Evet dün bugün canım sıkkın buradaki bir topiğe atarlandım ..

çok nazikmişsin cidden.
kıvırmayalım şimdi.

siz bıkmışsınız anlaşılan annelikten
kıskanır olmuşsunuz başkalarının entellektüel aktivitelerini

bir yardımcı alın arada bir siz de gidersiniz operaya, baleye.
:KK52::KK52::KK52::KK52::KK52::KK52::KK52: yerı degıl ama pırofılden yapamıstım canım şimdi yapım ıcım rahatlasın:KK36::KK36::KK36::KK36::KK36::KK36::KK36::KK36::KK36::KK36::KK36::KK36::KK36:

son kez yazıyorum ve çıkıyorumm anne olamamak başkadır.. olmak istememek başkadır. kimi,si mücadele verir. kimisi vermez veremez şartlar oluşmaz.. amenna. ama anne olmak istemeyenler çocuk sorumluluğunu almak istemeyenler. yok ben marjinalim yok entelim çocukm için asla mücadele etmem edenlerede şaşrım diye konuşmalar yaparsanız ve topik açarsanız bir gün benimde yolum oraya düşerse ve arkadaşlar bende sizin gibiydim aynen sizin gibi düşünüyordum deyip ama annelik için her mücadeleye değer deyip anlatmaya çalışıp nazikçe eleştirilirsem bu bana dokunur.
hata etmişsiniz, çünkü herkes sizinle aynı fikirde olmak zorunda değil.... kimsenin fikrini de zorla değiştiremezsiniz yanlış bişey bu...

Böyle bir şeyi ilk defa söylüyorum o_O ama bu üyede bir gariplik seziyorum, az önce de dediğim gibi bir avukata yakışmayacak derecede yazım hatası var söylediklerinde, ayrıca yazıların alt metnini okuma konusunda da olması gerektiği kadar becerikli değil. Yanılıyor olabilirim ama bir yerlerde tutmayan şeyler var rahatsız oldum.

Yani diyecek kelime bulamıyorum konu sahibine. Ne kadar ayıp yazdığı şeyler.
Kimi anne olamıyordur demiş bir de. İNSAN HİÇ Mİ ÇOCUK İSTEYİPTE, ÇOCUĞU OLMAYAN KADINLARI DÜŞÜNMEZ.
konu sahibi senin merteben en yüksekse ben yerin dibine girmeye razıyım. Çok sinirlendim.

mesela ben:KK61: ikinciyi istedim ama sağlık problemlerim yüzünden olmadı maalesef:KK43:

O topiğe yazdıklarını okudum...
Az bile tepki göstermişler, gene seviyeli davranmışlar.
Yaptığınız meslek bizi ilgilendirmez ki bir avukata göre imlanız BERBAT!
Avukat dediğin iletişimi iyi olur siz de -0- !
Kadın insanlığın en üst mertebesidedir.
Kadın kutsaldır.
Kadın ayetlerde geçen varlıktır.
Kadın Allah'ın emanetidir.
Ama hepsi birden ayrı ayrı değil.
Sen annesin mükemmelsin, sen anne değilsin değil!
Ben ne anneler gördüm sadece sokaklarda dilendirmek için çocuk doğuran.
Ben ne çocuksuz kadınlar gördüm kendini yardımlara insanlığa adayan.
Mesela şu meşhur "Nimet Abla" gişesi var ya kadının çocuğu yok, parasını, ömrünü çocukların okumasına adamış.
O kaç bin tane kadından daha üstün oldu gözümde, hayatını okuyunca.
Kadınların arasında mertebe yok, koymakta senin haddin değil. Kimsenin değil.
Sanırım en uzun yorumumu yaptım. Kaç kere yazdım sildim yazdım sildim bilmiyorum.
Anne olmaktan önce öğrenmek gereken çok şey var.

kendiniz için anne oluyorsunuz sonra buna herkesin kutsallık atfetmesini bekliyorsunuz.bunu göremeyince de böyle çıldırıyorsunuz.

sizin dünyaya geliş amacınız anne olmak olabilir. ama haddinizi aşıp, dar bakış açınızla bir konuya dalarsanız çok daha ağır şeyler duymanız normal. bana göre sizin itibarsızlaştırmaya çalıştığınız entelektüellik gibi kavramlar annelikten daha saygı duyulası ve toplum için daha yararlı. ama ben annelerin konuştuğu bir konuya girip amma abarttınız ha gibi şeyler demiyorum. had bilmek cidden çok önemli. tavsiye ederim.

son kez yazıyorum ve çıkıyorumm anne olamamak başkadır.. olmak istememek başkadır. kimi,si mücadele verir. kimisi vermez veremez şartlar oluşmaz.. amenna. ama anne olmak istemeyenler çocuk sorumluluğunu almak istemeyenler. yok ben marjinalim yok entelim çocukm için asla mücadele etmem edenlerede şaşrım diye konuşmalar yaparsanız ve topik açarsanız bir gün benimde yolum oraya düşerse ve arkadaşlar bende sizin gibiydim aynen sizin gibi düşünüyordum deyip ama annelik için her mücadeleye değer deyip anlatmaya çalışıp nazikçe eleştirilirsem bu bana dokunur.
hala anlamamakta direniyorsunuz.
evlatlarınızın ömrü uzun olsun ama siz gençliğinizde çocuk istemezken fikriniz değişti diye herkesinki değişmek zorunda değil.
kadınlık başkadır, annelik başkadır. size tavsiyem anneliğinize fazla kaptırıp kadınlığınızı unutmayın yoksa burada yana yakıla kocam bana ilgisini kaybetti neden diye konu açarsanız.
anneyseniz, o sizin hayatta üstlendiğiniz rollerden sadece bir tanesidir.
avukatmışsınız.
eşsiniz
annesiniz
evlatsınız
arkadaşsınız......
böyle gider bu, bazı kadınlar bu sıfatlardan bir ya da bir kaçını istemez.
misal bazı kadınlar çocuk ister de koca istemez bazıları da koca ister ama çocuk istemez
de bundan size ne bize ne?
bırakın herkes kendi doğrusuyla yaşasın. sizin doğrunuz onlar için de doğru olacak diye bir kaide yok
.

Her doğuran anne olmaz vicdan merhamet ilgi şefkattir bir kadını anne yapan ve içinde varsa bu duygular hiç tanımadığın bir çocugu bbağırana basabiliyorsan yüregindekileri onun yüreğine ekebiliyorsan dibine kadar hem kadınsındır hemde başüstünde taşınacak bi anne...!!!

bunlar hep kadın çocuğa bakar zihniyeti...
oysa erkek de buna elverişli bir yerden sonra...
çocuk yapıp sonradan övünen bu tür yüce kadınlar da işte aman ben neler başarmışım triplerine girer...
çocuk büyütmek elbette ki zordur
gördüklerimden,okuduklarımdan yola çıkarak anladım bunu fakat bir övünme
veya ohhh tam kadın olmuşum en yücesiyim demek de garip...

X