sözü geçen topiği de okudum, sizin o topiğe yazdıklarınızı da...
kadınlar orada demiş ki "çocuk doğurmak şart değil, bir kadının yegane vasfı annelik olmadığı gibi, tüm uğraşına rağmen çoçuk sahibi olamayan bir dolu kadın mevcut. mutluluğun yolu illa ki çocuk doğurmaktan geçmez, gerek sağlık gerek hayat görüşü nedeniyle çocuk sahibi olmayan bir sürü kadın var, bunlar mutsuz kadınlardır demek doğru değil"
siz ise "ben de gençken öyledim, çocuğum oldu değiştim, siz de anne olunca anlayacaksınız" şeklinde özetlenebilecek bir şeyler yazmışsınız.
her kadın anne olma hayaliyle yanıp tutuşmak zorunda değildir, bazı kadınlar kendilerini anne olarak görmek istemeyecekleri gibi, çocukları sevmemek gibi gayet kabul edilebilir bir nedenle anne olmaya sıcak bakmazlar. isteyen evlat sahibi olsun, seven doğursun, çocuk sahibi olmak isteyip de olamayan tüm kadınlar dilerim evlatlarına tez zamanda kavuşurlar
ama bari bizler birer kadın olarak kadınları böyle çocuksuz kadın mutsuz diye genellemeyelim. kadının tek vasfı annelik değil, lütfen kendimizi kuluçka makinesinden ibaret görmeyelim.
tekrar ediyorum, isteyip de çocuk sahibi olamayan herkese hayırlı evlatlar dilerim ama bırakın da doğurmak istemeyen de doğurmasın.