Kadın, kayınvalidenize ve annesine haftada 1 gidiyor. Bu evlerin günü belli ve her koşulda ayda 4 defa gidiyor ve 1 evden aylık toplam 1000 tl gelir elde ediyor. Ayda 4 defa gittiği evde; evin işi hafiflemiş ve belli bir düzene girmiş oluyor. Çocuksuz, fazla geleni gideni olmayan, temiz tutulan ve her hafta gitmek üzere anlaşılmış, uzun yıllardır gidilen evler için daha uygun bir fiyat belirlenebiliyor.
Kadına, kayınvalideniz ve kayınvalidenizin annesinin 1 günde bu kadar fazla iş yaptırdığını sanmıyorum. 1 hafta cam siliyorlarsa; diğer hafta evin içinde farklı bir iş yapıyorlar genelde.
Siz 15 günde 1 alıyormuşsunuz. Benim evimde 2 katı iş yaptın deyip; gerçek fiyattan ödeme yapabilirsiniz.
Ortada yardım yapacağınız bir durum yok. Zorda kalmış bir ihtiyaç sahibine yardım etmiyorsunuz; temizlik hizmeti alıyorsunuz. Gerçek hizmet fiyatını ödemeniz yeterli.
W Wurstria kadının belirlediği ücret ; her koşulda ayda 4 kez gittiği, temizlik düzenini kendisinin sağladığı evler için geçerli. Kadın her hafta cam, kapı, koltuk silmiyordur o evlerde. Böyle bir düzen yok. Konu sahibi; diğerlerinin ödediği ücretten ödeme yapmış ve neredeyse 1 aylık işi 1 günde yaptırmış. İş ödemeye gelince; ben 15 günde 1 aldım , kayınvalidemdekinin 2 -3 katı iş yaptırdım 250tl × 2 yapmaksa aklına bile gelmemiş. Bu karşı tarafın iyi niyetini kötüye kullanmak oluyor.