Evet yine turp gibi bir derdim var

Açık açık gidin demem zaten kıyamam ama eşi de çok duyarsız güya çocukla o ilgilenecekti ama geldi geleli her gece altına yapıyor çocuk ve adam bırakın üstünü değiştirmeyi tuvalete götüreyim de bari altına yapmasın da demiyor 😔
Ben kendi çocuğuma bu kadar sabırlı olamazdım sanırım..4 gece boyunca çişli üst baş yatak yorgan yıka değiştir.
Kız kardeşinizini eşi yoksa erkek kardeşinizinmi eşi?

Valla ne yalan söyleyeyim, böyle okuduklarınıza hak verip adım atacağınıza inanmamıştım. Gurur duydum böyle çekingen birisinin böyle doğru bir adımı atabilmesiyle. Umarım istemediğiniz şeylere hayır demeye ve en çok kendinize sonra çocuklara değer vermeye devam edersiniz.
Teşekkürler anlayışınız için..
Bazısı beni topa tutmuş ama gerçekten tükendiğimi hissediyorum bazen

Tahammülüm yok artık kullanılıyorum bariz
Ben geçtiğimiz yaz ailemin yanına gittim bu kardeşim beni evine çaya bile davet etmedi (asla aramızda bi mevzu da geçmedi,evimde kaynanam var rahat edemezsin ondan dedi ne saçma bir bahane değil mi)

Ben hassas düşünen biriyim aman kimse üzülmesin beni kötü bilmesin diye her istediklerine tamam diyen biriyim ve bu yüzden hep üzülen ben oluyorum
Ama bugün anneme söyledim valla kusura bakmayın kendisi evine misafir gelecek yorulacak diyorsunuz da ben de burda yorulcam evine geçsin yardımcı tutsun ya da temizliği için toplanan kabile hergün sırayla gitsin işini görsün dedim tamam haklısın dedi 🙃

(Tabii annemi tanıyorsam yarın öbür gün üstüne ekler beni kötüler)

Son düzenleme:
O zaman neyin iyilesmesi bu.
Gayet ayakta atlatılacak birşey yani.
2 sezaryen doğum yaptım,onda bile yatmadım doğru düzgün,kaldı ki et parçası alındı diye kendi evine gidememek vs çok abartı değil mi ya?
Ya kardeşim ama prenses gibi yaşıyor
Ben başkasına çocuğumu yıkatmam mesela ama o bana gelirken birine gelirken asla çocuğunu yıkamaz yemeğini yedirmez ilgilenmez sen yap seni çok seviyor der
En son yazın bana öyle dedi hasta değilsin elin ayağın tutuyor çocuğunu kendin yıka dedim hoşuna gitmemişti hatta kıyaslanmıştı beni “X ablam bana gelirken ben ona gidince oğlumu hep o yıkar” dedi
İyi ellerine sağlık onun dedim 😇😅

Hayır kızkardeşim ameliyat oldu adam ve oğlu zaten bende iki gündür
O kendisi eve dönecek kızkardeşim ve oğlu bende kalacak
Uyku problemim var oğlu çok uyanıyor ve başka alternatif varken beni düşünmemeleri üzdü
Eve gitse misafir gelecek diye gitmek istemiyor ama beni düşünmüyorlar
Bi de onlar bende kalırsa en az 10 gün evime sürekli yemekli misafir gelecek
kabul etmeyin eve misafir doktor yasakladı diyin
fazla hatırnazsınız Mrs-cicek Mrs-cicek
gelen giden için çocuk ihmal etmek ilacını aksatmak
kızdım size

orada daha çok abla var herkes ilgilenebilir vs gibi cümleler söyleyebilirsiniz kardeşinize
bunu söylemek de zor tabi
veya gelen gidenin önünü keseceksiniz yasak vs diyerek

Ya kardeşim ama prenses gibi yaşıyor
Ben başkasına çocuğumu yıkatmam mesela ama o bana gelirken birine gelirken asla çocuğunu yıkamaz yemeğini yedirmez ilgilenmez sen yap seni çok seviyor der
En son yazın bana öyle dedi hasta değilsin elin ayağın tutuyor çocuğunu kendin yıka dedim hoşuna gitmemişti hatta kıyaslanmıştı beni “X ablam bana gelirken ben ona gidince oğlumu hep o yıkar” dedi
İyi ellerine sağlık onun dedim 😇😅
Aay vallahi prenses sendromu bu resmen şaka gibi.
Mahremiyet eğitimi denen birşey var ne münasebet siz yıkayacaksınız. O dururken sizin yapmanız uygun olmaz zaten. Öte yandan özel bir durum olur,hastalık vs illaki yapılır yada rica eder yorgunum der ne bileyim ekstrem bir durum olur yine amenna ama seni seviyor sen yıka,sen yedir saçma. Canınız istemiyor belki zorla mı yani?
Az yesin bir uşak tutsun zorlanıyorsa.
Boşverin ya gitsin evinde kalsın. Hiç vicdan yapmayın.

Kaçtır konu açıyorsunuz, hiçbiri dert kategorisine girmiyor zannımca. Bir problem her gün olmuyorsa, dert değildir. Kardeşin her gün ameliyat olmuyor.

Çok zor ve inanın o kadar düşüncesiz ki eş ailesi anlatmakla bitmez tavırları..
En son bayramda biz görümceme gittik su bile ikram edilmedi bize..
Onlar bize geldi yemek yapıyordum yemeği beklediler yemek yediler çayı tatlısı derken saat 12 ye geldi (geldiklerinde öğlendi)

Yaptığının binde birini sana yapmazlar ama senden sürekli hizmet beklerler
Açıkçası hem kendi ailem hem eşimin ailesi beni bu anlamda hep kullanır

Annem ona gideceksem haberli gitmemi bekler ama o istediği zaman gelebilir kalabilir hizmet yapmak zorundayım falan
İkizleri büyütürken görümcem geldi, çok zor olmadı yazmışsınız. Bundan daha büyük yardım olur mu bilemedim şimdi.

Çok zor ve inanın o kadar düşüncesiz ki eş ailesi anlatmakla bitmez tavırları..
En son bayramda biz görümceme gittik su bile ikram edilmedi bize..
Onlar bize geldi yemek yapıyordum yemeği beklediler yemek yediler çayı tatlısı derken saat 12 ye geldi (geldiklerinde öğlendi)

Yaptığının binde birini sana yapmazlar ama senden sürekli hizmet beklerler
Açıkçası hem kendi ailem hem eşimin ailesi beni bu anlamda hep kullanır

Annem ona gideceksem haberli gitmemi bekler ama o istediği zaman gelebilir kalabilir hizmet yapmak zorundayım falan
İkizleri büyütürken görümcem geldi, çok zor olmadı yazmışsınız. Bundan daha büyük yardım olur mu bilemedim şimdi.

İşte herşey sadece bu konu değil okudukça anlıyor insan geri planda fedakarlıkları öldüren bencillikler var.

Valla benim kardesim bana cok kiymetli. Canim feda 3 5 gun uyumamayı dert etmem. Ama zor animda da ilk kardesim gelir. Hicbir yardim talebimi bos gecmez.o yuzden haketmedigini hissediyorsanız israrci olmayin herkes kendi yaginda kavrulsun

Merhaba herkese
Saat sabahın 5:30u.
Uyumama sebebim evimdeki misafirler.
Uyku problemi yaşayan biri olarak evde çıt çıksa uyanıyorum
Misafirim kardeşimin eşi ve oğlu
Kardeşim ameliyat oldu hastanede yatıyor eşi ve oğlu gece bana geliyrolar buraya kadar bir sıkıntı yok hastalık durumu rahatsız değilim ancak uyku problemi yaşayan biri olarak sıkıntım şu ki eşi “kardeşin tamamen toparlanana kadar burda kalsın eve gitsek misafir gelir onu rahatsız eder” diyor
Ben çalışıyorum eve geldiğimde saat 6oluyor ikizlerim var onun da oğlu var 2 yaşında her şeye ben koşuyorum gece altına yaptı ağlıyordu ona uyandım mesela ve bi daha uyuyamadım
Birkaç gün daha kalmasında sıkıntı yok da tamamen iyileşmesi belki 15 günü bulacak bu bana haksızlık değil mi?

Sizce ben mi kötüyüm vallahi uyku sorunum olmasa öyle kafayı vurunca yatan biri olsam yada tüy sesine uyanmayan biri olsam bir yıl bakarım nolcak derdim ama yok uykusuz yaşıyorum birgün uykusuzluktan ölebilirim 😕
İkinci istememe nedenim benim eşimin ailesi büyük ihtimalle geçmiş olsuna gelecektir hepsi de müthiş ötesi düşüncesizdir
Benim de kızım daha önce ameliyat oldu güya geçmiş olsuna geldiler yemek çay servisi yapmaktan kızımın ilaçlarını aksattım o kadar çok otururlar ve sürekli isteklerde bulunurlar..
Hatta kb kv hizmetime bayılır ne zaman gelse kalırlar da birkaç gün..

Neyse kardeşimin bir alternatifi daha var eşi “ablan çalışıyor istersen seni eve götürmem x şehirdeki kardeşine götüreyim” diyor X şehir de yakın ama ameliyatı burda olunca bende kaldı

Uzun lafın kısası hiç ısrar etmesem ayıp mı olacak çünkü uykusuzluktan da gelip beni eşek gibi çalıştıracak misafirden de evet gözüm de korkuyor sağlık olarak da yıprandım artık kimseye yaranmak istemiyorum siz olsanız ne yapardınız ?

(İlerleyen sayfalarda beni topa tutanlar olmuş ama benim ailem beni en zor anlarımda yalnız bırakan insanlar hatta zor anlarıma ortak olacaklarına beni depresyona sokacak derecede yalnızlaştırıp ağlatan insanlar-gebeliğim kötüydü kızkardeşim birgün olsun kapıma gelmedi,erken doğum yaptım 3 ay küvezde kaldı bebeklerim kimse destek olmadı,eşim işsiz kaldı 4 ay kiramı veremeyecek hale geldim,hem okuyup hem işe gittiğim dönemde çok hastalandım kapıma sıcak bi yemek getiren olmadı-ayrıca ne yaparsan yap gören insanlar değiller-size en yakın dün akşamdan örnek de vereyim-yemek çay tatlı Faslı bitti meyve doğradım anneme enişteme çocuklara eşime neyse lavaboda poşette limon vardı kaldırmayı unuttum,annem onu portakal sanmış ve meyve yedikten sonra “sen neden portakal getirmedin?” Dedi bu kusur bulma nankörlük değil de ne ?? Zaten portakal değildi farzedelim ki portakaldı zaten 3çeşit meyve tabağına bıraktım o eksik kalsa olmaz mıydı? Ya da canın istedi neden doğrarken söylemedin ki kızım onu da getir diye değil mi ?)
Buralara dert anlatmayın psikoloğa yada guvendiginiz aile büyüğüne anlatin bu zamanda kimse kimseyi anlamiyor vallahi herkesin derdi başkasından buyuk hele böyle sosyal medyada hiç yani dert anlatilmaz benden tavsiye daha çok dertlenirsiniz

Ne desen haklısın, ama bence fevri karar verme yıllarca bi de bununla ugraşırsın hasta oldum bakmadı felan
Çay veriyorsan meyve verme bir gün çayı boş ver vs vs , anne yardım et kötüyüm de, iste eger istemesini bilmiyorsan…
Narin ruhlu, halden anlayan, kendini tartan insan o kadar az ki artık müzelik.
Herkes tırnaklarını çıkarmış geziyor…
Konudan uzaklaşmayım ama eşi saglıklıysa o sizde kalıp baksın madem size tamamen yıkmasın.

Back
X