- 4 Haziran 2007
- 9.099
- 17.645
- 448
Çok üzerinde durmayın alyansın size bağırıp çağırıp kavga etmek yerine kendince böyle bi tavır sergilemişHaklısın yorgunluktan bi gün yeter diyebilir o korkuyla yaşamaktansa.benimle konuşsa anlatıcam konuşmayı reddediyo ayrı yatıyo ayrı oturuyo elimi kolumu bağlıyo bide alyans konusuna çok takıldım çıkarmak ne demek küslükte
Bundan sonra korkutmak maksadıyla evinizden ayrılmayın boşanırım demeyin, muhtemelen eşiniz kendini haklı görüyor, ben haklıyım ki gittiği gibi döndü deyip trip yapıyor, aslında ikinizde hem haklı hem haksızsınız, siz de eşiniz de çocuk gibi davranıyorsunuz, siz boşanırım deyip evden giderek, eşinizde konuşmaktan kaçıp yüzük çıkararak çocukluk yapıyorsunuz, evliliklerin ilk yılları inişli çıkışlı olur, kimi zaman aileler yüzünden tartışma çıkar, kimi zaman eften püften şeylerden, ortada gerçekten evi terk edip boşanma kararı aldıracak bir durum olmadıkça her sorun konuşarak çözülmelidir ve aranızda halledebileceğiniz tartışmalar ailelere yansıtılmamalıdır çünkü anne babalar evlatlarının hatalarını tolere edebilir ama gelinlerin/damatların yaptıklarını unutmaz ve çocukları için üzülürler.Ben sesimi yükseltmediğim için tehditle terk etmeyle korkutmayla sorunu çözmeye çalışıyorum bunun farkına yeni yeni varıyorum sizlerden duymak için de buraya yazdım haklısınız evden giderim dediğinde eşi korkmalı insanın gider nasılsa gelir dememeli benim 2 yıl olcak evleneli 2.gidişim oldu çok değil ama 2sinde de geri geldim ilkinde o haksızdı geldi getirdi ikincide kendim döndüm inş dediğiniz gibi ciddiyetimi yitirmemişimdir
1 evliliklerde sık sık ayrılık lafı etmek büyük hata yani şunu şunu yaparsan ayrılırım gibiKızlar iyi bayramlar herkese, benim bu bayramım o kadar mutsuz geçti ki şu anda da kafam allak bullak sizlerden akıl almaya ihtiyacım var.
1 buçuk yıllık evliyim eşimle aramızda çok fazla kültür farkı var ama bugüne kadar bu ciddi bi sorun olmamıştı.anneler gününde anneme ve kv ye hediye aldım akşama da yemek düzenledik eşimle iki aile hepberaber anneler gününü kutladık hediyeleri verdim kv ertesi gün beni beğenmedim diye aradı tamam dedim değiştreyim arabası yok ve uzak bi yerden almıştım neyse gittim hediyeyi aldım mağazadan ona resim falan attım sordum istediğiyle değiştirdim.ramazanda illaki biZi bi yemeğe çağırırlar dedim çağırmadılar. aradan 15 gün geçti bende uğrayıp veremedim torbayı fırsat olmadı ki aciliyeti de yok yani.herneyse aile büyüğü birinin camide iftar davetine onun hediyesini de götürdüm yemekten sonra da verdim.bana herkesin içinde camide hediye mi verilir ayıp diye bağırarak söylenmeye başladı kadir gecesinde herkesin içinde ayıp ya vs.dedi kalktı.sonra istemiyosun anne heralde dedim getirp veremedin mi 15 gün oldu falan dedi döndü arkasını arabaya bindi yüzüme bakmadan.
Ben yüksek lisans mezunuyum iyi bi ailede yetiştim ne okul ne aile hayatımda hiçkimse bana bi toplulukta ayıbı öğretmedi bugüne kadar ve çok ağrıma gitti.eşim o gün benim çok yanımdaydı istersen bayramda da gitmeyelim annem cahil saçmalıyo vs.hep öyle konuştu ama ertesi gün babasıyla ve annesiyle konuşmuş eve gelince bana anneminde ufak da olsa haklılık payı var götürüp verseydin değersiz hissetmiş kendini dedi.ben sinir krizi geçirdim çok söylendim eşime boşanırım böyle yaparsan senden çok soğudum dedim çünkü benim çocukluğum hep annemle babamın babanem yüzünden kavgalarıyla geçti ve kendime söz vermiştim kocam yanımda olmazsa eğer onu çekmicem diye ki hediye verdiğim için ayıplanıp haksızlığa uğramak kabul edilir bişey değil.
Bayramda gittim ama 1 saat oturduk ben çok kalmak istemediğim için.kv evlenince beni unuttun diye eşime laf soktu bi ara sonra kalkarken altınları ne yaptınız sattınız mı evde çalınır bir sürü soru sordu bende arabaya binince eşime niye soruyo dedim olay orda patladı kadının kötü bi niyeti yok bak ben çok doldum sana ne kadar iyi davrandılar hala altında bişey arıyosun birsürü laf etti istersem seni bi hafta kaldırtırım yazlıkta annemlerle dedi bende hadi bakalım yap kolaysa dedim sonra beni arabada itip kaktı direksiyonu falan yumrukladı.yeter artık diye.tamam 3 gün ben çok üstüne gittim hep beni alttan aldı ama o lafımla patladı ailemden senin yüzünden uzaklaştım ben dedi (ki benden sonra esas daha bile yakınlaştı ailesine) sonra beni eve bıraktı bastı gitti bende eşyalarımı toparladım ona da mesaj attım gidiyorum gözümden yerlere düştün istemiyorum seni diye mesajdan sonra beni aradı evden çıkarsan biter dedi bitsin dedim kapattım. annemi aramış benim oraya gelceğimi söylemiş olayı anlatmış annem yüzünden benim ne suçum var seçme şansı yok insanın demiş annem de üzülmüş sesi kötü geliyomuş haksızlık ettiğimi söyledi annesi yüzünden ona.bende düşündüm oturup konuşunca hak verdim gurur yapmadım tükürdüğünü yalamak gibi de olsa aşkta gurur olmaz dedim kafamı toplayıp gece geri döndüm dünden beri benimle hiç konuşmuyo ayrı yattı gece sabah gittim sarıldım barışalım dedim kalktı yanımdan sonra konuşuruz dedi yüzüme bakmadı eve gelince baktım alyansı yoktu parmağında hiç konuşmadan yemek yedik şimdi de ayrı odalardayız sizce haklı kim nasıl davranayım o kadar kafam karışık ki yorumlarınız çok önemli biraz uzun oldu kusura bakmayın.
( Bu arada eşimin terk edilmekle ilgili çok büyük korkuları var ve bana daha önce söz verdirmişti tutamıyo gibi göründüm evet ama bırakmadım 1 gece bile)
Değer duygusu yerinde kendini seven bi kayınvalidem olsa yağlayıp ballarım ama benim kv ilgi gördüğünde değer verildiğinde bilinçaltında haketmediğini düşündüğünden şımaran kişiliğe sahip o yüzden bundan sonra hediye almayı bile düşünmüyorumEvi terketmek her kavgada valizi alıp çıkmak bir evliliği çok yıpratan şeyler, her tartışmanızı ailenize yansıtmayın ayrıca hediyeyi neden tek başına değiştirmeye gidiyorsun kv deni de alman gerekirdi.Ben sizi fazla fevri buldum biraz şu kaynanaları yağlayıp ballayın ya merak etmeyin incileriniz dökülmez.
Teşekkür ederim fikirleriniz için gerçekten ihtiyacım var çünkü. öyle yaptım dün geldiğinde yüzüğüne tek kelime etmedim ki bende bu konuda takıntılıyım bilir.konuşcam diye bekledi ama sabah sarılmıştım kalkıp gidince bende akşam birşey yapmadım artık. gece yatağa yanıma gelip yattı sabah da kalktı gitti.Gelin kayınvalide birbirine şartlanmamalı dıye düşünüyorum o yüzden Olumsuz etkilemek istemezdim sizi ama kayınvalideniz sorunlu gibi.hediyeyi hem beğenmemiş hem ayıplamış herkesin içinde verildi diye. O kavga edecek yer aramış. Ayrıca can sıkmak için bile bile altınları sormuş. Beni unuttun diye üst üste nifak sokmuş. Eşinizle ilgili tavsiyede bulunamayacagım fazla. Tavırları genel erkek tavırları. Çözen olursa bana da haber versin. Dönmekle iyi yapmışsınız. Dönmeyerek bulunacağınıız yaptırımı evdeki tavır ve tutumunuzla da verebilirsiniz. Ayır kalarak, anne evinde başkalarını mutlu ederdiniz. Belki yuvanız hızlı adımlarla yıkılırdı. Sakin kalmaya çalışın şimdilik. Dikkatinizi dağıtmaya calışın. Üzerine gitmenizi bekliyordur. Tepenize çıkacak böylelikle. O yüzden adım atmışsınız siz. Şimdi kenara çekilin. Nötr olun. Yoksa daha ağırdan satar kendini üste çıkar.yine de fikir vemişim epey be :)
Annemde burda beni haksız buldu zaten kocan yanında olmuş istemiyosan gitmem demiş gittiğinde azcık oturmuş uzatmasaydın bayram günü. daha ne yapsın annesini seçemez dedi. 3 gün hayatı zehir etti bana demiş annemebana göre topluluk içinde hediye vermek ayıp değil ancak hediyeyi beğenmedim diye aramak ayıp, topluluk içinde vermek ayıpsa da insan alır atar çantasına hemen ne yani?
ama eşiniz konusunda haksızsınız sürekli ailesi yüzünden başının etini yemişsiniz adam da patlamış. bayram günü bari uzatmasaydınız kv ile sorununuz var bunu eşinize yansıtmayın, onun ailesi gidin gelin ama mesefeli durabilirsiniz pek ala.
siz eşinizi yiyerek haklıyken haksız duruma gelmişsiniz
Onlar doğulu ve tahmin edersin ki çocuk konusunda da üzerimde baskı çok 27 yaşındayım yumurtalıkların tembelleşir ne bekliceniz vs.sürekli bebek konusu var ama eşimde daha çocuk istemiyo bende tam hazır olduğumuzu düşünmüyorum direniyoruzBenim ne gunahim var mi demis?
Arabada itip kakmasi direksiyonu yumruklamasi sorun degil onun icin sanirim.
Ne demissiniz ?niye bukadar cok soruyor demissiniz.ayni sekilde sizin annenizde didiklese herseyi esiniz hic tepki vermeyecekti heralde.
Ya da evlenince unuttun biz fln deseydi oyle bos bos bakacakti sanirim.
Donduyseniz en azindan uzak durun biraz.
Hem suclu hem guclu olmus esiniz.
Merak etmeyin boyle durumlar yasandikca zaten buz gibi soguyorsunuz zamanla.
Cocuk icin cok cok dusunun.emin olmadan asla cocuk yapmayin olan onlara oluyor sonra
Öncelikle kvde kötü bi kvde.Kızlar iyi bayramlar herkese, benim bu bayramım o kadar mutsuz geçti ki şu anda da kafam allak bullak sizlerden akıl almaya ihtiyacım var.
1 buçuk yıllık evliyim eşimle aramızda çok fazla kültür farkı var ama bugüne kadar bu ciddi bi sorun olmamıştı.anneler gününde anneme ve kv ye hediye aldım akşama da yemek düzenledik eşimle iki aile hepberaber anneler gününü kutladık hediyeleri verdim kv ertesi gün beni beğenmedim diye aradı tamam dedim değiştreyim arabası yok ve uzak bi yerden almıştım neyse gittim hediyeyi aldım mağazadan ona resim falan attım sordum istediğiyle değiştirdim.ramazanda illaki biZi bi yemeğe çağırırlar dedim çağırmadılar. aradan 15 gün geçti bende uğrayıp veremedim torbayı fırsat olmadı ki aciliyeti de yok yani.herneyse aile büyüğü birinin camide iftar davetine onun hediyesini de götürdüm yemekten sonra da verdim.bana herkesin içinde camide hediye mi verilir ayıp diye bağırarak söylenmeye başladı kadir gecesinde herkesin içinde ayıp ya vs.dedi kalktı.sonra istemiyosun anne heralde dedim getirp veremedin mi 15 gün oldu falan dedi döndü arkasını arabaya bindi yüzüme bakmadan.
Ben yüksek lisans mezunuyum iyi bi ailede yetiştim ne okul ne aile hayatımda hiçkimse bana bi toplulukta ayıbı öğretmedi bugüne kadar ve çok ağrıma gitti.eşim o gün benim çok yanımdaydı istersen bayramda da gitmeyelim annem cahil saçmalıyo vs.hep öyle konuştu ama ertesi gün babasıyla ve annesiyle konuşmuş eve gelince bana anneminde ufak da olsa haklılık payı var götürüp verseydin değersiz hissetmiş kendini dedi.ben sinir krizi geçirdim çok söylendim eşime boşanırım böyle yaparsan senden çok soğudum dedim çünkü benim çocukluğum hep annemle babamın babanem yüzünden kavgalarıyla geçti ve kendime söz vermiştim kocam yanımda olmazsa eğer onu çekmicem diye ki hediye verdiğim için ayıplanıp haksızlığa uğramak kabul edilir bişey değil.
Bayramda gittim ama 1 saat oturduk ben çok kalmak istemediğim için.kv evlenince beni unuttun diye eşime laf soktu bi ara sonra kalkarken altınları ne yaptınız sattınız mı evde çalınır bir sürü soru sordu bende arabaya binince eşime niye soruyo dedim olay orda patladı kadının kötü bi niyeti yok bak ben çok doldum sana ne kadar iyi davrandılar hala altında bişey arıyosun birsürü laf etti istersem seni bi hafta kaldırtırım yazlıkta annemlerle dedi bende hadi bakalım yap kolaysa dedim sonra beni arabada itip kaktı direksiyonu falan yumrukladı.yeter artık diye.tamam 3 gün ben çok üstüne gittim hep beni alttan aldı ama o lafımla patladı ailemden senin yüzünden uzaklaştım ben dedi (ki benden sonra esas daha bile yakınlaştı ailesine) sonra beni eve bıraktı bastı gitti bende eşyalarımı toparladım ona da mesaj attım gidiyorum gözümden yerlere düştün istemiyorum seni diye mesajdan sonra beni aradı evden çıkarsan biter dedi bitsin dedim kapattım. annemi aramış benim oraya gelceğimi söylemiş olayı anlatmış annem yüzünden benim ne suçum var seçme şansı yok insanın demiş annem de üzülmüş sesi kötü geliyomuş haksızlık ettiğimi söyledi annesi yüzünden ona.bende düşündüm oturup konuşunca hak verdim gurur yapmadım tükürdüğünü yalamak gibi de olsa aşkta gurur olmaz dedim kafamı toplayıp gece geri döndüm dünden beri benimle hiç konuşmuyo ayrı yattı gece sabah gittim sarıldım barışalım dedim kalktı yanımdan sonra konuşuruz dedi yüzüme bakmadı eve gelince baktım alyansı yoktu parmağında hiç konuşmadan yemek yedik şimdi de ayrı odalardayız sizce haklı kim nasıl davranayım o kadar kafam karışık ki yorumlarınız çok önemli biraz uzun oldu kusura bakmayın.
( Bu arada eşimin terk edilmekle ilgili çok büyük korkuları var ve bana daha önce söz verdirmişti tutamıyo gibi göründüm evet ama bırakmadım 1 gece bile)
Çok haklısın.yerine koyuyorum kendimi o benden vazgeçmese bile bana 5-6 saat o vazgeçmiş duygusunu yaşatsaydı bende affetmezdim geldi diye.haklıyken tamamen haksız duruma düşürdüm kendimi ah kv bayramımı zehir ettiŞu anlattığın olay boşanırım denecek senden soğudum denilip evden çıkılacak bir olay değil. Bunların hepsi bir birinden kötü ve farkında değilsin belki ama geri dönüşü aynı olmayan sözler.
Bak canım aile iki kişinin yaptığı bir evdir. Yapanlardan biri bu ev çatlıyor yıkılabilir dedi mi diğerininde o evde oturası kalmaz. Yazık edersin. Yuva kolay kurulmuyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?