evililikte aile ve kaynana

Ben de misafiri ve ailelerle içli dışlı olmayı sevmiyorum , Yalnızlıktan her zaman için hoşlanırım.
Fakat şimdi haklı da olsanız o adam o kadının evladı olarak Anne gel iki üç gün kal ama 10 gün bir hafta kalma diyemez Aynı şekilde sen de annene diyemezsin derim dersen de ben buna inanmam kusura bakma. Yeni evli İnsanların bu kadar rahatsız edilmesine karşıyım ve eşiniz bir küfür kullanmış Bu da hoş değil ama her fırsatta da evi terk etmeyin , isterseniz konuşmayın gidin Başka yerde yatıp ama evinizden gitmeyin .
Çünkü böyle yaparak Eşinizin size hak vermesi durumunda bile konuyu direk bu bu kadar sürede bunun için evi terk etti bu Evimin kadını olabilecek nitelikte değil diye düşünürler

Annesinin gelme isteği normal yeni evlenmiş ve oğlundan uzak bir şehirde ozlemiş olabilir erkek annelerinin çoğu oğullarına karşı daha hasssaslar haliyle eşiniz annesi yanlış anlamasın diye birşey dememiştir.kv niz eğer evinize duzeninize evliliginize burnunu sokan bir tip değilse gelmesini istememeniz sizi haksız konuma düşürüyor .siz kendi ailenizle uzak olsanız ve anneniz size 2 kez gelmek istese eşiniz böyle tepki verse neden geliyor tarzında sizde çok uzulursunuz.ana demek herseydir kusura bakmayın

Sanirim ilerde kendileride böyle olmak istiyor. Gelinlerinden hizmet görmek istiyor. Yani evladim, hasret hepsi bahane. Korkunc birsey gercekten. 2050'de bu düzenin halen devam edecegi düsüncesi cidden korkunc.

Bunları savunanlar hep erkek anneleri zaten. Benim umudum yok düzen falan değişmeyecek bu zihniyetle her şey aynı gidecek.

Ya yorumları okudukça bende bir gariplik var sanırım dedim, ben hep annemi engellerim mesela tutup pazar günü gelmek ister eşim dinlenir çalışır evde gelme anne müsait değiliz derim mesela. Zaten bir anne bunu söyletmeden nerde ne zaman gideceğini düşünmesi lazım.

Konu sahibinin kv sinin kızı var mı ve evli mi cidden merak ettim, kv si onlara böyle habire gidip 10 gün falan kalıyor mu.

Bunları savunanlar hep erkek anneleri zaten. Benim umudum yok düzen falan değişmeyecek bu zihniyetle her şey aynı gidecek.
Valla bende bu durumdan kurtulmanın mücadelesini veriyorum.aileler çocuklarının üstünde duygusal baskı kuruyor.yoksa kendi oğulları da karısıyla evinde rahat olmak ister eminim.kızımız gibi seviyoruz seni diyorlar birde ne zaman sevdiyse bu kadar.istedikleri gibi olursan herkes seviyor yoksa kötüsün.bende bıktım bu durumdan

Ya yorumları okudukça bende bir gariplik var sanırım dedim, ben hep annemi engellerim mesela tutup pazar günü gelmek ister eşim dinlenir çalışır evde gelme anne müsait değiliz derim mesela. Zaten bir anne bunu söyletmeden nerde ne zaman gideceğini düşünmesi lazım.

Konu sahibinin kv sinin kızı var mı ve evli mi cidden merak ettim, kv si onlara böyle habire gidip 10 gün falan kalıyor mu.

evet kızı var ama evli değil artık boşandılar

Valla bende bu durumdan kurtulmanın mücadelesini veriyorum.aileler çocuklarının üstünde duygusal baskı kuruyor.yoksa kendi oğulları da karısıyla evinde rahat olmak ister eminim.kızımız gibi seviyoruz seni diyorlar birde ne zaman sevdiyse bu kadar.istedikleri gibi olursan herkes seviyor yoksa kötüsün.bende bıktım bu durumdan

Ya kesin öyle, beni de kızı gibi seven kayınvalidemin arkamdan konuştuklarını duyunca şoktan küçük dilimi yutmuştum. Çocuğunu gerçekten seven insan zaten baskı kurmaz, duygu sömürüsü yapmaz.

Bende diyorum kardeşlerime,babama.zaten ne sık gelirler ne de uzun kalırlar.bizim ailelerimiz sevmiyor bu duruma göre.ya da biz kötü evlatlarız.samimiyet bence bu

aynen gerçekten öyle beni çok seviyor dediğine göre ama sevmek farklı herkes herkesi bi derece sever. kesinlikle oyle istedikleri gibi olursan herkes seviyor yoksa kötüsün.

Evet çok erken gelip kalmak için, ama eşinizi anlamak yerine, üstüne gitmekle hata yapmışsınız.
Kendi ailenize söyliyemiyeceğiniz hiç bir konuyu eşinizden istemeyin.
Biraz daha birbirinizi tanıdıktan sonra, beraber ortak nokta bulup, iki tarafıda idare edeceksiniz.
Yuva kurmak basit laylaylom bir yaşam değil. Bayanların çoğu benim ailem yapmaz edası ile ortalıkta... ama annelik maalesef ortak bir duygu evlat sevgisi aynı.
Biraz empati ile yaşamak mutluluğun ilk adimi.

Ya kesin öyle, beni de kızı gibi seven kayınvalidemin arkamdan konuştuklarını duyunca şoktan küçük dilimi yutmuştum. Çocuğunu gerçekten seven insan zaten baskı kurmaz, duygu sömürüsü yapmaz.
bencede hiç bu sekilde bakmamıştım duygu sömürüsü yapıyor yaa hergün arıyorlar bi gün aramasalar bi arıyorlar .. Eşimde onları arıyor başta aramıyordu bazen arıyordu ama bi keresinde annesi sey dedi '' unuttun beni '' dedi sanırım kocamda ona unutmuyum sizi hiç falan dedi.telefondaki konuşmalarından anladığım buydu. bi gün onlar aramasa bile kocam onları arıyor :KK43:

bencede hiç bu sekilde bakmamıştım duygu sömürüsü yapıyor yaa hergün arıyorlar bi gün aramasalar bi arıyorlar .. Eşimde onları arıyor başta aramıyordu bazen arıyordu ama bi keresinde annesi sey dedi '' unuttun beni '' dedi sanırım kocamda ona unutmuyum sizi hiç falan dedi.telefondaki konuşmalarından anladığım buydu. bi gün onlar aramasa bile kocam onları arıyor :KK43:

Hmmm eskiden de bu kadar bağlı mıydı ailesine eşiniz yoksa kör öldü badem gözlü mü oldu?

Senin ailenden uzakta yaşasaydınız ve omlar gelmek isteseydi yine aynı tepkiyi verecekmiydiniz?
katiliyorum

Biraz empati yapmak gerekiyor.
Ben kendi aileme uzak, esimin ailesine yakin bir konumda evlendim. Ailem zirt pirt gelen insanlar degil ama biz zirt pirt gittik ziyaretlerine, "evlendik diye ailelerle samimi olmak istemiyorum" boyle bir dunya yok

Bence kendinizi duzeltin. Ki gelip 8 10 gun kalmaktan bir sey olmaz. Huzursuz edecek bir sure degil. Uzak yoldan geleceklermis 2 3 gun kalmaya degmez.

arayacaklar tabi ki. Ben de hergun ablami ariyorum, hem de vaktim musaitse 1 saatten az konusmam. Bakis açiniz yok yanlis bence. Evlendik diye ailemizi silemeyiz kusura bakmayin. Esim de hergun ya annesini ya babasini arar, onlara yakin oturuyoruz ustelik gurbet de degil.

Acaba konu sahibinin ailesi gelecek olsaydı yine aynı olacak mıydı ?

İyi yaklaşırsan iyi olur, kötü yaklaşırsan kötü olur.

Ailem bizim evimize taşınacak dememiş kocası, 10 günlük misafir olacaklar demiş.

Bazı kadınları gerçekten hiç anlayamıyorum hiç

en iyisi bu tarz insanlar öksüz yetim adamlarla evlensinler.

ama dırdır edecek illaaaki birşeyler yine bulur bu tarz insanlar.

Unutmayalım ki bizlerinden çocukları var, yoksa da olacak.

Ne ekersek onu biçeriz. kısa ve net !

Biraz daha iyimser olun lütfen.
hic sormayin. Cocuklarimiz icin simdiden uzuluyorum. Ben binbir zahmetle hamile kalayim, dogurup buyuteyim binbir emekle, sonra vefasiz karakterde biri gelsin aileni gormene kota koyuyorum desin.

Biz de suan birilerinin geliniyiz. Eslerinin ailesini benimsememeye o kadar programlanmislar ki, bir de yetistirecekleri cocuklari.hayal edemiyorum.

Ninni yerine kaynanayi ne yapmali kaynar kazana atmali şarkisini soylerler buyuturken...

Allahim iyilerle karsilastir ya Rabbim!

uzun mesafeden gelip 2-3 gün kalmak biraz kısa olabilir ama bu demek değildir ki iki üç ayda bir gel ve 10 gün kal !! madem çok uzaktasınız yılda bir kere veya 2 kere gelirsiniz anlarım...

Kayınvalideniz değişiklik olur demiş ,
Bunaldığı sıkıldığı bir durum mu var acaba ?
Eşiyle mi geçinemiyor ya da başka bi sorun ?
Keyfi mi geliyor yoksa ?

X