Eve gelen yardımcılarınız neler yapıyor ve ücreti ne kadar? Ankara'da evime gelebilecek yardımcı kadın arıyorum

Saplayan arkadaşımız para veriyor diye her şeye karışabileceğini sanan bir arkadaş, burada gelmiş vicdan naraları atıyor. Ailesine bu hakkı gören evine aldığı yardımcıyı da anca burada başkalarına hakaret ederek korur. Ne az önce inkar ettiği cümleleri ne önceki konuları silinmiyor, karakter belli saplasın dursun.
Neyi inkar ettim gösterin bileyim?

Dağılın siz hepiniz enayisiniz 600-700 veriyorsunuz tek akıllı benim şok olacaksınız ama minvalinde konuya giren sizdiniz.

Sabahtan beri bu konudan çıkamadınız yeni evli biri için çok fazla zaman kaybı o bakımdan .
Neyse çok yorgunum tartışamayacağım.
Size her şey hakkında yorum yapma yetkisini kim verdi acaba özel hayatımın derdini düşünüyorsunuz saygısızlığınızı da alıp gidebilirsiniz.
Her şeyi anadan doğma öğrenen hata yapmayan biri olduğununuz belli, tartışamıyorsunuz zaten iyi akşamlar.

Gösterebilirmisiiniz nerede yalan söyledim.?
Vicdansız deyip demediğinizi savundunuz bedavacı vs daha bir çok hakaret ettiniz ama etmediğinizi savundunuz, konunu en başında talep ettiği buymuş bir şey diyemem ama siz hakkını verin dediğinizde de vereceğimi söyledim haklı olduğunuzu söyledim hala burda kaos peşindesiniz. Lütfen uzatmayın artık, iyi geceler.

Kızlar sakin olun neyi alip veremiyorsunuz mübarek gün kırmayın birbirinizi. Alan raxi veren razi kırmayalım birbirimizi.
Bu güzel mesajınızı son cevabım alarak gidiyorum, yeterince negatif enerji aldım bunu kendime yapmayacağım daha fazla. Hayırlı kandiller herkese lütfen bu konuya beni alıntılamayın artık.

Vicdansız deyip demediğinizi savundunuz bedavacı vs daha bir çok hakaret ettiniz ama etmediğinizi savundunuz, konunu en başında talep ettiği buymuş bir şey diyemem ama siz hakkını verin dediğinizde de vereceğimi söyledim haklı olduğunuzu söyledim hala burda kaos peşindesiniz. Lütfen uzatmayın artık, iyi geceler.
Bedavacı kelimesini kullanmadım.Kendi vicdanıma yakıştıramadığımı söyledim.Bana vicdansız yazan sizsiniz.Artık bende yazmayacağim ama bunu yazmazsam içimde kalır.
Bazı insanların nasıl zengin olduğunu anlıyorum!

çok garip şeyler savunuluyor bu sitede. Kadın kendisi 250 lira diyorsa neden evine alan kişi “aaaa asla olmaz işin hakkı bu değil.” Desin ki? Ben de eve kadın alacağım zaman fiyatı soruyorum. Biri 300 dese ve güzel yapsa 300 verir geçerim. Sonuçta 500 de anlaşıp, işi yaptırıp 300 lira verip göndermiyorsun. Sizin içinize sinmiyorsa 1000 tl isteyeni bulun tam sinsin içinize madem.

Ayrıca ülkede asgari ücret brüt günlük olarak 350 lira, net 287 liradır. Saatliği günlük brüt 45, net 37 liradır. Yani zaten 500 lira günlük temizliğe gelen biri asgari ücretin 2 katını kazanıyor. Neye bu kadar yazık, günah çekiliyor anlamıyorum ben.

İstanbul 650 tl yol yok. Kahvaltı öğlen yemeği dolapta ne varsa açar yer. Çay kahve içer. Bebişim benim. Gelince asansörden indiğim an Arap sabunu kokuları karşılar beni. Kapımın önüne kadar siler. Hiçbir şey dememe gerek kalmıyor her defasında fazla fazla iş yapıyor. Koltuk halı cam siler. Tüm çamaşırlarımı yıkar ütülerimi yapar. perde yıkar evim arınıyor baştan aşağı. Ücretler çok arttığı için, bakıcı parası da ödediğim için ben göçtüm artık. Ayda bir çağırıyorum.
Halkalı ya yakınsa aklımda olsun 🥰 gönlüme göre birisini bulamadım.

Peki size soruyorum çünkü emekçi bir anneniz varmış, anneniz talep etmez miydi tüm günleri doluyken istese zaten gitmesi için sıra bekleyen kişiler varken ?
Bazen yeri geliyordu ederinden altına çok gidiyorduk ihtiyaçla alakalı bir durumdu bizimkisi çünkü yiyecek ekmek parası olmadığı zaman oluyordu o zaman atıyorum 100 TL ise piyasa 60-70 diyene bile gidiyosun. Ama sizin eve gelen yardımcı için bişey diyemem cidden aklım almadı o kadar saat için 250 TL alması çünkü hatıra olacak iş degil yani. Bide Büyükcekmecede talep çok vardır başkasına 500 e gidebilecekken aynı iş icin sizden nasıl 250 alıyor cidden mantıksız.

Sizinki cok uyanik ya ekstra bisey isteyebilirsiniz tabiki vakit dolana kadar yapar neden yapmasin utude yapar bana gelenler yapiyor boyle bir ayrim yok ben siralarim o yapabildigini yapar ayrica evim dublex 6 odali istanbuldayim ama benim durumum farkli hem cocuk bakiyor hem temizlik vs hicte yemek yemez sade kahve icer yol parasi ekstra vermiyorum sizin taksi ucretide vermeniz okadar gereksizki iyi niyetiniz suistimal ediliyor baskasini bulun

çok garip şeyler savunuluyor bu sitede. Kadın kendisi 250 lira diyorsa neden evine alan kişi “aaaa asla olmaz işin hakkı bu değil.” Desin ki? Ben de eve kadın alacağım zaman fiyatı soruyorum. Biri 300 dese ve güzel yapsa 300 verir geçerim. Sonuçta 500 de anlaşıp, işi yaptırıp 300 lira verip göndermiyorsun. Sizin içinize sinmiyorsa 1000 tl isteyeni bulun tam sinsin içinize madem.

Ayrıca ülkede asgari ücret brüt günlük olarak 350 lira, net 287 liradır. Saatliği günlük brüt 45, net 37 liradır. Yani zaten 500 lira günlük temizliğe gelen biri asgari ücretin 2 katını kazanıyor. Neye bu kadar yazık, günah çekiliyor anlamıyorum ben.
Hiç ev temizliğine gittiniz mi? Merak ettiğim için soruyorum muhalefet olarak değil. Afedersiniz ama milletin ciddi anlamda moku temizleniyor bir zahmet fiyatı fazla olsun. Anlayışlı insan var anlayışsız insan var nelerle karşılaşıyor insan o evlerde. Komple bedeli olarak baktığında az bile. Öyle brüt netle hesaplancak şey değil maalesef.

Asgari ücret 30 günlük çalışma karşılığı değildir. Asgari ücretli çalışanın sigorta primi de ödenmektedir.

Beden gücüyle çalışan ve yıpranan bir insan 30 günün 30'unda da çalışamaz.

Bir hesap yapıyor ve kıyaslamada asgari ücreti kullanıyorsanız; asgari ücretin haftalık ve aylık toplam kaç saatlik çalışmaya karşılık verildiğini de hesaba katmalısınız.

Birisinin ekonomik olarak zorda olmasını kullanarak, hak ettiği ücreti ödememek; onun çaresizliğinden yararlanmak yanlıştır ve hakka girmektir.

Mesaj yazarken üstte yer alan fotoğraf sürüklenin sol tarafındaki, URL bağlantı paylaş simgesine basın. Çıkan kutuda üste, Url yazan kısma internet adresini yapıştırıp; alttaki metin kısmına da istediğiniz başlığı ( Bknz, tık, haber başlığı gibi ) yazabilirsiniz. Alta metin başlığı yazmazsanız, orjinal başlık kırmızı renkte yayınlanır.
Yaa çok teşekkür ederim 🥰 🙏

Yardimcim haftada bir gelir. Yarım gün kalır. 9da gelir 1 gibi gider. Evi süpürme, vileda yapma, toz alma, mutfak genel temizlik ( dolap içleri yok sadece tezgah ve mutfak kapakları), kapılar, banyo temizliği 300 tl veriyorum. Cam sildiği zaman 500 tl veririm. Evimde tüm odalar fransız pencere ve cam balkon var ondan bence ekstraya giriyor. Çok memnunum. Beraber kahvaltı yaparız. Öğle yemeği istemiyor yarım gün kaldığı için ama ben kahve çay yanına atıştırmalık mutlaka çıkarırım. Benim için önemli olan işini iyi yapması ve ona güvenmem. Bazen unuturum ziynet eşyalarım, param vs ortadadır. Bir kere yan gözle bakmamıştır. Ve işini temiz yapar. Bunlar benim için önemli. Aldığı ücret bence olması gereken. Daha azı olmazdı. Buradaki bazı ücretlere şok oldum çok az geldi. 200 tl 250 tl tüm gün için çok ama çok düşük..temizlik işi zor iş. Ederini vermek lazım. Yardımcınızın evden hakkını aldığını bilerek gitmesi lazım.

İyi hesap yapmışsınız da iki katını kazanıyor falan diye eve aldığınız yardımcı elemana sigorta ödemiyorsunuz değil mi dikkatinizi çekerim.

Yani sizde klavye arkasından atabileceğiniz bir gariban bulmuş gibisiniz, kimseyi zorladığımız yok ya.
Biraz abartı olacak ama rızası vardı diyenler gibi oluyor bu dediğiniz durum. Ortalama 500-600. Size indirimle 400 gelir sürümden kazanır normal. Ama 250 TL çok az. Yarım gün için bile bu kadar almıyorlar. Bazı uyanık tipler olur, karşıdaki insanı da bir şekilde manipüle eder ya öyle bir durum ya da gerçekten ihtiyaci olduğu için katlanıyor herhalde. Ama birinin zor durumundan faydalanmaya girer bu. Siz teklif edin. Israr ederse yine kendi bilir dersiniz. Ama aileden bu fiyattan faydalanıyorum dediğiniz için faydalanmış oluyorsunuz.
Boya için abimin arkadaşı gelmişti bize. Piyasanın altında boya yaptı. Ama baya iş çıktı yoruldular. Sonra içim rahat etmedi. Adam 2+1 ev diye başladı ama ekstra iş sürdü çok yoruldular. Böyle anlaştık ama iş fazla olmuş olabilir. Fiyati ne yapalım diye sordum. Tekrar ısrarla hayır anlaştığımiz gibi dediler öyle tamam dedim. Dolabı falan cektirmistik biraz öyle ek isler olduğu için sonradan içim rahat etmemişti.

Bir arkadaşım var merdiven temizliğine gidiyor 100 TL ye 3 kat hem süpürüp hem siliyormuş asansör kapısı merdiven korkulukları silme de dahil duyunca şok oldum gitme dedim sakın sen o gidiyor sömürmeye alışmışlar insanları nasılsa ihtiyacı olan insanlar yapar diyerekten biraz emeğe saygı duymak lazım

X