üstünmü dön birdaha bak ve baştan sona oku ve artı 11 sene çocuksuz yaşayan ben üstünlükmü sağlamaya çalışmışım bir bakkKastettigin ne? Anladık avukatsin. Sen de sinemadan tiyatrodan anliyorsun. Ezik değilsin anladık da kastettigin ne. Çocuğu olamayan kadınlarikadınlarai ne duruma soktugunun farkinda mısın. Bu topikte birkaç kişi yazıyor onların da çoğunun çocuğu olmuyordur zaten demek de ne oluyor! Avukatsan söylediğin gibi bilgili kültürlüysen ku bence hepsinden de önemlisi vicdanliysan bunları yazmazdin. Ha yazdın bi an gelen tepkiden sonra oturup ben ne yaptım diye düşünüp bugün bu konuyu açıp acımasız dusuncelerine ortak aramazdin! Madem ordakilerin çoğunun cocuk sahibi olamadigini düşünüyorsun o zaman neden ballandira ballandira anlatıp bi de kendini onlardan üstün tutuyorsun!
O açıdan demedim. Siz biraz da üsluptan şikayetçi değil misiniz? Önce kendi üslubunuzu değerlendirin bana kalırsa, bunu demek istemiştim.bende öyleydim 11 sene çocuksuz yaşadım
Hayır aksine ben yukarıda yazdım. bilinçli şekilde çocuk istemeyen kadında bu yönde ruhsal problemler olmaz. Bu konuda takıntısı yoktur ve eminim çocuk istemeyen kadın o cümlelere sadece güler ve ne diyor bu ya der geyik bir yorum yapar unutur gider. diğer kadınlar ruhsal olarak çöküntüde olabiliyorlar bir çoğu. topicleri görüyorum, kendilerini parçalıyorlar çocuk için. kimi kendini zaten eksik görüyor ve destek alıyor doktordan.İsteyip de anne olamamak bir yana, üstelik buna bile gerek yok, bir kadın çocuk istemeyebilir. "Anne olamayanları da düşünmek lazım" argümanı da bence en az "annelik on numara heyoo" nidası kadar tuhaf. Anne olmayı kendi bilinciyle istemeyen kadına da kurulmaz bu cümleler.
Evet aynen böyle yapmışsın.üstünmü dön birdaha bak ve baştan sona oku ve artı 11 sene çocuksuz yaşayan ben üstünlükmü sağlamaya çalışmışım bir bakk
Ben de yazmıştım bi ara, şimdi istemiyorum ama ilerde düşünüyorum dedim. Hiç demediler topiğimizden defol diyeBenimde yorumlarım var o topicte 2 çocuğum olmasına rağmen. Ama hiç terslemediler. Güzel güzel sohbet ettik. Demekki kırmışsın insanları.
hanımefendi ısrarla anlamadığınız şu:üstünmü dön birdaha bak ve baştan sona oku ve artı 11 sene çocuksuz yaşayan ben üstünlükmü sağlamaya çalışmışım bir bakk
Benimki genel bir eleştiriydi, lütfen kişisel algılamayın. :) Elbette hassasiyet konusu bambaşka. Dediklerinize kesinlikle katılıyorum, dediğim şu ki; özgür iradesiyle çocuk istemeyen kadına da bu cümleleri kurmak kimsenin haddi değildir.Hayır aksine ben yukarıda yazdım. bilinçli şekilde çocuk istemeyen kadında bu yönde ruhsal problemler olmaz. Bu konuda takıntısı yoktur ve eminim çocuk istemeyen kadın o cümlelere sadece güler ve ne diyor bu ya der geyik bir yorum yapar unutur gider. diğer kadınlar ruhsal olarak çöküntüde olabiliyorlar bir çoğu. topicleri görüyorum, kendilerini parçalıyorlar çocuk için. kimi kendini zaten eksik görüyor ve destek alıyor doktordan.
Bu aynı şuna benziyor, 20 yaşında ki bir kıza tokat atmakla, 1 yaşındaki bir bebeğe tokat atmak aynı şey değildir olayına. İkisi de insan sonuçta. Ama biri diğerinden daha savunmasız.
Kesinlikle. Ben de çocuk istmiyorum ve tepkiler alıyorum çevremden. Aynı fikirde olmayan insanların yargılamaları yıpratıcı oluyor bazen. Kesin olmuyordur diyeni bile duydum ben. Yani ben bunu tercih edemezmişim.. Böyle bir hakkım yokmuş.. Anne olmak zorundaymışım.Benimki genel bir eleştiriydi, lütfen kişisel algılamayın. :) Elbette hassasiyet konusu bambaşka. Dediklerinize kesinlikle katılıyorum, dediğim şu ki; özgür iradesiyle çocuk istemeyen kadına da bu cümleleri kurmak kimsenin haddi değildir.