Evet dün bugün canım sıkkın buradaki bir topiğe atarlandım ..

Kastettigin ne? Anladık avukatsin. Sen de sinemadan tiyatrodan anliyorsun. Ezik değilsin anladık da kastettigin ne. Çocuğu olamayan kadınlarikadınlarai ne duruma soktugunun farkinda mısın. Bu topikte birkaç kişi yazıyor onların da çoğunun çocuğu olmuyordur zaten demek de ne oluyor! Avukatsan söylediğin gibi bilgili kültürlüysen ku bence hepsinden de önemlisi vicdanliysan bunları yazmazdin. Ha yazdın bi an gelen tepkiden sonra oturup ben ne yaptım diye düşünüp bugün bu konuyu açıp acımasız dusuncelerine ortak aramazdin! Madem ordakilerin çoğunun cocuk sahibi olamadigini düşünüyorsun o zaman neden ballandira ballandira anlatıp bi de kendini onlardan üstün tutuyorsun!
üstünmü dön birdaha bak ve baştan sona oku ve artı 11 sene çocuksuz yaşayan ben üstünlükmü sağlamaya çalışmışım bir bakk

kadını kadın yapan anneliktir bu nasıl bı laftır hoşmu yazdıgınız sız evlada sahıpsınız ama olamayan mılyontane ınsan var kk da... bence yazdıklarınızı düşünerel yazın kımı anne olmak ıstemeye bılır kendı dusuncesı kendı hayatı.... ama sız yazdıgınızla anne olmaya çaılışan ınsalarda laf carpmışşınız ne yanı anne olamıyorum dıye ben kadın degılmıyım sızın gıbı bencıl bı arkadasım var bana butun akrabalırımın ıcınde senınkıde evlıklmı cocuk olmayınca evlılık sayılmıyor evcılık oyunu resmen cocuk hersey sen anlayamazsın dıye sayısız laf carpanve cocugum olmasını cok ıstedıgımı ama olmadıgını bılen bı ınsan dusunmeden konusan konusmayı bılmeyen karısdakı ınsanı yaralamaya çalışan ınsanları hıc sevmıyorum.....

İsteyip de anne olamamak bir yana, üstelik buna bile gerek yok, bir kadın çocuk istemeyebilir. "Anne olamayanları da düşünmek lazım" argümanı da bence en az "annelik on numara heyoo" nidası kadar tuhaf. Anne olmayı kendi bilinciyle istemeyen kadına da kurulmaz bu cümleler.
Hayır aksine ben yukarıda yazdım. bilinçli şekilde çocuk istemeyen kadında bu yönde ruhsal problemler olmaz. Bu konuda takıntısı yoktur ve eminim çocuk istemeyen kadın o cümlelere sadece güler ve ne diyor bu ya der geyik bir yorum yapar unutur gider. diğer kadınlar ruhsal olarak çöküntüde olabiliyorlar bir çoğu. topicleri görüyorum, kendilerini parçalıyorlar çocuk için. kimi kendini zaten eksik görüyor ve destek alıyor doktordan.

Bu aynı şuna benziyor, 20 yaşında ki bir kıza tokat atmakla, 1 yaşındaki bir bebeğe tokat atmak aynı şey değildir olayına. İkisi de insan sonuçta. Ama biri diğerinden daha savunmasız.

Benimde yorumlarım var o topicte 2 çocuğum olmasına rağmen. Ama hiç terslemediler. Güzel güzel sohbet ettik. Demekki kırmışsın insanları.
Ben de yazmıştım bi ara, şimdi istemiyorum ama ilerde düşünüyorum dedim. Hiç demediler topiğimizden defol diye :KK53: Hatta sohbetleri çok güzel.

Kadını kadın yapan anneliktir de. Sonra vay efenim beni azarladılar.
Başımızın üzerinde taşımıyoruz senin gibileri.
Çocuğu olan var olmayan var olamayan var.
Hastalığı olan var.
İsteyip de yıllarca olamayan, belki de istemeyen var.
Sen çıkıp böyle saçma sapan bir cümleyi onların arasında söylersen, her turlu cevabını alırsın.
He bu arada yazının sonunda rahatladım demişsin ama ne yazık ki çok daha kötüsüne denk geldin..

üstünmü dön birdaha bak ve baştan sona oku ve artı 11 sene çocuksuz yaşayan ben üstünlükmü sağlamaya çalışmışım bir bakk
hanımefendi ısrarla anlamadığınız şu:
ANNELİK KADINLIĞIN EN ÜSTÜN MERTEBESİDİR.
yazan siz misiniz?
alıntılardan gördük ki öylesiniz.
oradaki kadınların çocukları var mı?
orada yazdıklarına göre YOK.
önerme 1 annelik en üst mertebedir
önerme 2 ben anneyim
önerme 3 siz anne değilsiniz
1+2+3= ben sizden daha üstünüm.
hani zorlama bir yorum bile değil. siz yazdınız, biz okuduk.
daha ne ama ben üstünüm mü demişim diye yazıp çiziyorsunuz, demişsiniz işte.
böyle önerme falan yazınca entel olurum ya şimdiden söyleyeyim onun doğrusu entelektüel insanlarla dalga geçmeyin rica ederim.

Hayır aksine ben yukarıda yazdım. bilinçli şekilde çocuk istemeyen kadında bu yönde ruhsal problemler olmaz. Bu konuda takıntısı yoktur ve eminim çocuk istemeyen kadın o cümlelere sadece güler ve ne diyor bu ya der geyik bir yorum yapar unutur gider. diğer kadınlar ruhsal olarak çöküntüde olabiliyorlar bir çoğu. topicleri görüyorum, kendilerini parçalıyorlar çocuk için. kimi kendini zaten eksik görüyor ve destek alıyor doktordan.

Bu aynı şuna benziyor, 20 yaşında ki bir kıza tokat atmakla, 1 yaşındaki bir bebeğe tokat atmak aynı şey değildir olayına. İkisi de insan sonuçta. Ama biri diğerinden daha savunmasız.
Benimki genel bir eleştiriydi, lütfen kişisel algılamayın. :) Elbette hassasiyet konusu bambaşka. Dediklerinize kesinlikle katılıyorum, dediğim şu ki; özgür iradesiyle çocuk istemeyen kadına da bu cümleleri kurmak kimsenin haddi değildir.

Doğru söylemişler insanların dünya görüşü sizi hiç ilgilendirmez. Kadınlığın en yüksek mertebesi anneliktir ne demek size mi kaldı mertebe ölçmek?
Burada ki her konuya yorum yapmak zorunda değiliz. Herkes anne olmak zorunda değil.
İstemek zorunda değil. Kendini anneliğe hazır hissetmek zorunda değil. Kimse kimsenin kadınlığını ölçemez. Belki onların arasında çocuğu olmayan var. Belki bu şekilde rahatlatlamak istiyor. Size ne ya hu? Bizim komşu eltisi için çocuğu olmayanlara söylenene kelime var ya buraya yazmak istemiyorum, sürekli onu söylüyordu, aşağılıyordu 2 oğlu vardı ikisi de trafik kazasında öldü daha da çocuğu olmadı. Allah kimseye böylesini yaşatmasın tabi... Çok sinir oldum kelimelerimi ölçerek yazmaya çalışıyorum. Resmen hakaret etmişsiniz. Herkes haddini bilse hayat daha güzel olacak.

Evet anne olamıyorum çevrede de ezik gözüyle bakıyorlar.tamam mı kadınlığın en aşağı mertebesindeyim ama kimin gözünde? Rabbim bana bu imtihanı verdiyse böyle münasip gördüyse kimse karışamaz .çünkü beni ondan başka kimse düşünmez.

son kez yazıyorum ve çıkıyorumm anne olamamak başkadır.. olmak istememek başkadır. kimi,si mücadele verir. kimisi vermez veremez şartlar oluşmaz.. amenna. ama anne olmak istemeyenler çocuk sorumluluğunu almak istemeyenler. yok ben marjinalim yok entelim çocukm için asla mücadele etmem edenlerede şaşrım diye konuşmalar yaparsanız ve topik açarsanız bir gün benimde yolum oraya düşerse ve arkadaşlar bende sizin gibiydim aynen sizin gibi düşünüyordum deyip ama annelik için her mücadeleye değer deyip anlatmaya çalışıp nazikçe eleştirilirsem bu bana dokunur.

Benimki genel bir eleştiriydi, lütfen kişisel algılamayın. :) Elbette hassasiyet konusu bambaşka. Dediklerinize kesinlikle katılıyorum, dediğim şu ki; özgür iradesiyle çocuk istemeyen kadına da bu cümleleri kurmak kimsenin haddi değildir.
Kesinlikle. Ben de çocuk istmiyorum ve tepkiler alıyorum çevremden. Aynı fikirde olmayan insanların yargılamaları yıpratıcı oluyor bazen. Kesin olmuyordur diyeni bile duydum ben. Yani ben bunu tercih edemezmişim.. Böyle bir hakkım yokmuş.. Anne olmak zorundaymışım.

X