Evet yine turp gibi bir derdim var

Konu sahibi benim de uyku problemim vardı gençken. Işıkta, seste uyuyamazdım. Odamda yatağımda olmalıydım vs. Sonra tıp fakültesinde her yerde her koşulda uyumayı öğrendim :p 2-3 gün uyumayın, 4.gün sızarsınız. Eğer fiziksel bir durumunuz yoksa psikolojikse düzeltmek için çaba sarf edin düzelir inşallah. Yok seslere karşı aşırı duyarlılığınız varsa belki bir araştırma hastanesinde incelenebilirsiniz.

Bir demisafir geldi diyw çocuğun ilacını yetiştirememek bana çok acayip geldi. Misafir gelirse gelsin, sürekli bir şey isterse istesin. "Ayol siz yabancı mısınız kalkıp alın" der çıkarım işin içinden hiç utanmam :p

Ama evde misafir beni de rahatsız ediyor. Tüm odaların içinde tuvalet, banyo olmalı ve çok iyi yalıtımlı büyük ve geniş bir ev olmalı misafir için bence de. Misafirken de hiç rahat edemem, misafir gelince de. Rahatsızsanız yarım ağızla söylersiniz tabi kalın diye :p kalırken de tüm işleri siz yapmayın. Uyduruk yemekler yapın tek yemek olsun mesela. Çocuklara özenirsiniz ama çalışan insanın zaten evinde 10 çeşit yemek olması bence imkansız. Ana yemek, yanına pilav, makarna vs ve salata. İşte bu kadar yaparsınız. Toplamayı falan da misafirlere kocaya bırakın.

Bence eşinize durumu açıklayın kv tarafı iyileşip evlerine geçince onlara geçmiş olsuna gitsinler. Böyle şeylerde açık açık söylenmediği müddetçe insanlar salağa yatıp sizi kullanmaya devam eder. Zaten başta ben olsam çalışıyorum çocuklarım var nereme ağırlıcam hasta insanı der gelmelerine izin vermezdim. Kardeşinizse zaten sizi bilip alınmaması lazım. Bir de anne babanız yok mu onlar ilgilensin?

Merhaba herkese
Saat sabahın 5:30u.
Uyumama sebebim evimdeki misafirler.
Uyku problemi yaşayan biri olarak evde çıt çıksa uyanıyorum
Misafirim kardeşimin eşi ve oğlu
Kardeşim ameliyat oldu hastanede yatıyor eşi ve oğlu gece bana geliyrolar buraya kadar bir sıkıntı yok hastalık durumu rahatsız değilim ancak uyku problemi yaşayan biri olarak sıkıntım şu ki eşi “kardeşin tamamen toparlanana kadar burda kalsın eve gitsek misafir gelir onu rahatsız eder” diyor
Ben çalışıyorum eve geldiğimde saat 6oluyor ikizlerim var onun da oğlu var 2 yaşında her şeye ben koşuyorum gece altına yaptı ağlıyordu ona uyandım mesela ve bi daha uyuyamadım
Birkaç gün daha kalmasında sıkıntı yok da tamamen iyileşmesi belki 15 günü bulacak bu bana haksızlık değil mi?

Sizce ben mi kötüyüm vallahi uyku sorunum olmasa öyle kafayı vurunca yatan biri olsam yada tüy sesine uyanmayan biri olsam bir yıl bakarım nolcak derdim ama yok uykusuz yaşıyorum birgün uykusuzluktan ölebilirim 😕
İkinci istememe nedenim benim eşimin ailesi büyük ihtimalle geçmiş olsuna gelecektir hepsi de müthiş ötesi düşüncesizdir
Benim de kızım daha önce ameliyat oldu güya geçmiş olsuna geldiler yemek çay servisi yapmaktan kızımın ilaçlarını aksattım o kadar çok otururlar ve sürekli isteklerde bulunurlar..
Hatta kb kv hizmetime bayılır ne zaman gelse kalırlar da birkaç gün..

Neyse kardeşimin bir alternatifi daha var eşi “ablan çalışıyor istersen seni eve götürmem x şehirdeki kardeşine götüreyim” diyor X şehir de yakın ama ameliyatı burda olunca bende kaldı

Uzun lafın kısası hiç ısrar etmesem ayıp mı olacak çünkü uykusuzluktan da gelip beni eşek gibi çalıştıracak misafirden de evet gözüm de korkuyor sağlık olarak da yıprandım artık kimseye yaranmak istemiyorum siz olsanız ne yapardınız ?

Misafirlere müsait değiliz. Hastaneden yeni çıktı, bağışıklığı düzelmeden ya hasta bulaştırırsınız ne olacak, bizim küçük çocuğumuz var, lütfen bize zaman verin. Diyecekler.

Hayırlı olsuna gelir gibi ameliyat sonrası geçmiş olsuna gidildiğini hiç duymamıştım.

Merhaba herkese
Kardeşim ameliyat oldu hastanede yatıyor eşi ve oğlu gece bana geliyrolar buraya kadar bir sıkıntı yok hastalık durumu rahatsız değilim ancak uyku problemi yaşayan biri olarak sıkıntım şu ki eşi “kardeşin tamamen toparlanana kadar burda kalsın eve gitsek misafir gelir onu rahatsız eder” diyor
Ben çalışıyorum eve geldiğimde saat 6oluyor ikizlerim var onun da oğlu var 2 yaşında her şeye ben koşuyorum gece altına yaptı ağlıyordu ona uyandım mesela ve bi daha uyuyamadım
Birkaç gün daha kalmasında sıkıntı yok da tamamen iyileşmesi belki 15 günü bulacak bu bana haksızlık değil mi?

Sizce ben mi kötüyüm vallahi uyku sorunum olmasa öyle kafayı vurunca yatan biri olsam yada tüy sesine uyanmayan biri olsam bir yıl bakarım nolcak derdim ama yok uykusuz yaşıyorum birgün uykusuzluktan ölebilirim 😕
İkinci istememe nedenim benim eşimin ailesi büyük ihtimalle geçmiş olsuna gelecektir hepsi de müthiş ötesi düşüncesizdir
Benim de kızım daha önce ameliyat oldu güya geçmiş olsuna geldiler yemek çay servisi yapmaktan kızımın ilaçlarını aksattım o kadar çok otururlar ve sürekli isteklerde bulunurlar..

Neyse kardeşimin bir alternatifi daha var eşi “ablan çalışıyor istersen seni eve götürmem x şehirdeki kardeşine götüreyim” diyor X şehir de yakın ama ameliyatı burda olunca bende kaldı

Uzun lafın kısası hiç ısrar etmesem ayıp mı olacak çünkü uykusuzluktan da gelip beni eşek gibi çalıştıracak misafirden de evet gözüm de korkuyor sağlık olarak da yıprandım artık kimseye yaranmak istemiyorum siz olsanız ne yapardınız ?
Kardeşimin eşi ve oğlu yazmışsınız bunlar sizin 1. Derece akrabanız değil mi? Yani yenge veya enişte yeğen vb. Niçin böyle yazmışsınız konuyu 3 kez okudum ancak anladim.
Mesajinizdan durumun yalnızca uyku olmadığını hissettim. Siz istemiyorsunuz onları evinizde, ne onlara ne gelecek misafirlere hizmet etmek istemiyorsunuz. Etmek zorunda da değilsiniz elbette. Konuyu anlayamadigimdan başka bir yorum yapamayacağım inşallah problemsiz tamamlayacaginiz süreç olur

Ameliyatlı birini başka şehre sürüklemek canımı sıkardı. Gelenlere de doktor ziyaretçi kabul etmeyin dedi dersin. Evine çıkınca toparlanınca gideriz hep birlikte deyip savuşturursun. Uyku kısmında ikiz çocuklarınız varmış bu sese alışmış ya da tolere edebilir hale gelmişsinizdir diye düşünüyorum 15 gün çok değil gerçekten.

ya evin hanımı ameliyat olmuşken geçmiş olsuna gidip saatlerce de oturulur mu ya yok artık.

hoş bence kesinlikle geçmiş olsuna gidip ağırlanmalı oturulma çook saçma. insan hasta olunca bi ziyaret bekler belki ama bi kahve içimlik belki.

ben kardeşinizin eşinin teklifini mantıklı buldum, hemen çıksa gitseler o 2 yaş bebeğe de bakmak lazım, anneniz ya da kvsi yardım edecek gibi değil sanırım onlara.

destek için belki biri ayarlanabilir 1 aylığına ama o da ha deyince bulunmaz.

ben olsam biraz dişimi sıkardım. kv/kp vs'ye de doktor kimseyi almayın yanına demiş, geçmiş olsununuzu iletirim derdim.

ikizler + 2 yaş bebek + iş hayatı + hasta ve eşler, sizin için zor haliyle.

Sizin ikiziniz varmış nasıl dayandınız okadar zamann uykusuzluğaa meselaa ben 1 taneyle zor ediyorum sabahı kaç kere uyanıyor altını alıyorum besliyorum, ikizlere nasıl baktınız..
aslında uyksuzluğa bu yüzden alışkın olmanız lazım 15 gün uzun bir süre değil..
sadece işden gelip hizmet etmek sıkıntı . Tek o yorgunluğa dayanamazdım

Benim kız kardeşim gelin yok..
Ama gideceği kişi de kız kardeş
tabi kim müsaitse o yardımcı olabilir. diğer kız kardeşinizle konuşabilirsiniz. bi
karara varıp ameliyat olan kardeşinize de anlatırsınız. kardeşsiniz sonuçta konuşabilmelisiniz

Zorunluluk falan yazmislar da, hic de zorunluluk falan degil. Haninefendinin kendi kocasi ameliyat olmus, gecmis olsuna gelenler kendi evine gelmesin diye sende kaliyor. Misaifristemiyorsq misafiri geri cevirsin, musait degiliz desin. Millet baskasinin evinde kalmaktan ne anliyor arkadas hic anlayamadim gitti şu hevesi de. Valla acik acik soyleyin. Ben bu kadar yükü kaldiramiyorum, sadece siz olsaniz neyse gelen giden de bana gelecek musait olamam hastanedej cikinca evinize gidin de. Ben olsam derdim. Nolur kendinizi yipratmayin boyle bencilce davranislar karsisinda hanjmlar ya
Bu kadar düşüncesiz olmaya gerek yok. El adamından bahsetmiyor kendi kardeşinden bahsediyor. İnsan kendi kardeşine de yardımcı olmayacaksa ohoo

Bence eşinize durumu açıklayın kv tarafı iyileşip evlerine geçince onlara geçmiş olsuna gitsinler. Böyle şeylerde açık açık söylenmediği müddetçe insanlar salağa yatıp sizi kullanmaya devam eder. Zaten başta ben olsam çalışıyorum çocuklarım var nereme ağırlıcam hasta insanı der gelmelerine izin vermezdim. Kardeşinizse zaten sizi bilip alınmaması lazım. Bir de anne babanız yok mu onlar ilgilensin?
Şehir dışındayım burda ameliyat oldu ama taburcu olup evine gitse orda yanında kalabilecek işini yapabilecek 4 ablam daha var hepsi de ev hanımı

Şehir dışındayım burda ameliyat oldu ama taburcu olup evine gitse orda yanında kalabilecek işini yapabilecek 4 ablam daha var hepsi de ev hanımı
hımm o zaman başka direkt söyleyin. çekinecek bir şey yok

Sizin ikiziniz varmış nasıl dayandınız okadar zamann uykusuzluğaa meselaa ben 1 taneyle zor ediyorum sabahı kaç kere uyanıyor altını alıyorum besliyorum, ikizlere nasıl baktınız..
aslında uyksuzluğa bu yüzden alışkın olmanız lazım 15 gün uzun bir süre değil..
sadece işden gelip hizmet etmek sıkıntı . Tek o yorgunluğa dayanamazdım
Ben büyütürken görümcem vardı sağolsun o yüzden zorlanmadım çok
Şuan seslere karşı hassasiyetim var

Başka şehirde gelen giden çok olur demek istemiş olmasın gelin? Bana iş yıkmaktan ziyade gerçekten kimseyi ağırlamaya uğraşmamak gibi geldi.

Ben olsam kardeşimi idare ederdim.

Bütün her şey insanların müsait olup olmadığına bakılmaksızın kendini düşünerek hareket etmesi, hasta ziyaretinin kısa olması gerektiğini bilmelerine rağmen 'ne gerek var' diye diye hasta kişinin kendilerine hizmet edip gün yapar gibi oturmalarından kaynaklı. Oldukça yoğunsunuz, probleminiz var ama aynı zamanda kardeşinizin (anladığım kadarıyla kardeşiniz kız) size ihtiyacı var. Birkaç gün bence biraz sakin bir kafayla sadece kardeşinizin sağlığına odaklanın. Hasta olan kişi zaten biraz zaman geçtikten sonra evini ister. Geçmiş olsun.

Merhaba herkese

Anlamadigim sey bu ozel bir durum; kadin misafirlere esim cok rahatsiz doktor iyilesene kadar kimse rahatsiz etmesin dedi bi iyilessin otururuz hep berabercek diyerek misafirlere anlatsin durumu yani ve gelmesinler onlarda da azcik insanlik varsa

Yanlış anlamadım degılmı kızkardesınız amelıyat oldu
Eşi yani erkek olan sizde kalmak ıstıyor
Hayır kızkardeşim ameliyat oldu adam ve oğlu zaten bende iki gündür
O kendisi eve dönecek kızkardeşim ve oğlu bende kalacak
Uyku problemim var oğlu çok uyanıyor ve başka alternatif varken beni düşünmemeleri üzdü
Eve gitse misafir gelecek diye gitmek istemiyor ama beni düşünmüyorlar
Bi de onlar bende kalırsa en az 10 gün evime sürekli yemekli misafir gelecek

Back
X