• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

evi terkettim :(

• Konu Sahibi Konu Sahibi riph
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

riph

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
25 Ocak 2012
58
0
36
İstanbul
merhaba kızlar,
evlenmeden önceye ait bir faturalı hattım vardı ve arkadasım kullanıyordu. kız da şehir dısına yerleşti, irtibatımız kesildi vs derken üzerime olan hattın borcu ödenmemiş. 3-4 yıllık bir borç. bu da avukata verilmiş ve eve bununla alakalı bir kagıt gelmiş. eşim işten geldiğinde posta kutusunda kağıdı görmüş ve yüzü asık olarak ''al al da oku'' diyerek bana uzattı. avukatı aradım, görüştüm ve sadece 250.-tl bir borcmus. sorfra kurdum, yemek yiyoruz o arada ama eşimin suratı o kadar asıldı ki ben resmen hissettim.
öncesinde de evlenmeden önceki kredi kartımı iptal ettiricektim ve borcun ödenmesi gerekiyordu dogal olarak iptal edilirken.. beni evlenmeden önceki borcun ilgilendirmez, ben ödeyemem demişti ve borcumu annem ödemişti. o da zaten cok cüzzi bi miktardı milyarlar falan değil. 200.-tl bişeydi yani.

neyse, ben eşimin huyunu bildiğimden ''internet bankacılıgından ödeyeyim ben bunu, sonra annemden alır veririm'' dedim. tamam, dedi. ama cok zoruma gitti benim. yani alt tarafı 250.-tl bi borc. annem de emekli maasıyla geçinen bi insan. erkek kardeşim askerde, bu zamana kadar ona 1 lira bile yollayamadım. çalısmıyorum çünkü. işe de giremem su asamada, baska durumlar var cünkü.
sonra benim suratım asıldı, moralim bozuldu. ödemek için internet bankacılıgını açtım, dur şu avukatla ben de konusayım deyip avukatı aradı. avukatla görüştükten sonra bana bagırmaya başladı. işte ben de senin yaşlarından geçtim, ben de genç oldum, bu zamana kadar hiç eve avukattan borc gelmedi falan dedi. sanki benim her zaman geliyor, ilk kez böyle bişey oldu. 1 yıllık evliyiz yani.
ben bu borcu ödeyemem, ödemek istemiyorum, evlenmeden önceki borc, beni ilgilendirmez dedi yine. kredi kartın için de aynısını yaptın deyince, ben de hemen ''onu sen mi ödedin, annem ödedi'' dedim. o anda ''ben de kardeşine bilmemne marka ayakkabı aldım dedi''. o da 100 liralık bişey yani.
öyle deyince, ya dedim, senden koca falan olmaz, bitsin artık bu ilişki, ben senin eşin gibi hissetmiyorum kendimi, deyip küçük bi çantaya bikaç parça eşya koydum. dısarıda yagmur yagıyor. aksam olmus saat 8. biterse bitsin dedi. durdurmadı bile. şimdi kuzenimde kalıyorum. bu gune kadar da aramadı..
annemi aradım ve hemen borcu da kapattık zaten..

çok zoruma gidiyor yani.. bu adam evi, 3 tane arabası, iyi bi maası olan bi adam. ve ben de onun nikahlı eşiyim, bunların lafının yapılması dogru mıu?? hadi desem ki, durumumuz yk, ödeyemeyecek, o yuzden sinirleniyor, ama cüzzi şeyler bizim için..
şimdi ne yapayım bilmiyorum, çok kararsızım..
kuzenimle konusuyoruz ama ne yapsam artık bilemiyorum.. anneme de eve döndüğümü ama konusmadıgımızı söyledim. annemin de evliliğimle ilgili artık bir umudu yok, çocuk yapma diyor sadece..
bir akıl verin lütfen :(((

Son düzenleme:
bu forumlarda kimseye ayrıl demedim pek ama kardeşine aldığı ayakkabının lafını yapan adamla nası bi aile olunur ? adam seni zaten benimsese 200 liranın lafını yapmaz ya da anormal cimri ama bu adamla ben yaşayamazdım şahsen

ıyy adamın cimrisi de hiç çekilmiyor. genelde de böylemidir

250 lira için ne çok tantana yapmış adam ya, gören de 20 milyarlık borç taktın sanacak.
ama adam evlenmeden belli etmiş kendisini zaten, bir pintiyle evlendiğinin farkındaydın :50:

normalde de cimri zaten ama hep daha da birikim yapalım deyip duruyor.
ehliyet sınavına girmiştim evlenmeden önce, evlilik hazırlıkları vs derken ehliyetimi emniyete gidip alamamıstım. onun için bile kavga etmiştik. ehliyeti almak için evlenmeyi mi bekliyorsun diye..
son günlerde yine biraz kendine gelmişti. pek karısmıyordu ama yine şu konuyla resmen aile olamadıgımı hissettim. çok canım yandı.

ıyy adamın cimrisi de hiç çekilmiyor. genelde de böylemidir

normalde de cimri zaten ama hep daha da birikim yapalım deyip duruyor.
ehliyet sınavına girmiştim evlenmeden önce, evlilik hazırlıkları vs derken ehliyetimi emniyete gidip alamamıstım. onun için bile kavga etmiştik. ehliyeti almak için evlenmeyi mi bekliyorsun diye..
son günlerde yine biraz kendine gelmişti. pek karısmıyordu ama yine şu konuyla resmen aile olamadıgımı hissettim. çok canım yandı.

adamın huyunu biliyorsun aslında, keşke evi terketmeseydin, tamam odunluk etmiş ama evden gidecek kadar bir durum yok. konuşma surat as burnundan getir ama evinden ayrılma bence. aldatma dayak olsa tamam da, bu durumda kötü olmuş evden gitmen..

bırak arkadaşım bırak bu adamı
parası olmasa bile düzgün bi adam bunları söylemez
lafı edilcek bi para değil çünkü
bence iyice düşün taşın ilerde kimbilir sana neler der
bi işe girebiliyosan gir giremiyosan da boşa bu adamı, onunla hayat geçmez

Bahseetiiğine göre durumu yerinde bir adam,Harbi tuhaf oluyor cimri adamlar bir ayakkabının lafını etmesi tuhaf:26:
Eğer aşık değilsen,onsuz daha mutlu olurum diyorsan boşanmalısın bence:26:Pek bilmiyorum hukuk durumlarını ama nafakada almalısın görsün 250yı ondan sonra:19:Çalışıp çok güzelde hem kendine hemde ailene bakabilirsin:38:Görücü usulümü evlendiniz acaba:26:Anladığım kadarıyla gençsnde hayat kimbilir ne güzellikler sunar sana:38:
Durumun içinde olmadığımız için boşan demesi kolay geliyor ama evi terkettiğine göre mutlu bir ailen yok zaten:26:Tek kusuru cimrilikse belki affedilebilir ama başka sorunlarınızda varmı ki:26:
Affedeceksen bile çalışmanı öneririm çünkü cimri bir insanla ancak çalışırsan mutlu olabilirsin
:26:

çok zor bir durum yaa, gerçekten üzüldüm sizin için..
ne demek bu seninle evlenmeden önceki borcun, ben ödemem , annenizin ödemesine izin vermek.. çok şaşırdım, nasıl böyle diyebilir size.. böyle biriyle ömür geçermi, harcadığı her kuruşun hesabını tutup, her yaptığını, her aldığını başınıza kakarsa..

dahada 1 yıllık evlisiniz ve maddi durumunuz bu kadar iyiyken 3 kuruşun hesabını yapması ne bileyim ya çok sinirlendim kocanıza...
malesef hiç bir önerim yok sizin için Allah yardımcınız olsun

Adamın hele hele kocanın cimrisi hiçççç çekilmez
Sakın arama bırak bitiyorsa bitsin yol yakınken dön

görücü usulü dğil, severek ve uzun süren bir birliktelik sonucunda evlendik.
hep düzelir dedim, bu kadarını da beklemedim.
baska sorunlarımız devamlı oluyor, kıldan tüyden hep sorun cıkarıyor ve hiçbişeyle tatmin olmayan biri. ufacık bi bakışımdan bile kavga cıkarmıslıgı var yani.. :((

Bahseetiiğine göre durumu yerinde bir adam,Harbi tuhaf oluyor cimri adamlar bir ayakkabının lafını etmesi tuhaf:26:
Eğer aşık değilsen,onsuz daha mutlu olurum diyorsan boşanmalısın bence:26:Pek bilmiyorum hukuk durumlarını ama nafakada almalısın görsün 250yı ondan sonra:19:Çalışıp çok güzelde hem kendine hemde ailene bakabilirsin:38:Görücü usulümü evlendiniz acaba:26:Anladığım kadarıyla gençsnde hayat kimbilir ne güzellikler sunar sana:38:
Durumun içinde olmadığımız için boşan demesi kolay geliyor ama evi terkettiğine göre mutlu bir ailen yok zaten:26:Tek kusuru cimrilikse belki affedilebilir ama başka sorunlarınızda varmı ki:26:
Affedeceksen bile çalışmanı öneririm çünkü cimri bir insanla ancak çalışırsan mutlu olabilirsin
:26:

Bu adam senin çalışmadıgını bilerek evlenmedi mi de
şimdi seni kendisinden faydalanan biri olarak görüyor?

Hani durumu olmasa da lafını etse bir nebze anlarım da ,
evlenirken bile evlenmeden önceki borcun beni ilgilendirmez demiş.

Aslında o zaman notunu verip postalayacaktın.

Ah ahhh burada açılan konuların pek çogu gençlikte düzelir düzelir diye,
bilerek yapılan evliliklerin sorunları...

Hiç arama boşver, hemen bir işe gir.
Anneni de dinle boşan...

4 aylık evliykende eşin evi terketmiş...
böyle her olay olduğunda sırayla evi terketmek evlilikte ne derece sağlıklı?
eşiniz belliki kendisine çok güveniyor
seni karısı olarak değilde sanki hata yapsında bende onu çocuk gibi azarlayım diye düşündüğü sıradan biri gibi görüyor
bu adamın değişeceğini sanmıyorum...
bir ömür sana bu ve buna benzer sıkıntıları çok yaşatacaktır
Allah yardımcın olsun

ilginç bi durum durmadan evlenmeden önceki borca karışmam demesi ilginç..
yani evliyken borç yapsan ödicek kızmayacak mıydı?

özel olmazsa acaba sana üstbaş alıyor mu gezdiriyor mu ne bileyim yemek sinema para harcaması nasıl?
sen onubizden iyi tanıyorsun sence seni arar mı bu kadar gün geçmiş?gerçekten üzüldüm durumuna eşin çok soğuk biri galiba

Bu cimrilik falan degil cok daha ötesi cok daha vahimi bise derdim de kesin ban yerim o derece

yazık ya inanmıyorum 100 liralık 200 liralık şey için insan karısının kalbini kırar mı ki üç tane arabası var evi var diyorsun
evi terketmen bile adamı etkilememiş bunun haricinde sorunlarınız oluyor mu peki?

Yuh yani, ayıp be ayıp... Heleki kardeşine aldığı ayakkabıyı dile getirmesini cok yadırgadım..

Anlamıyorum durumunuzda iyi, neden bu cimrilik.. Mezara mı götürecekmiş, tövbe tövbe yaa.. Bir ay 200 tl az olsun ne olur sanki...

Cok zor bi durum, ben sahsen cimri bir erkekle hayatta anlaşamam.. İyi düşün taşın, eşine, evine dönersen bile, bencede hemen cocuk yapma, bekle biraz.. Belki bu gidişin ona ders olur ve değişir... Hayırlısı olsun tatlım..

Back