yaşindaki bir adamin daha 2 ay önce gördügü annesi için ağlamak? Cok ergence geliyor bana.

Ben eşim ile gayet herşeyi konuşabiliyorum. Yeri geliyor birbirimizin ailesini uygun kelimeler ile eleştirebiliyoruz. Yani karakterlerini konuşabiliyoruz. Bu konuda mesela eşim bana anlayiş gösterirdi, ne kadar yorgun olacagimi anlatsaydim.

Ve kayin aile iki ay önce gelmiş zaten ve konu sahibi birşey dememis ki normali olan bu. Eh bu kadin hiç bir zaman evine gelen misafirlerde hak söz sahibi olamayacakmi? Sürekli eşine patlamak üzeri olan bir bomba gibi mi yaklaşacak?

Konu sahibi yalniş birşey yapmadi. Normal insan gibi dürüstçene derdini anlatti. Karşisindaki en hafif tabiri ile ergen olmasaydi, eşini anlayan biri olurdu.

Oğlu mu sabahtan akşama kadar evdeymiste geliyor?kime sormuş? Mecbur değilsin ki uzakta olsa 3 günden fazla misafirlik olmaz gezmeye yer aramasın.

Birde aynı şehirde kalmak iSteyen çeşitlerini de duyuyorum bunların.

Oğlunu düşünse daha ince düşünür gezmeye yer aramaz. Kızlarına ince oğullarına kalın dusunenleri yaslanınca verin kızında damadiyla kalsın.

Herkes ettiğini bulur.. yuvan yikilmaz paşa paşa döner donmessede gönder gitsin anasinin eteğinin altında kalsın. . Sen gidince değeri kalmaz zaten eşinin merak etme.
Ayrıca sana ettiği küfürü de yedittir birdaha cesaret dahi edemesin terbiyesiz adam..

Evlenen erkekler hem öksüz hem yetim gibi davransın !! Ailesini silsin anlayışını bi atamadınız ... Senin istemediğin annesi ya o adamın ..! Oğlunun evine gelmesinmi kadın ?
gelmesin. 2 ay arayla 10 gun kalmk da neyin nesi. konu sahibi eşiyle annesini ayirmiyor ki. git gor demis. 3 gunlugune de kalcaksa kalsin demis. su erkek anneleri ogluşlarinin evlenip bir aile kurduklarini bir turlu anlayamiyorlar. bekar evi degil orasi. kadin da adamin ev arkadasi degil.

Ben iki ay once geldigi kismi kacirmisim.o yuzden boyle bi yorum yaptim.sonra daha dikkatli okuyunca anladim kusura bakmayin konu sahibi hakli ama daha guzel bir sekilde ifade etseydi kendini daha iyi olurdu diye dusunuyorum esini kufur etmesi de hic hos degil

Konu sahibi açıkça yazdı hepsini...Daha önce geldiklerini kaldıklarını eşinin gideceğini ama kv nin ben geleyim değişiklik olur dediğini, kendi ailesinin gelmeye çekindiğini vs vs, bu kadar sık olmasına tepki verdiğini.

Her neyse.

arkadaşlar selamlar, 5 ay oldu evleneli. kocam kendi yaşadığı yerde iş bulamayınca mecburen benim bulunduğum sehre geldi ve burda evlendik yuva kurduk. ailesi bırakıp geldiği şehirde yaşıyor. ailesini evlendikten 2.5ay sonra evimizde misafir ettik 10günkadar. eşim memleketini ailesini özlediği için gitmeyi düşünüyordu uzunyol 2günlüğüne değmez diye karar veremiyodu fakat şimdi kaynanam kocama sen gelme, bir hafta ongün düşünüyorum ben gelmeyi değişiklik olsun demiş. Eşim bana bunu söyleyince sinirlendim tabi. önce normal konuştum. dedimki sen git niye annen geliyor hem okadar yolu ! daha yanımızdan gideli İKİAY oldu ! böylemi olcak? ben sana en başından ailelerle iç içe yaşamaya karşı olduğumu söylemiştim. haa 2-3 günlügüne gelecekse tamam anlarım razıyım.. falan filan derken, ailemi istemeyeni bende istemem diyip kavga ettik ve ben evden ayrıldım daha doğrusu aksam yattığımızda yatağa bana bağırıp cağırdı.. '' hiç bişi olmamış gibi gelip bide yatmışım yanına falan sonra siktirolgit '' diyince çok kötü oldum. ve evi terkettim annemdeyim..5 günoldu hiç aramadı. annemi aramış ben köye gidiyorum diye bikaçgünegelirmiş gelince konuşcakmışız. ne yani ailesi tamam devam et dersemi devam edecek nedemek bu?
arkadaşlar tecrübesi görüşü fikri olan benimle paylaşsın LÜTFEN. Şimdi ben napim? boşanmayı düşünüyorum hiç olumlu bakamıyorum artık
Üzüldüm sizin adınıza ama eşiniz aynı tepkiyi sizin aileniz için verseydi üzülmezmiydiniz. Eşiniz sinirlenmekte haklı ama sizi kovması hoş olmamış.

Ben de bir erkek annesiyim canim :))
Dusunuyorum da oglumun evine gidip de 10 gun kalmam. Kasvet basar, darlanirim yahu :)))
Bence bu dusunceyle alakali birsey. Kv nin dusunmesi gerekir.

Konuda bu düşünceyi savunan erkek annelerini kastetmiştim aslında ama genel olarak erkek anneleri yazınca yanlış anlaşıldı kusura bakmayın...

Şartlarınız eşit olmadığı için objektif düşünemiyorsunuz.siz yolda sokakta markette yufkacıda bile ailenizle karşılaşabilirsiniz.hiçkimseyi göremeseniz bile büyüdüğünüz yerde sokaklarda yürümek bile size iyi gelir ama gün içindeki monotonluktan farkında bile değilsinizdir bunun..gelgelelim eşiniz tüm bunların tam tersi bir hayata uyum sağlamaya çalışıyor.özlemesi görmek istemesi gayet normal..seven sevdiğini anca 4-5 ayda bir özler diye bir şart yok ki..eşinizle sevgiliyken ayrı evlere gittiğinizde bile daha o gün bianda özlemeye başlamdınız mı hiç ?? evvela daha 2 ay olmuş ne ara çzledin demeniz bile yanlış geldi bana..yanlış yerden başlayıp yürüdüğünüz için eşiniz sizi anlamak istememiş yada tamda anlatmak istediğinizi anlamış da diyebilirim.yani annesinin onu özlemesinin saçma olduğunu ve onun saçmalıklar yapan cahil biri olduğunu gözüne soklmalıydın demek istediğinizi anlamış .keskin sirke küpüne zarar

2-3 sene sonra bunları mı dert etmişim diye kendine güleceksin bence :) çünkü bende aynı olayları yasadım hatta daha beterini. Evlendikten 4 ay sonra tüm kışı beraber geçirdik. Ha noldu yanlış anlasılmalar tahammülsüzlükler. benim kv de anlamış olacak ki bu kıs gelmedi ve ilişkilerimiz düzeldi. 10 günü fazla dert etme sayılı gün cabuk gecer ama rahatsız oldugunu tavırlarınla kv ne belli et. Oda anlar heralde yeni yuva kurmuş bi çifti bu kadar rahatsız etmemesi gerektiğini.

Benimde bir oglum var. Niye eşiyle bnm yüzümden huzursuz olsun. Aynı sehirde yasadıgımız sürece yatıya bile kalmam (hastalık olur torunum olur yardım ister gelinimle oglum orası ayrı tabi)

:KK43: :KK43: ben s...git lafını hakeden bir kadın değilim. KİMSE beni yanlış anlamasın Gurur yapmıyorum. gerçekten övmek için demiyorum neşeli sempatik saygılı çalışan paramı kazanan biriyim.asık suratlı asabi burnu havada çook seyler isteyen değilim.AKSİ Bİ insan değilim. ama karıkocalar kavga eder tartışır bunlar olurken rencide edici olunmamalı.kocam tartışmalara gelemiyor :KK43: uzun olur şimdi anlatması . kocam bu gelmegitme düşüncemi söylediğimde bana ; şeytansın sen dedi... bunun gibi .. sadece gerçekten çok kırgınııım üzgünüüüm sinirliyiiim
Sen çok haklısın. Ben de 5 aylık evliyim, kp tedavisini bende kalarak yapacakmış. İki kızı da doktor ama benim memleket daha yakın geldi. Vajinusmus sorunu yaşıyorum, dr evinize misafir kabul etmeyin bile dedi ama napayım şimdi düşünüyorum kara kara. Kv ve kp den nefret ediyorum. Beni en özel günlerimde ağlattılar. Şu an midemde büyük bir ağrı var ve seni çok iyi anlıyorum

Yeni evli birinin evine sürekli gidilip 10 gün kalınmaz yahu oğlum yada kızım gitmem yani. Olay dramatize ediyor sanki. 10 yıllık evli çiftten bahsetmiyoruz 5 aylık. Belki çocuk istiyorlar ama evde kv var yumurtlama günü kaçıyor regl günü hüsran :/
Hele şükür biri de bunları düşündü. Ben de 5 aylık evliyim ilişkiye giremedik henüz. İçerde kp ve kv varken napacağım bilmiyorum! Offf neden evlendim ki!

Kayınvalidelere acıyorum artık herkes onlardan şikayetçi
Düşünün bir de aynı ilde olsanız napardınız .Herhalde kimse ziyarete gitmezdi.

Son durum nedir?? Bence annenın evınden kalkıp direkt evıne git.. o ev senın evın birdaha da evını terk etme

Son durum nedir?? Bence annenın evınden kalkıp direkt evıne git.. o ev senın evın birdaha da evını terk etme
dün kocam konuşmak için geldi .gelmeden önce eniştem ile baya dertleşmişler eniştem kendisine yanlış yaptığını bu şekilde tartışmaların olmamasını gerektiğini falan konuşmuş .bize geldiklerinde ben evde değildim sonradan geldim ben. Sonra, annem ben sana kızımı evden siktiret diye vermedim! demiş anneme demişki '' benim annem nezaman isterse ozaman gelirde giderde ...senin kızın beni adam yerine koymuyor falan..sinirlendiğim için ben böyle konuştum.evet yapamam evden kovmamam gerekirdi falan demiş... sonradan ben geldim yüzyüze konuşmaya başladık.. anneme dediklerini bana demedi nedense? ben yine kendisine ailelerle ilgili görüşümü tekrarladım uzun yatılı günler olarak kabul etmediğimi(kendi ailem dahil dedim)istemiyorum dedim.ama bana yanıt vermedi. sadece biz düzeltelim aramızı diyo geçiyo.. bende sen beni düzgün dinlemedikten anlamadıktan sonra biz hep bunu her konuda yaşayacağız dedim.. eşim eve geri döndü bana gel dedi ben hayır gelmeyeceğim.iyice düşünmem gerekir senin hareketlerini sindirmem gerkir dedim nezaman isterse gönlüm eve dönmeyi ozaman geleceğim dedim. böyle işte arkadaşlar

dün kocam konuşmak için geldi .gelmeden önce eniştem ile baya dertleşmişler eniştem kendisine yanlış yaptığını bu şekilde tartışmaların olmamasını gerektiğini falan konuşmuş .bize geldiklerinde ben evde değildim sonradan geldim ben. Sonra, annem ben sana kızımı evden siktiret diye vermedim! demiş anneme demişki '' benim annem nezaman isterse ozaman gelirde giderde ...senin kızın beni adam yerine koymuyor falan..sinirlendiğim için ben böyle konuştum.evet yapamam evden kovmamam gerekirdi falan demiş... sonradan ben geldim yüzyüze konuşmaya başladık.. anneme dediklerini bana demedi nedense? ben yine kendisine ailelerle ilgili görüşümü tekrarladım uzun yatılı günler olarak kabul etmediğimi(kendi ailem dahil dedim)istemiyorum dedim.ama bana yanıt vermedi. sadece biz düzeltelim aramızı diyo geçiyo.. bende sen beni düzgün dinlemedikten anlamadıktan sonra biz hep bunu her konuda yaşayacağız dedim.. eşim eve geri döndü bana gel dedi ben hayır gelmeyeceğim.iyice düşünmem gerekir senin hareketlerini sindirmem gerkir dedim nezaman isterse gönlüm eve dönmeyi ozaman geleceğim dedim. böyle işte arkadaşlar

Ben olsam o kayinvalideyi çağırır tamam gelsin der
Sonra geldigine geleceğine pisman ederdim

X