- 3 Mart 2016
- 18.150
- 76.557
- 598
- Konu Sahibi Yokuspokus
Merhaba .. düşüncelerini ayrıntılı anlatman seni daha iyi anlayabilmek adına iyi olmuş.
Ben kendi adıma söylersem dağınık içiçe girmiş düzensiz eşyalardan ben de nefret ederim içim sıkılır . Eski olması pek rahatsız etmez değistiremiyorsam ve işimi o sekilde de görüyorsa..
Benim se vitrinin car mesela ama içindekileri koyacak yerim olmadığı için tutuyorum.
Kullanmadığım eşyayı evden çıkarmak bana israf gibi gelmiyor. Çünkü ihtiyacı olan, kullanacak birine vermeye çalışıyorum . Çevremde bulamazsam bazı belediyeler gelip alıp onlar ihtiyaç sahibine ulaştıŕıyorlar. En kotu ihtimal çöpün yanına biraksan da alan oluyor hâlâ soba kullananlar varsa meselâ ..
Ben sadece koltuk takımını ve çocuk odasını ve yatağımı değiştirebildim mobilya olarak. Digerleri 15 senedir aynı ve bunu dert etmiyorum gercekten.
Esyam eskiyse, değistremiyorsam ve sıkıldıysam oda düzenini değiştirmeye çalışıyorum..
Ve son.olarak "belki lazim olur" düsüncesiyle benim de tuttuğum şeyler oluyor. Uzun bir süre işe yaramayınca gerçekten ileride.lazim olmayacağına kendimi zorla inandırıp evden çıkarıyorum..
Eğer rahatsız olduğun durumları düzeltirsen evi daha kolay benimseyecegine eminim. İnsanın yaşadığı ortam kişiliğini zevkini yansıtirsa orda bulunmak daha zevkli hale gelir.
Şimdiden kolay gelsin, bir yerden başlayacağına eminim..
Umarım, başlamalıyım zaten. Zihnen çok yoruluyorum eve baktığımda.
Belki daha kullanılmış olsa, elden çıkarmam kolay mı olurdu bilmiyorum. Hani vaktinde o kadar ödedik, kullanmalıyım diyorum ama eşyalar kullanmaktan keyif aldığım ya da işte sürekli bir şekilde kullanıp ihtiyacım olan şeyler de değil.
Atıyorum porselen yemek takımları, tüm hantallıklarıyla senede bir bir davet beklerler o kadar.
Anneme göre bunlar ihtiyaç çünkü kendinin misafirsiz zamanı geçmez. Vaktinde bunlar alındığında da işte ödedik ettik, boşa verilmiş para olacaklar şimdi diyorum. Elden çıkarsam, ya lazım olurlarsa diyorum öyle şeyler. Çünkü bu fikirle de büyüdüm. "Lazım olacağında elinde olmaz, bugün alabilecek durumdasındır yarın o durumda olamazsın bilinmez" vb. işte annem kafası. Sonra da eşyaya köle yaşam... Güzel bir ayıklama lazım kesinlikle, yeniden. Bu düşünceyi de kırmam lazım.
Insanin zevkleri cok degisiyor gercekten bence ilk once hic istemediklerinden basla mesala vitrin ve fon perdeden hemen resimlerini cek ve letgoya yukle bi 10 gun bekle satilmazsa fon perdeyi copun yanina gumuslugude isteyen bi yakinin varsa ona ver yatak odan ve salon takimin simdilik kalsin oda oda istemedigin tum esyalari ele yavas yavas git ben mesela 7 yillik evliyim salon ve yatakodam ayni degistirmedim bi dort yil sonra cocuklar buyuyunce ins koltuklarimi degistirmeyi dusunuyorum yiprandilar bayagi
Değişiyor. Önemsemezdim şimdi önemsiyorum, sıkılıyorum da.
Koltuklarımı örttüm mesela, sevdiğim renk kumaş yaptırdım, onları öyle örttüm filan bi içim ferahladı. Ama yeterli gelmedi. Evin geneli ile uyumsuzluk var diyorum. Perdeleri komple verip sadece dümdüz beyaz jaluzi takasım var o haldeyim.