Evet yine turp gibi bir derdim var

Gayet açık açık misafir gelecek karım yapamaz dedi eniştem..
Üstüne zaten annen burda sen olmasan da yapar annen dedi ama annem suyu bile kendisi almaz asla.
He burada özne kız kardeş yani. Biraz daha ılımlı yaklaşılabilir o zaman. Ama yine de iyileşene kadar diye bir şey olmamalı. Rahat gelirse iyileşme süreci uzayabilir çünkü. Ayrıca misafir de gelmeyiversin. Desinler ki enfeksiyon riski var, doktor ziyaretçi istemiyor. Çok mu zor.

Son düzenleme:
İkiz çocukları olup da (çocuklar kaç yaşında bu arada) çalışan birinin yanına gitmezdim ben ameliyatlı da olsam açıkçası. Bence büyük düşüncesizlik.
Kardeşinizin eşi ne güne duruyor eli armut mu topluyor. İki üç gün hadi neyse. Sonra evlerine dönüp süreci eniştenin halletmesi gerekiyor. Evlerine gelecek misafire sınır koyamıyorlar diye size yüklenmeleri saçmalık.
Teyze babadan iyi bakar diye teyzeye vurun kırbacı zihniyetine de ayrı şaşırdım. Baba da anne kadar bakabilmeli KENDİ çocuğuna.

Başlığı ve konunun başını okurken tam size bilenmistim ki sonraki kardeşin iyilesene kadar sizde kalalım bize misafir gelir cümlesine kadar . 1 2 gün tabiki idare edilir ama kendi evleri varken sizde kalmak ne alaka yani? Ayrıca yengenizin çocuğunun sesine kalkmaması da nasıl rahat biri olduğunu gösteriyor .
Yengem değil kızkardeşim evde kalan enişte ve çocuk

İkiz çocukları olup da (çocuklar kaç yaşında bu arada) çalışan birinin yanına gitmezdim ben ameliyatlı da olsam açıkçası. Bence büyük düşüncesizlik.
Kardeşinizin eşi ne güne duruyor eli armut mu topluyor. İki üç gün hadi neyse. Sonra evlerine dönüp süreci eniştenin halletmesi gerekiyor. Evlerine gelecek misafire sınır koyamıyorlar diye size yüklenmeleri saçmalık.
Teyze babadan iyi bakar diye teyzeye vurun kırbacı zihniyetine de ayrı şaşırdım. Baba da anne kadar bakabilmeli KENDİ çocuğuna.
Güya baba bakacak zaten dediler ama asla ilgilenmiyor

İkizleri olan bir insanın uyku konusunda böyle hassas olmasına şaşırdım. Başka ablanız vs olabilir ama siz kendi davranışınızdan mesulsünüz. Kardeşinizin sağlığıyla ilgili bir durum varken ortada dert ettiğiniz şeyin kaliteli uykunuz olması garip. Bana bencillik yapıyorsunuz gibi geldi
Sizin düşünceniz saygı duyarım
Ama bence kendisine bakabilecek destek olabilecek 40 kişi varken,ikizi olan çalışan desteği hiç olmayan birine de yük olmak bencillik 🤷🏻‍♀️
Hatta geçen yıl eve yardımcı alan biri yani istese yine yardımcı da alabilir iyileşene kadar kalma bana da reva görülmememeli

5 yaşındalar
Zaten eşinin iki lafından biri teyze anne yarısıdır
Baba görevlerini yapmıyor ama teyze her şeyi yapmalı kafasındalar 🤦🏻‍♀️

Bize misafir gelmesin, size gelsin. Uğraşacaksan sen uğraş diyen yengede iyi niyet göremedim ben. Böyle bir niyeti var madem, bari yüzünüze söylemeseydi. 🤦🏻‍♀️
ben ameliyat olan kızkardeşi diye düşündüm
zira evde bi yenge olsa bebeğinin altını temizlerdi herhalde. sorun olan erkekler sürekli hizmet edecen...

ben ameliyat olan kızkardeşi diye düşündüm
zira evde bi yenge olsa bebeğinin altını temizlerdi herhalde. sorun olan erkekler sürekli hizmet edecen...
Bebeğin altını temizleme kısmını sonradan okudum. Ağlıyorsa enişteyi uyandırıp çocuk ağlıyor baksana demek lazım. Belli ki o oraya mabadını yaymaya gelmiş. 😒

Hayır kızkardeşim ameliyat oldu adam ve oğlu zaten bende iki gündür
O kendisi eve dönecek kızkardeşim ve oğlu bende kalacak
Uyku problemim var oğlu çok uyanıyor ve başka alternatif varken beni düşünmemeleri üzdü
Eve gitse misafir gelecek diye gitmek istemiyor ama beni düşünmüyorlar
Bi de onlar bende kalırsa en az 10 gün evime sürekli yemekli misafir gelecek
Peki siz işteyken ablaniza kim bakacak,yada çocuğuna kim bakacak.ben o kısmı anlamadım.

Sadece dün 2 defa altına kaçırdı
Kendi çocuklarım (ikizler) bezi attıktan sonra hiç ıslatmadı kendini
Olabilir çocuktur olamaz demiyorum ama çocuk böyleyken bana getirip baktırması da zor geliyor açıkçası bakabilecek milyon kişi vardı niye ben..
Ve uyku sorunu yaşadığımı bile bile..
Gece uyandım 2 de çocuğu değiştirdim yatırdım
Sabah 6 da gözüm kapandı ☹️
Konunun başını eksik anlatmışsınız bence düzeltme yapın.suan size tamamen hak verdim.bulundugunuz şehirde anneniz ve 4 ablaniz var ama kardeşiniz ısrarla sizde kalmak istiyor.siz zaten calisansiniz nasıl ona bakabilirsiniz ki

eşten ziyade kız kardeş eve gitmek istememiş sanırım. peki size gelirse gelmek isteyen kişiler kim? yani evde 3 çocuk ve bir ameliyatlı insan varken geçmiş olsuna yemekli bir şekilde gelmek bana daha anormal geldi.

Bebeğin altını temizleme kısmını sonradan okudum. Ağlıyorsa enişteyi uyandırıp çocuk ağlıyor baksana demek lazım. Belli ki o oraya mabadını yaymaya gelmiş. 😒
yani işte konu o
ben de teyzeyim ve eniştem de böyle

kardeşime bir şey olsa çocuklar Allah korusun ölür...ben kalkarım o kalkmaz uykusundan. 1 kere kalkmamıştır. 2 tane bebeği var, güya...
hastaneden çıkınca da bir yerde mabat yayabilmek istiyor ki plan yapıyor yoksa Allah korusun yorulacak olan kendisi olur evlerine gitseler. konu misafir değil, karısı yatacak ister istemez, e bebek de var. baldınız evinde kalkmayan kendi evinde kalkar mı Allah aşkına? misafir bahane.

eniştem de evine gelen misafirden çay kahve su isteyen bir tip iyi biliyorum o yüzden.

Peki siz işteyken ablaniza kim bakacak,yada çocuğuna kim bakacak.ben o kısmı anlamadım.
Annem var ama annem de aşırı hizmet bekleyen biri yani bana ne zaman gelse sabah uyandığımda kahvaltı hazırlıyorum tabak çanak olduğu gibi lavaboada kalıyor yemek yapmaz beni bekler su içtiği bardağı bile öyle durur evdeysem meyveyi bana soydurur

eşten ziyade kız kardeş eve gitmek istememiş sanırım. peki size gelirse gelmek isteyen kişiler kim? yani evde 3 çocuk ve bir ameliyatlı insan varken geçmiş olsuna yemekli bir şekilde gelmek bana daha anormal geldi.
Eşimin ailesi öyledir onlar gelecek
Bişey olsun da orda burda yemek yiyelim diyen tipler

Konunun başını eksik anlatmışsınız bence düzeltme yapın.suan size tamamen hak verdim.bulundugunuz şehirde anneniz ve 4 ablaniz var ama kardeşiniz ısrarla sizde kalmak istiyor.siz zaten calisansiniz nasıl ona bakabilirsiniz ki
Aynen olay bu..
Hatta eşinin tüm sülalesi de orda çok büyük bir aile
Birine rica etse günlerce bakar
Ki gelmeden hemen önce yaklaşık 5-10 kişi evini temizlemeye gitmişti
Benim iki taraftan da bir desteğim yok her şeyime kendim koşuyorum 🤦🏻‍♀️

peki doktor enfeksiyon riskinden dolayı kimseyi kabul etmeyin dedi deseniz, ya da siz diyemiyorsanız eşiniz konuşurken dese?
Anneme söylerim de o da tutar herkese der annem de evlat ayrımı yapan biri beni kötüler
Ben hep uzaktaydım gözden uzak olan gönülden de ıraktır o hesap diğerleri onla aynı memlekette

Misal birkaç yıl önce KPSS çalışıyordum ablam bana aylarca kalmaya geldi sokağa çıkma yasağı olan bir dönemdi (6ay sürmüştü hatta yasak) anneme “ablama söyler misin sınava girecek ona gitme gidecek yerlerin var yazlıklarınız da var illa birine gitmek sorunda değilsin kıza yazık hem okula gidiyor hem sınava çalışıyor” de dedim ben açıkçası küser kırılır diye söylemedim

Neyse annem ,Ablama açık açık önümde kardeşin seni istemiyor başka yerde git kal minnetini alma dedi ☹️ aramızı bozduğu yetmezmiş gibi kötü oldum 😕

Anneme söylerim de o da tutar herkese der annem de evlat ayrımı yapan biri beni kötüler
Ben hep uzaktaydım gözden uzak olan gönülden de ıraktır o hesap diğerleri onla aynı memlekette

Misal birkaç yıl önce KPSS çalışıyordum ablam bana aylarca kalmaya geldi sokağa çıkma yasağı olan bir dönemdi (6ay sürmüştü hatta yasak) anneme “ablama söyler misin sınava girecek ona gitme gidecek yerlerin var yazlıklarınız da var illa birine gitmek sorunda değilsin kıza yazık hem okula gidiyor hem sınava çalışıyor” de dedim ben açıkçası küser kırılır ondan söylemedim

Ablama açık açık önümde kardeşin seni istemiyor başka yerde git kal minnetini alma dedi ☹️ aramızı bozduğu yetmezmiş gibi kötü oldum 😕
ben eşinizin ailesi için dedim, eşiniz söylesin "geçmiş olsuna gelmeyin, doktor kimseyi kabul etmeyin dedi" diye. yemekli misafir onlar olduğu için..
kendi anneniz de bir garipmiş, insan fizanda olsa bile evlatlarını ayırmaz yani.

ben eşinizin ailesi için dedim, eşiniz söylesin "geçmiş olsuna gelmeyin, doktor kimseyi kabul etmeyin dedi" diye. yemekli misafir onlar olduğu için..
kendi anneniz de bir garipmiş, insan fizanda olsa bile evlatlarını ayırmaz yani.
Benim eşim söyler ama annemin kulağına gelse yine ben kötü olacağım adım gibi eminim
Annem şöyle biri sırtında yıllarca taşı bir hata yap (ona göre hata) bittin sen
Evlat olman önemsiz
Misal elimden geldiğince para yardımı yaparım faturasını ben öderim ramazan önces bayram seyran sürekli para yollarım ama o arasın para istesin yok de seni herkese kötüler

Son düzenleme:
Back
X