- 21 Eylül 2014
- 7.981
- 11.888
anne olmak...uzun bir süre daha bana göre değil...
ve biri gelecek yarım kadınsın diycek ????
sen kadınlığı tatmamışsın ki derim...
çocuk seni anne yapar...kadın değil...
kadınlık çok bambaşka birşey...
kusura bakmayın ama böyle önemli bir konuda yazdığınız cümleyi şiddetle kınıyorum. 2 bebek kaybı yaşayıp anne olmak isteyen biri olarak bunu söylüyorum. anne olamadığım için mertebem düşük mü oldu ? kime göre neye göre ? bebeğim olmuyor diye hayata mı küsmem gerek ben insan değilmiyim ? tiyatroya da sinemaya da giderim. eşimin ailesiyle sorun da yaşarım. yeterli mi sizce ?
Oha bu ne?acıkcası su son paragraf tartısmaya acık ustelik topigin ismi cocugu olmadan da mutlu olan kadınlar:)
anne olmak kadınlığın en yüksek mertebesine eriştiriyor sizin topikte yazan arkadaşlar bir kaç kişiyi geçmiyor.. ve bunlarında kimisi anne olamıyordur..yada rahatlarına düşkün olduklarındandırr.istediğiniz kadar tiyatrolara gidin sinemalara, operalara hayatınızı dolu dolu yaşayın kadını kadın yapan ANNELİKTİR.. sevgilerimle.
anne olamıyordur cumlesi heleki biraz belden asagı vurmak gibi..
herhalde çeyrek deniyodurama sen evlisin istesen çocuğun olur böylelikle yarım kadın olmaktan kurtulursun..
ya benim gibi hiç evlenmemişlerin kaçta kaçı kadın yada değil
yani benim gibi bekarlar ne acaba bize ne deniyor merak ettim şimdi
Bunu dersiniz de "annelikle kadınlık mertebesi" yarıştırırsanız tepki görürsünüz.son kez yazıyorum ve çıkıyorumm anne olamamak başkadır.. olmak istememek başkadır. kimi,si mücadele verir. kimisi vermez veremez şartlar oluşmaz.. amenna. ama anne olmak istemeyenler çocuk sorumluluğunu almak istemeyenler. yok ben marjinalim yok entelim çocukm için asla mücadele etmem edenlerede şaşrım diye konuşmalar yaparsanız ve topik açarsanız bir gün benimde yolum oraya düşerse ve arkadaşlar bende sizin gibiydim aynen sizin gibi düşünüyordum deyip ama annelik için her mücadeleye değer deyip anlatmaya çalışıp nazikçe eleştirilirsem bu bana dokunur.
Ben yeni üyeyim ikizlerim var 38 yaşındayım..arada bir giriyorum kk.ne dolaşıyorum bakıyorum topiklere ..ee ne var diceksiniz. başlıkları güzel olan,ilginç olan, değişik olan lara bakıyorum ee tabi arada yorumda yapıyorum rastladım bir topiğe adam gibide yorum yaptım.. bir azarlandım ben şok.. sonra baştan sona okudum tüm yorumları bu topik 4 kişi arasında dönüyor başka yorum yapanlara izin yok..yok operalar ,,yok sinemalar,yok baleler,, sadece bunlar biliyor.. kk daki hatunlar ezik, bişiy bilmeyen bu tarz konulardan anlamayan varsa yoksa çocuk ,koca, kendi ayakları üstünde duramayanlar.. neyse çok sinirlendim. çok kendi yaşamımdada böyle kişiler olamaz hayatımda . bide sanal alemde çıkmazmı bunlar.. yazdımda rahatladım oh beeee......
şu yaşamda herkez koşturuyor ve herkez kendi bildiğince akıllıdır.. okumaya çalışıyodur..elinden geldiğince sinemalara gidiliyodur.. kimse ezik değildir.. ama ben en iyisini bilirim en iyisini yaşarım çok feminen bir yaşamım var edalarına da katlanılmazkii..
Selamlar topiğin adını okuyunca bir göz attım.ilginç geldi ismi..38 yaşındayım ikiz kız annesiyim.. yaşamımda sizler gibi düşünüyordum..bir gün bir doktor bana anne olamassın sen dedğinde bunun kafaya takılıcak bişiy olmadığına karar verdim çünkü öylede mutluydum avukatım yoğunum..sosyal aktivetiler fazla yetiştiremiyordum yaşamımı.. onu yapıyor bunu yapıyor..zevk alarak eminim sizin şu an yaşlarınız 20 ila 30 dur...evet çocuksuzda mutlu olunabilir ben yaşadım hayata yaşama doydum..ama kadınsınız ve o anne olmak içgüdüsü .o ulvi duygu..sakın bana demeyin yok hisstmiyoruz asla inanmam..çünkü bende öyleydim..sonra birgün uğraşlar sonucunda ik kızım oldu her anı keyifli. diğer yaşadığım anlardan daha güzel daha dolu dolu.. anne olmak kadınlığın en yüksek mertebesine eriştiriyor sizin topikte yazan arkadaşlar bir kaç kişiyi geçmiyor.. ve bunlarında kimisi anne olamıyordur..yada rahatlarına düşkün olduklarındandırr.istediğiniz kadar tiyatrolara gidin sinemalara, operalara hayatınızı dolu dolu yaşayın kadını kadın yapan ANNELİKTİR.. sevgilerimle..
evet canım hemde cok agır kendımden ornek vereyım ne mucadeler ne cabalar sarfedıyorum ıgenlerden yuruyemıyor oturamıyorum her yerım mosmor oldu yaşamayan anlayamaz uzaktan laf carpması kolay bızler neler yasıyoruz ne sıkıntılar çekıyoruz ama sahıp olamadıgımız ıcın kadın sayılmıyoruz kımın gozunde....ya anne olamayanlar ne olucak peki?
onlar kadın değil de nedir?
bu sözler çok agır hemde çok agır.
son kez yazıyorum ve çıkıyorumm anne olamamak başkadır.. olmak istememek başkadır. kimi,si mücadele verir. kimisi vermez veremez şartlar oluşmaz.. amenna. ama anne olmak istemeyenler çocuk sorumluluğunu almak istemeyenler. yok ben marjinalim yok entelim çocukm için asla mücadele etmem edenlerede şaşrım diye konuşmalar yaparsanız ve topik açarsanız bir gün benimde yolum oraya düşerse ve arkadaşlar bende sizin gibiydim aynen sizin gibi düşünüyordum deyip ama annelik için her mücadeleye değer deyip anlatmaya çalışıp nazikçe eleştirilirsem bu bana dokunur.
ben yarım kadınım ...sen daha kadın bile olmamışsın ...ama sen evlisin istesen çocuğun olur böylelikle yarım kadın olmaktan kurtulursun..
ya benim gibi hiç evlenmemişlerin kaçta kaçı kadın yada değil
yani benim gibi bekarlar ne acaba bize ne deniyor merak ettim şimdi
Canım, çocuk istemeyen biri neden mücadele etsin.?son kez yazıyorum ve çıkıyorumm anne olamamak başkadır.. olmak istememek başkadır. kimi,si mücadele verir. kimisi vermez veremez şartlar oluşmaz.. amenna. ama anne olmak istemeyenler çocuk sorumluluğunu almak istemeyenler. yok ben marjinalim yok entelim çocukm için asla mücadele etmem edenlerede şaşrım diye konuşmalar yaparsanız ve topik açarsanız bir gün benimde yolum oraya düşerse ve arkadaşlar bende sizin gibiydim aynen sizin gibi düşünüyordum deyip ama annelik için her mücadeleye değer deyip anlatmaya çalışıp nazikçe eleştirilirsem bu bana dokunur.
Mücadele verir veya vermez, ister veya istemez. Kadınlık mertebesi annelik ile olçulmez.son kez yazıyorum ve çıkıyorumm anne olamamak başkadır.. olmak istememek başkadır. kimi,si mücadele verir. kimisi vermez veremez şartlar oluşmaz.. amenna. ama anne olmak istemeyenler çocuk sorumluluğunu almak istemeyenler. yok ben marjinalim yok entelim çocukm için asla mücadele etmem edenlerede şaşrım diye konuşmalar yaparsanız ve topik açarsanız bir gün benimde yolum oraya düşerse ve arkadaşlar bende sizin gibiydim aynen sizin gibi düşünüyordum deyip ama annelik için her mücadeleye değer deyip anlatmaya çalışıp nazikçe eleştirilirsem bu bana dokunur.
aynen öyle .Doğum yaptım iki senede ancak kendime geldim. Evlat sevgisi olmasa çekilir gibi değil .9 aylık bir bebek sahibi olarak yorumum:
Konu sahibi saçmalamış...
Açık ve net!
Kadınlık ayrı, annelik ayrı. Ben şahsen anne olduğumdan beri kadın gibi hissetmiyorum pek. Uykusuz geceler yüzünden morarmış şişmiş gözler, sarkmış göbek ve memeler, salya ve kusmuk olmuş kıyafetler, alınmamış kaşlar,bıyıklar... Daha ne diyeyim ki.
ben yarım kadınım ...sen daha kadın bile olmamışsın ...
derhal bir koca bul ve bebe almadan kucağına kadınım deme
rezil olursun :)