Evet yine turp gibi bir derdim var

Anneme söylerim de o da tutar herkese der annem de evlat ayrımı yapan biri beni kötüler
Ben hep uzaktaydım gözden uzak olan gönülden de ıraktır o hesap diğerleri onla aynı memlekette

Misal birkaç yıl önce KPSS çalışıyordum ablam bana aylarca kalmaya geldi sokağa çıkma yasağı olan bir dönemdi (6ay sürmüştü hatta yasak) anneme “ablama söyler misin sınava girecek ona gitme gidecek yerlerin var yazlıklarınız da var illa birine gitmek sorunda değilsin kıza yazık hem okula gidiyor hem sınava çalışıyor” de dedim ben açıkçası küser kırılır diye söylemedim

Neyse annem ,Ablama açık açık önümde kardeşin seni istemiyor başka yerde git kal minnetini alma dedi ☹️ aramızı bozduğu yetmezmiş gibi kötü oldum 😕
amaan her türlü kötü oluyormuşsun çiçek, lafı bi şekilde 2 gün sonra evinize geçersiniz orada sana destek olurlar ben yokken çocuğa nasıl bakacaksına getirip gönder madem, kız kardeş denince herkes canı ciğeri gibi düşünüyor.

Kendi cocugu için uyanmayan baba sadece yemek yiyip, kendine baktirmaya gelmis. Kardesinizin refakatçiside degil. Diger kardesinize yollayin. Zaten dört dörtlük baksaniz bile yaranamazsiniz.

Ben ameliyat olsam kocam gidip ablama burada sende kalsınlar falan hayatta demez gider kendi annesine söyler sizde kalalım der misafirden çok kaçası varsa. Düşünüyorum ve eniştemde gelip bana ablan sende kalsın demez mantıklı değil yani kendisi dönecek ameliyatlı kadının cocuğuna kim bakacak siz çalışıyorken çalışmasanız bile zaten ikizleriniz varken? Herkes gitsin kendi evine alsın enişteniz anasını yada sizin annenizi koysun başına karısının çocuğunun durumunuz uygun olsa zaten kardeştir idare edin denir ama bu mantıklı değil suan.

Kendi cocugu için uyanmayan baba sadece yemek yiyip, kendine baktirmaya gelmis. Kardesinizin refakatçiside degil. Diger kardesinize yollayin. Zaten dört dörtlük baksaniz bile yaranamazsiniz.
Asla yaranamam
Demin başka kardeşim aradı
Keşke sizle kalsaydı çocuk beni çok tanımıyor sanırım, ondan benden tuvalet yemek ihtiyaçlarını istemiyor altına kaçırdı iki defa dedim
Vayyy altına kaçırmasında ne var böyle bir zamanda bu söylenir mi dedi
Ama kendisine bak denmiş evhanımk olmasına rağmen
Çocukları okula götürcem o arada kim bakacak demiş 🤦🏻‍♀️🤷🏻‍♀️
Bahtsız biriyim benim yaptığım söylediğim hep kötü pis 💩

Ben ameliyat olsam kocam gidip ablama burada sende kalsınlar falan hayatta demez gider kendi annesine söyler sizde kalalım der misafirden çok kaçası varsa. Düşünüyorum ve eniştemde gelip bana ablan sende kalsın demez mantıklı değil yani kendisi dönecek ameliyatlı kadının cocuğuna kim bakacak siz çalışıyorken çalışmasanız bile zaten ikizleriniz varken? Herkes gitsin kendi evine alsın enişteniz anasını yada sizin annenizi koysun başına karısının çocuğunun durumunuz uygun olsa zaten kardeştir idare edin denir ama bu mantıklı değil suan.
Annem var ama annem de çok rahat biri asla suyunu bile almaz

Annem var ama annem de çok rahat biri asla suyunu bile almaz
Tamam p zamam enişte kendiside daha rahat eder hem kendi annesiyle.Onu devreye soksun eğer ablanız rahatsız olmayacaksa yani şu durum için siz hiç uygun değilsiniz uyku problemini geçtim çalışıyorsunuz zaten siz yokken o yeğeninize kim bakacak ablanız ameliyatlı 2 yaşındaki bebeğin yemekleri var alt değişimi var üst değişimi var kim yapacak peşinde koşturacak.

Merhaba herkese
Saat sabahın 5:30u.
Uyumama sebebim evimdeki misafirler.
Uyku problemi yaşayan biri olarak evde çıt çıksa uyanıyorum
Misafirim kardeşimin eşi ve oğlu
Kardeşim ameliyat oldu hastanede yatıyor eşi ve oğlu gece bana geliyrolar buraya kadar bir sıkıntı yok hastalık durumu rahatsız değilim ancak uyku problemi yaşayan biri olarak sıkıntım şu ki eşi “kardeşin tamamen toparlanana kadar burda kalsın eve gitsek misafir gelir onu rahatsız eder” diyor
Ben çalışıyorum eve geldiğimde saat 6oluyor ikizlerim var onun da oğlu var 2 yaşında her şeye ben koşuyorum gece altına yaptı ağlıyordu ona uyandım mesela ve bi daha uyuyamadım
Birkaç gün daha kalmasında sıkıntı yok da tamamen iyileşmesi belki 15 günü bulacak bu bana haksızlık değil mi?

Sizce ben mi kötüyüm vallahi uyku sorunum olmasa öyle kafayı vurunca yatan biri olsam yada tüy sesine uyanmayan biri olsam bir yıl bakarım nolcak derdim ama yok uykusuz yaşıyorum birgün uykusuzluktan ölebilirim 😕
İkinci istememe nedenim benim eşimin ailesi büyük ihtimalle geçmiş olsuna gelecektir hepsi de müthiş ötesi düşüncesizdir
Benim de kızım daha önce ameliyat oldu güya geçmiş olsuna geldiler yemek çay servisi yapmaktan kızımın ilaçlarını aksattım o kadar çok otururlar ve sürekli isteklerde bulunurlar..
Hatta kb kv hizmetime bayılır ne zaman gelse kalırlar da birkaç gün..

Neyse kardeşimin bir alternatifi daha var eşi “ablan çalışıyor istersen seni eve götürmem x şehirdeki kardeşine götüreyim” diyor X şehir de yakın ama ameliyatı burda olunca bende kaldı

Uzun lafın kısası hiç ısrar etmesem ayıp mı olacak çünkü uykusuzluktan da gelip beni eşek gibi çalıştıracak misafirden de evet gözüm de korkuyor sağlık olarak da yıprandım artık kimseye yaranmak istemiyorum siz olsanız ne yapardınız ?
15 gun de kardesiniz icin uykusuz kalin, omur boyu degil ki. Kardesime canim feda.

15 gun de kardesiniz icin uykusuz kalin, omur boyu degil ki. Kardesime canim feda.
Kardeşten kardeşe fark var ben canımı feda edemem valla çünkü kimse de bana canını feda etmez
Ayrıca kardeşimin başka alternatifleri var
Kaldığı yerde hem bizim hem eşinin bin tane akrabası var herkes gayet destek olur
Herkes ev hanımı
Ben çalışıyorum ikizlerim var okula bırak al bende ve bana destek olacak kimsem yok
Olmadı hiçbir zaman da
Ben de sezaryen oldum kimse teklif dahi etmedi gelelim diye 😥

Asla yaranamam
Keşke sizle kalsaydı çocuk beni çok tanımıyor sanırım, ondan benden tuvalet yemek ihtiyaçlarını istemiyor altına kaçırdı iki defa dedim

Siz bahtsiz degilsiniz, sadece herseyi kabul ediyorsunuz, zorlandiginizdan bahsetmiyorsunuz. Karsinizdakilerde nankor. Diger kardeslwrim ev hanimi, benimde cocuklarim var, ilgilenemem, kardesimde kalsin demeliydiniz en basta.
Siz ayni durumda olsaniz "bizim cocuklarimiz var, ikizlere bakamayiz, kv/gorumcesi baksin" derlerdi.
Hem kardesinizi kabul edip hem sonradan istemezseniz yine siz kotu olursunuz. Boyle seyleri bastan konusmak gerekiyor

Siz bahtsiz degilsiniz, sadece herseyi kabul ediyorsunuz, zorlandiginizdan bahsetmiyorsunuz. Karsinizdakilerde nankor. Diger kardeslwrim ev hanimi, benimde cocuklarim var, ilgilenemem, kardesimde kalsin demeliydiniz en basta.
Siz ayni durumda olsaniz "bizim cocuklarimiz var, ikizlere bakamayiz, kv/gorumcesi baksin" derlerdi.
Hem kardesinizi kabul edip hem sonradan istemezseniz yine siz kotu olursunuz. Boyle seyleri bastan konusmak gerekiyor
Haklısınız tek sorunum baştan söylememek 😕

Kardeşten kardeşe fark var ben canımı feda edemem valla çünkü kimse de bana canını feda etmez
Ayrıca kardeşimin başka alternatifleri var
Kaldığı yerde hem bizim hem eşinin bin tane akrabası var herkes gayet destek olur
Herkes ev hanımı
Ben çalışıyorum ikizlerim var okula bırak al bende ve bana destek olacak kimsem yok
Olmadı hiçbir zaman da
Ben de sezaryen oldum kimse teklif dahi etmedi gelelim diye 😥
E o zaman sormaniza gerek yok, olmaz deyin. Muhabbetiniz bu seviyedeyse sorun olmaz.

Asla yaranamam
Bahtsız değilsiniz hanımefendi, burada herkes tanıdı sizi, kendi elinizle kendinizi bu hale sokuyorsunuz. Kimin annesi gelip eve çörekleniyor, misafirler gelip hizmet yemek bekliyor burada sizden başka? Neden kendi hatanızın sorumluluğunu almaktan bu kadar uzaksınız? Neden psikolojik destek almıyorsunuz hayır demek ve kendinize değer vermekle ilgili? Bizim böyle bir tanıdık vardı el iyisi derdik çünkü çocukları huzursuzken sürekli evde başkalarını memnun etmeye çalışırdı. Sınav senesinde o çocuklar bir gün evde huzur içinde ders calisamadilar. Bence bir oturun düşünün, ben böyle yaşamak istiyor muyum, çocuklarıma böyle mi örnek olmak istiyorum diye. Çocuklar sizin sürekli aileye maddi manevi destek vermeniz yine de yaranamamanizi görerek yetişecek, böyle mi olsun istiyorsunuz?

Bunu bu durum için söylemiyorum, hastalık bu, yeri gelir psikolojim kaldırmıyor bana 15 gün bakar mısın dense de bakılır ama genel bütün konularınız bu şekilde. Sürekli yeni yeni sorunları yazacaksınız, onun yerine aşıp sorunu çözmeniz sizin için daha kolay olmaz mı?

Bahtsız değilsiniz hanımefendi, burada herkes tanıdı sizi, kendi elinizle kendinizi bu hale sokuyorsunuz. Kimin annesi gelip eve çörekleniyor, misafirler gelip hizmet yemek bekliyor burada sizden başka? Neden kendi hatanızın sorumluluğunu almaktan bu kadar uzaksınız? Neden psikolojik destek almıyorsunuz hayır demek ve kendinize değer vermekle ilgili? Bizim böyle bir tanıdık vardı el iyisi derdik çünkü çocukları huzursuzken sürekli evde başkalarını memnun etmeye çalışırdı. Sınav senesinde o çocuklar bir gün evde huzur içinde ders calisamadilar. Bence bir oturun düşünün, ben böyle yaşamak istiyor muyum, çocuklarıma böyle mi örnek olmak istiyorum diye. Çocuklar sizin sürekli aileye maddi manevi destek vermeniz yine de yaranamamanizi görerek yetişecek, böyle mi olsun istiyorsunuz?

Bunu bu durum için söylemiyorum, hastalık bu, yeri gelir psikolojim kaldırmıyor bana 15 gün bakar mısın dense de bakılır ama genel bütün konularınız bu şekilde. Sürekli yeni yeni sorunları yazacaksınız, onun yerine aşıp sorunu çözmeniz sizin için daha kolay olmaz mı?
Müthiş tespit evet aynen böyleyim çünkü öyle yetiştirildik ama bi ben böyle kaldım gayet hayır diyebilenimiz var
Psikoloğa gidiyorum ama daha hayatıma aktaramadım söylediklerini 🤦🏻‍♀️

Müthiş tespit evet aynen böyleyim çünkü öyle yetiştirildik ama bi ben böyle kaldım gayet hayır diyebilenimiz var
Psikoloğa gidiyorum ama daha hayatıma aktaramadım söylediklerini 🤦🏻‍♀️
Sizin çocuklarınız var hanımefendi. Onları düşünüyorsanız değişmeniz lazım. Onların gözünden kendinize bakmanızı tavsiye ederim. Psikolog kibar olduğu için böyle söylemiyor iste, halbuki bir tane ağzımıza carpsalar bakın ortada sorun morun kalıyor mu 😆 hepimiz mum gibi olurduk.

Sizin çocuklarınız var hanımefendi. Onları düşünüyorsanız değişmeniz lazım. Onların gözünden kendinize bakmanızı tavsiye ederim. Psikolog kibar olduğu için böyle söylemiyor iste, halbuki bir tane ağzımıza carpsalar bakın ortada sorun morun kalıyor mu 😆 hepimiz mum gibi olurduk.
Aslında dışardan bir gözle kendime bakarken birçok hareketimden hoşlanmıyorum düzeltmek istiyorum ama sadece istiyorum realde bunu başarabilmek zor geliyor belki de uykularım bundan kaçıyor
Asla deliksiz uyuyamıyorum hep aklımda birşeylerLe uğraşırken buluyorum kendimi 😥
Umarım birgün ben de normal biri olurum

Sizin düşünceniz saygı duyarım
Ama bence kendisine bakabilecek destek olabilecek 40 kişi varken,ikizi olan çalışan desteği hiç olmayan birine de yük olmak bencillik 🤷🏻‍♀️
Hatta geçen yıl eve yardımcı alan biri yani istese yine yardımcı da alabilir iyileşene kadar kalma bana da reva görülmememeli

İşte mesele kardeşinizi yük olarak görmenizde. Kardeşinizin de yaptığı bencillik zaten. Onu da haklı bulmuyorum

Bu yatılı misafir olayı çok normal bir şey de ben mi yabaniyim? Çok büyük bir zorluk olmadığı sürece kimsenin evinde kalmam, eşim rahatsızsa ve hastanede yatıyorsa da gider evimde beklerim. Geçmiş olsuna gelecek olan misafirleri sizin başınıza atmışlar resmen. Kendileri insanlara hayır dememek için sizi zor durumda bırakıyorlar. Hiç hoş değil gerçekten de durumunuz zor 😞

Bu yatılı misafir olayı çok normal bir şey de ben mi yabaniyim? Çok büyük bir zorluk olmadığı sürece kimsenin evinde kalmam, eşim rahatsızsa ve hastanede yatıyorsa da gider evimde beklerim. Geçmiş olsuna gelecek olan misafirleri sizin başınıza atmışlar resmen. Kendileri insanlara hayır dememek için sizi zor durumda bırakıyorlar. Hiç hoş değil gerçekten de durumunuz zor 😞
Ben de iki defa ameliyat oldum ne kimseye gelin bana bakın dedim ne kimseye gittim yük oldum
Yardımcı tuttum onu da gece evine gönderdim çünkü gece eşim vardı

Ben de iki defa ameliyat oldum ne kimseye gelin bana bakın dedim ne kimseye gittim yük oldum
Yardımcı tuttum onu da gece evine gönderdim çünkü gece eşim vardı
İnsanlar çok müdanasız gerçekten sizi çok iyi anlıyorum belli ki nazik bir insansınız bunu bildikleri için yükleniyorlar size. Sağlam bir hayır paklar bunu

Back
X