Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Valla çok gördüm etrafta.kimse bu sebeple yada üslubu bozuk diye ne soğuyor ne de boşanıyor.eşinin üslubu da baya bozuk ve itici aslında.sözünü geçirme savaşına girmiş eşi sanırım.ama kararını kendi vermiyor.ailesi diyordur gelecek nasıl olsa ne yapacak diye.haksız olsanız yuvanız için geri adım atın ama o ev sizinde eviniz,istekleriniz olması hakkınız.ev arkadaşı olsa bile sorar insan ki bu hayat arkadaşı.erkek de düşünsün yuvasını.boşanmak sadece kadına mı kötü.ailenin demesi lazım bizim yüzümüzden eşinle bozulma diye10 gün dayanamayacak mıydınız ?
2 ay önce gelmiş olabilir ama yine gelsin ne var bunda.
Ben bu konuda tamamen sizi haksız buldum.
ne yani çocuklarımız evlenince evlerine izin almadan gidemeyecek miyiz ?
Hadi davan da haklısın diyelim. bir kere uslup yanlış.
Bu kafayla gidersen adamı kendinden soğutur çabuk boşanırsın benden söylemesi.
Ya k bakmayın da biz gelinler olarak abarttik bu durumu sizin aileniz gelmek istese esiniz aynı tepkiyi verde hoşunuza gider mi ne var sanki kadıncağız 1 hafta oğlunun evine gelmek istemiş ne olacak sanki agirlasaniz incilerimiz mi dökülür.ya ne bilim benim de oğlum var büyüyünce anne gelin hanım seni istemiyor gelme dese agirima gider.eminim sizin de ağzınıza gider Allah nasip ederse ilerde hepimiz kayinvalide olacağız unutmayinbende çalışıyorum ama bu kadar rahat olunmamalı . evet oğlunun evi ama artık oğlun bekar değil yalnız değil !öyle değişiklik olsun ben geliyorum falan ...ben böyle şeyler istemiyorum yanlış buluyorum ve kabul etmiyorum. evet ailelerimizin yanımıza mecburen geleceği kalacağı günler de olcak ama bu şekilde değil.. diye düşünüyorum
Valla çok gördüm etrafta.kimse bu sebeple yada üslubu bozuk diye ne soğuyor ne de boşanıyor.eşinin üslubu da baya bozuk ve itici aslında.sözünü geçirme savaşına girmiş eşi sanırım.ama kararını kendi vermiyor.ailesi diyordur gelecek nasıl olsa ne yapacak diye.haksız olsanız yuvanız için geri adım atın ama o ev sizinde eviniz,istekleriniz olması hakkınız.ev arkadaşı olsa bile sorar insan ki bu hayat arkadaşı.erkek de düşünsün yuvasını.boşanmak sadece kadına mı kötü.ailenin demesi lazım bizim yüzümüzden eşinle bozulma diye
5 ayık evlilikte iki ay önce gelmişse 3. Aya denk geliyor ilginç doğrusu ailelerle iç içe yaşamayı sevmeyen biri için zor eşin gelince kavga etme derdini anlat tavır koyma belki düzelecek bir şeydir sonuçta gelmesin demiyorsun ama iki ayda bir yatılı misafir kim olursa olsun istemezarkadaşlar selamlar, 5 ay oldu evleneli. kocam kendi yaşadığı yerde iş bulamayınca mecburen benim bulunduğum sehre geldi ve burda evlendik yuva kurduk. ailesi bırakıp geldiği şehirde yaşıyor. ailesini evlendikten 2.5ay sonra evimizde misafir ettik 10günkadar. eşim memleketini ailesini özlediği için gitmeyi düşünüyordu uzunyol 2günlüğüne değmez diye karar veremiyodu fakat şimdi kaynanam kocama sen gelme, bir hafta ongün düşünüyorum ben gelmeyi değişiklik olsun demiş. Eşim bana bunu söyleyince sinirlendim tabi. önce normal konuştum. dedimki sen git niye annen geliyor hem okadar yolu ! daha yanımızdan gideli İKİAY oldu ! böylemi olcak? ben sana en başından ailelerle iç içe yaşamaya karşı olduğumu söylemiştim. haa 2-3 günlügüne gelecekse tamam anlarım razıyım.. falan filan derken, ailemi istemeyeni bende istemem diyip kavga ettik ve ben evden ayrıldım daha doğrusu aksam yattığımızda yatağa bana bağırıp cağırdı.. '' hiç bişi olmamış gibi gelip bide yatmışım yanına falan sonra siktirolgit '' diyince çok kötü oldum. ve evi terkettim annemdeyim..5 günoldu hiç aramadı. annemi aramış ben köye gidiyorum diye bikaçgünegelirmiş gelince konuşcakmışız. ne yani ailesi tamam devam et dersemi devam edecek nedemek bu?
arkadaşlar tecrübesi görüşü fikri olan benimle paylaşsın LÜTFEN. Şimdi ben napim? boşanmayı düşünüyorum hiç olumlu bakamıyorum artık
Ya k bakmayın da biz gelinler olarak abarttik bu durumu sizin aileniz gelmek istese esiniz aynı tepkiyi verde hoşunuza gider mi ne var sanki kadıncağız 1 hafta oğlunun evine gelmek istemiş ne olacak sanki agirlasaniz incilerimiz mi dökülür.ya ne bilim benim de oğlum var büyüyünce anne gelin hanım seni istemiyor gelme dese agirima gider.eminim sizin de ağzınıza gider Allah nasip ederse ilerde hepimiz kayinvalide olacağız unutmayin
Acaba konu sahibinin ailesi gelecek olsaydı yine aynı olacak mıydı ?
İyi yaklaşırsan iyi olur, kötü yaklaşırsan kötü olur.
Ailem bizim evimize taşınacak dememiş kocası, 10 günlük misafir olacaklar demiş.
Bazı kadınları gerçekten hiç anlayamıyorum hiç
en iyisi bu tarz insanlar öksüz yetim adamlarla evlensinler.
ama dırdır edecek illaaaki birşeyler yine bulur bu tarz insanlar.
Unutmayalım ki bizlerinden çocukları var, yoksa da olacak.
Ne ekersek onu biçeriz. kısa ve net !
Biraz daha iyimser olun lütfen.
Benimde kizim var ve onun huzuru herseyden önemlidir benim icin, ego tatmimim degil. Ben niye her iki ayda onun yanina gidim? Yeni evli, hayata atilmis ve calisiyor? Niye yeni hayatina adapte olurken, orada isim ne olabilir?
Kizim elbette daima evime gelebilir. Yemegini yaparim, rahat etsin isterim.
Konu sahibide "annenler asla gelemez demedi" ki. Daha 2 aylik evliyken, kv'desinin 10 gün agirlamis, bisey dememis. Mecburmu her iki ayda, özelikle calisan bir kadin olarak kv'deyi 10 gün agirlamak? Üstelik esine "sen anneni git gör" demis. Yani anne ve evladin arasina girmiyor.
Eh niye sadece konu sahibi hos görülü olmak zorunda? Esi, konu sahibine suc atmadan annesine "ya anne sen yorulursun, ben geleyim, hem eskisi gibi olur, nostalji" felan diye lafi gecistirip adam, annesine kendi gidebilirdi.
Ya surda kadinlar bile küfür, hakaret eden, sürekli annesinin gelmesini isteyen bir erkegi hakli buluyor ya. Cidden bu gelecek nesil erkek annelerinden korkulur. Umarim kizim bu denli anneci bir ese ve baskin bir kv'deye sahip olmaz ilerde.
oğlu gitmeyi teklif etmiş ama anne ben gelmeyi düşünüyorum demiş.
kim olsa istenmediğini düşünür. Yahu ne var bunda. evlilik içinde her şey olur.
tatlı dül güler yüz bekler insan ya, daha ne beklentisi olabilir ki kadının.
eeee ne oldu kaynanayı istemedi de 5 gündür ailesindeymiş konu sahibi.
ne olurdu sanki güzelcene misafir etseydi. kadına edilen küfürden bahsediyorsunuz sadece,
ama o ana için konu sahibi de pek iyi düşünmüyor. kocasının anasıdır nihayetinde.
saygı duymak lazım. yemin ederim bazen bu tarz konulardan tiksiniyorum.
iyi de ben kaynanama yada kayınpdere kötü bir his beslemiyorumki düşünmüyorumki .. yazdıklarımı lütfen doğru okuyunoğlu gitmeyi teklif etmiş ama anne ben gelmeyi düşünüyorum demiş.
kim olsa istenmediğini düşünür. Yahu ne var bunda. evlilik içinde her şey olur.
tatlı dül güler yüz bekler insan ya, daha ne beklentisi olabilir ki kadının.
eeee ne oldu kaynanayı istemedi de 5 gündür ailesindeymiş konu sahibi.
ne olurdu sanki güzelcene misafir etseydi. kadına edilen küfürden bahsediyorsunuz sadece,
ama o ana için konu sahibi de pek iyi düşünmüyor. kocasının anasıdır nihayetinde.
saygı duymak lazım. yemin ederim bazen bu tarz konulardan tiksiniyorum.
CANIM NEDEN BOŞANMAK İSTEDİĞİNİ ANLAYABİLİYORUM AMA ESİNDE SENİ DEĞİLDE ANNENİ ARAYIP DÖNÜNCE KONUSURUZ DEMESİ BENCE ONUNDA BOSANMAK İSTEDİĞİNİN Bİ İŞARETİ AMA EMPATİ YAPIP ESİNİN YERİNDE SEN OLSAYDIN BELKİ ODA AYNI TEPKİYİ VEREBİLİRDİ AMA SEN SADECE ÜZÜLÜP AGLARDIN HAKARET ETMEZDİN EVDEN ÇIKTIGINDA SENİ BES GÜN ARAMAMASI KÖTÜ Bİ DURUM DAHA EVLİLİĞİN BASLARINDAYKEN SANIRIM BARISSANIZ BİLE SENİ ZOR GÜNLER BEKLİYOR AİLENLE GÖRÜSMENİ KISITLAYABİLİRarkadaşlar selamlar, 5 ay oldu evleneli. kocam kendi yaşadığı yerde iş bulamayınca mecburen benim bulunduğum sehre geldi ve burda evlendik yuva kurduk. ailesi bırakıp geldiği şehirde yaşıyor. ailesini evlendikten 2.5ay sonra evimizde misafir ettik 10günkadar. eşim memleketini ailesini özlediği için gitmeyi düşünüyordu uzunyol 2günlüğüne değmez diye karar veremiyodu fakat şimdi kaynanam kocama sen gelme, bir hafta ongün düşünüyorum ben gelmeyi değişiklik olsun demiş. Eşim bana bunu söyleyince sinirlendim tabi. önce normal konuştum. dedimki sen git niye annen geliyor hem okadar yolu ! daha yanımızdan gideli İKİAY oldu ! böylemi olcak? ben sana en başından ailelerle iç içe yaşamaya karşı olduğumu söylemiştim. haa 2-3 günlügüne gelecekse tamam anlarım razıyım.. falan filan derken, ailemi istemeyeni bende istemem diyip kavga ettik ve ben evden ayrıldım daha doğrusu aksam yattığımızda yatağa bana bağırıp cağırdı.. '' hiç bişi olmamış gibi gelip bide yatmışım yanına falan sonra siktirolgit '' diyince çok kötü oldum. ve evi terkettim annemdeyim..5 günoldu hiç aramadı. annemi aramış ben köye gidiyorum diye bikaçgünegelirmiş gelince konuşcakmışız. ne yani ailesi tamam devam et dersemi devam edecek nedemek bu?
arkadaşlar tecrübesi görüşü fikri olan benimle paylaşsın LÜTFEN. Şimdi ben napim? boşanmayı düşünüyorum hiç olumlu bakamıyorum artık
Niye illa gelini kötü görsün? Kadin yorulmus, istemeyebilir, bunda ne var? Misafirlik öyle sadece güler yüz ile olmuyor. Bunun ev temizligi, yemegi var, hadi gezdirelim var, meyve, cay servisi var. Varda var. Ne gerek var buna?
Annesi ben geleyim diyince niye adam "hayir anne ben gelmek istiyorum, öyle planlamistim" zaten diyemiyor? Niye illa o annenin dedigi olsun? O evdeki huzur konu sahibinden dolayi degil, o kv'denin israrindan dolayi bozuldu.
Evet kocasinin annesi o, eh hali ile kocasi gidip görsün onu. Mecburmu sirf adi gelin diye her iki ayda hizmet edecek? Bu bir aksam yemege yada caya agirlamak gibi degil. Yatili misafir zaten zor bide her iki ay dahada zor.
Ve evet bende bu konuda yapilan yorumlardan tiksiniyorum. Hep kadinin ezilmesinden, hizmetci gibi görülmesinden, hep sürekli alttan almasi beklenmesindende tiksiniyorum.
iyi de ben kaynanama yada kayınpdere kötü bir his beslemiyorumki düşünmüyorumki .. yazdıklarımı lütfen doğru okuyun
+++Aslında genele bakınca haklısınız ama fevri davranmışsınız. Daha 2.gelişleri. Tepkiyi zamansız vermişsiniz.
Ben yorumların çoğunu şaşırdım ne var bunda ağırlasan denmiş, kim 2-3 ayda bir 10 gün kv sini ağırlıyor ya da ağırlamak zorunda. Yapmayın allah aşkına, evine yemek yapmayan gelinler el üstünde tutuluyor, kv sini ağırlamadı diye şeytan oluyor küfür hakaret yiyor. Kimse böyle bir muamele hak etmez.
Eminim kendi ailesi damat rahatsız olur,daha yeni gördük diye düşünürdü.ki kendi ailesine güzel bir üslupla söylenmeli ki yeni kurulan ailenin farkına varılsın.evlilik fikir birliği demek katlanılması gereken birşey değil.insan yeri gelir eşi için fedakarlık yapar ama bir taraftan da kendi değerlerine sahip çıkmak ister.emrivaki ve mecburiyet eşin ailesine sevgi duyulmasını engelliyor.Acaba konu sahibinin ailesi gelecek olsaydı yine aynı olacak mıydı ?
İyi yaklaşırsan iyi olur, kötü yaklaşırsan kötü olur.
Ailem bizim evimize taşınacak dememiş kocası, 10 günlük misafir olacaklar demiş.
Bazı kadınları gerçekten hiç anlayamıyorum hiç
en iyisi bu tarz insanlar öksüz yetim adamlarla evlensinler.
ama dırdır edecek illaaaki birşeyler yine bulur bu tarz insanlar.
Unutmayalım ki bizlerinden çocukları var, yoksa da olacak.
Ne ekersek onu biçeriz. kısa ve net !
Biraz daha iyimser olun lütfen.