Evi terk edip geri dönmek

Selenay92

Guru
Kayıtlı Üye
15 Ağustos 2009
623
407
303
Ankara
Kızlar iyi bayramlar herkese, benim bu bayramım o kadar mutsuz geçti ki şu anda da kafam allak bullak sizlerden akıl almaya ihtiyacım var.
1 buçuk yıllık evliyim eşimle aramızda çok fazla kültür farkı var ama bugüne kadar bu ciddi bi sorun olmamıştı.anneler gününde anneme ve kv ye hediye aldım akşama da yemek düzenledik eşimle iki aile hepberaber anneler gününü kutladık hediyeleri verdim kv ertesi gün beni beğenmedim diye aradı tamam dedim değiştreyim arabası yok ve uzak bi yerden almıştım neyse gittim hediyeyi aldım mağazadan ona resim falan attım sordum istediğiyle değiştirdim.ramazanda illaki biZi bi yemeğe çağırırlar dedim çağırmadılar. aradan 15 gün geçti bende uğrayıp veremedim torbayı fırsat olmadı ki aciliyeti de yok yani.herneyse aile büyüğü birinin camide iftar davetine onun hediyesini de götürdüm yemekten sonra da verdim.bana herkesin içinde camide hediye mi verilir ayıp diye bağırarak söylenmeye başladı kadir gecesinde herkesin içinde ayıp ya vs.dedi kalktı.sonra istemiyosun anne heralde dedim getirp veremedin mi 15 gün oldu falan dedi döndü arkasını arabaya bindi yüzüme bakmadan.
Ben yüksek lisans mezunuyum iyi bi ailede yetiştim ne okul ne aile hayatımda hiçkimse bana bi toplulukta ayıbı öğretmedi bugüne kadar ve çok ağrıma gitti.eşim o gün benim çok yanımdaydı istersen bayramda da gitmeyelim annem cahil saçmalıyo vs.hep öyle konuştu ama ertesi gün babasıyla ve annesiyle konuşmuş eve gelince bana anneminde ufak da olsa haklılık payı var götürüp verseydin değersiz hissetmiş kendini dedi.ben sinir krizi geçirdim çok söylendim eşime boşanırım böyle yaparsan senden çok soğudum dedim çünkü benim çocukluğum hep annemle babamın babanem yüzünden kavgalarıyla geçti ve kendime söz vermiştim kocam yanımda olmazsa eğer onu çekmicem diye ki hediye verdiğim için ayıplanıp haksızlığa uğramak kabul edilir bişey değil.
Bayramda gittim ama 1 saat oturduk ben çok kalmak istemediğim için.kv evlenince beni unuttun diye eşime laf soktu bi ara sonra kalkarken altınları ne yaptınız sattınız mı evde çalınır bir sürü soru sordu bende arabaya binince eşime niye soruyo dedim olay orda patladı kadının kötü bi niyeti yok bak ben çok doldum sana ne kadar iyi davrandılar hala altında bişey arıyosun birsürü laf etti istersem seni bi hafta kaldırtırım yazlıkta annemlerle dedi bende hadi bakalım yap kolaysa dedim sonra beni arabada itip kaktı direksiyonu falan yumrukladı.yeter artık diye.tamam 3 gün ben çok üstüne gittim hep beni alttan aldı ama o lafımla patladı ailemden senin yüzünden uzaklaştım ben dedi (ki benden sonra esas daha bile yakınlaştı ailesine) sonra beni eve bıraktı bastı gitti bende eşyalarımı toparladım ona da mesaj attım gidiyorum gözümden yerlere düştün istemiyorum seni diye mesajdan sonra beni aradı evden çıkarsan biter dedi bitsin dedim kapattım. annemi aramış benim oraya gelceğimi söylemiş olayı anlatmış annem yüzünden benim ne suçum var seçme şansı yok insanın demiş annem de üzülmüş sesi kötü geliyomuş haksızlık ettiğimi söyledi annesi yüzünden ona.bende düşündüm oturup konuşunca hak verdim gurur yapmadım tükürdüğünü yalamak gibi de olsa aşkta gurur olmaz dedim kafamı toplayıp gece geri döndüm dünden beri benimle hiç konuşmuyo ayrı yattı gece sabah gittim sarıldım barışalım dedim kalktı yanımdan sonra konuşuruz dedi yüzüme bakmadı eve gelince baktım alyansı yoktu parmağında hiç konuşmadan yemek yedik şimdi de ayrı odalardayız sizce haklı kim nasıl davranayım o kadar kafam karışık ki yorumlarınız çok önemli biraz uzun oldu kusura bakmayın.

( Bu arada eşimin terk edilmekle ilgili çok büyük korkuları var ve bana daha önce söz verdirmişti tutamıyo gibi göründüm evet ama bırakmadım 1 gece bile)

Evden gidip geri donmek hata . Geri donecekseniz gitmeyecektiniz. Verdiginiz kararin arkasinda durmaliydiniz ya da bi karar verirken iyi dusunmeliydiniz

Kv zaten hediyeyi beğenmedim diye aramış iyi niyetli olmadığı buradan belli sen sorsan beğendin mi diye söyler özellikle aramış sen de beğenmediysen birine ver ben sana başka alayım deseydin bir daha o kadar yol gidip hediye değiştirmek yerine. Fazla değer vermeyeceksin insanlara.. Eşinle sorununuza bişey diyemem o sizin aranızda olan bişey.

Evden gidip geri donmek hata . Geri donecekseniz gitmeyecektiniz. Verdiginiz kararin arkasinda durmaliydiniz ya da bi karar verirken iyi dusunmeliydiniz
Evet şu an zaten pişmanım ama o an bişey yapmam gerekiyo gibi hissediyorum duramıyorum evde ama mesaj atmamalıydım
Keşke bıraksaydınız bir gece bile
Tükürdügünüzü yaladıgınız için pek kıymete binmemiş gibi
Binmemiş midir gerçekten ya da bi daha yapmamam için mi böyle yapıyo
Tamam aşkta gurur yok ama evlilik de çocuk oyuncağı değil. Eşinin korkusunu bile bile gitmen hata.
Evet zayıf noktası ve bende onu o noktadan vuruyorum senden boşanırım seni bırakırım diyerek ço kırılırdım yernde olsam ama şu an yaptığı gibi küsmezdim o da beni sarstı kolumu sıktı sonuçta öncesinde

Ah keşkee..bende bu dediğini yapmadığıma çok pişmanım.nerde görülmüş hediyeyi alanın tekrar gidip değiştirdiği. değişim kartı ne diye var o zaman. fazla değer verince şımarıyor işte insanlar

Kayınvalidenın amacı oymuş zaten, siz de ekmeğine yağ sürmüşsünüz.

Bazı kişiler terkedilmeyi haksızda olsa kabullenemez adam açıkça annenize söylemiş benim be günahım var diye her fırsatta terkedip gideceksiniz zanneder çok yorulur bunu düşünmekten adam annesi ile sizin aranızda kalmış mağdur olmuş gönlünü alın bence düzgün bi dille duygularınızı anlatın

Kayınvalideniz hediye konusunda yanlış yapmış eşiniz size hak vermiş ilk başta sonra annesiyle konuşunca aneminde haklılık payı var deyince bosanırım demek çok fazla ve gereksiz bir tepki.

Evlilik bu şekilde sağlıklı yürümez. Eşinizi her olayda sizin yanınızda taraf tutmak zorunda değil bir sizin yanınızda olur iki yanınızda olur onu taraf olmaya mecbur bırakırsanız sonunda siz kötü olursunuz. Çok ciddi bir olay olmadığı sürece eşinizi arada bırakmayın. Varsa birşey siz söyleyin, çok rahatsız oluyorsanız az görüşün.

Sizi arabada itip kakmış, oda oldukça hatalı ama 3 gün adamın beyninin etini yiyince patlama olmuş demek ki. Evi terketmek geri dönmemek üzere olmalı, tehdit amaçlı değil hele ki bu konuda korkusu olan biri varken karşınızda.

Eşinizin arabadaki tavrından dolayı evin içinde tavır koyup aranızdaki sorunu düzeltmeye çalışmalıydınız. Şimdi hem suçlu hem güçlü de olmuş aynı zamanda.

Açıkçası itip kakmak kısmı dışında ben adamı haklı buldum.

Haklısın yorgunluktan bi gün yeter diyebilir o korkuyla yaşamaktansa.benimle konuşsa anlatıcam konuşmayı reddediyo ayrı yatıyo ayrı oturuyo elimi kolumu bağlıyo bide alyans konusuna çok takıldım çıkarmak ne demek küslükte

Çok güzel demişsiniz evet artık varsa ben söylücem büyüktür diye saygısızlık etmemek için eşimin başının etini yemicem onun ekmeğine yağ sürmek bu gerçekten.
Şu an haklıyken o kadar haksız suçlu konuma düştüm ki bayramım zehir oldu bu büyükler nasıl çocuklarının huzurunu kaçırmaktan zevk alırlar ya bu nası annelik

2-3 günde siz eşinizin nazını çekeceksiniz artık.Yapacak birşey yok.Bu seferde yüzük konusunu açıp,bu konuyu tartışma haline getirirseniz,aranız daha da açılır.Sakince konuşmaya başlayıp, olanlar için üzüldüğünüzü doğru cümlelerle ifade etmelisiniz.Yüzüğüde, siz onu terketmeye kalktınız diye misilleme yapmak için çıkartmış olabilir.Birbirinizi boşu boşuna yormayın yorulmayın.

Siz siz olun boşanmayı tehdit aracı gibi kullanmayın, boşanmayacaksanız seni boşarım demek çocukça bir davranış, üstelik eşiniz için ciddiyetini yitiren bir söz olmaya başlıyor iki lafın birinde boşanırım demek, kapıyı vurarak gidip sonrasında geri dönmek de oyuncak edilmemeli, boşanırım diyen lafının arkasında durmalı, evi terk eden de bir daha dönmemek üzere terk etmeli, çiftler aralarındaki sorunları böyle davranışlarla çözemez, belki kavga edeceksiniz belki sesler yükselecek ama konuşmayı, konuşarak sorun çözmeyi öğrenmelisiniz, evlilikleri yıkan temel sebeplerden biridir sorunların üstünü örtüp konuşmamak ve iletişim eksikliği.

Ben sesimi yükseltmediğim için tehditle terk etmeyle korkutmayla sorunu çözmeye çalışıyorum bunun farkına yeni yeni varıyorum sizlerden duymak için de buraya yazdım haklısınız evden giderim dediğinde eşi korkmalı insanın gider nasılsa gelir dememeli benim 2 yıl olcak evleneli 2.gidişim oldu çok değil ama 2sinde de geri geldim ilkinde o haksızdı geldi getirdi ikincide kendim döndüm inş dediğiniz gibi ciddiyetimi yitirmemişimdir

Evi terketmek her kavgada valizi alıp çıkmak bir evliliği çok yıpratan şeyler, her tartışmanızı ailenize yansıtmayın ayrıca hediyeyi neden tek başına değiştirmeye gidiyorsun kv deni de alman gerekirdi.Ben sizi fazla fevri buldum biraz şu kaynanaları yağlayıp ballayın ya merak etmeyin incileriniz dökülmez.

Bu giderimler çok çabuk patlıyor yapmayın bu bir hata ama eşinizi karşınıza alıp bi net konuşun ,ben seni annen yüzünden değil evden çıktığımızda yaptığın hareketler yüzünden terk etmeyi düşündüm diyin böyle hem beni itip kak hemde hava yap modunda olmamalı hem suçlusun hem güçlüsün diyin ,ezdirmeyin kendinizi ,
Eşinizde annesi gibi biraz şımarmış
Altınlarınızı yarın bankaya yatırın evde bırakmayın bu iş patlayabilir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…